Bekijk de Workshops →

Muluc wavespell: 20 oktober t/m 1 november

Geplaatst op 20 oktober 2018

Vandaag begint het Muluc wavespell. Muluc is Maya voor Offer of Geschenk (in het Dreamspell is het rode Maan). Het gaat hier om kracht, vrijheid en innerlijke rust, en ook om de strijd en uitdagingen die we aangaan in ons leven. Het is het zegel van karma, van afrekening en van de wet van actie en reactie. Muluc is een krachtig en sterk zegel, dat je zo omver kan werpen.
Dit wavespell daagt je uit om volledige en totale balans, evenwicht en harmonie te bereiken. Ongeacht of je je doel bereikt, je intentie en de reis zelf zullen je het meeste opleveren, het opent je ziel voor de helende en kalmerende energieën.
Breng vandaag dank voor elk deel van je leven, voor alles wat er al is en voor alles wat nog moet komen, zonder oordeel, zonder controle. Eer de diepte en de kracht en laat de natuurlijke magie voor je werken.
De kleuren van Kin 209 zijn lichtkoraal/lichtkoraal, bol 87. Ze gaan over wijsheid, liefde en diepe inzichten. Ze geven je innerlijke kracht om je eigen weg te volgen en je karma op te lossen.

21 oktober 2018:
Vandaag is het 2 Oc, Kin 210. Zoek geen wraak voor de dingen die je zijn aangedaan, blijf uit het oneindige spel. Beter is om mee te gaan in een hogere spirituele stroom: leren vergeven en loslaten. Bevrijd jezelf van de giftige energieën van 'iemand een lesje leren'. Door vergeving en begrip geef je een veel beter voorbeeld aan degenen die je onrecht hebben aangedaan en blijf je in je eigen kracht!
De kleuren van Kin 210 zijn groen/roze, bol 21. Ze helpen je bewust te worden van de liefde voor jezelf en anderen. Ze maken het eenvoudiger om begrip en vergeving te tonen.

22 oktober 2018:
Vandaag is het 3 Chuen, Kin 211. De combinatie van Ox (toon 3) en Chuen geeft beweging en vraagt je als een kind zo blij te zijn. Laat Chuen je hart verlichten en het tekort aan eigenliefde compenseren. Even niet zo serieus, kijk met de ogen van een kind en geniet! :)
De kleuren van Kin 211 zijn geel/roze, bol 22. Ze helpen je liefdevoller naar jezelf en anderen te kijken en (oude) teleurstellingen los te laten. De kleurenbol en dus ook de tarotkaart is de 'hergeboorte' van de Dwaas, op een 'nieuwe' manier in het leven staan ;)

23 oktober 2018:
Vandaag is het 4 Eb, Kin 212. Hoe sterker en stabieler je innerlijke kern en basis is, des te helderder je pad en breder je horizon is. Gebruik de onderstroom van Muluc in dit wavespell om je leven te harmoniseren, te erkennen dat je karmische schulden een natuurlijk onderdeel van de levensreis zijn. Dank Eb voor het behoud en het verlichten van je reis, en doe een beroep op de stabiliserende energie van Kan (toon 4) om je te leiden bij de vervulling van je doel of intentie.
De kleuren van Kin 212 zijn rozenroze/roze, bol 23. Ze helpen je jezelf te leren kennen, liefdevol maar realistisch naar jezelf kijken, jezelf te nemen zoals je bent. Roze helpt je om een liefdevolle basis of fundament te creëren ♥

24 oktober 2018:
Vandaag is het 5 Ben, Kin 213. Zoals riet buigt in stromend water, zo mogen wij meestromen met het dagelijks getij in ons leven, met elk persoon die we ontmoeten, elk gesprek dat wij delen. Deze natuurlijke stromingen verrijken ons bewustzijn en houden ons actief.
Zak weg in een ritme dat bij jou past, en probeer even niet te anticiperen of te versnellen, vooral als je het gevoel hebt opgejaagd te worden door buren of andere familieleden.
De kleuren van Kin 213 zijn violet/turquoise, bol 24. Ze helpen je meer op jezelf te richten, op je eigen verlangens, en (even) niet meer te doen wat anderen van je willen.

25 oktober 2018:
Vandaag is het 6 Ix, Kin 214. Ongeacht wat je droomt, fantaseert, verlangt en wat-als ... de enige manier om iets te bereiken in je leven is door focus, toewijding, discipline en een praktische aanpak van uitdagingen en moeilijkheden.
Ix, de Jaguar, leeft niet in een droomwereld. Zij is geaard, verbonden met de realiteit, steeds waakzaam en altijd bewust van alles om haar heen. Haar scherpe, instinctieve vermogens begeleiden haar rotsvaste voortgang bij het bereiken van haar doelen. Dus droom om iets te realiseren, niet om eraan te ontsnappen!
De kleuren van Kin 214 zijn turquoise/helder, bol 85. Ze helpen je goed bij je gevoel te blijven, in het hier-en-nu. Het turquoise van gisteren is vandaag bewust geworden. Je doelen worden helderder en je focus verbetert.

26 oktober 2018:
Vandaag is het 7 Men, Kin 215. Zo boven zo beneden. Men, de Adelaar, zweeft boven de krachtige stromingen van Muluc, en zij weerspiegelen op hun beurt Men's pad. Laat je hoger zelf, niet je ego, de stromingen van je hart begeleiden, en je hart zal op haar beurt de intenties van je hoger zelf vervullen.
Jouw uitdaging is om goed om te gaan met het alziend oog van Uuc (toon 7), die je teveel perspectieven en oordelen kan geven op je pad. Blijf evenwichtig en vol vertrouwen, vertrouw op je hoger zelf!
De kleuren van Kin 215 zijn geel/groen, bol 7. Ze helpen je te vertrouwen op de stroom van het leven. Ze laten je weer geloven in jezelf.

