Bekijk de Workshops →

Vrijheid

Geplaatst op 5 mei 2022

Vandaag, 5 mei, vieren we onze vrijheid. Wat is vrijheid en is die er nog wel? Zijn we werkelijk vrij om alles te doen en te zeggen wat we willen? Dat zijn vragen die mijzelf stel op een dag als deze.

Sinds begin 2020 vind ik mijn vrijheid behoorlijk ingekort. Om een ander te beschermen tegen ziek worden, werd ons dringend verzocht om thuis te blijven, er werden lockdowns ingesteld en op een bepaald moment zelfs een avondklok! Zonder een QR code of een test kwam je nergens binnen. Als je op dit moment voor je mening uitkomt, word je op de social media geblokkeerd en/of verwijderd of als politiek activist gevangen gezet. Ik word hier best verdrietig van, want als Waterman sta ik voor (mijn) vrijheid.

Eigenlijk begon het inkorten van onze vrijheid al op 9/11. De camera's die overal verschenen en altijd een ID bewijs bij je moeten dragen. Het ging allemaal heel geleidelijk ... 'je moest wat over hebben voor je veiligheid'. En zelfs nu komen ze nog met deze beweringen aan.

Nu heb ik me de afgelopen 20 jaar nimmer onveilig gevoeld, ook niet in mijn woonwijk, die ook aangemerkt werd als onveilig. Ik denk eerder dat ze bang zijn voor mij met mijn honden, die eigenlijk niets doen, maar door de halti heel gevaarlijk lijken. 😄 🐕

Vrijheid en veiligheid vind je niet buiten jezelf, die kan een ander jou niet geven, want die vind je in jezelf. Als ik ergens in geraakt werd, me opgesloten voelde, keek ik waar dit vandaan kwam. Dit noemen we innerlijk werk doen om ongewenste emoties op te ruimen.
Eerlijk gezegd heb ik me de afgelopen 2 jaar niets laten opleggen en heb ik bijna alles kunnen doen. Dansen kon niet op locatie, dan maar in huis ruimte maken. Juist enorm veel nieuwe mensen mogen ontmoeten om gedachten uit te wisselen, samen nieuwe projecten op te zetten. Dit was voor mij vrijheid.

Vrijheid met kleuren ...
Wat wordt er zichtbaar als ik het woord Vrijheid verbind met de Kleurcode van de Kosmische Mens?
In de cursussen geef ik met behulp van 3 Kosmische Mensjes aan wat er in het woord verborgen zit: de Uitdaging, het Pad en het Doel.

Wat zeggen nu deze Mensjes?
1 De uitdaging is blauw/oranje/blauw en heet Communicatie (36). Je mag jouw dromen gaat volgen en je mag hierbij op jezelf gaan vertrouwen. Laat je niet meer beïnvloeden. Ben je het vertrouwen even kwijt, neem dan eerst wat rust en kom weer tot jezelf, dan kun je het daarna beter benoemen.

2 Het pad is blauw/diepmagenta/wit en heet Zuiverheid (59). Door je dromen te volgen, blijf je op jouw doel afgaan, ook al zit het tegen. Door flexibel te zijn (blauw=water) en vrij te geven wat je niet meer dient, zuiver je het fysieke lichaam van de alle emoties die aan het beperken van vrijheid ten grondslag liggen.

3 Het doel is blauw/rood/groen en heet Harmonie (23). Door de liefde voor jezelf en je lichaam, je kunt meestromen op de golven van emoties die de beperkingen je geven. Alles mag er zijn en komt meer harmonie in jezelf. Je kunt het zien als thuiskomen in jezelf.

Er is ook een Icoon voor Vrijheid. Het is goed om deze in te kleuren met bovengenoemde Kosmische Mensjes. Je gaat op deze manier innerlijk met het thema aan de slag.
Je kunt natuurlijk ook één van deze Mensjes bij je gaan dragen.

Maar misschien heb je meer behoefte aan Innerlijke vrijheid? Hier is namelijk ook een Icoon van 😃

Heb je vragen of wil je een Icoon bestellen? Neem gerust contact met me op.
Laat je hieronder weten hoe jij jouw vrijheid in stand houdt?

*De Iconen bij de Kosmische Mensjes zijn een onderdeel van de Chakrakaartenset.


Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om informatie te delen, met uitzondering van commerciële doeleinden.