Bekijk de Workshops →

Cauac wavespell: 19 september t/m 1 oktober

Geplaatst op 19 september 2022

Vandaag begint het Cauac wavespell. Cauac is Maya voor Storm en gaat over regenstormen, de krachten van de natuur en is verbonden met het Goddelijke Vrouwelijke. Cauac vertegenwoordigt vrouwen in al hun rollen, maar vooral als vrouw, moeder, zuster, vroedvrouw en healer. Het is een krachtig zegel, dat enorme hoeveelheden energie en krachten kanaliseert.
Laat je paraplu thuis de komende 13 dagen. Stap naar buiten zoals je bent en laat Cauac's regen tot diep in je ziel sijpelen. Laat het je zorgen en angsten wegspoelen, giftige emoties en gedachten wegwassen. Laat het je hart troosten en je geest kalmeren. Maar bovenal, accepteer de kracht van Cauac. De kracht om je leven uitbundig en overvloedig te voeden, maar ook de kracht van overstroming, vernietiging, en overweldiging, de altijd aanwezige dualiteit in alle aspecten van ons Aardse bestaan. Hoe eerder we de natuurlijke staat van de dingen accepteren en omarmen, hoe meer we onze macht als menselijke wezens en de kracht van de natuur respecteren, des te eerder vinden we onsZelf terug op onze zoektocht.
De kleuren van Kin 79 zijn diepmagenta, Kosmische Mens 79. Dit Mensje is Aarde en is om die reden verbonden met het Goddelijke Vrouwelijke. Ze helpt je helemaal in het hier-en-nu te zijn, in je lichaam en in verbinding met Moeder Aarde Godin: Gaia.

We hebben nu 79 dagen achter ons, waarbij we vooral fysiek bezig zijn geweest, de laag van het Lichaam. Er liggen 79 dagen vóór ons waarbij we de Geest/Mind aandacht gaan geven. Niet dat we de Mind gaan volgen, nee, deze mag gekalmeerd worden, in balans gebracht worden, zodat we verder kunnen groeien in bewustwording. Hiervoor wordt Kosmische Mens 79 erbij gezet, zodat het extra stabiliteit geeft.

20 september 2022:
Vandaag is het 2 Ahau, Kin 80. In elk gevecht of conflict zijn er minstens twee tegenstanders. Je hebt altijd iets of iemand om je tegen te verzetten of vechten nodig, anders is er simpelweg geen conflict. Het is de dualiteit van hemel en aarde, lichaam en geest, vrijheid en dwang. Gebruik Ahau's Licht en Liefde en Cauac's helende krachten om de polariserende energie van Ka (toon 2) te kalmeren. Luister zonder oordeel of ego en je weet hoe je de balans kunt hervinden.
De kleuren bij Kin 80 zijn diepmagenta; groen/koningsblauw/goud, Kosmische Mensjes 79 en 01. Ze helpen je de kracht en wijsheid in jezelf te vinden, zodat je de dualiteit kunt ontstijgen.

21 september 2022:
Vandaag is het 3 Imix, Kin 81. Een roerige dag, want Ox (toon 3) brengt de boel goed in beweging. Imix, de Draak, wil dat je weet WIE je bent, dat je vanuit de zuivere intentie van je hart handelt. De combinatie maakt dat het een ideale dag is om de perfecte psychische storm te trotseren 😉
De kleuren bij Kin 81 zijn diepmagenta; rood/koningsblauw/goud, Kosmische Mensjes 79 en 02. Ze helpen om onderscheid te maken en contact met je hart, zodat je weer weet WIE je bent.

22 september 2022:
Vandaag is het 4 Ik', Kin 82. Ik', de Wind, verbindt met de maan en de lucht, met een vrouwelijke energie die alle dingen heel en compleet maakt. Of je het wel of niet weet, diep van binnen, op zielsniveau, ben je compleet.
Gebruik deze bron om je bewustzijn dichter bij je hogere zelf te brengen, om je ziel en geest te wissen van woede, wrok, jaloezie, depressie en andere stagnerende of negatieve energieën.
De kleuren bij Kin 82 zijn diepmagenta; geel/koningsblauw/goud, Kosmische Mensjes 79 en 03. Ze helpen je (weer) in contact te komen met je kern en je lichaam, zodat je bewust wordt wat je mind in stand houd.

