Bekijk de Workshops →

Het getal twee en 22-02-2022

Geplaatst op 9 februari 2022

In dit artikel wil ik dieper ingaan op het getal twee. Zoals je al wel weet, is dit getal in het jaar 2022 zeer aanwezig. En in de maand februari nog eens extra met 2-2-2022, 20-2-2022 en 22-2-2022.
Deze drie data worden ook wel als poorten gezien.

Twee
Het is het getal van polariteit, het paar, het duo. Twee zoekt evenwicht tussen twee tegengestelde krachten, wil graag vrede en samenwerking. Twee wil graag bemiddelen, want ze zoekt naar eenheid.
Twee is een vrouwelijk getal, de yin, en is plooibaar, begrijpend en zacht, passief en afhankelijk, meer een volger dan een leider.

De twee symboliseert het andere, het begerenswaardige alternatief, de aantrekkende tegenpool, de vrijheid om te beslissen, maar ook de tweeslachtigheid, de twijfel en de verscheurdheid.
Zodra de twee opduikt is niets meer eenvoudig: de EENheid breekt in tweeën. *1

Een twee voelt voor mij als oranje.
Het is een kleur van gezelligheid, opgewektheid, gelukzaligheid, verrukking, bliss. Leven in het NU! Oranje helpt je bij het voelen. Het maakt je bewust wat je lichaam je wilt vertellen. De uitdaging is goed bij jezelf te blijven en niet afhankelijk te worden/zijn van anderen.
Lees hier nog wat meer over oranje >>.

In de Tarot is kaart 2 de Hogepriesteres.
Zij zit hier in het midden tussen een lichte en donkere zuil, uitdrukkend dat beiden haar evenveel waard zijn. Ze symboliseert het heelheids bewustzijn, dat doorbroken wordt zodra er gestreefd wordt naar één uitkomst.
De Hogepriesteres is de verbinding met het onbewuste, waar we doorheen moeten om onze bewuste mogelijkheden te kunnen gebruiken, en op deze wijze de krachten van bewuste denken in werking stellen.

Kosmische Mens 02 heet Onderscheiden
Dit Mensje is rood/koningsblauw/goud. Het laat je een verbinding maken met je hart, waardoor je gaat onderscheiden wat je wel of niet kan, wat je wel of niet wilt doen, wat wel of niet van jou is. Alleen je hart kan deze onderscheiding maken. Hiervoor is het wel nodig dat je jouw angsten doorleefd hebt en vol vertrouwen bent.
Rood hoort bij het Element Vuur en Goud bij het Miltchakra.

*2
2022
Het jaar-getal 2022 geeft opgeteld het getal zes (2+0+2+2=6). Een zes brengt de balans weer terug: in jezelf en daardoor ook in je omgeving. Teken de 6 maar eens van boven naar beneden, dan zie je dat je in het midden eindigt. Je komt zo helemaal in jezelf en kun je op jouw wijze meebewegen met de dingen om je heen (de onderkant van de 6 is rond). In het artikel over 2022 heb ik hier nog wat meer over verteld.

2-02-2022 of 20-02-2022
Deze beide data geven het getal tien. Dit getal vraagt om openheid, om open te staan voor veranderingen.
In de Tarot is kaart 10 het Rad van Fortuin: het levenswiel draait er lustig op los, maar JIJ bent degene die het stil kan laten staan en van richting kan veranderen. Deze beide data kunnen dus poorten van veranderingen zijn om een nieuw begin te maken, om je levenspad een nieuwe wending te geven. Het getal 10 wordt namelijk een 1 (1+0), wat staat voor een nieuw begin.

*3
22-02-2022
Deze datum is een unieke spiegeldag, of zoals het ook wel wordt genoemd: een Zes Tweeën Dag. De combinatie van cijfers leest aan beide kanten hetzelfde. Dit wordt ook wel een palindroomdatum genoemd. Zulke toevalligheden zijn zeer zeldzaam. Er zijn bijvoorbeeld maar 60 spiegeldata in het huidige millennium en 22-02-2022 is er een van.

Numerologen noemen deze dag magisch en associëren de datum en het getal 12 (2+2+2+2+2+2) met karmische gebeurtenissen die iemands lot radicaal kunnen veranderen. Je kunt op deze dag ook rituelen uitvoeren en wensen doen, want de energie zal veranderingen brengen en een positieve richting geven voor de toekomst.
Een ander leuk detail is, dat 22-02-2022 op een dinsdag valt, wat de tweede dag van de week is. 😉

Kaart 12 in de Tarot is de Gehangene.
Op deze kaart zie je een omgekeerde man met zijn hoofd naar beneden hangend. Hij is in zichzelf geconcentreerd, evenwichtig bewust en volmaakt beheerst. De sleutel is hier de wet van omkering, omkering van egocentrisch leven naar een onzelfzuchtig dienen van anderen, van leven vanuit de mind naar leven vanuit het hart ❤️

Nu je dit weet, stel je dan eens voor wat deze 22-02-2022 dag voor jou zou kunnen betekenen. Welke omkering zou jouw leven kunnen maken?

Tips voor deze dag:

  • Besteed aandacht aan de persoon die het dichtst bij je staat om je hele leven mee door te brengen - jezelf. Doe iets goeds voor jezelf persoonlijk - ga naar de sportschool, de bioscoop of een spa-behandeling.
  • Probeer de dag door te brengen in een sfeer van vriendelijkheid en wederzijds begrip met mensen die dicht bij u staan.
  • Maak plannen voor de komende maand of zelfs een jaar vooruit. Doelstellingen bepalen, mogelijke hinderpalen in kaart brengen en in het algemeen een strategie uitstippelen voor uw acties, ontwikkeling, enz. Maak hier een moodboard voor!
  • Het Universum zal je vandaag op alle mogelijke manieren vertellen waar je nu heen moet en welke spirituele praktijken je moet kiezen. Luister naar de signalen die je hoort/voelt/weet/ziet.
  • Doe een wens op de spiegeldatum 22.02.22 en hij zal zeker uitkomen.
  • Maak op deze dag geen ruzie, ga conflicten uit de weg. Het is een spiegeldatum ... ofwel je woorden, gevoelens en daden komen bij je terug als een spiegel die jou of je dierbaren weerspiegelt. Dus weg met neerslachtigheid, afgunst, woede en andere gevoelens die je kapot maken.

1 Symboliek & betekenis der getallen, Hajo Banzhaf
2 Bron foto
3 Bron foto

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om deze informatie te delen.