Bekijk de Workshops →

Chicchan wavespell: 15 t/m 27 oktober

Geplaatst op 15 oktober 2022

Vandaag begint het Chicchan wavespell. Chicchan is Maya voor Slang en gaat over het opnieuw verbinden, opnieuw omarmen en opnieuw afstemmen op je innerlijke vuur, het weer helder laten branden. Je bent een deel van de grote cycli van het leven, verbonden met alle andere levende wezens. Het ontkennen of negeren van deze verbinding vervreemd je van anderen, verbreekt je contact met de natuur, isoleert je van essentiële en ondersteunende hulpbronnen, en leidt tot allerlei overheersende kwalen en destructieve patronen op alle niveaus van het moderne leven.
Je hebt nu dertien dagen om je hart en ziel weer te openen en de blik in je eigen ogen te zien, want daarin ligt je innerlijk vuur.
De kleuren bij Kin 105 zijn diepmagenta; rood/goud/koningsblauw, Kosmische Mensjes 79 en 26. Ze helpen je jouw innerlijk vuur te zien, erkennen wie je in diepste wezen bent. Het rood onderin het Mensje (lichaam) is namelijk het Element Vuur 🔥

16 oktober 2022:
Vandaag is het 2 Cimi, Kin 106. Cimi gaat over leven en dood, af laten sterven wat niet meer nodig is om iets nieuws te laten ontstaan. Ka (toon 2) laat ook twee kanten zien, de tweedeling van leven en dood. Er is niets zo levendig, extatisch en ontzagwekkend als het leven met zijn oneindige reeks van kleur, vorm en beweging. En er is niets zo bewegingloos, zo stil, zo blijvend als de dood en het onvermijdelijke dat het alles raakt wat leeft. Beiden hebben een wezenlijk doel. Geniet van het leven en respecteer de dood.
De kleuren bij Kin 106 zijn diepmagenta; geel/goud/koningsblauw, Kosmische Mensjes 79 en 27. Ze geven je de bevestiging dat het goed is om te genieten van alles wat de Aarde geeft. Geef je over aan alles wat er tot nu toe gebeurd is in jouw leven. Oude angsten mag je vrijgeven.

17 oktober 2022:
Vandaag is het 3 Manik', Kin 107. Loop rustig vandaag, ga niet rennen! De heftige beweging van Ox (toon 3) dreigt namelijk Manik', het machtige Hert, uit balans te brengen, uit haar regelmatige tred te halen. Manik' is echter te groot om te vallen. Als je uit balans bent kunnen deze krachten veel schade aanrichten en je zomaar het verkeerde pad opsturen. Respecteer deze energie, neem je tijd in het leren hoe je haar macht kunt benutten, en houdt richting in geval van onzekerheid.
De kleuren bij Kin 107 zijn diepmagenta; diepmagenta/goud/ koningsblauw, Kosmische Mensjes 79 en 28. De kleuren helpen je bij het onderscheiden wat wel of niet goed voor je is, zorgen voor orde in de chaos.

18 oktober 2022:
Vandaag is het 4 Lamat, Kin 108. Hoe kan jij werkelijk stralen (Lamat), als je altijd maar bezig bent met werk en productief zijn? Overvloed en rijkdom in het leven (Kan, toon 4) krijg je door lichaam, geest en ziel aan te vullen met een gezonde balans tussen werk, spel, rust en activiteit en niet door 90 uur per week te werken 😉
De kleuren bij Kin 108 zijn diepmagenta; blauw/goud/koningsblauw, Kosmische Mensjes 79 en 29. Blauw is het Element Water en vraagt je om op tijd rust te nemen, zodat het Water kan blijven stromen en jij flexibel kan blijven. Dit laatste lukt dus niet als je alleen maar werkt 😉

19 oktober 2022:
Vandaag is het 5 Muluc, Kin 109. Wanneer je snel een doel wilt bereiken, is het niet de bedoeling dit zo snel mogelijk te doen voordat iemand anders het doet. Om te versnellen, moet je juist vertragen. Hetzelfde geldt voor het in balans brengen van werk en leven, iets wat we allemaal dagelijks proberen te bereiken. Het gaat niet om de snelheid of op welke termijn. Het draait allemaal om hoe diep we liefhebben, hoe goed we anderen behandelen, en hoeveel we onszelf respecteren. Bouw aan deze pijlers in je dagelijks leven en de rest volgt vanzelf.
De kleuren bij Kin 109 zijn diepmagenta; koningsblauw/goud/ koningsblauw, Kosmische Mensjes 79 en 30. Ze helpen je afstemmen op de stem binnenin jou en je innerlijke kracht. Als jij verantwoordelijkheid kunt nemen voor jezelf, geef je anderen ruimte om hetzelfde te doen.