23 september 2022:
Vandaag is het 5 Akb'al, Kin 83. Akb'al, de Nacht, brengt je in contact met je dromen, dromen waarin alles mogelijk is en gerealiseerd kan worden. Ho (toon 5) helpt hier nog een handje bij, want het is je Stuurman en die wil manifesteren. Dit is dé tijd om je ideeën, gedachten en intenties geboren te laten worden en hen voor te bereiden op jouw nieuwe werkelijkheid.
De kleuren bij Kin 83 zijn diepmagenta; diepmagenta/koningsblauw/ goud, Kosmische Mensjes 79 en 04. Ze helpen je om de oude energieën vrij te geven en ruimte te maken voor jouw nieuwe werkelijkheid. Je mag jouw eigen unieke weg gaan volgen!

24 september 2022:
Vandaag is het 6 Kan, Kin 84. Bevrijd jezelf van de muren die je om je heen hebt gebouwd, zodat het zaad (Kan) wat je eerder hebt gezaaid kan groeien. Ontwar de zware netten die je vermogen om te dromen blokkeren. Als je écht vrij wilt zijn, heb je werk te doen, want jij bent de enige die jeZelf kan bevrijden.
De kleuren bij Kin 84 zijn diepmagenta; blauw/koningsblauw/goud, Kosmische Mensjes 79 en 05. Ze helpen om tot rust te komen, zodat jij jeZelf kunt bevrijden. Blauw is Water en dat stroomt altijd, het laat zich niet stoppen. Vertel eens ... laat jij je stoppen?

25 september 2022:
Vandaag is het 7 Chicchan, Kin 85. Je bent verantwoordelijk voor je eigen lot, je hebt zelf de teugels vast op jouw levenspad, ongeacht wat je hebt meegemaakt. Uuc (toon 7) stemt je af op je ziel en laat je terugkijken op al je menselijke ervaringen. Is dit het leven dat je wilt? Chicchan, de Slang, wilt dat je je gevoel volgt, je intuïtie, je zintuigen. Verander je manier van kijken, van denken, van reageren en vind je eigen kracht!
De kleuren bij Kin 85 zijn diepmagenta; goud/koningsblauw/goud, Kosmische Mensjes 79 en 06. Ze helpen om goed bij jezelf te blijven en vanuit je innerlijke kracht en wijsheid de dingen aan te pakken.

26 september 2022:
Vandaag is het 8 Cimi, Kin 86. Cimi, de Dood, gaat over de heilige, mystieke cyclus van leven, dood en wedergeboorte. Een cyclus die zich dagelijks herhaalt. Uaxac's tijdlijn (toon 8) draait langs het pad van de eeuwigheid van Cimi. Gebruik het als een gids, een levenslijn, voor als je door overgangen of transformaties heen gaat. Vergeet nooit de diepe, sterke verbinding met je bloedlijn, je voorouders. Ze begeleiden je bij elke bocht, ze ondersteunen en beschermen je ... ze zijn er altijd.
De kleuren bij Kin 86 zijn diepmagenta; groen/violet/geel, Kosmische Mensjes 79 en 07. Ze helpen je om helderheid en overzicht te krijgen. Je eigenwaarde wordt mede bepaald door jouw contact met je voorouders. Geef oude zaken vrij en leer dankbaar te zijn voor hun kennis.

