Bekijk de Workshops →

21-12-12

Geplaatst op 17 december 2012

21 december ... jaren geleden aangekondigd als het einde der tijden, maar dat is al lang geen waarheid meer. Het klopt dat de kalender van de Maya afloopt. Maar waar iets eindigt is er ook altijd een nieuw begin.
Op 21 december 2012 staat ons zonnestelsel op een keerpunt. De Aarde gaat dan een nieuwe periode van ca. 26000 jaar in. Tijdens de winterzonnewende van 21 december komen Aarde, Maan, Venus, Zon en Alcyone (Pleiaden) op een lijn te liggen. Daarnaast staat op dat moment het hart van de Melkweg op het meest zuidelijke punt aan onze hemel en dus het verst verwijdert van de noordelijke hemelpool.

Wat op planetair niveau gebeurt, gebeurt ook op mondiaal en individueel niveau. Om je heen zijn ook allerlei verschuivingen waar te nemen. Kijk maar naar wat er aan het licht komt bij bedrijven, banken, politiek, milieu, etc. Ook in jezelf is er van alles waar te nemen. Allerlei oude angsten komen weer in het geheugen en vragen om heling. Oude, opgelegde patronen vragen om vervanging. We mogen onze eigen waarheid gaan leven, ons eigen licht laten stralen.

Wat is nu het getal 21 ... ?
Bij Aura-Soma fles 21, groen met roze, gaat het om Ware Liefde vinden. Liefde (roze) op alle niveaus. Het geeft meer begrip en vergeving voor jezelf en anderen. Groen is de verbinding met de natuur, Moeder Aarde.

Het Dierentarot laat bij kaart 21 een schildpad zien. Een schildpad staat symbool voor Moeder Aarde. Op haar schild staat een verdeling van 13 vlakken, die weer symbool staan voor de cyclus van 13 manen, 13 tonen. Het getal van verandering, integratie van voelen en denken om tot eenheidsbewustzijn te komen.

Het Osho Zen tarot laat de kaart Voltooiing zien. Het laatste puzzelstukje wordt op zijn plaats gelegd, de plaats van het Derde oog. Je maakt ruimte voor het begin van iets nieuws.

Het Kosmisch symbool Kern is numerologisch verbonden met het getal 21. Erg mooi is, dat het nummer 29 heeft en dit opgeteld het getal 11 geeft!

Wanneer we 21-12-12 optellen krijgen we het getal 45. Dit is Adem der Liefde, een Aura-Soma fles in de kleuren turquoise en magenta. Het gaat hier om de gave van liefde geven en ontvangen. Een balans in geven en nemen. Belangstelling voor de oude kennis ... turquoise en het Watermantijdperk!

Dan wil ik nogmaals een Kosmisch symbool benoemen en wel Conceptie. Dit symbool is ook numerologisch met 45 verbonden. Conceptie, het begin van alles!

Tot slot laat het Osho Zen tarot de kaart De Droom zien. Bang om alleen te zijn, nog altijd hunkeren naar de baarmoeder, waar we veilig en een met onze moeder waren. Ware liefde komt niet als je probeert je innerlijke armoede op te heffen door afhankelijk te zijn van een ander, de vervanger van de baarmoeder. Het is zaak om je eigen innerlijke rijkdom en volwassenheid te ontwikkelen.

Dit valt toch heel mooi samen met de nieuwe energie van 21-12-12, waarbij we van alleen naar eenheid gaan. Met elkaar gaan we een nieuwe wereld scheppen. Een wereld van liefde en saamhorigheid ... met elkaar verbonden in vrijheid!

Als we weer nu de hele datum optellen, dus 21-12-2012 ... 2+1+1+2+2+0+1+2 ... dan geeft dit net als op 12-12-12 het getal elf. Een verankering wat op 12-12 in gang is gezet. Over de 11 heb ik de vorige keer al gesproken. Hier kan je het teruglezen.

Vrijdag 21 december heb ik een vrije dag opgenomen om de energie helemaal te ervaren. Ik ga me verbinden met de Aarde, de Maan, Venus, de Zon en onze centrale zon Alcyone, om de uitlijning ook in mijzelf te mogen voelen. Ben reuze benieuwd hoe het zal zijn. Zolang naar uitgekeken en nu zijn we er bijna! Ik wens je een prachtige en liefdevolle tijd toe.