Bekijk de Workshops →

26 juli - Nieuwjaarsdag

Geplaatst op 26 juli 2019

Vandaag is het Nieuwjaarsdag volgens de Maya Manenkalender. Hoe dit zit, heb je in het artikel Dag Buiten de Tijd kunnen lezen.

Het nieuwe jaar begint met Kin 228, 7 Lamat in het Ik' wavespell. Het hele jaar staat in het teken van Lamat, de Ster. Waar gaat dit zegel over?

Lamat, de Ster, reflecteert en vergroot de natuurlijke rijkdom waar wij uit bestaan, zich bewegend op de hogere frequenties van het bewustzijn, dat een ietwat uitbundige, grenzeloze vitaliteit in lichaam, geest en ziel tot stand brengt.
Op een of andere manier zoeken we dit allemaal. Dus relax en laat de grenzen en beperkingen, die jij jezelf oplegt, gaan. Geef anderen niet te veel van jezelf, of laat Ik', de Wind, je vrijgevigheid niet te veel verspreiden, zodat jij je leeg en uitgeput voelt.
Met andere woorden ... het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, jezelf nu eens op de eerste plek te gaan zetten. Jij mag die STER zijn!

De kleuren van Kin 228 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en diepmagenta/magenta/olijfgroen, Kleurcode 40 en 70. Ze helpen je te vertrouwen dat er altijd voldoende is, én dat het allereerst nodig is om eerst voor jezelf te zorgen en jezelf te voeden. Je mag de 'macht' over je eigen leven terugnemen.

Je ziet bij beiden onderin de Kleurcode diepmagenta, wat staat voor het Element Metaal. Metaal houdt van structuur en regeltjes en wil ook wel dingen vrijgeven of loslaten, maar pas als het echt nodig is. Metaal kan heel onbuigzaam zijn ;)
Het Element Vuur kan Metaal tot de orde brengen, kan Metaal laten smelten. Het is wel handig als je dit met mate doet, want anders wordt het chaos ;)

Een jaar geleden, op 26 juli 2018, was het 6 Akb'al ofwel 6 Nacht, Kin 123. We hebben afgelopen jaar dus een reis gemaakt van Kin 123 naar Kin 228. Als ik deze van elkaar afhaal, dan krijg ik een verschil van 105.

Kin 105 is 1 Chicchan, de Slang, en gaat over het opnieuw verbinden, opnieuw omarmen en opnieuw afstemmen op je innerlijke vuur, het weer helder laten branden. Je bent een deel van de grote cycli van het leven, verbonden met alle andere levende wezens. Het ontkennen of negeren van deze verbinding vervreemd je van anderen, verbreekt je contact met de natuur.

Kleurcode 79 en 26 helpen je jouw innerlijk vuur te zien, erkennen wie je in diepste wezen bent. Het rood onderaan (Lichaam) is namelijk het Element Vuur en Vuur kan jouw Metaal, je overvloed aan controle, laten smelten, zodat je dichter bij je hart kan komen, bij jouw vuurkracht.
Zo zie je, dat je het afgelopen jaar al bezig bent geweest met het contact maken met je innerlijk vuur, met je hart, met je vuurkracht.

Dit combineert weer mooi met de Leeuwenpoort die op 26 juli opengaat. Dit openen duurt tot 8 augustus (8-8) om zich daarna weer te sluiten, wat op 12 augustus een feit is.

De Leeuwenpoort is een intensieve periode. Je ontvangt een grote hoeveelheid Kosmische energie die je vuurkracht activeert, de verbinding met je hart. Het 'verbrandt' restanten van de oude jij en maakt het je makkelijker om jezelf te zijn en jezelf te laten zien. Als de Leeuwenpoort sluit, op 12 augustus, is het 11 Chicchan, 11 Slang, een dag om werkelijk die verbinding te maken met jouw kern.

Mooi als we onszelf jaar na jaar kunnen vernieuwen! Bij elk nieuw jaar maken we nl. een brug van 105 Kin, transformeren we het thema van het jaar, krijgen we een nieuwe huid.
Alleen bij een schrikkeljaar is het iets anders, dan zijn het 106 Kin en dat is het komende jaar ...

Bij Kin 106 is het een jaar van bevestiging, bevestiging van wat je de afgelopen jaren geleerd, verwerkt en getransformeerd hebt. Kin 106 is 2 Cimi en gaat over leven en dood, af laten sterven wat niet meer nodig is om iets nieuws te laten ontstaan.
Kleurcode 79 en 27 geven je de bevestiging dat het goed is om te genieten van alles wat de Aarde geeft. Je mag je overgeven aan alles wat er tot nu toe gebeurd is in jouw leven. Oude angsten mag je nu echt vrijgeven.

Al met al denk ik, dat we een heel mooi jaar gaan krijgen waarin we grote sprongen kunnen maken in onze persoonlijke ontwikkeling en onze vuurkracht meer en meer kunnen gaan leven.