Bekijk de Workshops →

Zonnegodin Amaterasu en de Zomer zonnewende

Geplaatst op 18 juni 2022

De Japanse Zonnegodin Amaterasu kwam de laatste tijd verschillende keren langs en werd nu ook in verband gebracht met de Zomer zonnewende op 21 juni. Het lijkt me tijd om hier wat aandacht aan te geven in een artikel 😃

Ontdekking van de Godin
Ik kwam in 2015 voor het eerst in contact met Amaterasu toen ik de cursus De Ontdekking van de Godin aan het opzetten was. Ze wilde graag meewerken bij het integreren van het hartverlangen Erkenning uit les 8. Het ging hier om alle facetten van jezelf te accepteren en lief te hebben. De les had als kleurthema koraal, een kleur die helpt bij het verwerken van oude issues om zo een balans te vinden in jezelf, zodat je jouw kwetsbaarheid durft te laten zien.
Persoonlijk vind ik dit nog altijd een prachtig Icoon die buitengewoon diep werkt door de combinatie van kleur, geur en geometrie.

Godin Elixer
Vorige maand kwam Amaterasu opnieuw in beeld. Ik werd getriggerd door een mail van Erik Pelham over God en Godin Elixers. Het was een soort (stevige) 'por' om hier aandacht aan te geven. Erik Pelham is een geweldige man die ik nog ken uit mijn tijd met Aura-Soma, toen maakte en energetiseerde hij de kleuren en geuren. Later is hij voor zichzelf begonnen. Zijn Dolfijn-, Walvis- en Vlinderessences gebruik ik onder andere in de Kosmische Mensjes.
Na wat info gelezen te hebben, bestelde ik de 7+7 Elixers en heb ik me aangemeld voor zijn God en Godinnen cursussen. Een groot cadeau weet ik nu al 😉🙏🏼

De eerste Godin Elixer is Amaterasu en Erik zegt hier het volgende over: "Amateras is de Japanse Vrouwelijke Zonnegod en zij wordt ook wel aangeduid met de Zonnenaam - 'Sahula'. Zij is het Vrouwelijke Vermogen/ Kracht Aspect van het Goddelijke op Zijns niveaus. Haar speciale gave is een bekrachtiging om met kracht in harmonie en schoonheid te leven. Zij brengt een sterke aardende energie evenals diepe harmonie in het Wezen, met een uitbreiding van bewustzijn naar hogere niveaus".
Haar kleur is goud, de kleur van de Zon.

Summer Solstice Vigil
Begin deze week kwam Amaterasu opnieuw in beeld via een mailtje van Awakening Women, waarin een aankondiging van een 7-daagse Vigil (wake) naar de Zomer Zonnewende. Ik volg hen al vanaf 2013 en heb aan vele Sadhana's meegedaan waarbij er elke keer een verdieping was in een Godin. Nu was Amaterasu nog niet voorbijgekomen en ik was dus meer dan 'verbaasd' dat juist zij deze Vigil ging begeleiden. Naar aanleiding van het voorgaande was dit natuurlijk een goede gelegenheid om mee te doen!

In deze Vigil krijg ik elke dag een mail met een tekst, gedicht of muziek om me voor te bereiden op de Solstice. Je maakt bijvoorbeeld ook een altaartje waar je kracht uit kunt halen of je dankbaarheid kunt delen. Heel mooi tot nu toe.

De Japanse Zonnegodin, Amaterasu, weeft de gewaden van de Goden, en is de schepper van schoonheid, leven en verlichting. Ze leeft in een voortdurende spanning met haar broer, Susanoo, de God van de Storm, die steeds chaos creëert in de schoonheid die Amaterasu creëert. Tot zij op een dag er genoeg van heeft...

In deze video vertelt Chameli (van Awakening Women) het verhaal over de tijd dat de Zonnegodin zich terugtrok uit de wereld, en hoe we allemaal werden gered.

Zomer
Het is natuurlijk wel logisch dat juist de Godin Amaterasu de Vigil begeleidt, want de Zon en de Zomer horen bij elkaar. Het is allebei Vuur, het element dat actief is in de zomer. Vuur staat voor de ruimte waarin we groeien en uitzetten; het is de bloem en de vrucht; onze adem en ons bereik. Het is de verbinding met je hart, je passie.
Lees hier nog eens over het Element Vuur >>

Je kunt je nu afvragen hoe het met jouw Vuur gesteld is. Mag het voluit branden? Of is het smeulend? Dat juist het Icoon Erkenning wordt ondersteund door Amaterasu is natuurlijk geen toeval. Als jij alle delen van jezelf kunt accepteren, zal jouw Vuur ook goed branden. Maar als je Vuur klein is of zelfs smeult, dan is er nog wel wat werk aan de winkel om alle delen in jezelf te kunnen voelen en te kunnen Zijn! Juist nu in deze Great Awakening is het belangrijk om innerlijk alles te helen, aan te kijken wat zich nog aandient.

In het artikel over Vuur staan tips om jouw Vuur weer op te laaien. Een andere optie is om het Icoon Erkenning nog eens te kleuren. Ik wens je in ieder geval een fijne Zomer Zonnewende toe ☀️🔥

Op deze website kun je nog wat meer lezen over de Japanse Zonnegodin.

Laat je me weten wat jij doet om je Vuur brandend te houden?


Bronnen:
https://japan-avenue.com/blogs/japan/amaterasu
https://eriksessences.com/collections/all/the-goddess-elixirs
https://awakeningwomen.com/sun-goddess/


Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om deze informatie te delen.