Bekijk de Workshops →

Caban wavespell: 17 t/m 29 oktober

Geplaatst op 17 oktober 2020

Vandaag begint het Caban wavespell. Caban is Maya voor Aarde en gaat over ideeën, wijsheid, kennis en geheugen. Caban stimuleert het intellect en verrijkt de eeuwige zoektocht naar verlichting.
Dit is de tijd om je krachten van intellect, scherpte en inzicht te gebruiken, voor je persoonlijke groei en/of om anderen te helpen.
Om de volledige omvang van je mentale vermogens te kunnen gebruiken, moeten krachten zoals angst, ego, hebzucht en kwaadwilligheid verdreven worden. Deze krachten eisen je tijd op, vergiftigen je gedachten en ondermijnen je acties.
De komende 13 dagen heb je dus een aanzienlijke hoeveelheid persoonlijke en geestelijke vrijheid nodig. Maak ruimte voor jezelf! Schoon je agenda, vraag om meer vrije tijd van je gezin, familie of werk, neem eventueel wat dagen vrij. Creëer een plekje voor jezelf om je terug te kunnen trekken, om even alleen te zijn.
De kleuren voor Kin 157 zijn diepmagenta; rood/groen/rood, Kleurcode 79 en 78. Ze helpen je om je eigen ruimte in te nemen, je grenzen aan te geven en even goed te voelen hoe het nu werkelijk in je lichaam is.

Vanaf Kin 80 zag je bij elke Kin Kleurcode 79 staan. Dit was omdat we na 79 dagen vooral fysiek bezig zijn geweest, de laag van het Lichaam, we 78 dagen lang de Geest in balans hebben gebracht. Met Kleurcode 79 gaf dit meer stabiliteit.
Nu bij Kin 158, gaan we verder met de Ziel. Door de extra inzet van Kleurcode 40, Integriteit, versterken we de Ziel. Het helpt je om dichtbij jezelf te blijven. Bij Kin 238 gaan we naar de Bron.

18 oktober 2020:
Vandaag is het 2 Etznab, Kin 158. Als Etznab verschijnt in het wavespell van Caban, krijg je een krachtige energie, de mentale helderheid van Caban is ultra-scherp gemaakt door het spiegelende inzicht van Etznab en haar onwankelbare perceptie van het verschil tussen goed en kwaad, de lijn tussen waarheid en leugen.
Wees voorzichtig, gebruik dit dubbel krachtige inzicht niet als wapen, maar zie het als een geschenk, een hulpmiddel, als een gids naar een hoger doel.
De kleuren van Kin 158 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en wit, Kleurcode 40 en 00. Ze helpen om vanuit integriteit naar je eigen grenzen te kijken. Door hier licht op te schijnen (wit) bevrijd je jezelf van oude patronen!

19 oktober 2020:
Vandaag is het 3 Cauac, Kin 159. Cauac, de spirit van Water en Vuur, de Zonnezegel van spirituele onrust en mentale conflicten, geeft vandaag geen lekkere match met Ox's energieën van onzekerheid, onveiligheid en risico (toon 3). Kijk uit, want anders kun je in een hevige orkaan van emoties en/of gedachten terecht komen. Doe een beroep op de nuchtere Caban, de heerser van dit wavespell, om alles weer helder te krijgen.
De kleuren van Kin 159 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en groen/koningsblauw/goud, Kleurcode 40 en 01. De kleuren helpen je nieuwe mogelijkheden te ontdekken en geven je moed om nieuwe wegen in te slaan.

20 oktober 2020:
Vandaag is het 4 Ahau, Kin 160. Na de regen van Cauac, breekt nu de Zon (Ahau) door. Probeer de pijn en de problemen waar je nu doorheen gaat als tijdelijk te zien, als de bloei van een zomerroos.
Dit wavespell gaat over het wissen van je mentale en fysieke ruimte. Vandaag laat Ahau licht schijnen op de nieuwe heilige ruimte die je voor jezelf aan het maken bent. Een nieuw licht op oude problemen of situaties, waardoor je een fris, briljant inzicht en visie krijgt in waar je wel of niet voor moet gaan.
De kleuren voor Kin 160 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en rood/koningsblauw/goud, Kleurcode 40 en 02. Ze helpen je onderscheid te maken in wat wel of niet kan. Ze laten je hart spreken.

