Bekijk de Workshops →

Men wavespell: 15 t/m 27 november

Geplaatst op 15 november 2018

Vandaag begint het Men wavespell. Men is Maya voor Adelaar, de grote vogel die ver boven de hoogste toppen van de bergen en de piramides vliegt, hoog boven het lawaai van de mensheid, daar waar alleen gewijde stilte en de adem van de wind regeert.
Op zijn brede, krachtige vleugels zwevend aan een uitgestrekte hemel betreedt Men onze dromen om belangrijke boodschappen en openbaringen te geven. Volgens de legende overtreft zijn breedte en scherpe visie dat van elk ander levend wezen, en dat is de reden waarom deze dag in het teken staat van visie, duidelijkheid, perceptie, en diepgaand begrip.

Als je ooit gedroomd hebt om iets groots, iets belangrijks of adembenemends te beginnen, doe het dan vandaag. Men en Hun (toon 1) zullen je hoog boven je twijfels uit meenemen, boven ongelovige Thomassen die je tegenhouden, en start je eerste solo-vlucht in een nieuwe wereld, een wereld die je ademloos en dronken kan achterlaten.
Maar net zoals je niet zonder vleugels of parachute van een klif zou springen, neem de juiste voorbereidingen voor je eigen persoonlijke en unieke kwantumsprong.
Vliegen op deze hoogte vraagt om ervaring, planning, en vaardigheid. Neem de tijd om te leren navigeren met de grote vleugels van Adelaar en ... vergeet niet te genieten van het uitzicht! :)
De kleuren van Kin 235 zijn groen/rood, bol 28. Ze ondersteunen je als je een nieuw begin wilt maken. Helpen je los te maken van oude beperkingen om een geluksgevoel op te wekken. Luister naar je eigen hart!

16 november 2018:
Vandaag is het 2 Cib, Kin 236. Het is een dag dat je inzicht en duidelijkheid kunt krijgen in iets wat je al een poosje bezig houdt uit je verleden, misschien uit je bloedlijn, en je niet duidelijk krijgt op een meer gewone manier.
Ga echter niet teveel analyseren over je inzichten! De dualiteit van Ka (toon 2) is vrij krachtig en zal je een veelheid aan informatie geven om alle kanten van het issue te belichten, en als je niet stabiel genoeg bent, kan het je ook besluiteloos maken.
De kleuren van Kin 236 zijn blauw/blauw, bol 2. Ze helpen je een verbinding te maken met je omgeving, maar ook met je eigen zielskracht. Het geeft je meer concentratie en innerlijke rust.

17 november 2018:
Vandaag is het 3 Caban, Kin 237. Opnieuw een uitdagende dag, met name door de energie van Ox (toon 3) die risico's, onzekerheid, twijfel en obstructie vertegenwoordigt.
Probeer geen persoonlijke projecten te voltooien, plannen te maken of iets nieuws te beginnen. Beter is om je mentale spieren soepel te maken en te oefenen in het loslaten van negatieve gedachten: laat ze komen, herken ze, maar doe er niets mee. En laat het dan gaan.
De kleuren van Kin 237 zijn blauw/rood, bol 30. Ze helpen je gedachten los te laten en meer in het hier en nu te zijn. Maken je bewuster van je lichaam en haar behoeften.

18 november 2018:
Vandaag is het 4 Etznab, Kin 238. Net als een nieuw glimmend kapmes in de dichte duisternis van de jungle, snijdt Etznab door de kern van dingen om de waarheid duidelijk te krijgen, schilt lagen van misleiding weg, halve waarheden, misplaatste percepties, zodat je weer compleet kan zijn.
Werp het complexe ego af als een oude huid die je niet meer nodig hebt, en strek je vleugels (Men's wavespell!) om naar een zuiverder, eenvoudiger, hoger gelegen gebied te vliegen.
De kleuren van Kin 238 zijn helder/groen, bol 13. Ze helpen je veranderingen aan te gaan, je oude huid af te werpen. Ze maken je nieuwsgierig naar een nieuwe periode in je leven.

