Bekijk de Workshops →

2022 in kleuren

Geplaatst op 22 december 2022

In dit artikel ga ik met behulp van de Kosmische Mensjes een blik werpen op 2022. Wat kun je verwachten?

Wat zeggen de kleuren over 2022?

2021 was een 5-jaar en in 2022 gaan we naar een 6-jaar (2+0+2+2=6). In 2021 heb je allerlei emoties kunnen voelen: verdriet, boosheid, frustraties (= blauw/Element Water) om o.a. de maatregelen die steeds absurder werden. Mede door de steeds hogere instroom van energie werden die emoties losgetrild in je lichaam en werd je uitgenodigd om deze te onderzoeken. Je bent zeg maar beetje voor beetje afgedaald in je lichaam wat verbonden is met de Aarde. Je kunt hier 2021 nog eens nalezen >>.

Dit jaar is een 6-jaar, wat zegt dit?
Zes is het getal van de natuurlijke richtingen om ons heen: voor, achter, links, rechts, boven en onder. Het brengt de balans weer terug: in jezelf en daardoor ook in je omgeving. Teken de 6 maar eens van boven naar beneden, dan zie je dat je in het midden eindigt. Je komt zo helemaal in jezelf en kun je op jouw wijze meebewegen met de dingen om je heen (de onderkant van de 6 is rond).
Met een zes breng je ook een balans in liefhebbend en verzorgend zijn voor anderen en voor jezelf. En aangezien we dit niet echt gewoon zijn te doen, ligt hier wel een aandachtspunt voor 2022 😉

Kosmische Mens 06 is goud/koningsblauw/goud en heet Verbinding. Met de kleuren van dit Mensje maak je verbinding met je (oer-)wijsheid. Goud is je verbinding met de Bron, de informatie die je meeneemt vanuit de Bron naar de Aarde. De verzameling van al je kennis en wijsheid uit eerdere levens.
Deze Kosmische Mens laat zien, dat je met al je wijsheid onderzoekt wie je in wezen bent en wat je doel is op Aarde.

Belangrijk is dat jij je niet meer laat leiden door je angsten, want dan geef je jouw eigen autoriteit (koningsblauw) uit handen. Hiervoor is het nodig om oude emoties en blokkades te helen of vrij te geven. Door verantwoordelijkheid te nemen voor je leven, kun je nog beter bij je eigen wijsheid komen.

In de Tarot is kaart 6 De Geliefden.
Hierbij gaat het om een keuze te maken tussen spiritualiteit en fysieke materie. Je mag je passie en toewijding hervinden, één worden in jezelf, je verbinden met liefde en seksualiteit. Het vrouwelijke volledig omarmen in jezelf ❤️
Het gevolg is dat je liefde op een nieuwe hoogte brengt, dat je kunt liefhebben zonder de behoefte liefde terug te krijgen. Liefde omwille van liefde. Medeleven en zorgen komt van binnenuit, passie wordt spirituele liefde wat wil reiken naar oneindigheid.

De 6e Zonnezegel van de Maya is Cimi, dit is Maya voor Dood. Het gaat over het vieren van de cycli van leven, dood en wedergeboorte; van nieuw, oud en vernieuwing; van verleden, heden en toekomst. Wat stervende is, wordt herboren. Wat giftig is, wordt gezuiverd. Wat pijn veroorzaakt, wordt opgelost. Wat gevangen is, wordt vrijgelaten.

Bijzonder is dat het Cimi wavespell nu actief is en de laatste dag op 1 januari 2022 valt. Dit betekent dat geheel 2022 in het teken staat van deze energie. Op 1 januari is het dus 13 Etznab, Kin 78. Toon 13 rond de cyclus af en zet aan tot nieuwe mogelijkheden. Samen met Etznab, de Vuursteen, is het een krachtige tool om weer evenwicht en zuivering te brengen in lichaam, geest en ziel. Om weer één te worden/zijn.

En om het nog even compleet te maken ... Kin 78 wordt 7+8 = 15 en 1+5 is weer 6 Cimi 😊🌀

De kaarten voor 2022
Ook voor 2022 heb ik de kaarten gelegd. Hieronder volgt de uitleg 😉

1 De uitdaging is om volledig af te dalen in je fysieke lichaam, je ziel integreren met je lichaam. Zo kom je in volledige verbinding met de Aarde, ga je als een moeder voor je innerlijk kind zorgen en word je rustiger en kom je in balans. Er komt meer ruimte om je vrouwelijke eigenschappen naar buiten te brengen.
Dit is Kosmische Mens 79, diepmagenta, en heet Aarde.

