Bekijk de Workshops →

12-12-12

Geplaatst op 8 december 2012

Het getal twaalf komt veelvuldig voor. We hebben 12 dierentiemtekens, 12 uur, 12 maanden, 12 apostelen, 12 ridders van Koning Arthur, 12 provincies, etc. Vanuit verschillende punten kan je naar het getal twaalf kijken ....

In de Raider Waite tarot is kaart twaalf De Gehangene. De betekenis van deze kaart is dat de dingen niet zijn wat ze schijnen te zijn. Je zou er goed aan doen om je zienswijze te onderzoeken. Het gaat om een omkering van egocentrisch leven naar samenwerking vanuit het hart.

In de Osho Zen tarot is kaart 12 Een nieuwe visie. Als je je openstelt voor het allerhoogste, dan ben je geen gewoon mens meer, je bent er bovenuit gestegen. Je bent niet langer gescheiden, je hebt je wortels gevonden.

Maya toon twaalf laat alle kennis samenkomen en is de voorbereiding voor een nieuwe cyclus. Twaalf is einde en begin, een cocon van waaruit je herboren en gerijpt wordt. Het is een kruispunt om je scheppingen achter je te laten, los te laten en in feestelijke opwinding naar de start van nieuwe bestemming te gaan.

Het twaalfde Maya zonnezegel is gele Mens. Dit gaat over de kracht van vrije wil. Mens neemt de verantwoordelijkheid voor zijn eigen leven. Mens is niet klein te krijgen en blaakt van zelfvertrouwen.

Hexagram 12 is Hemel en Aarde verbinden. Breek met onbehaaglijke omstandigheden en laat alle starre gedragingen in je eigen bewustzijn wegsmelten. Een meer flexibele benadering helpt je je vertrouwen in het leven te herstellen.

Met de poort van 12-12-12 zal Gaia, Moeder Aarde, haar fysieke lichaam volledig in evenwicht herstellen. Gaia zal al haar oude pijnwonden geheeld hebben en haar lichaam keert naar de natuurlijke staat van evenwicht terug, waarin het man/vrouw... yin/yang principe in evenwicht zijn. Gaia zal op dat moment de stap van de derde naar de vijfde dimensie zetten. Voor ons als mensheid is het vanaf dat moment mogelijk te ontwaken in eenheidsbewustzijn met alles om ons heen. We kunnen ontwaken in het Christusbewustzijn. Een uitgebreide uitleg kun je hier lezen.
Je begrijpt wel, dat 12 december een intense dag zal zijn en dit alles in voorbereiding op 21-12-12! Hierover later meer.

Wanneer we 12-12-12 optellen krijgen we het getal 36. Dit is Naastenliefde, een Aura-Soma fles in de kleuren roze en violet. Het versterken van de liefde naar buiten toe en de liefde voor onszelf. Het verbindt kruin- en basischakra met elkaar en geeft vreugde om het bestaan.

Als we nu de hele datum eens optellen, dus 12-12-2012 ... 1+2+1+2+2+0+1+2 ... dan geeft dit het getal elf, een meestergetal. Het nieuwe geboren laten worden en verankeren. Trouw zijn aan je eigen normen en waarden, dit niet meer in laten vullen door anderen.

Fles 11 van Aura-Soma is helder/roze, een begin voor onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en je medemens vanuit een zachte kracht.

Hexagram 11 is nu omgekeerd en heet Vrede. Het is Vrede op elk niveau, als de Hemel op Aarde!

Het 11e Maya zonnezegel is blauwe Aap, het Goddelijke kind. Open en onbevangen prikt ze door de schone schijn heen. Een bron van alle vernieuwing.

Bij de Jin Shin Jyutsu hebben we Veiligheidsenergieslot 11 met als thema Wees de glimlach! Het punt gaat over rechtvaardigheid en het ontladen van 'overtollige bagage'. In het centrum van alle energiesloten om een totaal evenwicht van het lichaam te geven. Dit punt is ook verbonden met Maya toon 11 en weer met fles 11 van Aura-Soma.

Dan kan ik het ook nog hebben over de vele keren, dat ik 11:11 op mijn klok zag staan. Een boodschap van de Kosmos dat er veranderingen gaan komen!

Het zijn allemaal verbindingen. Verbindingen met andere disciplines. Ik leid hieruit af, dat alles altijd al met elkaar verbonden was. Eenheid was er al ... alleen nog niet echt bij de mensen zelf. Dat is wat er nu gaat gebeuren ... Eenheid ... ons verbinden met elkaar ... het Christusbewustzijn gaan toelaten ... vrijheid in verbondenheid ... het Aquarius Tijdperk ... het 11e teken van de dierenriem!