Bekijk de Workshops →

Caban wavespell: 6 t/m 18 december

Geplaatst op 6 december 2022

Vandaag begint het Caban wavespell. Caban is Maya voor Aarde en gaat over ideeën, wijsheid, kennis en geheugen.
Caban stimuleert het intellect en verrijkt de eeuwige zoektocht naar verlichting. Dit is de tijd om je krachten van intellect, scherpte en inzicht te gebruiken, voor je persoonlijke groei en/of om anderen te helpen.
Om de volledige omvang van je mentale vermogens te kunnen gebruiken, moeten krachten zoals angst, ego, hebzucht en kwaadwilligheid verdreven worden. Deze krachten eisen je tijd op, vergiftigen je gedachten en ondermijnen je acties.
De komende dertien dagen heb je een aanzienlijke hoeveelheid persoonlijke en geestelijke vrijheid nodig. Maak dus ruimte voor jezelf! Schoon je agenda, vraag om meer vrije tijd van je gezin, familie of werk, neem eventueel wat dagen vrij. Creëer een plekje voor jezelf om je terug te kunnen trekken, om even alleen te zijn.
De kleuren bij Kin 157 zijn diepmagenta; rood/groen/rood, Kosmische Mensjes 79 en 78. Ze helpen je om je eigen ruimte in te nemen, je grenzen aan te geven en even goed te voelen hoe het nu werkelijk in je lichaam is.

Vanaf Kin 80 zag je bij elke Kin Kosmische Mens 79 staan. Dit was omdat we na 79 dagen vooral fysiek bezig te zijn geweest, de laag van het Lichaam, we 78 dagen lang de Geest/Mind in balans hebben gebracht. Met Mensje 79 gaf dit meer stabiliteit.
Nu bij Kin 158, gaan we verder met de Ziel. Door de extra inzet van Kosmische Mens 40, Integriteit, versterken we de Ziel. Het helpt je om dichtbij jezelf te blijven.
Bij Kin 238 gaan we naar de Bron.

7 december 2022:
Vandaag is het 2 Etznab, Kin 158. Als Etznab verschijnt in het wavespell van Caban, krijg je een krachtige energie. De mentale helderheid van Caban is ultrascherp gemaakt door het spiegelende inzicht van Etznab en haar onwankelbare perceptie van het verschil tussen goed en kwaad, de lijn tussen waarheid en leugen. Wees voorzichtig, gebruik dit dubbel krachtige inzicht niet als wapen, maar zie het als een geschenk, een hulpmiddel, als een gids naar een hoger doel.
De kleuren bij Kin 158 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en wit, Kosmische Mensjes 40 en 00. Ze helpen om vanuit integriteit naar je eigen grenzen te kijken. Door hier licht op te schijnen (wit) bevrijd je jezelf van oude patronen!

8 december 2022:
Vandaag is het 3 Cauac, Kin 159. Cauac, de spirit van Water en Vuur, de Zonnezegel van spirituele onrust en mentale conflicten, geeft vandaag geen lekkere match met Ox's energieën van onzekerheid, onveiligheid en risico (toon 3). Kijk uit, want je kunt zomaar in een hevige orkaan van emoties en/of gedachten terecht komen. Doe een beroep op de nuchtere Caban, de heerser van dit wavespell, om alles weer helder te krijgen.
De kleuren bij Kin 159 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en groen/ koningsblauw/goud, Kosmische Mensjes 40 en 01. De kleuren helpen je bij het ontdekken van nieuwe mogelijkheden. Daarnaast geven ze je moed om ook werkelijk nieuwe wegen in te slaan.

9 december 2022:
Vandaag is het 4 Ahau, Kin 160. Na de regen van Cauac, breekt nu de Zon (Ahau) door. Probeer de pijn en de problemen waar je nu doorheen gaat als tijdelijk te zien, als de bloei van een zomerroos. Dit wavespell gaat over het wissen van je mentale en fysieke ruimte. Laat Ahau's licht schijnen op de nieuwe heilige ruimte die je voor jezelf aan het maken bent. Een nieuw licht op oude problemen of situaties, waardoor je een fris, briljant inzicht en visie krijgt in waar je wel of niet voor moet gaan.
De kleuren bij Kin 160 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en rood/ koningsblauw/goud, Kosmische Mensjes 40 en 02. Ze helpen je bij het onderscheiden in wat wel of niet kan. Hiervoor heb je de verbinding met je hart nodig.

