Bekijk de Workshops →

Ahau wavespell: 11 t/m 23 augustus

Geplaatst op 11 augustus 2022

Vandaag begint het Ahau wavespell. Ahau is Maya voor Zon. Kernwoorden voor Ahau zijn licht, liefde, accepteren van alles wat er is, blijven stralen. Je hoeft alleen maar te Zijn!
In deze dertien dagen word je uitgedaagd om het licht van Ahau te schijnen op wat voor jou van belang is: iets waar je mee bezig bent of wat je nog mag aanpakken.
Gebruik de kracht van Hun (toon 1) om alles te transformeren wat je beperkt en bindt, alles dat je mankeert, bedreigt of schaadt, alles wat je terughoudt van je volledige potentieel.
De kleuren bij Kin 40 zijn diepmagenta/koraal/turquoise, Kosmische Mens 40. De kleuren geven ruimte en onderscheidings-vermogen. Ze helpen je om oude patronen vrij te geven.

12 augustus 2022:
Vandaag is het 2 Imix, Kin 41. Dualiteit is overal en vandaag met Ka (toon 2) is het extra aanwezig. Het is er in talloze vormen. Afhankelijk van je gemoedstoestand, waar je naar op zoek bent of naar luistert, kan dit zowel geruststellend als zenuwslopend zijn. Dat is de uitdaging van Imix, de Draak, samen met Ka. Vergeet echter niet, dat de uiteindelijke keuze altijd aan jou is: jij bepaalt hoe jouw werkelijkheid eruitziet.
De kleuren bij Kin 41 zijn blauw/koraal/turquoise, Kosmische Mens 41, en geven je meer flexibiliteit. Moet je iets of mag je iets? Voel het verschil en maak jouw keuze.

13 augustus 2022:
Vandaag is het 3 Ik’, Kin 42. Onzekerheid en besluiteloosheid kunnen makkelijk leiden tot een onjuiste actie. Houd vandaag dus rekening met Ik’, de Wind, en Ox (toon 3): laat je niet meeslepen in gevoelens van onzekerheid, twijfel of angst, of een ineens opkomende ambitie of populariteitsdrang. Integendeel, wacht tot morgen om duidelijker, praktisch en positief te kunnen reageren.
De kleuren bij Kin 42 zijn turquoise/koraal/turquoise, Kosmische Mens 42. Turquoise heeft de kracht om je even in het hier-en-nu te zetten, zodat je niet meegetrokken wordt in allerlei (oude) emoties.

14 augustus 2022:
Vandaag is het 4 Akb'al, Kin 43. Het kan zijn dat jij je incompleet of niet jezelf voelt, maar in feite ben je dit wel, want op zielsniveau is tijd niet van belang. Tijd is een menselijke ervaring die vooral veel frustratie veroorzaakt. De aspecten die zich nog niet hebben gemanifesteerd op je levenspad, zijn er al, maar nog steeds als potentieel, als zaadjes. Ga door op je pad (Kan, toon 4), bewust en helder, en de zaden van jouw toekomst zullen gaan ontkiemen.
De kleuren bij Kin 43 zijn groen/turquoise/koraal, Kosmische Mens 43. De kleuren helpen je om bewust te worden, de dingen helder te gaan zien. Je mag je overgeven aan vernieuwing van je leven.

15 augustus 2022:
Vandaag is het 5 Kan, Kin 44. Kan, het Zaad, heeft de kracht om elke intentie tot bloei te laten komen. Maak heel bewust een keuze over wát je tot bloei wilt laten komen. Het is niet nodig om 'de eerste' of 'de beste' te zijn. Laat de intentie bij jouw persoonlijke pad passen. Ho (toon 5) zal dit voor je bekrachtigen.
De kleuren bij Kin 44 zijn rood/turquoise/koraal, Kosmische Mens 44. Ga naar binnen, naar je gevoel en kijk welk deeltje van jezelf je wilt laten bloeien. Volg je hart ❤️

16 augustus 2022:
Vandaag is het 6 Chicchan, Kin 45. Chicchan, de Slang, vraagt je geen waarde te hechten aan materiële zaken, bezit en overtuigingen, maar je gevoel te volgen, wat verandering en beweging kan geven. Uac (toon 6) zal de stroom versterken en aantrekken wat nodig is om je hart en je pad te vervolgen.
De kleuren bij Kin 45 zijn geel/turquoise/koraal, Kosmische Mens 45. De kleuren geven je vertrouwen in jezelf, in je intuïtie. Door hiernaar te luisteren, kun je jouw pad beter volgen.