27 oktober 2018:
Vandaag is het 8 Cib, Kin 216. Cib en Muluc zijn als voor elkaar geboren. Het is een verstrengeling van voelen en doen om door vergeving, verlangen en intentie een karmisch evenwicht te realiseren. Gekoesterd in de sterke armen van de stabiele Uaxac (toon 8), is het vandaag een van de meest krachtige dagen in de Tzolk'in voor karmische en persoonlijke verzoening van alle disharmonie, onbalans, gepleegde zonden, misdaden en onrecht. Maak contact met je voorouders en je eigen ziel, en doe hen de belofte dat je streeft naar harmonie en vergeving.
De kleuren van Kin 216 zijn turquoise/groen, bol 9. Ze helpen je te verbinden met je kern, je hoger zelf, om te ontdekken wie je bent. Je bent meer dan de oordelen die je over jezelf hebt. Wordt je bewust van de disbalans en vergeef jezelf.

28 oktober 2018:
Vandaag is het 9 Caban, Kin 217. Caban heeft net als Cib een verbinding met de Aarde en de oude wijsheid. Neem vandaag even een momentje tijd om uit de hectiek van onze samenleving te stappen, ook al is het maar in je geest. Vergeet niet, dat we nog steeds een tragere, meer natuurlijke wereld om ons heen hebben, die voor je klaar staat. Je kunt onthaasten, op het moment dat JIJ hiervoor kiest.
De kleuren van Kin 217 zijn groen/groen, bol 10. Ze geven je ruimte, meer innerlijke rust en vrede voor jezelf. Je wordt meer bewust hoe belangrijk het is om tijd en ruimte voor jezelf te maken.

29 oktober 2018:
Vandaag is het 10 Etznab, Kin 218. Heb je wel eens geprobeerd een snel stromende rivier over te steken? Etznab heeft het vlijmscherpe vermogen van inzicht, dat als een sonar fungeert, om de meest turbulente problemen, kwesties of situaties in jezelf te doordringen. Het geeft je duidelijkheid en inzicht, en helpt je emotionele of psychische wonden te genezen. Lahun (toon 10) bevordert het samenwerken en versterkt de verbinding in je relaties. Laat Lahun en Etznab vandaag toe in je energetische ruimte en de rivier zal voor je uiteen gaan, net zoals het verhaal in de bijbel!
De kleuren van Kin 218 zijn turquoise/goud, bol 83. Ze geven helderheid, laten je je eigen angsten en teleurstellingen beter begrijpen. Ze stimuleren het vinden en volgen van je eigen weg!

30 oktober 2018:
Vandaag is het 11 Cauac, Kin 219. Wat de onrust of onbalans ook is op dit moment, het is niet blijvend of onveranderlijk. Het voelt misschien wat zwaar aan, alsof je vastgeklonken zit, onmogelijk te verplaatsen of te veranderen bent, maar er is niets dat de overweldigende kracht van losbrekend water kan weerstaan. Dus grijp de ongetemde kracht van Buluk (toon 11) en laat de reinigende, zuiverende energieën van Cauac de belastende zielsproblemen wegspoelen. Reinig je van het emotionele gif van anderen, en bevrijd je van de mentale en fysieke gevangenissen die je zelf hebt opgebouwd.
De kleuren van Kin 219 zijn helder/blauw, bol 12. Ze helpen je lichaam, geest en ziel te zuiveren (helder) om meer rust in jezelf te vinden (blauw). Ze geven meer begrip en een gevoel van heelheid van je Zijn!

31 oktober 2018:
Vandaag is het 12 Ahau, Kin 220. La Ka (toon 12) schetst alle strijd, uitdagingen en conflicten, alsmede alle inzichten en momenten van leiderschap in je leven tot nu toe. Ahau's brandende blik stort meedogenloos licht op dit alles ... en het kan dus een nogal vernederende ervaring zijn. Maar als je oprecht bent met jezelf en je verantwoordelijkheid neemt voor jouw rol in deze gebeurtenissen, zonder zelf-oordeel, je karmische schuld erkent zonder schuldgevoel; zul je in staat zijn om je levenspad opnieuw in evenwicht en harmonie te brengen met het doel van je hoger zelf.
De kleuren van Kin 220 zijn geel/goud, bol 4. Ze laten het zonnelicht schijnen (geel) op oude patronen (goud), jezelf te vergeven. Het goud brengt je terug naar de Bron, vanwaar je kwam (Miltchakra), om zo weer je levensdoel te herinneren.
De geur van Lady Portia (lichtgoud) helpt je ook jezelf te vergeven. Visualiseer deze maar om je heen.

1 november 2018:
Vandaag is het 13 Imix, Kin 221, de laatste dag van het Muluc wavespell. Imix verbind je met jouw kracht van oervertrouwen. Vanuit dit vertrouwen kun je jouw weg vervolgen naar je bestemming.
Met Oxlahun (toon 13) ronden we dit wavespell af. We richten ons naar binnen, in onszelf, om te zien wat we de afgelopen 13 dagen gegroeid zijn, geheeld hebben. Vanuit hier ontstaan nieuwe mogelijkheden en creaties.
De kleuren van Kin 221, zijn helder/groen, bol 13. Ze helpen je vertrouwen te hebben in het nieuwe, open te staan voor veranderingen. Laten je in het hier-en-nu zijn, in DIT moment, zodat je goed in verbinding bent met je innerlijke kern.

In het artikel over de Tzolk'in lees meer informatie over deze kalender.
Een deel van de tekst is een vrije vertaling uit het boek "The Serpent and the Jaguar: Living in Sacred Time" van Birgitte Rasine.