10 december 2022:
Vandaag is het 5 Imix, Kin 161. Met Ho (toon 5) reis je sneller naar de vele (alternatieve) werelden van Imix, de Draak, dan je denkt. Zorg voor een heldere geest om in balans te blijven en niet te verdwalen in de dimensies. Gelukkig heb je Caban's nuchtere basis voor als je de verschillende dimensies van je leven, de vragen, zorgen of mogelijkheden wilt verkennen.
De kleuren bij Kin 161 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en geel/ koningsblauw/goud, Kosmische Mensjes 40 en 03. Ze geven je een basis, een verbinding met je lichaam en de Aarde, zodat je vanuit je eigen-wijsheid onderscheid kunt maken en verder kan groeien.

11 december 2022:
Het is vandaag 6 Ik', Kin 162. Geef Ik', de Wind, geen ruimte om je blauwdruk of je intenties uiteen te drijven, maar benut deze grote kracht om je te begeleiden naar een hoger niveau in jezelf.
Het is ook een dag van reiniging en zuivering. Laat Ik' voorzichtig door je wezen blazen, de centrerende energie van Uac (toon 6) je stabiliseren en je ziel terugbrengen op haar ware pad.
De kleuren bij Kin 162 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en diep-magenta/koningsblauw/goud, Kosmische Mensjes 40 en 04. Ze geven je een impuls om naar je Zelfbeeld te kijken. Je mag je bewust worden van je kern en weer terugkomen op je oorspronkelijke pad.

12 december 2022:
Vandaag is het 7 Akb'al, Kin 163. Als de Nacht valt en alle dingen in het duister gehuld zijn, moet je je zintuigen afstemmen om op een andere wereld te navigeren. Dingen zijn niet altijd wat ze lijken: de geluiden die je hoort, de dingen die je ziet, de gedachten die je denkt; ze zijn dieper, donkerder, mysterieuzer en magischer, anders gekleurd door de afwezigheid van licht. Gebruik de scherpe, nuchtere zintuigen van Caban om je weg te verlichten bij de fluwelen diepten van Akb'al', de Nacht. Boven alles, laat je angst en onzekerheid gaan, de Nacht is net zo mooi als de Dag 😃
De kleuren bij Kin 163 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en blauw/ koningsblauw/goud, Kosmische Mensjes 40 en 05. Ze geven brengen je tot rust, zodat je kunt voelen wat je nodig hebt voor de volgende stap. Volg de impulsen van je zintuigen.

13 december 2022:
Vandaag is het 8 Kan, Kin 164. Het is een bijzonder gunstige dag om overvloed en vruchtbaarheid te verwezenlijken: Kan, het Zaad, vormt nieuwe nakomelingen en de groei van komende generaties, terwijl Uaxac (toon 8), één van de meest heilige getallen voor de Maya's, de energie van heelheid en voltooiing in zich heeft. Samen geven ze overvloed in al haar vormen, niet alleen fysiek en financieel, maar ook overvloed van liefde, vreugde en genot, frisse ideeën, nieuwe energie, respect, eer en waardigheid, vrije tijd en een sterke gezondheid. Open je zelf voor deze geschenken!
De kleuren bij Kin 164 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en goud/ koningsblauw/goud, Kosmische Mensjes 40 en 06. Ze helpen je de wereld te bekijken vanuit de ogen van een kind en de overvloed te zien zoals een kind dit beleeft. Laat oude angsten en overtuigingen gaan en ontvang!

14 december 2022:
Vandaag is het 9 Chicchan, Kin 165. De Maya's associeerden het getal negen met het leven en heilige ceremonies. De koppeling van Bolon (toon 9) met de intense energie van de Slang, (Chicchan), geeft een heel gunstige dag voor het uitvoeren van persoonlijke rituelen.
Vraag voor vitaliteit, helderheid en een beter begrip van de reis en doel van je ziel. Werk aan je fysieke, emotionele en spirituele kracht door het oefenen van je lichaam en eer haar recht op gezondheid, het oplossen van problemen en het kiezen voor geluk en vreugde; en neem tijd voor meditatie en innerlijke stilte.
De kleuren bij Kin 165 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en groen/ violet/geel, Kosmische Mensjes 40 en 07. Ze helpen je om de dingen anders te gaan zien zodat je beslissingen kunt nemen om je leven te veranderen in een leven vol enthousiasme en vreugde.

