Bekijk de Workshops →

2023 in kleuren

Geplaatst op 29 december 2022

In dit artikel ga ik met behulp van de Kosmische Mensjes een blik werpen op 2023. Wat kun je verwachten?

Wat zeggen de kleuren over 2023?

2022 was een 6-jaar en in 2023 gaan we naar een 7-jaar (2+0+2+3=7). In 2022 ben je dieper afgedaald in jezelf. Heb je jezelf beter leren kennen. Je hebt een keuze kunnen maken tussen spiritualiteit (bewust-zijn) en fysieke materie. Je kreeg mogelijkheden om je passie en toewijding te her-vinden, weer één worden in jezelf, je opnieuw verbinden met liefde en seksualiteit. Het zachte vrouwelijke heb je volledig kunnen omarmen in jezelf. Je kunt hier 2022 nog eens nalezen >>.

Dit jaar is een 7-jaar, wat zegt dit?
Zeven wordt gezien als een heilig getal, omdat het is samengesteld uit de goddelijke drie en de aardse vier
en zo God en de wereld met elkaar verbindt.
De zeven symboliseert de voltooiing van een werkzaamheid, maar kan ook wijzen op een wonderbaarlijke verandering van het eigen ik.

Het getal 7 is het midden tussen 1 en 13. Je hebt op dit punt namelijk de keuze of je in het oude blijft (de Great Reset van het WEF) of doorstapt naar het nieuwe (the Great Awakening).
In de reeks van 13 (Maya wavespell) staat het getal 7 voor de ruggengraat, het enige gewricht in het centrum van je lichaam. Het is een kanaal. Kom dus in je centrum en wordt een kanaal! Laat energie van boven naar beneden en weer terug door je heen stromen. Dan volgt de inspiratie voor de Nieuwe wereld vanzelf.

Kosmische Mens 07 is groen/violet/geel en heet Enthousiasme. Met de kleuren van dit Mensje krijg je weer een positief gevoel over je zelf, waardoor je ook positiever in het leven gaat staan. Je wordt weer enthousiast en blij, je wilt weer nieuwe dingen leren en uitdagingen aangaan.

Let wel op, dat wanneer jij je belemmerd voelt of niet op je doel afgaat, er frustratie, boosheid of woede kan ontstaan. Door hier dan aandacht aan te geven, kan heling ontstaan op het thema. Dit heeft te maken met het groen onderin het Mensje, wat staat voor het Element Hout. Lees de info over Hout nog maar eens na 😃🤔

In de Tarot is kaart 7 De Zegewagen.
Hierbij gaat het om een flinke sprong voorwaarts. Hij geeft aan dat we ons uit onze vertrouwde omgeving losmaken en een eigen weg inslaan. Het is een vertrek vol vreugde, want het gaat hier dan ook om een goede stap vooruit. Toch moeten we oppassen onze krachten niet te overschatten.

De 7e Zonnezegel van de Maya is Manik', dit is Maya voor Ree. Manik' heeft als kernwoorden: respect, nederigheid, waardigheid, eerlijkheid en kracht.
Manik' daagt je uit om je ware kracht te vinden ... het ontwikkelen van een stabiel, objectief gevoel van zelfrespect, zonder arrogantie, oordeel en ego. Je gevoel van eigenwaarde en identiteit baseren op je eigen gedachten en observaties in plaats van op die van anderen.

De kaarten voor 2023
Ook voor 2023 heb ik de kaarten gelegd. Hieronder volgt de uitleg 😉

1 De uitdaging is om je nog dieper te verbinden met je kern, zodat je jouw intuïtie gaat herkennen en hiernaar kunt handelen. Als volwassene neem je alle verantwoordelijkheid voor je leven.
Dit is Kosmische Mens 66, violet/geel/violet, en heet Helder Zien.
Alle 5 Elementen zijn aanwezig in dit Mensje.

