Bekijk de Workshops →

Ik' wavespell: 2 t/m 14 november

Geplaatst op 2 november 2018

Vandaag begint het Ik' wavespell. Ik' is Maya voor Wind. Het vertegenwoordigt de wind en de lucht in al haar vormen, van een warme tropische wind tot een oceaanbriesje, van knetterende donderbui tot een rondrazende orkaan. Deze wind veegt hart, lichaam, geest en ziel schoon. Het is de zegel van reiniging en zuivering.
Op Ik' dagen vragen de Maya's om kracht, vitale energie, doorzettings- vermogen en toewijding voor hun levensdoel. Dit is een goede dag om te vragen voor vernieuwing en een frisse wind die onze geest zuivert en inspireert, of onze mentale krachten versterkt. Ik' dagen zijn ook uitstekend voor het helen van psychische problemen en onszelf te reinigen van negatieve hartstochten, gevoelens en depressies.
Dit wavespell is niet het moment voor controle of regels. Het is een tijd van vloeibaarheid, experimenteren en onbevangenheid.
Het is geen toeval dat hoe zuiverder je geest en spirit, en hoe gezonder je lichaam, des te helderder en krachtiger je vermogen om te communiceren is. Wees één met de wind en ervaar een ander soort vrijheid!
De kleuren van Kin 222 zijn geel/blauw, bol 8. Ze verhelderen de mind waardoor de communicatie vanuit je hart kan plaatsvinden. Ze stimuleren doelbewustheid en communicatie met het innerlijk.

3 november 2018:
Vandaag is het 2 Akb'al, Kin 223. Het is in de nacht dat de grootste en meest diepgaande mysteries tot leven komen, wanneer je innerlijke zintuigen scherp en helder zijn, en het onmogelijke echt wordt. Gedragen door de winden van Ik', intensiveert Akb'al je communicatie en geeft helderheid.
Vertrouw vandaag op je innerlijke Nacht en doe het! De energie van de Ka (toon 2) zal de kracht van je woorden, reeds versterkt door Ik', verdubbelen.
De kleuren van Kin 223 zijn helder/blauw, bol 12. Ze versterken het contact met je innerlijk, je onbewuste. Ze geven rust en helderheid, meer begrip over jeZelf.

4 november 2018:
Vandaag is het 3 Kan, Kin 224. In de energievoorspelling van Ox (toon 3) vandaag, gaat het over harde wind, variabele temperaturen en onstabiele spanningen. Blijf geaard en dicht bij huis, bij jezelf, fysiek en/of psychisch, tenzij je spiritueel en psychisch goed voorbereid bent. Dit geeft je een solide basis van waaruit je veilig kunt omgaan met uitdagingen die Ox je vandaag geeft. Vergeet niet dat Ox in Kan's fijn geweven net verstrikt kan raken, maar dat Kan op zijn beurt Ox's energieën van onzekerheid, twijfel en risico weer uit de war kan halen. Er ligt van tevoren niets vast, alles hangt af van jouw karakter en wilskracht!
De kleuren van Kin 224 zijn violet/violet, bol 16. Ze verbinden je met je ware Zelf, helpen je je levensdoel te herkennen. Verborgen angsten en verdriet kunnen duidelijk worden en transformeren.

5 november 2018:
Vandaag is het 4 Chicchan, Kin 225. De magische, krachtige Slang heeft het niet zo met Wind, die haar energieën dreigt te ontrafelen en uiteen drijft. Maar Kan (toon 4) trekt ze bij elkaar en zet ze neer in het fundament van hemel en aarde.
Wat dit betekent? Ongeacht wat er om je heen gebeurt, welk rumoer of geluid je ook probeert af te leiden of uit balans brengt, blijf verbonden met je hoger Zelf, de mast van je schip, het pad onder je voeten. Blijf in contact met je innerlijke gids, want alleen op deze manier zul je de uitdagingen van het leven kunnen doorstaan.
De kleuren van Kin 225 zijn lila/lichtkoraal, bol 98. Ze helpen je bij je gevoel te blijven, je veilig en vrij te voelen. Vrij om te doen wat je zelf wilt, zonder oordelen en meningen die anderen je willen opleggen.