15 december 2022:
Vandaag is het 10 Cimi, Kin 166. De samensmelting van Lahun (toon 10) en Cimi geeft een verzorgende, helende energie die je helpt om de banden met je dierbaren te verdiepen, oude wonden of misverstanden te helen, en eventuele samenwerkingen te verbeteren.
Probeer vandaag ook contact te maken met je voorouders en van hen te leren. De band met onze voorouders leid je naar de sterkste krachten in je leven, het karma dat wij mogen zuiveren.
De kleuren bij Kin 166 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en rood/ violet/geel, Kosmische Mensjes 40 en 08. Ze helpen je om meer eenheid in jezelf te vinden, zodat je eigenwaarde kan groeien. Je gaat je losmaken van dingen waar je niet blij van wordt.

16 december 2022:
Vandaag is het 11 Manik', Kin 167. De sleutel voor vandaag is focus. De kracht van Manik', de Ree, wordt vergroot door de zeer geladen kracht van Buluk (toon 11) en maakt het tot een explosieve combinatie, die een duidelijke, constante richting eist. Als je dit op een juiste manier benut, kan het je helpen om een goede deal te maken of door te gaan naar een volgend niveau, vooral als je persoonlijke problemen op te lossen hebt. Zorg er echter voor dat de intensiteit van vandaag je niet aanzet tot arrogantie of dominantie naar anderen.
De kleuren bij Kin 167 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en lichtgeel/ violet/geel, Kosmische Mensjes 40 en 09. Ze stimuleren zelfonderzoek, geven kracht en helpen je over negatieve ervaringen heen te komen. Ze maken je praktischer, rustiger en geven je een goede gronding.

17 december 2022:
Vandaag is het 12 Lamat, Kin 168. Dit wavespell gaat vooral over het gebruik van je intelligentie, je oplettendheid, je rationaliteit en inzicht. Lamat, de Ster, tempert deze inspanning, laat je een beetje ontspannen en genieten van het leven. Want het is niet altijd door uiterste concentratie, hard werk of onderzoek, dat de beste ideeën naar je toekomen. In feite gebeurt het meer in volledige ontspanning, als we helemaal niets denken. Dit is het "loslaten" of "vrijgeven" waar we allen over praten, maar niet zo goed in zijn om het daadwerkelijk te doen 😉 Probeer het vandaag nog eens opnieuw. Laat je persoonlijke ambities gaan en sta toe dat de natuurlijke rijkdom van het universum uit eigen beweging je leven instroomt.
De kleuren bij Kin 168 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en diep-magenta/violet/geel, Kosmische Mensjes 40 en 10. Ze helpen je bij het loslaten of vrijgeven, zodat er ruimte komt voor nieuwe ideeën. Gebruik hiervoor de onbevangenheid van een kind.

18 december 2022:
Vandaag is het 13 Muluc, Kin 169, de laatste dag van het Caban wavespell. Als de diepe stroming van passie en levensdoel worden geleid met de hoogste gratie en intentie van de menselijke mind, bereik je het absolute in alles wat je zoekt. Ontvang vandaag het rijke, verzorgende vuur van Muluc, het Offer, begeleidt door bruisende ideeën, intuïtie en inzichten van Oxlahun (toon 13) om je persoonlijke pad te zegenen met harmonie en innerlijke vrede.
De kleuren bij Kin 169 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en blauw/ violet/geel, Kosmische Mensjes 40 en 11. Ze laten je in contact komen met je oerwijsheid, de wijsheid van je voorouders. Je gaat beseffen dat deze wijsheid ook door jou heen stroomt.

In het artikel over de Tzolk'in lees meer informatie over deze kalender.
Een deel van de tekst is een vrije vertaling uit het boek "The Serpent and the Jaguar: Living in Sacred Time" van Birgitte Rasine.

Ga hier verder naar het volgende wavespell >>

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om deze informatie te delen.