19 november 2018:
Vandaag is het 5 Cauac, Kin 239. Onze eigen gezondheid is vaak een van de meest verwaarloosde gebieden van ons leven. Vandaag komt Cauac (gezondheid, genezing en het algehele welzijn) samen met Ho (toon 5, overzicht en bekrachtiging) om je een startsein te geven om vanaf nu jezelf te geven wat je nodig hebt om je gezondheid te versterken en jezelf te beschermen. Stel het niet uit. Het maakt niet uit hoe goed je je voelt, maak deze afspraak met jezelf en vernieuw deze op elke Ho/Cauac dag.
De kleuren van Kin 239 zijn turquoise/magenta, bol 45. Ze helpen je contact te maken met je kern, naar je hart te luisteren. Jezelf op de eerste plek zetten, luisteren naar je behoeftes en deze met liefde vervullen.

20 november 2018:
Vandaag is het 6 Ahau, Kin 240. Er is geen betere dag om de krijger en zijn wapen op elkaar af te stemmen: Uac (toon 6) is de gouden lans in Ahau's arsenaal. Uac geeft de vaste grond die je nodig hebt om je zwaarste beproevingen, je grootste strijd op te lossen; terwijl Ahau, Heer van de Zon, een helder pad oplicht naar die plek, die je een enorm inzicht en intuïtie geeft, de hoogste uitkijkpost.
Als Men, de Adelaar, over het levenspad van je ziel zweeft, draai je gezicht dan naar de zon en herlaadt je lichaam, geest en ziel.
De kleuren van Kin 240 zijn violet/turquoise, bol 24. Ze helpen je een nieuwe visie, een nieuw gezichtspunt te bepalen. Je gaat nieuwe mogelijkheden ontdekken om je problemen op te lossen.

21 november 2018:
Vandaag is het 7 Imix, Kin 241. Uuc (toon 7) met Imix laat je van de ene realiteit naar de andere vliegen, meerdere gedachtestromen tegelijkertijd. Je kunt gemakkelijk jezelf verliezen als je dit uit de hand laat lopen.
Dus bereid je voor en luister naar wat Imix je echt wilt vertellen. Uuc vertegenwoordigt ook een einde, aan een gemoedstoestand, een relatie, of een hele manier van leven; en een ander inspireren. Vrees een einde niet, maar aanvaardt en omarm het als een natuurlijk onderdeel van het leven en het bewustzijn.
De kleuren van Kin 241 zijn geel/groen, bol 7. Ze helpen je vertrouwen te hebben in de stroom van het leven. Bij 7 komt alles samen, verleden/heden/toekomst, en het is aan jou de keuze of je verder wilt gaan of je doorstapt naar iets nieuws.

22 november 2018:
Vandaag is het 8 Ik', Kin 242. Als er een situatie in je leven vraagt om diplomatie, dan is dit er een goede dag voor. Uaxac (toon 8) helpt je de dingen vanuit een holistisch perspectief te zien en te begrijpen, terwijl Ik', de energie van verbondenheid en communicatie, hoog gehouden wordt op Men's uitgestrekte vleugels en een duidelijke visie geeft.
Jouw taak is om met de situatie binnen handbereik, zo gelijkmatig en neutraal mogelijk te navigeren. Vermijd persoonlijke agenda's, ego's of manipulatieve neigingen; van jezelf, van anderen of van beiden.
De kleuren van Kin 242 zijn geel/blauw, bol 8. Ze geven helderheid en inzicht in de situatie, communicatie met het innerlijk. Helpen je woede, schuld en onzekerheid op te lossen.

23 november 2018:
Vandaag is het 9 Akb'al, Kin 243. Akb'al is een zeer gunstige dag voor de liefde, romantiek en huwelijk, en Bolon (toon 9) was bij de oude Maya de meest favoriete dag voor belangrijke ceremonies, zoals het aankondigen van je huwelijk of verloving, of het vieren van je verjaardag. Als je geen evenement of ceremonie gepland hebt, heb dan niet het gevoel dat je iets mist, want het is een geweldige dag om de man of vrouw die je lief hebt, dit nog eens te vertellen ♥
De kleuren van Kin 243 zijn rood/groen, bol 27. Ze helpen je nog eens naar je relatie te kijken. Voel en herken de passie in je lichaam, verbind het met je hart en spreek het uit!

