Bekijk de Workshops →

Elektrische Hert Maan

Geplaatst op 20 september 2022

Bij de vorige Maan heb je naar je uitdagingen en/of beperkingen gekeken. Tijd om verder te gaan naar de volgende stap van deze 13 Manen Kalender van de Maya, Elektrische Hert Maan. Deze Maan loopt van 20 september t/m 17 oktober en heeft als kernwoorden: verbinden, activeren en dienstbaarheid.

Thema
Bij deze Maan gaat het niet om jezelf dienstbaar te stellen ten koste van iets, maar juist om vanuit een hartsverbinding actie te ondernemen met zorg en compassie van het Hert. Hoe kan je het beste bijdragen aan het welzijn van de wereld om je heen? Je lichaam, je familie, je werk, je doel.

Toon
Bij Toon 3 kom je in beweging, je opstart is gemaakt, dingen zullen nu werkelijk gaan lopen. Toon 3 is Elektrisch vanwege de vonk die ontstaat bij activatie van energie.

Totemdier
Het Totemdier van deze Maan is Hert, een belangrijk dier voor de Maya. Hert gaat over zachtaardigheid en onschuld, het leidt je terug naar de oerwijsheid.
Het gewei is een symbolische antenne die je leert te vertrouwen op je eigen instincten. De zeer scherpe zintuigen helpen hier ook nog eens bij.


Ga hier naar de volgende Maan >>

Bronnen:
13 Manen Werkboek; Nicole E. Zonderhuis
Verbinden met de Natuur-cursus, Ineke van der Valk
Afbeelding hert: https://www.hogeveluwe.nl/nl/ontdek-het-park/natuur-en-landschap/edelhert

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om deze informatie te delen.