2 Het pad laat je zien, dat door de verbinding met de Aarde het veiliger voor je wordt om ook je andere zintuigen te gaan gebruiken, zoals je helder weten, helder zien en helder horen. De kleuren helpen je om je hiervoor open te stellen, zodat er nog meer mogelijkheden komen om te kunnen groeien in bewustzijn.
Belangrijk is wel, dat je in verbinding blijft met je gevoel, je hart, je innerlijke wijsheid. Geel is hier namelijk de mind en die heeft de neiging om te intimideren en te controleren! 😉🧐
Dit is Kosmische Mens 62, rood/geel/violet, en heet Openstellen. Rood is het Element Vuur.

3 Wat je mag leren is, dat je jouw focus houdt op je persoonlijke doel, ook al zit het tegen. Water is beweeglijk, flexibel maar kan ook bevriezen. Je mag hier 'ontdooien' en het water weer laten stromen, ofwel kijken naar wat er nog blokkeert en vrijgeven wat jou niet meer dient. De middenlaag (diepmagenta) heeft de neiging om heel dienstbaar te zijn, maar in dit geval mag je eerst voor jezelf te zorgen!
Dit is Kosmische Mens 59, blauw/diepmagenta/wit, en heet Zuivering. Blauw is het Element Water.

4 Het doel is dat je jouw dromen, idealen en verlangens gaat volgen. Stap voor stap ga jij je hiermee verbinden, je gaat het vorm geven. Koningsblauw helpt je om meer innerlijke kracht te voelen en kun je verantwoordelijkheid nemen voor jouw verlangen. Je hebt geen bevestiging meer nodig van een ander om dit te bereiken.
Belangrijk is om in verbinding te blijven, anders heb je de neiging om in oude patronen te vervallen.
Dit is Kosmische Mens 27, geel/goud/koningsblauw, en heet Bevestiging. Geel is het Element Aarde.
Merk op dat het Pad van 2021 nu het Doel is van 2022!

De verdeling in de 4 thema's heeft een reden. Het gaat er namelijk om dat je eerst je kwaliteiten versterkt, die je in de Uitdaging vindt, zodat je op het Pad kan komen. Als je eenmaal op het Pad bent, komt je Doel in zicht.

Het doel van 2022 is dat je jouw GOUD gaat laten zien. In Kosmische Mens 6 zie je goud in het hoofdje (ziel). Bij het Doel van de kaarten zie je goud in de middenlaag (mind) waar de kwaliteit van het goud nog verborgen is. Je mag dus dit goud in jezelf gaan ontdekken en bekrachtigen, zodat je terugkeert in Eenheid. Zo kunnen we samen de Nieuwe Aarde vorm gaan geven.

De afbeeldingen zijn kaarten uit de chakrakaartenset.

Wat doe je nu met deze kleuren?
Het is goed om met de kleuren van de uitdaging aan de slag te gaan, en met name de kleur (diep)magenta. Ga ze gebruiken in je leven, in je voeding, kleding en interieur, om de dingen werkelijk te veranderen.
Gebruik deze kleuren bijvoorbeeld ook bij het inkleuren van een Icoon en dan natuurlijk van het thema waar jij op dit moment mee bezig bent. Pak de verdieping in jezelf!
Hier kun je lezen wat de kleur voor je kan doen >>

Kosmische Mens 79 is de Aarde, dus geef behalve aandacht aan kleur ook aandacht aan de Aarde, aan je verbinding met de Aarde, met je lichaam. Kun je emoties en sensaties herkennen in je lichaam? Hoe beter je de signalen van je lichaam herkent, hoe beter je gaat voelen en je integreert in je lichaam.

Als je jouw lichaam beter kunt voelen, ga je verder naar de kleuren van nummer 2 en 3. Zo bereik je uiteindelijk het doel (4) van 2022.
Van alle kleuren is een thema artikel beschikbaar. Klik hier voor een overzicht>>

Gebruik van een persoonlijk Mensje of geur helpt je ook om stappen te zetten. Als je hier meer over wilt weten, neem dan contact met me op.

Mijn wens voor jou...
Ik wens je voor 2022 een jaar vol liefde, wijsheid, innerlijke kracht, gezondheid en vooral veel kleur 🌹🌈 🍀

Hartegroet ❤️
Ineke

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om deze informatie te delen.