21 oktober 2020:
Vandaag is het 5 Imix, Kin 161. Met Ho (toon 5) reis je sneller naar de vele (alternatieve) werelden van Imix, de Draak, dan je denkt. Zorg voor een heldere geest om in balans te blijven en niet te verdwalen in de dimensies.
Gelukkig heb je Caban's nuchtere basis voor als je de verschillende dimensies van je leven, de vragen, zorgen of mogelijkheden wilt verkennen.
De kleuren van Kin 161 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en geel/koningsblauw/goud, Kleurcode 40 en 03. Ze geven je een basis, een verbinding met je lichaam en de Aarde, zodat je vanuit je eigen-wijsheid onderscheid kunt maken.

22 oktober 2020:
Het is vandaag 6 Ik', Kin 162. Laat Ik', de Wind, je blauwdruk of je intenties niet uiteen drijven. Benut deze grote kracht om je te begeleiden naar een hoger niveau in jezelf.
Het is ook een dag van reiniging en zuivering. Laat Ik' voorzichtig door je wezen blazen, de centrerende energie van Uac (toon 6) je stabiliseren en je ziel terugbrengen op haar ware pad.
De kleuren voor Kin 162 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en diepmagenta/koningsblauw/goud, Kleurcode 40 en 04. Ze geven je een impuls om naar je Zelfbeeld te kijken. Je mag je bewust worden van je kern en hier een beeld van vormen.

23 oktober 2020:
Vandaag is het 7 Akb'al, Kin 163. Als de nacht valt en alle dingen in het duister gehuld zijn, moet je je zintuigen afstemmen om op een andere wereld te navigeren. Dingen zijn niet altijd wat ze lijken: de geluiden die je hoort, de dingen die je ziet, de gedachten die je denkt; ze zijn dieper, donkerder, mysterieuzer en magischer, anders gekleurd door de afwezigheid van licht.
Gebruik de scherpe, nuchtere zintuigen van Caban om je weg te verlichten bij de fluwelen diepten van Akb'al', de Nacht. Boven alles, laat je angst en onzekerheid gaan, de Nacht is net zo mooi als de Dag 😃
De kleuren van Kin 163 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en blauw/koningsblauw/goud, Kleurcode 40 en 05. Ze geven brengen je tot rust, zodat je kunt voelen wat je nodig hebt voor de volgende stap. Volg de impulsen van je zintuigen.

24 oktober 2020:
Vandaag is het 8 Kan, Kin 164. Het is een bijzonder gunstige dag om overvloed en vruchtbaarheid te verwezenlijken: Kan, het Zaad, vormt nieuwe nakomelingen en de groei van komende generaties, terwijl Uaxac (toon 8), één van de meest heilige getallen voor de Maya's, de energie van heelheid en voltooiing in zich heeft. Samen geven ze overvloed in al haar vormen, niet alleen fysiek en financieel, maar ook overvloed van liefde, vreugde en genot, frisse ideeën, nieuwe energie, respect, eer en waardigheid, vrije tijd en een sterke gezondheid. Open je zelf voor deze geschenken!
De kleuren van Kin 164 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en goud/koningsblauw/goud, Kleurcode 40 en 06. Ze helpen je de wereld te bekijken vanuit de ogen van een kind en de overvloed te zien zoals een kind dit beleeft. Laat oude angsten en overtuigingen gaan en ontvang!

25 oktober 2020:
Vandaag is het 9 Chicchan, Kin 165. De Maya's associeerden het getal negen met het leven en heilige ceremonies. De koppeling van Bolon (toon 9) met de intense energie van de Slang, (Chicchan), geeft een heel gunstige dag voor het uitvoeren van persoonlijke rituelen.
Vraag voor vitaliteit, helderheid en een beter begrip van de reis en het doel van je ziel. Werk aan je fysieke, emotionele en spirituele kracht door het oefenen van je lichaam en eer haar recht op gezondheid, het oplossen van problemen en het kiezen van geluk en vreugde; en neem tijd voor meditatie en innerlijke stilte.
De kleuren van Kin 165 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en groen/violet/geel, Kleurcode 40 en 07. Ze helpen je om de dingen anders te gaan zien zodat je beslissingen kunt nemen om je leven te veranderen in een leven vol enthousiasme en vreugde.

