Bekijk de Workshops →

Ben wavespell: 24 augustus t/m 5 september

Geplaatst op 24 augustus 2022

Vandaag begint het Ben wavespell. Ben is Maya voor Suikerriet (in het Dreamspell is het Hemelwandelaar) en gaat over (t)huis en kinderen. Ben heeft een sterke band met voeding, vernieuwing en bloei met betrekking tot mens, plant of dier. Kortom, Ben belichaamd de energie en vitaliteit van het leven zelf.
Op Ben dagen danken de Maya's voor hun kinderen, hun leven en hun thuis. Zij vragen om goede voeding en de bescherming van alles wat hen dierbaar is, zoals hun kinderen, huizen, gewassen, tuinen en dieren, evenals hun fysieke, mentale en professionele welzijn.
Wat is je (t)huis of waar is je (t)huis? Zoveel culturen, zoveel betekenissen. Maar in wezen is het díe plaats diep in je ziel, dat de bron is van je innerlijk geluk en balans, het vuur dat richting geeft aan je leven. Zodra je dit (weer) gevonden hebt, kan niemand dit van je afnemen.
Naast deze kern gaat het ook over alle andere lagen van je lichaam: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Gedurende dertien dagen word jij uitgedaagd om naar deze lagen van jouw kern te kijken. Ze te voelen, te koesteren en zo nodig te helen.
De kleuren bij Kin 53 zijn blauw/olijfgroen/magenta, Kosmische Mens 53, en gaat over het naar binnen gaan en contact te maken met jouw kern, jouw blauwdruk. Eer vandaag jou thuis, je kern, die jou de kracht geeft om bewust in het leven te staan.

25 augustus 2022:
Vandaag is het 2 Ix, Kin 54. Ix, de Jaguar, vraagt je om naar de vele kleuren en aspecten van je leven te kijken: je leven thuis, op het werk, op school, je sociale leven ... overal waar je komt en wat jou kan beïnvloeden. Maar waar je ook bent of heengaat, je innerlijke huis is daar waar je ziel is. Koester die innerlijke rust en vitaliteit, die al je andere werelden harmoniseert. Als je deze dualiteit van bewustzijn (Ka, toon 2) en ervaringen kan omarmen, wordt je leven ook één geheel.
De kleuren bij Kin 54 zijn magenta/olijfgroen/magenta, Kosmische Mens 54. De valkuil is hier de dualiteit, ook in de kleuren. Magenta en olijfgroen staan tegenover elkaar. Als je niet goed in je kern kan blijven (magenta), heb je de neiging je 'te verliezen' in de omgeving (olijfgroen). Als die negatief is, zal je hier snel in meegaan. Oefen vandaag in het centreren met magenta.

26 augustus 2022:
Vandaag is het 3 Men, Kin 55. We hebben allemaal wel twijfels en/of angsten in ons leven en over onze persoonlijke uitdagingen. Ox (toon 3) doet hier nog eens een schepje bovenop.
Men, de Adelaar, helpt je om het aardse te overstijgen en alles eens van bovenaf te bezien. Laat je leiden door je krachtige innerlijke navigatie en kom terug naar je nest.
De kleuren bij Kin 55 zijn groen/diepmagenta/wit, Kosmische Mens 55. Kom in beweging, laat je gedachten los en overzie waar je mee bezig bent, hoe de situatie nu werkelijk is.

27 augustus 2022:
Vandaag is het 4 Cib, Kin 56. Met Kan (toon 4) maak je een voorstelling hoe je (t)huis eruit kan zien. De zielen van je voorouders en die van je toekomstige (klein-)kinderen zijn ook op deze plek. Je verleden en je toekomst beïnvloeden je leven nu: de wijsheid van toen toepassen en op dit moment de juiste keuze(s) maken voor de toekomst.
De kleuren bij Kin 56 zijn rood/diepmagenta/wit, Kosmische Mens 56. Ze brengen je in contact met je verlangens over jouw (t)huis en helpen je hier vorm aan te geven.

28 augustus 2022:
Vandaag is het 5 Caban, Kin 57. Met Caban richt jij je op aardse zaken en in dit wavespell op je (t)huis. Ruim de rommel op, doe de vaat, zet je meubels eens anders neer, reorganiseer je kasten en laden. Ho (toon 5) geeft overzicht en ondersteunt je hierbij. Denk na over jouw manier van huishouden en kijk of er ruimte is voor verbetering, zodat er meer tijd voor jezelf en je gezin is. Je huis moet voelen en eruitzien als jouw thuis!
De kleuren bij Kin 57 zijn geel/diepmagenta/wit, Kosmische Mens 57. Ze verbinden je met de Aarde, zodat je helemaal in het hier-en-nu kan zijn om duidelijkheid te krijgen over je patronen. Zo kun je het oude vrijgeven.

29 augustus 2022:
Vandaag is het 6 Etznab, Kin 58. Etznab, de Vuursteen, laat je de waarheid zien, ontmaskert de illusie. Uac (toon 6) brengt hier extra beweging in, vooral om dát aan te trekken wat er nodig is voor een 'veilig nest'. Neem je verantwoordelijkheid en zorg liefdevol voor jezelf en je gezin 😃
De kleuren bij Kin 58 zijn diepmagenta/diepmagenta/wit, Kosmische Mens 58. Ze helpen je te zien wat je los mag laten, welke emoties je mag zuiveren en geven je kracht om lief te hebben zonder vast te houden.

