Bekijk de Workshops →

Fluisterkind

Geplaatst op 25 november 2013

Begin deze maand heb ik de 2-daagse workshop Het kind als spiegel gevolgd bij Kind&Kracht. Deze workshop geeft meer inzicht in wat kinderen ons laten zien, wat ze spiegelen aan ouders, leerkrachten, maar ook therapeuten. Het is een kennismaking met de methode Fluisterkind of in het Engels PresentChild.

Volgens de methode Fluisterkind vertonen kinderen gedrag wat 'vertaald' kan worden naar pijnplekken, angsten en verlangens van hun ouders. Zo kun je via deze vertaling je eigen innerlijke pijn, angst en of verlangen vinden. Via deze link kan je een mooi artikel van Janita Venema lezen over deze methode.

Het woord Fluisterkind heb ik omgenummerd en ik was zeer verrast over de kleurencombinatie. Aura-Soma fles 58 hoort hier namelijk bij. Deze fles heet Orion & Angelica en heeft de kleuren lichtblauw/lichtroze. Ze ondersteunt bij het afsluiten van een oud project en opstarten van iets nieuws. Geeft een balans in de dualiteiten, mannelijk en vrouwelijk, en in het totale lichaam.

Fles 58 is een lichtere vorm van fles 20, die blauw/roze is. Deze fles heet het Sterrenkind. Een frappant detail is, dat het woord Kind omgenummerd ook het getal 20 geeft! Binnen Aura-Soma is het een gegeven, dat hoe lichter de kleuren in de fles, hoe intenser het probleem is.

Het komt er dus op neer, dat wanneer je kind (20) lekker in z'n vel zit je geen therapie voor je kind gaat doen. Zodra er zich problemen voordoen waar je zelf geen raad meer mee weet, intense problemen dus (58), dan zoek je iemand op die je kan helpen, zoals een kindertolk van de methode Fluisterkind.

Als ik nog even verder ga met numerologie en het getal 58 optel (5+8) dan krijg ik het getal 13.
Aura-Soma fles 13 heet Verandering in de Nieuwe Tijd en is helder/groen. Het thema gaat over veranderingen vanuit het hart. Vastgelopen patronen kunnen weer op gang komen en een nieuwe balans geven in je leven.
Bijzonder leuk als dan Kosmisch Symbool Balans omgenummerd het getal 13 geeft.

Ik kan nog een stapje verder gaan. Als ik het getal 13 optel (1+3) geeft dit het getal 4.
Aura-Soma fles 4 heet Zonnelicht en is geel/goud. Dit thema gaat over diep inzicht en innerlijke wijsheid. De kleurencombinatie geeft meer humor in je leven.
Kosmisch Symbool nummer 4 heet Bescherming en omgenummerd geeft dit weer het getal 58! Zo is de cirkel weer rond :)

De vraag is nu of de ouders het kind beschermen of dat het kind juist de ouders wil beschermen .... ?
Ik stel deze vraag, omdat de methode nu ook een Engelse naam heeft, namelijk PresentChild.

Als ik dit woord omnummer, dan krijg ik het getal 61.
Aura-Soma fles 61 heet Sanat Kumara & Lady Venus Kumara en is lichtroze/lichtgeel. Deze fles bevat 2 Meesters die symbool staan voor de Kosmische Ouders. Zij helpen je veilig en beschermd te voelen op Aarde. De kleuren helpen je oude pijn en daarmee samenhangende blokkades en angsten op te heffen.

Als ik het getal 61 optel (6+1), dan geeft dit het getal 7.
Aura-Soma fles 7 heet De laatste test van vertrouwen en is geel/ groen. Het thema is vertrouwen op de stroom van het leven, voorbij de angsten (uit onze kindertijd).

Ik ben al geruime tijd bekend met het feit, dat kinderen ons spiegelen, nog voordat ik van deze methode hoorde. Kinderen willen het beste uit ons halen en ons innerlijk kind laten helen. Zij willen ons echt de Hemel op Aarde brengen en dat zie ik terug in de blauw/rode fles 30, die niet toevallig ook deze naam heeft. Als je dan nog eens goed naar de kleuren kijkt, dan zie je veel overeenkomsten met de flessen 20 en 58!

Ik zie het bij mijn eigen drie kinderen terug. Elk kind laat mij iets zien en zodra ik het heb veranderd in mijn leven, dan komt er weer een nieuw stukje tevoorschijn. Ja, ik ben heel dankbaar wat mijn kinderen mij laten zien, hoe pijnlijk het soms ook is. En ik weet, dat ze net zolang doorgaan totdat mijn innerlijk kind weer kan stralen en dansen van plezier!