26 oktober 2020:
Vandaag is het 10 Cimi, Kin 166. De samensmelting van Lahun (toon 10) en Cimi geeft een verzorgende, helende energie die je helpt om de banden met je dierbaren te verdiepen, oude wonden of misverstanden te helen, en eventuele samenwerkingen te verbeteren.
Probeer vandaag ook contact te maken met je voorouders en van hen te leren. De band met onze voorouders leidt je naar de sterkste krachten in je leven, het karma dat wij mogen zuiveren.
De kleuren van Kin 166 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en rood/violet/geel, Kleurcode 40 en 08. Ze helpen je om meer eenheid in jezelf te vinden, zodat je eigenwaarde kan groeien. Je gaat je losmaken van dingen waar je niet blij van wordt.

27 oktober 2020:
Vandaag is het 11 Manik', Kin 167. De sleutel voor vandaag is focus. De kracht van Manik', de Ree, wordt vergroot door de zeer geladen kracht van Buluk (toon 11) en maakt het een explosieve combinatie, die een duidelijke, constante richting eist. Als je het op de juiste manier benut, kan het je helpen om een goede deal te maken, of door te gaan naar een volgend niveau, vooral als je persoonlijke problemen op te lossen hebt. Zorg er echter voor dat de intensiteit van vandaag je niet aanzet tot arrogantie of dominantie naar anderen.
De kleuren van Kin 167 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en lichtgeel/violet/geel, Kleurcode 40 en 09. Ze stimuleren zelfonderzoek, geven kracht en helpen je over negatieve ervaringen heen te komen. Ze maken je praktischer, rustiger en geven je een goede gronding.

28 oktober 2020:
Vandaag is het 12 Lamat, Kin 168. Dit wavespell gaat vooral over het gebruik van je intelligentie, je oplettendheid, je rationaliteit en inzicht. Lamat, de Ster, tempert deze inspanning, laat je een beetje ontspannen en genieten van het leven. Want het is niet altijd door uiterste concentratie, hard werk of onderzoek, dat de beste ideeën naar je toekomen. In feite gebeurt het meer in volledige ontspanning, als we helemaal niets denken. Dit is het "loslaten" of "vrijgeven" waar we allen over praten, maar niet zo goed in zijn om het daadwerkelijk te doen. Probeer het vandaag nog eens opnieuw. Laat je persoonlijke ambities gaan en sta toe dat de natuurlijke rijkdom van het universum uit eigen beweging je leven instroomt.
De kleuren van Kin 168 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en diepmagenta/violet/geel, Kleurcode 40 en 10. Ze helpen je alles los te laten of vrij te geven, zodat er ruimte komt voor nieuwe ideeën. Gebruik hiervoor de onbevangenheid van een kind.

29 oktober 2020:
Vandaag is het 13 Muluc, Kin 169, de laatste dag van het Caban wavespell. Als de diepe stroming van passie en levensdoel worden geleid met de hoogste gratie en intentie van de menselijke mind, bereik je het absolute in alles wat je zoekt. Ontvang vandaag het rijke, verzorgende vuur van Muluc, de Maan, begeleidt door bruisende ideeën, intuïtie en inzichten van Oxlahun (toon 13) om je persoonlijke pad te zegenen met harmonie en innerlijke vrede.
De kleuren van Kin 169 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en blauw/violet/geel, Kleurcode 40 en 11. Ze laten je in contact komen met je oerwijsheid, de wijsheid van je voorouders. Je gaat beseffen dat deze wijsheid ook door jou heen stroomt.

In het artikel over de Tzolk'in lees meer informatie over deze kalender.
Een deel van de tekst is een vrije vertaling uit het boek "The Serpent and the Jaguar: Living in Sacred Time" van Birgitte Rasine.

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om deze informatie te delen.