Bekijk de Workshops →

Kleuren voor jouw persoonlijke groei

Geplaatst op 6 juni 2018

Er zijn zoveel cursussen met Iconen, met welke moet ik beginnen? Zit er een volgorde in de cursussen? Dit is een vraag die me vaak gesteld wordt. In dit artikel zal ik wat meer over de cursussen en de beste volgorde uitleggen.

Het kleuren van Iconen is een hele zachte manier om naar jezelf te kijken en oude dingen te verwerken. Je hoeft niet uit te pluizen waarom dingen zijn zoals ze zijn, je hoeft alleen maar te kleuren. Door het Icoon te kleuren met de door jou gekozen kleuren, verwerk je wat jou dwars zit. Daarnaast is er de kracht van herhaling: hoe vaker je hetzelfde Icoon kleurt, hoe dieper de verwerking.

Wat vooraf ging ...
Van onderstaande cursussen kun je natuurlijk zelf jouw volgorde bepalen. De cursussen zijn echter niet zomaar in deze volgorde ontstaan. Het was de afgelopen jaren mijn persoonlijke pad: weer Vrouw zijn, uit mijn cocon komen, mijn hart openen.
Alleen was ik 'iets vergeten' en dat was mijn fundament, daar kwam ik vorig jaar achter. Toen de 13 chakra's in 2013 opnieuw geactiveerd werden, was ik alleen nog met de toekomst bezig: de chakra's, de Godin, de Koning. Ik vergat om te zien wat ik allemaal al had en daar oprecht dankbaar voor te zijn. Om die reden was het nodig dat De Historische Held er kwam, en ook nog vóór alle andere cursussen hoorde.

Kleuren voor jouw persoonlijke groei ... van rups naar vlinder ...

Voordat je stappen gaat zetten om uit je cocon te komen, is het belangrijk om te kijken naar je fundament: wie ben je en wat wil je? Dit doen we met de cursus De Historische Held! We kijken in dankbaarheid terug op wat we al bereikt hebben, nemen verantwoordelijkheid voor onszelf - ons leven, kijken wat er nog geheeld mag worden en maken ons klaar voor de veranderingen, de Nieuwe Tijd ofwel het Waterman Tijdperk, waarbij we vanuit ons hart, vanuit liefde gaan leven. Dankbaar zijn en YES! zeggen is heel belangrijk. We hebben hiervoor 7 Iconen met 7 kleuren.

De cursus die hierop volgt is De Ontdekking van de Godin! In deze cursus ga je contact maken met je verlangens, je vrouw-zijn weer voelen, zodat er ruimte komt voor je intuïtie en wijsheid. Je activeert je YIN-energie. Er zijn 13 hartverlangens die jou weer compleet kunnen maken. Voor elk verlangen is er een Icoon, een Godin en een kleur die je hierbij ondersteunen.

Als Yin geactiveerd is, kun je jouw mannelijke energie, de YANG, in balans gaan brengen in de cursus De Terugkeer van de Koning! Via 8 Paden laat je jouw teveel aan mannelijke energie afdalen van je mind naar je hart. Met behulp van deze Paden ga je 8 hoeken van je huis(-kamer) bekijken, opruimen en veranderen. Hierdoor creëer je meer ruimte in je huis, maar ook in jezelf en voor jezelf. Dit geeft uiteindelijk meer ruimte voor je Vrouw-Zijn. Voor elk Pad is er een Icoon, een Ridder en een kleur.

Nu Yin en Yang in balans gebracht zijn, ga je aandacht besteden aan je fysieke lichaam in de cursus Balans in je Elementen. De Elementen Hout - Vuur - Aarde - Metaal - Water ga je opbouwen van conceptie naar geboorte, zodat de Kosmische Mens in jou werkelijk geboren kan worden. Behalve informatie over je eigen Element, leer je meer over de functies van de Elementen en welke voeding goed voor je is. Voor elk Element is er een Icoon en 2 tot 4 kleuren.

Tot slot ga je in de cursus Hergeboorte van de Kosmische Mens jouw lichaam verder opbouwen om verder te groeien, helemaal uit je cocon te komen en je volledig te verbinden met je hart. Hiervoor ga je je 13 chakra's optimaliseren met behulp van een Icoon en een kleur.

Groepen of individueel
Alle cursussen worden gegeven in Honselersdijk. Als je graag Iconen wilt kleuren, maar 's avonds en/of in groepen niet fijn voor je is, dan is een mogelijkheid om een individueel traject te starten.
Op de eerste afspraak bespreken we je wensen en je doel. Je krijgt de eerste les van één van de cursussen mee en een persoonlijke geur. De 2e les ontvang je per mail. Op de volgende afspraak kijken we samen naar de door jou gebruikte kleuren en krijg je een kleurensessie die je helpt om de volgende stap te maken. Je krijgt dan de volgende les weer mee naar huis, en zo bouwen we verder aan jouw doelen.
Deze persoonlijke begeleiding biedt veel voordelen. Zo is er ruim voldoende aandacht voor het bespreken van je Iconen, kun je de thema's dieper in jezelf uitwerken, en kom je sneller bij jouw doel uit.

Meer info?
Wil je meer informatie over de cursussen of weten of het voor jou geschikt is? Neem dan contact met me op via telefoon of mail.

Voor het uitproberen wat Iconen kleuren met jou doet, is er maandelijks een Kennismakingsavond. Gewoon even aanmelden en je kunt aanschuiven bij de workshop.
Wil je uitgebreider kennismaken, dan kun je meedoen met Kleur je Happy. In deze workshop kom je vijf keer een Icoon kleuren om je wat beter, vrolijker en rustiger te gaan voelen. Ook deze staat regelmatig op de agenda.