Bekijk de Workshops →

Ahau wavespell: 22 juni t/m 4 juli

Geplaatst op 22 juni 2020

Vandaag begint het Ahau wavespell. Ahau is Maya voor Zon. Kernwoorden voor Ahau zijn licht, liefde, accepteren van alles wat er is, blijven stralen. Je hoeft alleen maar te Zijn!
In deze 13 dagen word je uitgedaagd om het licht van Ahau te schijnen op wat voor jou van belang is: iets waar je mee bezig bent of wat je nog mag aanpakken.
Gebruik de kracht van Hun (toon 1) om alles te transformeren wat je beperkt en bindt, alles dat je mankeert, bedreigt of schaadt, alles wat je terughoudt van je volledige potentieel.
De kleuren van Kin 40 zijn diepmagenta/koraal/turquoise, Kleurcode 40. De kleuren geven ruimte en onderscheidingsvermogen. Ze helpen je om oude patronen vrij te geven.

23 juni 2020:
Vandaag is het 2 Imix, Kin 41. Dualiteit is overal en vandaag met Ka (toon 2) is het extra aanwezig. Het is er in talloze vormen. Afhankelijk van je gemoedstoestand, waar je naar op zoek bent of naar luistert, kan dit zowel geruststellend als zenuwslopend zijn. Dat is de uitdaging van Imix, de Draak, en Ka. Vergeet echter niet, dat de uiteindelijke keuze altijd aan jou is: jij bepaalt hoe jouw werkelijkheid eruit ziet.
De kleuren van Kin 41 zijn blauw/koraal/turquoise, Kleurcode 41, en geven je meer flexibiliteit. Moeten en mogen zijn twee dingen die je nu kan gaan integreren.

24 juni 2020:
Vandaag is het 3 Ik, Kin 42. Onzekerheid en besluiteloosheid kan gemakkelijk leiden tot verkeerde acties. Houd vandaag dus rekening met Ik, de Wind, en Ox (toon 3): laat je niet meeslepen in gevoelens van onzekerheid, twijfel of angst, of een ineens opkomende ambitie of populariteitsdrang. Integendeel, wacht tot morgen om duidelijker, praktisch en positief te kunnen reageren.
De kleuren van Kin 42 zijn turquoise/koraal/turquoise, Kleurcode 42. Turquoise zet je even in het hier-en-nu, zodat je niet meegetrokken hoeft te worden in allerlei emoties.

25 juni 2020:
Vandaag is het 4 Akb'al, Kin 43. Het kan zijn dat je je niet jezelf of incompleet voelt, maar in feite ben je dit wel, want op zielniveau is tijd niet van belang. Tijd is een menselijke ervaring die vooral veel frustratie veroorzaakt. De aspecten die zich nog niet hebben gemanifesteerd op je levenspad, zijn er al, maar nog steeds als potentieel, als zaadjes. Ga door op je pad ( Kan - toon 4), bewust en helder, en de zaden van jouw toekomst zullen gaan ontkiemen.
De kleuren van Kin 43 zijn groen/turquoise/koraal, Kleurcode 43. De kleuren helpen je om bewust te worden, de dingen helder te gaan zien. Je mag je overgeven aan vernieuwing van je leven.

26 juni 2020:
Vandaag is het 5 Kan, Kin 44. Kan, het Zaad, heeft de kracht om elke intentie tot bloei te laten komen. Maak je keuze over wát je tot bloei wilt laten komen, heel bewust. Het is niet nodig om 'de eerste' of 'de beste' te zijn. Laat de intentie bij je pad passen. Ho (toon 5) zal dit vandaag voor je bekrachtigen.
De kleuren van Kin 44 zijn rood/turquoise/koraal, Kleurcode 44. Ga naar binnen, naar je gevoel en kijk welk deeltje van jezelf je wilt laten bloeien. Volg je hart!

27 juni 2020:
Vandaag is het 6 Chicchan, Kin 45. Chicchan, de Slang, vraagt je geen waarde te hechten aan materiële zaken, bezit en overtuigingen, maar je gevoel te volgen, wat verandering en beweging kan geven.
Uac (toon 6) zal de stroom versterken en aantrekken wat nodig is om je hart en je pad te vervolgen.
De kleuren van Kin 45 zijn geel/turquoise/koraal, Kleurcode 45. De kleuren geven je vertrouwen in jezelf, in je intuïtie. Door hiernaar te luisteren, kun jij jouw pad beter volgen.