30 augustus 2022:
Vandaag is het 7 Cauac, Kin 59. Het is vaak zo, dat je in het midden van een regenstorm, je de grootste innerlijke rust of het inzicht vindt wat je zocht. Een regenstorm wast alles weg, behalve de Bron. Door de reflectie van Uuc (toon 7) en de stormkracht van Cauac krijgt je ziel vandaag een krachtige reiniging.
De kleuren bij Kin 59 zijn blauw/diepmagenta/wit, Kosmische Mens 59. Laat alles wegblazen wat je ooit heeft tegengehouden: alle lagen van zelfbedrog, onzekerheid, zwakte en angst, al het stof en vuil van schuld en schaamte, alle afvalstoffen van giftige stoffen. De liefde zal overblijven ❤️

31 augustus 2022:
Vandaag is het 8 Ahau, Kin 60. Een mooie dag voor harmonisering en voltooiing (Uaxac, toon 8). Als de dingen moeilijker gaan is het niet de bedoeling hiervoor weg te lopen, vooral nu je dichter bij je kern komt. De zonnekracht van Ahau kun je gebruiken om je door de moeilijkheden omtrent je roots heen te trekken.
De kleuren bij Kin 60 zijn wit/diepmagenta/wit, Kosmische Mens 60. Ze geven je doorzettingsvermogen en vertrouwen om bij de parels (wit) van jeZelf te komen.

1 september 2022:
Vandaag is het 9 Imix, Kin 61. Als stormen om je heen razen, is er geen betere plek dan thuis bij moeder en de warmte van het vuur. Zo zoeken we ook onze toevlucht in vertrouwde denkpatronen als we ons aangevallen voelen door gebeurtenissen of situaties in ons leven. Er komt echter een dag, dat je de veilige warmte van de moederschoot moet verlaten om in contact te komen met je grootste uitdagingen voor groei en verandering. De sterke, positieve energie van Bolon (toon 9) verzacht de invloed van Imix, de Draak, en geeft weer richting aan je levensdoel.
De kleuren bij Kin 61 zijn groen/geel/violet, Kosmische Mens 61. Het groen (Hout) helpt je veranderingen in gang zetten, groeien en helpt je bewust te worden van je innerlijke kracht (violet)!

2 september 2022:
Vandaag is het 10 Ik', Kin 62. Het is nu echt tijd om het thuisfront onder handen te nemen, tijd om te manifesteren. Lahun (toon 10) helpt je om te zien wat er nog nodig is om familiebanden en -relaties stabiel te krijgen. Volg jouw waarheid en inspireer anderen.
De kleuren bij Kin 62 zijn rood/geel/violet, Kosmische Mens 62. Ze maken de verbinding met je hart en zuiveren onderdrukte gevoelens. Door deze verbinding sta je nog bewuster in het leven.

3 september 2022:
Vandaag is het 11 Akb'al, Kin 63. Het is een goede dag om jezelf te aarden, om te zorgen voor huis en familie. Praat met je kinderen over de mogelijkheden die zij in zich hebben. Vertel hen hoe belangrijk het is om lief te hebben en om nooit hun eigen idealen op te geven.
Een kind is als de kiem van een oneindig bloeiende bloem, seizoen na seizoen, laag over laag. De zaden bloeien en dragen vrucht, maar om dat te doen, heeft de bloem het water en licht van eigenliefde en zelfrespect nodig 😃
De kleuren bij Kin 63 zijn lichtgeel/geel/violet, Kosmische Mens 63. Ze helpen je aarden en geven je moed om het oude vrij te geven en mee te durven gaan met het nieuwe. De zin van het leven (opnieuw) inzien!

4 september 2022:
Vandaag is het 12 Kan, Kin 64. Het is een dag om je dankbaarheid te tonen voor die dingen in je leven, die je hebt kunnen ontwikkelen of veranderen tijdens dit wavespell. De belemmerende patronen uit het verleden en de nieuwe zaden die je kon inzaaien. Integreer de opgedane kennis en wijsheid in je reeds bestaande wijsheid.
De kleuren bij Kin 64 zijn diepmagenta/geel/violet, Kosmische Mens 64. Ze helpen je jouw plek in te nemen, veranderingen door te voeren en met moed jouw pad te gaan.

5 september 2022:
Vandaag is het 13 Chicchan, Kin 65, de laatste dag van dit wavespell. Het is één van de meest krachtige dagen in de Tzolk'in. Oxlahun (toon 13) verweeft haar intense psychische energie met het innerlijke vuur van Chicchan, de Slang; beiden zijn even diepzinnig en mystiek. Dit is een dag om je Kundalini energie te voeden. Laat je niet afleiden; behoud je nederigheid, integriteit en je zuivere intentie terwijl je de kracht van deze enorm oude energie in je leven voelt.
De kleuren bij Kin 65 zijn blauw/geel/violet, Kosmische Mens 65. Ze brengen je lichaam, gedachten en gevoelens in evenwicht. Alles wordt één om je eigen meesterschap te kunnen voelen.

In het artikel over de Tzolk'in lees meer informatie over deze kalender.
*Een deel van de tekst is een vrije vertaling uit het boek "The Serpent and the Jaguar: Living in Sacred Time" van Birgitte Rasine.

Ga hier verder naar het volgende wavespell >>

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om deze informatie te delen.