24 november 2018:
Vandaag is het 10 Kan, Kin 244. Als iets of iemand een negatieve invloed heeft op je leven, of je op enigerlei wijze tegenhoudt, vooral als dit zijn oorsprong in het verleden heeft, dan is het een goede dag om deze invloed te neutraliseren. Onderbreek deze 'giftige' invloed en los de verborgen oorzaken op die dit veroorzaken, of start in ieder geval het proces.
Vertrouw op Lahun (toon 10, menselijke relaties en samenwerking) als je een beroep doet op mensen om je heen voor liefde en steun. Je hoeft het niet alleen te doen.
De kleuren van Kin 244 zijn groen/rood, bol 28. Ze helpen je oude beperkingen los te laten, je eigen weg te gaan, onafhankelijk te zijn. Ze geven je kracht om te zijn wie je werkelijk bent!

25 november 2018:
Vandaag is het 11 Chicchan, Kin 245. Je hebt een grote oerkracht in je, in je lichaam en ziel, die de moderne samenleving bijna is vergeten ... en waarvan de wereldleiders niet willen, dat je je dit nog herinnert.
Deze kracht laat je evolueren naar de hoogste niveaus van je potentieel, maar dan moet je eerst de oude huiden van angst, gebrek aan eigenliefde en zelfrespect van je af schuren. Werp deze huiden af, zoals de Slang haar winterschubben afwerpt, ontsteek opnieuw je innerlijk vuur, en zweef verfrist en opgeladen uit de as van je oude onvervulde Zelf naar ondenkbare hoogten.
De kleuren van Kin 245 zijn rood/diepmagenta, bol 89. Ze helpen je van jezelf te houden, weer vreugde te voelen. Ze geven je energie en verbinding met je innerlijke kracht. Deze combinatie voelt voor mij als een soort vulkaan die uitbarst, een enorme kracht dus ;)

26 november 2018:
Vandaag is het 12 Cimi, Kin 246. Je kunt het leven ervaren als een lijdensweg of als een extase; het kan moeiteloos of onnoemelijk lastig zijn; het kan net zo gemakkelijk pijn als vreugde geven. Dit zijn geen tegengestelden van elkaar, hebben geen strijd in zich, het zijn slechts verschillende uitingen van één gezichtspunt.
Je moet ze allemaal voelen en beleven om te weten wat het betekent om te leven, zodat je kunt 'sterven' om opnieuw in het leven te stappen. Dit is de wijsheid van onze voorouders, die ons van gene zijde begeleiden en met wie Cimi ons vandaag verbindt.
De kleuren van Kin 246 zijn violet/helder, bol 48. Ze helpen je al je gevoelens werkelijk te doorvoelen, te beleven. Zo kun je transformeren tot wie je werkelijk bent en daardoor de donkere delen in jouw diepste Zelf helen.

27 november 2018:
Vandaag is het 13 Manik', Kin 247, de laatste dag van het Men wavespell. De grootste kracht is altijd onzichtbaar. Het zijn de liedjes in je hart, de gedachten in je hoofd, de beelden die je droomt over je leven. Wie schreef die liedjes, wie heeft die gedachten in je hoofd gezet, wie schilderde die dromen? Als het niet de jouwe zijn, dan heeft iemand je kracht weggehaald.
Neem het terug! Herneem de kracht die van nature van jou is, vanaf je geboorte tot aan je dood. Weef met Oxlahun (toon 13) een heilig koord en plaats het rond de hals van Manik', het grote Hert, en rijd uit om jouw kracht weer op te halen!
De kleuren van Kin 247 zijn geel/goud, bol 4. Ze helpen je zelfvertrouwen te vergroten, zodat je weer de moed hebt om je volledige innerlijke kracht op te pakken.

In het artikel over de Tzolk'in lees je meer informatie over deze kalender.
Een deel van de tekst is een vrije vertaling uit het boek "The Serpent and the Jaguar: Living in Sacred Time" van Birgitte Rasine.