6 november 2018:
Vandaag is het 5 Cimi, Kin 226. De eeuwigheid kent geen deadlines. Tijd heeft geen begin of eind, het stroomt oneindig door. Toch gaan wij maar door, bang dat we te weinig tijd hebben, elkaar beconcurrerend om bepaalde dingen eerder te bereiken dan onze collega's of buren.
Realiseer je dat ieder van ons zijn of haar eigen ritme heeft van leven, dood en wedergeboorte, en transformatie; dat we ons eigen pad niet moeten vergelijken met die van iemand anders. Rem wat af en stem je af op je eigen natuurlijke ritme, je persoonlijke tijdslijn, en je zult veel sneller je eigen potentieel kunnen realiseren. Accepteer volledig wie je bent!
De kleuren van Kin 226 zijn groen/blauw, bol 88. Ze helpen je meer rust te vinden, meer naar jezelf te luisteren, meer te vertrouwen op je lichaam. Geeft je een goede verbinding met de natuur en je innerlijke natuur ;)

7 november 2018:
Vandaag is het 6 Manik', Kin 227. Als je de top van een berg beklimt, kun je zelf de adem van de hoge winden voelen. Uac (toon 6), de toon voor ultieme stabiliteit en heelheid, gaat hand in hand met Manik'. Het maakt niet uit hoe hoog je klimt, hoe ver je vliegt of hoe diep je duikt, vertrouw op Manik' en Uac om je te ondersteunen bij elke stap op je weg. Vertrouw op hun begeleiding en nuchtere kijk, maar erken dat de uiteindelijke verantwoordelijkheid voor je beslissingen en daden nog steeds bij jou ligt, enkel in jouw handen!
De kleuren van Kin 227 zijn groen/rood, bol 28. Ze geven je het vertrouwen om nieuwe ondernemingen te starten. Kracht om te zijn wie je werkelijk bent. Rood en groen zijn de kleuren van Yin/Yang .. ultieme balanskleuren, ofwel stabiliteit!

8 november 2018:
Vandaag is het 7 Lamat, Kin 228. Lamat reflecteert en vergroot de natuurlijke rijkdom waar wij uit bestaan, vibrerend op de hogere frequenties van het bewustzijn dat een ietwat uitbundige, grenzeloze vitaliteit in lichaam, geest en ziel tot stand brengt.
Op een of andere manier zoeken we dit allemaal. Dus relax en laat de grenzen en beperkingen, die je jezelf oplegt, gaan. Geef anderen niet te veel van jezelf, of laat Ik', de Wind, je vrijgevigheid niet te veel verspreiden, zodat je je leeg en uitgeput voelt.
De kleuren van Kin 228 zijn koningsblauw/goud, bol 32. Ze helpen je gevoel en intuïtie serieus te nemen. De aandacht meer op jezelf te richten en meer innerlijke warmte te ontwikkelen.
De afbeelding is van Bachbloesemremedie Vine of Wijnstok, ook nr. 32! Heb je deze in huis, gebruik de remedie dan eens. Zo niet, aai het je lichaam in m.b.v. MIR-Methode of visualiseer het om je heen. Het is een goede aanvulling!

9 november 2018:
Vandaag is het 8 Muluc, Kin 229. Wanneer water of vuur door de wind worden gegeseld, dan wordt hun werking en kracht enorm versterkt. Ik hoef je niet te vertellen wat voor soort storm dit vandaag zou geven, ware het niet dat Uaxac (toon 8) stabiliseert, aarding geeft. In feite laat Uaxac je vandaag de overweldigende kracht van Muluc direct benutten: Uaxac slingert met de draad van de tijd rond Muluc en je kunt de energie in de richting van je vraag, situatie of doel sluizen.
De kleuren van Kin 229 zijn blauw/rood, de bollen 2, 100 en 29. Ze helpen je naar binnen te gaan, balans te creëren in jezelf, maar ook in je doen en laten. Zie het niet zwart/wit, maar ga de emoties of 'storm' in jezelf aan, kom in je midden, zodat je tot rust kan komen.

