Bekijk de Workshops →

Zelfbestaande Uil Maan

Geplaatst op 18 oktober 2022

Als het goed is ben je bij de vorige Maan in beweging gekomen. Tijd om kijken waar je nu staat met betrekking tot je doel in deze 13 Manen Kalender van de Maya, Zelfbestaande Uil Maan. Deze Maan loopt van 18 oktober t/m 14 november en heeft als kernwoorden: meten, definiëren en vorm.

Thema
Bij deze Maan ga je vorm geven aan je doel. Je gaat kijken wat je nodig hebt en wanneer. Het is goed om het tastbaar te maken door middel van een moodboard, dan kan het gaan stromen.

Toon
Toon 4 geeft vorm, geeft een basis. Een tafel met 4 poten of een huis met 4 muren geeft bestaansrecht, ze kunne op zichzelf staan. Het getal 4 is het symbool van wet, systeem en orde. Er is niet langer verstrooiing, er vindt vorming plaats. Er mag een ordelijk systeem opgezet worden.

Totemdier
Het Totemdier van deze Maan is Uil, het symbool voor (innerlijke) wijsheid. Uil ziet en weet wat er aan de hand is en Uil laat zich dus niet misleiden. Als je weet waar je staat en wat je basis is, als je weet wat wel of niet reëel is, kan niemand je misleiden.


Ga hier naar de volgende Maan >>

Bronnen:
13 Manen Werkboek; Nicole E. Zonderhuis
Verbinden met de Natuur-cursus, Ineke van der Valk

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om deze informatie te delen.