Bekijk de Workshops →

Kind

Geplaatst op 8 december 2013

Zoals in mijn vorige blog over het Fluisterkind te lezen was, geeft het woord Kind omgenummerd het getal 20. In dit blog wil ik nog wat verder ingaan op het Kind.

We zeggen vaak: als mijn kind het naar haar zin heeft dan heb ik het ook fijn. Dit vind ik wel frappant, omdat kinderen naar mijn mening juist willen dat hun ouders vrolijk en blij zijn. Het gebeurt dan wel, dat kinderen hun gedrag aanpassen aan de ouder ... om hun ouders in een goede stemming te brengen waardoor zij hun kind weer lief vinden. Dit geeft in mijn ogen een vicieuze cirkel.

Mag een kind ook werkelijk kind zijn? Helemaal zijn zoals hij of zij werkelijk is? Lukt dat met alle drukke agenda's van zowel het kind als de ouder? Ik vond het destijds niet makkelijk en kan me minder leuke momenten herinneren. Misschien goed om eens naar de kleuren te kijken van het Kind.

Aura-Soma fles 20 heet Sterrenkind en is blauw/roze. Het thema van deze fles is de communicatie met het innerlijk kind. De kleurencombinatie geeft meer doorzettingsvermogen, verhoogt eigenwaarde, optimisme, openheid en medeleven. Het bouwt zelfvertrouwen op bij wie liefde en aandacht te kort komt of kwam.

Dit zijn ook punten die we graag bij ons kind willen stimuleren. Het meest eenvoudig gaat dit als je het zelf zo kunt leven. Door oude patronen uit onze jeugd lukt dit niet altijd. Het is dan goed om hier wat beter naar te kijken en dit op te lossen. Dat kan bijvoorbeeld met het Fluisterkind, maar ook met de MIR-Methode.

Een grappig detail is dat het woord Sterrenkind omgenummerd het getal 56 geeft, evenals de woorden MIR-Methode en KinderMIR. Allen geven ze balans en rust. Het getal 56 opgeteld (5+6) geeft een 11 en daarna een 2. Net als het getal 20 van het woord Kind opgeteld (2+0) een 2 wordt. Alles is zo weer met elkaar verbonden!

Aura-Soma fles 2 heet Vredesfles en heeft de kleuren blauw/blauw. Zoals de naam al aan geeft verschaft het vrede, vreedzame communicatie met de Ziel en verdrijft het angsten!

Osho Zen Tarot kaart 20 heet Voorbij illusies. Het vraagt ons het reële niet buiten ons te zoeken, maar van binnen. Als we ons op het uiterlijk richten worden we vaak verstrikt in oordelen en houden we ons gevangen in illusies. In oude gewoontes en patronen. Laat je eigenzinnige denken los en ga naar binnen.

Tot slot wil ik nog een Kosmisch Symbool noemen. Het symbool Geluk omgenummerd geeft namelijk ook het getal 20! Op het moment dat ik dit symbool inkleurde met blauw en roze (in verschillende tinten) raakte het mij diep. Op dat moment besefte ik, dat ik pas echt gelukkig kan zijn als ik alle kinddelen in mij kan omarmen. Liefde voor mijzelf!