28 juni 2020:
Vandaag is het 7 Cimi, Kin 46. Cimi, de Dood, en Uuc (toon 7) dagen je uit om je af te stemmen op je goddelijke intentie en af te laten sterven wat je niet meer nodig hebt op je pad. Zo creëer je een nieuw fundament waarbij het mooie blijft bestaan.
De kleuren van Kin 46 zijn diepmagenta/turquoise/koraal, Kleurcode 46. Diepmagenta is belangrijk vandaag. Deze kleur helpt je met analyseren en elimineren van dingen die je niet meer nodig hebt. Vrijgeven dus ;)

29 juni 2020:
Vandaag is het 8 Manik', Kin 47. Manik', de Ree, wil alle delen samen laten komen voor heelheid, harmonie, stabiliteit en kracht. Uaxac (toon 8) helpt hierbij om je gericht te laten handelen en de verbinding te maken.
De kleuren van Kin 47 zijn blauw/turquoise/koraal, Kleurcode 47. Ze geven je vertrouwen in jezelf en zorgen dat je niet afhankelijk bent of wordt van anderen.

30 juni 2020:
Vandaag is het 9 Lamat, Kin 48. Het is een heerlijke dag voor vrolijke, feestelijke energie. Lamat, de Ster, brengt alle voor jou belangrijke delen bij elkaar tot een krachtig geheel om alle kanten op te kunnen stralen. Bolon (toon 9) doet er nog een schepje bovenop.
De kleuren van Kin 48 zijn koraal/turquoise/koraal, Kleurcode 48. Ze geven je een diep vertrouwen in jezelf zodat je het denken minder wordt en je steeds meer kunt genieten van het moment.

1 juli 2020:
Vandaag is het 10 Muluc, Kin 49. Ahau, de Zon, wil alles wat voor jou belangrijk is er laten Zijn. Dat je mag stralen, wat je ook tegenkomt. Lahun (toon 10) wil dat nog even extra naar voren halen en daagt je uit om samen met Muluc, de Maan, te vertrouwen op jezelf en op jouw pad. Laat je niet afleiden door andere zaken. Vergeet niet, dat de beste manier om uit een moeilijke positie te komen niet het ontwijken is, maar er juist doorheen te gaan!
De kleuren van Kin 49 zijn groen/olijfgroen/magenta, Kleurcode 49. Ze helpen je bewust te worden dat je blij mag zijn! Als je niet blij wordt van jouw leven, dan leef je niet jouw pad. Wordt bewust wat je met je denken in stand houdt.

2 juli 2020:
Vandaag is het 11 Oc, Kin 50. Ahau, de Zon, test je mentale, geestelijke en lichamelijke kracht, want daarin ligt de kern van je persoonlijke autoriteit. Gebruik de energieën van Oc, de Hond, en Buluk (toon 11) om de uitdagingen van vandaag over verleden, heden en toekomst vastberaden te omarmen. Alles wat je uitdaagt en gedwongen wordt aan te gaan, uit je comfortzone haalt, zijn je grootste leraren.
De kleuren van Kin 50 zijn rood/olijfgroen/magenta, Kleurcode 50. Ze verbinden je hoofd met je hart. Eenmaal in je hart, kun je voor jeZelf gaan kiezen.

3 juli 2020:
Vandaag is het 12 Chuen, Kin 51. Op elke La Ka dag (toon 12) kijken we terug op wat we in dit wavespell bereikt hebben. Chuen, de Aap, verbind je op een speelse en nieuwsgierige manier met alles om je heen, mensen, dieren en onze planeet. Hoe meer we hen met respect behandelen, hoe minder we terug verwachten, hoe meer we zelf kunnen evalueren en ons Licht kunnen stralen!
De kleuren van Kin 51 zijn geel/olijfgroen/magenta, Kleurcode 51. Ze maken je bewust, dat je zélf in je eigen centrum staat en zélf Licht uitstraalt. Ze helpen in het verbinding maken met de Aarde en al haar bewoners :) Speel! Straal!

4 juli 2020:
Vandaag is het 13 Eb, Kin 52, de laatste dag in het Ahau wavespell. Eb, het Pad, wil dat je uit vrije wil kiest voor jouw weg en hiervoor je verantwoordelijkheid neemt.
Oxlahun (toon 13) rond deze 13 dagen af en zet je aan tot nieuwe mogelijkheden in het volgende wavespell. Vandaag ligt de uitdaging om te zien, te voelen of je jouw weg een andere richting mag gaan geven, zodat het meer met jouw goddelijke intentie overeenkomt.
De kleuren van Kin 52 zijn diepmagenta/olijfgroen/magenta, Kleurcode 52. Ze helpen je te stoppen met 'pleasen' naar anderen toe en voor jezelf te kiezen. Je hebt voldoende moed/lef verzameld om het nu aan te gaan.

In het artikel over de Tzolkin lees meer informatie over deze kalender.
*Een deel van de tekst is een vrije vertaling uit het boek "The Serpent and the Jaguar: Living in Sacred Time" van Birgitte Rasine.

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om deze informatie te delen.