Bekijk de Workshops →

De Leeuwenpoort

Geplaatst op 26 juli 2022

Vanaf 26 juli gaan we weer richting de Leeuwenpoort die dan langzaam opengaat om op 8 augustus (8-8) volledig geopend te zijn. De Poort sluit zich weer op 12 augustus. Gedurende deze dagen zijn de sluiers tussen Hemel en Aarde dunner en kun je makkelijker boodschappen ontvangen uit de Hogere dimensies.

De naam Leeuwenpoort komt doordat de Zon in het teken van Leeuw staat. De grote hoeveelheid Kosmische energie die naar de Aarde komt, activeert je vuurkracht, de verbinding met je hart. Het 'verbrandt' restanten van de oude jij en maakt het je makkelijker om jezelf te zijn en jezelf te laten zien.

Sirius is de hoofdrolspeler in dit verhaal. Sirius staat al eeuwenlang bekend als de spirituele zon en wordt door veel oude culturen vereerd als een plaats van hoger bewustzijn. Veel oude sjamanistische stammen geloven dan ook dat Sirius de poort naar de hemel is en dat onze ziel daarheen gaat zodra we ons fysieke lichaam verlaten.

Op 26 juli komt de energie van de Zon en Sirius op één lijn, ze smelten als het ware samen. Sirius is twee keer zo groot als de Zon en schijnt 20 keer zo fel. Stel je eens voor wat een energie daar vanaf komt? Het is dus niet voor niks dat Sirius door de oude mysteriescholen ‘de Zon achter de Zon’ werd genoemd.

In veel oude culturen werd Sirius beschouwd als de spirituele of blauwe zon: de zon die ons spiritueel lichaam verwarmt en helpt opstijgen in ons bewustzijn. Oftewel, het is dé ster die ons helpt op onze weg naar Verlichting!

Oude Culturen
In de oude culturen stond deze periode bekend als een periode van transitie. Zo vierden de Oude Egyptenaren hun Nieuwjaar op het moment dat de ster Sirius aan de horizon zichtbaar werd. Dit was ook de periode dat de rivier de Nijl overstroomde en zo de droge grond vruchtbaar maakte. Evenals de Egyptenaren vierden ook de Maya hun Nieuwjaar op dit moment.

In orthodox christelijke kringen wordt op 6 augustus het Feest van de Gedaanteverandering van Jezus gevierd. Volgens de vertelling beklom Jezus samen met de apostelen Petrus, Johannes en Jacobus een berg waar hij voor hun gezicht van gedaante veranderde: ‘Zijn gezicht straalde als de Zon en zijn kleren werden wit als het licht.’ – Matteüs 17:2. Dit is het moment waarop Jezus transformeerde en het Pure Bewustzijn door hem heen straalde.

Deze krachtige ster staat op 8 augustus in alignment met de Zon in ons sterrenstelsel, wat zorgt voor een enorme verhoging van de energetische frequentie. Hierdoor ontstaat er een Energetische Poort tussen de Hemel en de Aarde. En het beste nieuws: deze hoge frequentie kun je gebruiken voor jouw spirituele ontwikkeling!

Wat kun je doen
De komende periode worden dus de eigenschappen van Leeuw enorm versterkt. De Leeuw is krachtig, vaak warm, behulpzaam, loyaal en beschermend. Houdt van luxe en deelt dit ook met anderen. De energie van Leeuw is authentiek en toont leiderschap.

Krijgt een Leeuw te weinig aandacht, dan zal hij dramatisch doen om zo de aandacht weer te krijgen. Andere schaduwkanten zijn dominantie, egocentrisme, arrogantie en zelfs grootheidswaanzin. Wanneer de Leeuw zijn zin niet krijgt, kan hij flink brullen en met boosheid reageren. Maar doorgaans heeft hij een zonnig karakter. 🔥☀️🦁

Wij mensen hebben alles in ons dus ook deze Leeuw energie, maar in hoeverre is deze bij jou ontwikkeld? Laat je het volledig zien of is het wat weggestopt in een hoekje?
Dit is de perfecte tijd om jezelf bezig te houden met persoonlijke ontwikkeling en verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven. Je kunt allerlei situaties of mensen tegenkomen die jouw eigen Leeuw energie gaan spiegelen, jou laten zien hoe het bij jou gesteld is.

Je kan dus bijv. geraakt worden door dominantie of arrogantie of als iemand je in de steek laat. Het is dan goed dat je even stilstaat bij dit gevoel, naar binnen gaat en het gaat doorvoelen zoals dat heet. Wat doet het met je, waarom raakt het je, waar moet je hierbij aan denken, wat komt er het eerste bij je op ... dit zijn zomaar wat vragen die je jezelf kunt stellen. Blijf in deze vooral lief voor jezelf ❤️

Voor meer achtergrond over het voelen van gevoelens en wat te doen, kun je dit artikel nog eens lezen >>

Numerologisch gezien staat het getal 8 voor oneindigheid, spiritueel bewustzijn en wereld transformatie. Door de alignment van Sirius met de Zon, worden de frequenties flink verhoogd. Dit zal ervoor zorgen dat jouw energetisch systeem geüpgraded wordt, wat je zal helpen in jouw ontwakingsproces.

De Leeuwenpoort nodigt ons uit om letterlijk de verhoogde versie van onszelf te worden. Dit is de tijd om te breken met oude patronen die ons tegenhouden in onze ontwikkeling en zaadjes te planten voor een nieuw leven. Dit kan ervoor zorgen dat je tijdens deze periode je overweldigd voelt, transformatie kan immers intens zijn. Maar heb vertrouwen op het proces. Vertrouw op de liefde, dat wat jij in essentie bent.

In deze video van Steve Nobel kun je genieten van de energieën van de Gouden Zon van ons zonnestelsel en de Blauwe Zon van Sirius. De opkomst van de Blauwe Zon tijdens de Leeuwenpoort naar 8 augustus, activeert een doorgang van licht waar we kunnen verschuiven naar een hogere octaaf van ervaring in een 5D en hogere realiteit. Je kunt je openen om lichtcodes te absorberen om je persoonlijke evolutie in deze tijd/ruimte dimensie te helpen. Door dit te doen help je ook de evolutie van dit Aardse Vlak.


Bronnen:
https://debewustzijnschool.nl/wat-is-de-leeuwenpoort/
https://www.youtube.com/c/SteveNobel/featured

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om deze informatie te delen.