27 september 2022:
Vandaag is het 9 Manik', Kin 87. Als je zelf niet tot je volle recht kan komen, is het leven dan nog wel de moeite waard? Door je ziel stroomt het bloed van een machtig Hert (Manik'). Geef het de vrije loop!
Bolon (toon 9) brengt alles bij elkaar wat nodig is voor manifestatie en vandaag is dat een gouden waterval van pure kracht. Laat je ziel en het Hert overstromen met deze krachtige positieve energie!
De kleuren bij Kin 87 zijn diepmagenta; rood/violet/geel, Kosmische Mensjes 79 en 08. Ze vullen je met liefde en kracht. Ze geven je het vertrouwen dat je zelf krachtig genoeg bent en niet afhankelijk hoeft te zijn van anderen.

28 september 2022:
Vandaag is het 10 Lamat, Kin 88. Bij Lamat, de Ster, mogen alle bijeengebrachte delen samensmelten tot één liefdevol geheel om alle kanten op te stralen. Lahun (toon 10) zal dit versterken. De combinatie geeft een overvloed aan vrouwelijke energie. Genesteld in de warme, voedende schoot van Cauac, kunnen Lamat en Lahun ontspannen en het lichaam en de geest voeden. Neem vandaag de tijd om te genieten van deze krachtige, verjongende energieën.
De kleuren bij Kin 88 zijn diepmagenta; lichtgeel/violet/geel, Kosmische Mensjes 79 en 09. Ze helpen je rust in jezelf te vinden, praktischer en met een goede gronding. Geniet van jezelf, van je lichaam en al wat er is!

29 september 2022:
Vandaag is het 11 Muluc, Kin 89. Muluc, het Offer, is een vitale kracht, die als je al je emoties toe kan laten, je bij je innerlijke bron van vreugde brengt. Buluk (toon 11) is ongelooflijk krachtig en eigenzinnig en geeft bevrijding. Samen met Muluc geeft het vandaag extra helderheid en inzicht in je emoties en je eigen kracht.
De kleuren bij Kin 89 zijn diepmagenta; diepmagenta/violet/geel, Kosmische Mensjes 79 en 10. Ze geven een extra stimulans om oude emoties vrij te geven, zodat je bewust wordt van je innerlijke kracht en zo meer levensvreugde kan ervaren.

30 september 2022:
Vandaag is het 12 Oc, Kin 90. Oc, de Hond, vraagt je om JA te zeggen tegen je Zelf; loyaal te zijn, compassie te tonen aan je essentie en dus ook aan de wijsheid en verantwoordelijkheid die je draagt.
La Ka (toon 12) is het totaal en vandaag dus het totaalbeeld van je levenspad. Benut deze unieke dag om stappen te zetten op dit pad.
De kleuren bij Kin 90 zijn diepmagenta; blauw/violet/geel, Kosmische Mensjes 79 en 11. Ze helpen je voorbij de verwarring en brengen je in contact met je gevoelens en de wijsheid in jeZelf.

1 oktober 2022:
Vandaag is het 13 Chuen, Kin 91, de laatste dag in deze cyclus van transformatie in dertien dagen.
Chuen en Oxlahun (toon 13) vieren vandaag een feestje, een feest van mens ZIJN! Het is tijd om te spelen, te verkennen, te dansen en te vieren, wat dus eigenlijk leven is 😃
Om dit te doen, moet je jezelf bevrijden van alle beperkingen en grenzen, van alle angst, bedreigingen en psychologische spelletjes, van alle muren, deuren en plafonds die anderen ons voortdurend opleggen. Breek dit door naar je eigen persoonlijke vrijheid!
De kleuren bij Kin 91 zijn diepmagenta; geel/violet/geel, Kosmische Mensjes 79 en 12. Ze brengen levensvreugde en optimisme; ze helpen om je angsten te overwinnen en uit de emotie te komen. Geel brengt je bij je innerlijk kind en die wil weer spelen en vrij zijn. Geef het die ruimte!

In het artikel over de Tzolk'in lees meer informatie over deze kalender.
*Een deel van de tekst is een vrije vertaling uit het boek "The Serpent and the Jaguar: Living in Sacred Time" van Birgitte Rasine.

Ga hier verder naar het volgende wavespell >>

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om deze informatie te delen.