10 november 2018:
Vandaag is het 9 Oc, Kin 230. Het is een zeer positieve en krachtige dag om je innerlijke huis (je ziel, je hart en je lichaam) te reinigen van ondeugden, slechte gewoontes of negatieve gedachten die je tegenhouden of problemen geven in je leven. Gedragen door de sterke winden van Ik' en gezegend door de gunstige energie van Bolon (toon 9), helpt Oc je de negatieve invloeden in je leven te verduidelijken en op te lossen. Ze zijn soms zo hardnekkig, dat ze de vooruitgang van je ziel belemmeren.
Profiteer van deze krachtige dag om jezelf voor altijd te bevrijden van deze lasten, of op zijn minst, met dit proces te beginnen.
De kleuren van Kin 230 zijn rozenroze/roze, bol 23. Ze geven je kracht en helpen je je eigenliefde te her-vinden. Ze maken je realistisch, de mind of het ego krijgt minder invloed op je :)

11 november 2018:
Vandaag is het 10 Chuen, Kin 231. Chuen, de Aap, wilt dat je speelt, danst, geniet van het leven, je innerlijk kind laat zien. Ik' heeft je gedachten en zorgen schoon gewaaid. Je hebt jezelf geheeld, je bent meer gaan stralen, je bent meer van jezelf gaan houden. Laat nu alles maar integreren en geniet van het bereikte resultaat!
De kleuren van Kin 231 zijn roze/rood, bol 84. Ze lossen je angsten op, zodat je meer in contact bent met je kern. Ze geven je enthousiasme om meer vanuit vreugde te leven.

12 november 2018:
Vandaag is het 11 Eb, Kin 232. Het reizen, het verplaatsen, het ergens heen gaan, verheldert en bevrijdt de geest. Beweging is in feite een natuurlijke staat van het leven zelf: luchtmoleculen, lichtdeeltjes, waterdruppels, radiogolven, de cellen in ons lichaam, de gedachten die we denken en de emoties die we voelen; alles is voortdurend in beweging. Het tegenovergestelde als het nalaten of tegenhouden, is als de dood. Dus omarm het levenspad dat je reist, geniet, leer en bewonder het. Maar houd je aandacht bewust op je levensdoel gericht, zodat je niet uit koers kan geraken.
De kleuren van Kin 232 zijn geel/groen, bol 7. Ze geven je enorm vertrouwen om jouw pad te volgen, op de stroom van het leven. Weten dat je niet alleen bent, maar all-een, dat angst hebben niet meer nodig is.

13 november 2018:
Vandaag is het 12 Ben, Kin 233. Het is altijd veel gemakkelijker om anderen te bekritiseren of je mening hierover te geven; maar als het gaat om onze eigen daden en woorden, lijkt alles opeens een stuk rooskleuriger en meer vergeeflijk.
Houd vandaag rekening met de impact en invloed die je eerdere woorden of daden hadden op je familie, geliefde of collectief. Als je je verantwoordelijkheid neemt en oprecht en rechtstreeks communiceert, kun je worden verrast hoeveel vrede en goodwill ontstaat.
De kleuren van Kin 233 zijn violet/turquoise, bol 24. Ze helpen je harmonieus en liefdevol te communiceren. Communicatie vanuit het hart. Geven je moed om het op een andere manier te doen.

14 november 2018:
Vandaag is het 13 Ix, Kin 234, de laatste dag van het Ik' wavespell. Dit is een dag dat Ix, de Jaguar zich manifesteert vanuit de diepe vochtige schaduw van de jungle. Spiegel je ziel in haar ogen, laat je angsten gaan, voel diep in je die archetypische kracht van het bewust Zijn en breng je dromen in de realiteit ... voordat de Jaguar opnieuw in de donkergroene diepte verdwijnt.
De kleuren van Kin 234 zijn lichtkoraal/lichtkoraal, bol 87. Ze geven je kracht om je eigen weg te volgen, je angsten aan te gaan. Je bent volledig in verbinding met je innerlijk.

We komen zo tot een diepgaand en fluweelzacht einde van het Ik' wavespell, met persoonlijke en intieme inzichten en die we hopelijk voor een langere tijd kunnen gebruiken. Dat is de sleutel van deze wavespell's in de Tzolk'in ... de opgedane kennis je eigen maken.

In het artikel over de Tzolk'in lees meer informatie over deze kalender.
Een deel van de tekst is een vrije vertaling uit het boek "The Serpent and the Jaguar: Living in Sacred Time" van Birgitte Rasine.