2 Het pad laat je zien, dat er vanuit chaos een nieuwe ordening ontstaat. Vergeleken met de uitdaging zijn deze kleuren min of meer tegenovergesteld en vind hier transformatie plaats door middel van de chaos.
Vanuit een innerlijk vertrouwen ga je naar jezelf kijken om zo oprechte dankbaarheid te tonen voor wat je geleerd hebt. Je wordt praktischer, rustiger en krijgt een betere gronding.
Dit is Kosmische Mens 09, lichtgeel/violet/geel, en heet Observeren.
Lichtgeel is het Element Aarde.

3 Wat je mag leren is, dat je in jezelf gaat geloven en voor jezelf durft op te komen. Dat je zonder schaamte je emoties kan tonen aan anderen. Let wel op, want door de hoeveelheid aan emoties en (nog) aanwezige angsten, kun je de neiging hebben om jezelf terug te trekken en dat laat je eigenwaarde (verder) dalen.
Dit is Kosmische Mens 11, blauw/violet/geel, en heet Assertiviteit.
Blauw is het Element Water.

4 Het doel is dat je goed bent verankerd in het leven. Dat je je veilig voelt en je vertrouwen hebt in je eigen lichaam en eigen kunnen. Je huis (lichaam) is je thuis.
Dit is Kosmische Mens 75, geel/groen/rood, en heet Belichamen.
Geel is het Element Aarde.

De verdeling in de 4 thema's heeft een reden. Het gaat er namelijk om dat je eerst je kwaliteiten versterkt, die je in de Uitdaging vindt, zodat je op het Pad kan komen. Als je eenmaal op het Pad bent, komt je Doel in zicht.

Als je het bovenstaande leest, lijkt het wel heel duidelijk dat het doel van 2023 is dat je nu echt in je lichaam gaat zakken. Volledig in het hier-en-nu bent. Je volledig potentieel durft te gaan leven en die o zo belangrijke stap te maken voor de Great Awakening. Voor de juiste motivatie is het misschien goed om dit artikel van Sanne Burger nog eens te lezen.

De afbeeldingen zijn kaarten uit de chakrakaartenset.

Wat doe je nu met deze kleuren?
Het is goed om met de kleuren van de uitdaging aan de slag te gaan, en met name de kleur geel. Ga ze gebruiken in je leven, in je voeding, kleding en interieur, om de dingen werkelijk te veranderen.
Gebruik deze kleuren bijvoorbeeld ook bij het inkleuren van een Icoon en dan natuurlijk van het thema waar jij op dit moment mee bezig bent. Pak de verdieping in jezelf!
Hier kun je lezen wat de kleur voor je kan doen >>

Zoals ik al zei is Kosmische Mens 09 min of meer tegenovergesteld aan Kosmische Mens 66. De 'schaduw' van het geel in Mensje 66 wordt een kracht bij Mensje 09, uit de emotie komen en overzicht krijgen. Vertrouwen op je eigen IK en dat alleen JIJ de antwoorden weet.

Achter Kosmische Mens 66 staan Mensje 12 (Eigenwaarde) en Mensje 03 (Groeien). Zij helpen je bij dit groei- en transformatieproces.
Dus geef behalve aandacht aan kleur ook aandacht aan de Aarde, aan je verbinding met de Aarde, met je lichaam. Het is ook goed om aandacht te geven aan het verhogen van je trilling, lees er hier nog wat meer over >>

Als je jouw lichaam beter kunt voelen, ga je verder naar de kleuren van nummer 2 en 3. Zo bereik je uiteindelijk het doel (4) van 2023.
Van alle kleuren is een thema artikel beschikbaar. Klik hier voor een overzicht>>

Gebruik van een persoonlijk Mensje of geur helpt je ook om stappen te zetten. Als je hier meer over wilt weten, neem dan contact met me op.

Mijn wens voor jou...
Ik wens je voor 2023 een jaar vol liefde, wijsheid, innerlijke kracht, gezondheid en vooral veel kleur 🌹🌈 🍀

Hartegroet ❤️
Ineke

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om deze informatie te delen.