Bekijk de Workshops →

10-10 Portaal

Geplaatst op 10 oktober 2022

Op de tiende dag van de tiende maand hebben we het 10-10 portaal.

Het getal 10 wordt gevormd door een 1 en een 0. De nul is de eenheid, de bron van waaruit alles ontstaat. De een wordt als scheppend impuls gezien. Het is een yang getal, dat de mannelijke energie als impuls, initiatief, activiteit en bewustzijnskracht symboliseert.

De 1 en 0 samen, als een 10, is het getal van de volmaaktheid, de voltooiing en de allesomvattende goddelijke ordening. Het is een sleutelgetal bij het tellen en rekenen door de 10 vingers van onze handen. De goddelijke ordening zien we terug in de 10 geboden in het Christendom en het Boeddhisme. De Kabbala kent 10 sefira, 10 energiecentra.

In de getallenleer is de 10 heilig, omdat het de som is van de eerst vier grondgetallen: 1+2+3+4=10. Samen vormen ze de Tetraktys, ofwel een goddelijke driehoek.

Het getal 10 geeft een gevoel van optimisme, positiviteit, het brengt een nieuw begin, vertrouwen, onafhankelijkheid, creativiteit, succes, vastberadenheid, motivatie, individualiteit, maar ook... niets, oneindigheid, eenheid, de energie van de schepping.

Het 10-10 Portaal vertegenwoordigt het einde van een cyclus en het begin van een nieuwe. We zouden kunnen zeggen het begin van een nieuw tijdperk.
Op dit moment is de energie echt krachtig en we kunnen dit gevoel van grote verandering voelen, een hoger niveau bereiken, vooruitgaan, in onze kracht stappen.

In de dagen rond dit Portaal wordt ons DNA verder opgewaardeerd, wat kan leiden tot tintelingen in het lichaam en/of een jeukende huid. We zijn in staat om meer en meer in een 5e dimensie te leven in het fysieke leven, door alle energie, kennis en informatie die we nu ontvangen.

Voor meer verdieping in een getal verbind ik ze graag met de Tarot. Zo is kaart 10 het Rad van Fortuin.
Het Rad draait cyclus, na cyclus. Het is het begin of het einde van een cyclus. Verandering is het enige constante in het leven. Ook dit zal voorbij gaan ...

Zodra je in staat bent om stil en gecentreerd te zijn 'in de storm', kan er iets veranderen. Je zet op dat moment het Rad stil en laat het een andere kant op draaien. Je gaat meer vanuit je hart spreken en doen, je wordt integer en doet de dingen in de juiste verhouding.
Je bent getransformeerd en hebt het Licht in jezelf gevonden ❤️✨

De kleur violet hoort voor mij bij het getal 10. Violet of paars is de kleur van dienstbaarheid, transformatie en genezing. Denk hierbij aan de Violette Vlam van St. Germain.
Als je te ver doorslaat in dienstbaar zijn aan anderen, maak je jezelf onzichtbaar, wat ook een eigenschap is van violet.
Violet laat je vanuit je hoofd weer terug in je lichaam komen, voelen wat je lichaam je vertelt, zodat je een keuze kan maken of je iets wilt veranderen. Violet kalmeert en geeft rust om dichter bij jezelf te komen.
Lees hier nog meer over violet >>

Dit 10-10 Portaal valt in het Eb wavespell van de Maya Qi'ché telling. Eb is Maya voor Weg of Pad, je Levenspad (in het Dreamspell is het Mens). Het gaat hierbij niet zozeer over het reizen op het Pad, maar meer over het zelf worden van het Pad! Door het ontdekken wie je bent, wat je weet, wat je inspireert en wat je krijgt via je hart en ziel, door je wezen en je geest, door middel van je acties naar anderen, kun je als een 'machtige rivier' zelfs een stevige steen doorklieven om jouw Pad te blijven volgen.

Vandaag (10-10) is het 9 Ahau, Kin 100. Bolon (toon 9) trekt de krachtige, intuïtieve energieën van Ahau (de Zon) naar je toe. Alles wat je achtergehouden hebt aan eigen krachten als intuïtie en wijsheid, barst open in de felle schittering van Ahau. Gebruik dit moment om de ketens, die je natuurlijke energie en vitaliteit gevangen hebben gehouden, te doorbreken. Dit is vooral belangrijk voor vrouwen, want Bolon heeft een uitgesproken vrouwelijke essentie.
Je ziet hier Kin 100, wat ook weer bestaat uit een 1 en een 0!

De kleuren bij Kin 100 zijn diepmagenta; geel/rood/groen, Kosmische Mensjes 79 en 21. Ze helpen je een goede verbinding te maken met je lichaam en met de Aarde, waardoor jouw (zelf-)vertrouwen kan groeien.
Lees hier nog meer over dit wavespell >>Volgens mij heb je zo voldoende tools om optimaal gebruik te kunnen maken van dit 10-10 Portaal. Elke verandering in je leven bepaal je uiteindelijk zelf. Zet het Rad stil en geef het de richting die jij wil. 
Ik wens je een mooie dag toe  ❤️✨
_____

Bronnen: 
Divine feminine 7777 via FB
Afbeelding: https://www.pngmart.com/nl/
Symboliek & betekenis der getallen; Hajo Banzhaf

_Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om informatie te delen, met uitzondering van commerciële doeleinden. Hiervoor is schriftelijke toestemming nodig._
_____