17 augustus 2022:
Vandaag is het 7 Cimi, Kin 46. Cimi, de Dood, en Uuc (toon 7) dagen je uit om je af te stemmen op je goddelijke intentie en af te laten sterven wat je niet meer nodig hebt op je pad. Zo creëer je een nieuw fundament waarbij het mooie blijft bestaan.
De kleuren bij Kin 46 zijn diepmagenta/turquoise/koraal, Kosmische Mens 46. Diepmagenta is belangrijk vandaag. Deze kleur helpt je met analyseren en elimineren van dingen die je niet meer nodig hebt. Vrijgeven dus 😉

18 augustus 2022:
Vandaag is het 8 Manik', Kin 47. Manik', de Ree, wil alle delen samen laten komen voor heelheid, harmonie, stabiliteit en kracht. Uaxac (toon 8) helpt hierbij om je gericht te laten handelen en de verbinding te maken.
De kleuren bij Kin 47 zijn blauw/turquoise/koraal, Kosmische Mens 47. Ze geven je vertrouwen in jezelf en zorgen dat je niet afhankelijk bent of wordt van anderen.

19 augustus 2022:
Vandaag is het 9 Lamat, Kin 48. Het is een heerlijke dag voor vrolijke, feestelijke energie. Lamat, de Ster, brengt alle voor jou belangrijke delen bij elkaar tot een krachtig geheel om alle kanten op te kunnen stralen. Bolon (toon 9) doet er nog een schepje bovenop.
De kleuren bij Kin 48 zijn koraal/turquoise/koraal, Kosmische Mens 48. Ze geven je een diep vertrouwen in jezelf zodat het denken minder wordt en je steeds meer kunt genieten van in het moment zijn.

20 augustus 2022:
Vandaag is het 10 Muluc, Kin 49. Ahau, de Zon, wil alles wat voor jou belangrijk is, er laten Zijn. Dat je mag stralen, wat je ook tegenkomt. Lahun (toon 10) wil dat nog even extra naar voren halen en daagt je uit om samen met Muluc, het Offer, te vertrouwen op jezelf en op jouw pad. Laat je niet afleiden door andere zaken. Vergeet niet, dat de beste manier om uit een moeilijke positie te komen niet het ontwijken is, maar er juist doorheen te gaan!
De kleuren bij Kin 49 zijn groen/olijfgroen/magenta, Kosmische Mens 49. Ze helpen je bewust te worden dat je blij mag zijn! Als je niet blij wordt van jouw leven, dan leef je niet jouw pad. Wordt bewust wat jouw denken in stand houdt en dat het ook anders kan.

21 augustus 2022:
Vandaag is het 11 Oc, Kin 50. Ahau, de Zon, test je mentale, geestelijke en lichamelijke kracht, want daarin ligt de kern van je persoonlijke autoriteit. Gebruik de energieën van Oc, de Hond, en Buluk (toon 11) om de uitdagingen van vandaag over verleden, heden en toekomst vastberaden te omarmen. Alles wat je uitdaagt en dwingt om aan te gaan, dus uit je comfortzone haalt, is je grootste leraar.
De kleuren bij Kin 50 zijn rood/olijfgroen/magenta, Kosmische Mens 50. Ze verbinden je hoofd met je hart. Eenmaal in je hart, kun je voor jeZelf gaan kiezen.

22 augustus 2022:
Vandaag is het 12 Chuen, Kin 51. Op elke La Ka dag (toon 12) kijken we terug op wat we in dit wavespell bereikt hebben. Chuen, de Aap, verbind je op een speelse en nieuwsgierige manier met alles om je heen, mensen, dieren en onze planeet. Hoe meer we hen met respect behandelen, hoe minder we terugverwachten, hoe meer we zelf kunnen evalueren en ons Licht kunnen stralen!
De kleuren bij Kin 51 zijn geel/olijfgroen/magenta, Kosmische Mens 51. Ze maken je bewust, dat je zélf in je eigen centrum staat en zélf Licht uitstraalt. Ze helpen in het verbinding maken met de Aarde en al haar bewoners 😃
Speel! Straal!

23 augustus 2022:
Vandaag is het 13 Eb, Kin 52, de laatste dag in het Ahau wavespell. Eb, het Pad, wil dat je uit vrije wil kiest voor jou weg en hiervoor je verantwoordelijkheid neemt. Oxlahun (toon 13) rond deze dertien dagen af en zet je aan tot nieuwe mogelijkheden in het volgende wavespell. Vandaag ligt de uitdaging om te zien, te voelen of je jou weg een andere richting mag gaan geven, zodat het meer met jouw goddelijke intentie overeenkomt.
De kleuren bij Kin 52 zijn diepmagenta/olijfgroen/magenta, Kosmische Mens 52. Ze helpen je te stoppen met 'pleasen' naar anderen toe en voor jezelf te kiezen. Je hebt voldoende moed/lef verzameld om het nu aan te gaan.

In het artikel over de Tzolk'in lees meer informatie over deze kalender.
*Een deel van de tekst is een vrije vertaling uit het boek "The Serpent and the Jaguar: Living in Sacred Time" van Birgitte Rasine.

Ga hier verder naar het volgende wavespell >>

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om deze informatie te delen.