20 oktober 2022:
Vandaag is het 6 Oc, Kin 110. Oc, de Hond en de spirit van seksualiteit, komt vandaag samen met Chicchan, de Gevederde Slang, die ook over seksuele zaken gaat. Deze combinatie geeft een explosieve seksuele energie die snel kan overgaan in een oncontroleerbare passie, ware het niet dat Uac (toon 6) voor stabiliteit en een kalmerend effect zorgt 😉 Het gaat erom, dat je jouw seksualiteit eert als een essentieel, natuurlijk en gezond deel van je wezen.
De kleuren bij Kin 110 zijn diepmagenta; groen/oranje/blauw, Kosmische Mensjes 79 en 31. Ze geven je moed om jouw diepste essentie te voelen, vanuit nieuwsgierigheid ga je op onderzoek uit.

21 oktober 2022:
Vandaag is het 7 Chuen, Kin 111. Wanneer de Aap (Chuen) in het licht van de Maan danst, worden vreemde dingen normaal en wat normaal is, wordt vreemd. Wij hebben de neiging om snel met een oordeel klaar te staan over iets dat ons onbekend is. Maar vandaag hoeft dit niet, want het is nu jouw dag! Dus ontspan en geniet van Chuen's speelse energie, laat je creativiteit stromen zonder oordeel, kwalificatie of verlangen. Verken, speel, probeer een nieuwe manier van denken en laat Uuc (toon 7) je begeleiden bij de beslissing wat je hiervan wel of niet wilt bewaren.
De kleuren bij Kin 111 zijn diepmagenta; rood/oranje/blauw, Kosmische Mensjes 79 en 32. Ze helpen je onderscheid te maken tussen echt en onecht. Om gewoon jezelf te zijn en je niet anders te gedragen dan wie of wat je bent. Geef je innerlijk kind de ruimte om te spelen!

22 oktober 2022:
Vandaag is het 8 Eb, Kin 112. Eer vandaag je levenspad dat je reist, het is een belangrijk pad.
Voor veel Maya vertegenwoordigt Uaxac (toon 8) het weven van het leven, van de draad van tijd, en Eb, het Pad, sluit hier goed bij aan. De combinatie verlicht, geneest en voedt je lichaam, geest en ziel, en verbindt met je kundalini energie.
De kleuren bij Kin 112 zijn diepmagenta; geel/oranje/blauw, Kosmische Mensjes 79 en 33. Ze geven je (zelf-)vertrouwen, genoeg om weer een volgende stap te zetten op jouw levenspad.

23 oktober 2022:
Vandaag is het 9 Ben, Kin 113. De combinatie van Ben, Bolon (toon 9) en Chicchan maakt het een krachtige dag. Het is een dag om je kinderen te eren, ook de nog niet geborenen. Kinderen creëren een nieuw leven, een nieuwe Aarde, komen met nieuwe kennis en wijsheden. Zij zijn onze toekomst! Denk ook aan je innerlijke kind, ook haar/hem mag je eren, want het laat je voelen waar je (nog) niet resoneert met je ware Zelf.
De kleuren bij Kin 113 zijn diepmagenta; diepmagenta/oranje/blauw, Kosmische Mensjes 79 en 34. De kleuren helpen je om jouw plek in te nemen, zodat je jouw innerlijk kind weer kan laten spelen en je buiten de lijntjes mag gaan.

24 oktober 2022:
Vandaag is het 10 Ix, Kin 114. Voor de Jaguar (Ix) is het een echte uitdaging om in een groep te zijn of om nauw samen te werken met anderen, want hij is van nature gesloten, mystiek ... een eenzame spirit, die door de schaduwen van de nacht gaat. Als Ix je Zonnezegel is, of als je deze eigenschap of neiging hebt, gebruik dan de energie van Lahun (toon 10) om uit je cocon te komen en je relaties met familie, vrienden en anderen in je leven te verrijken en te versterken.
De kleuren bij Kin 114 zijn diepmagenta; lichtblauw/oranje/blauw, Kosmische Mensjes 79 en 35. Ze helpen je om de ware kern van jezelf te voeden, zodat je in staat bent om met vertrouwen een verbinding aan te gaan met de ander.

25 oktober 2022:
Vandaag is het 11 Men, Kin 115. Samen met de kracht van Buluk (toon 11) en Chicchan, veegt Men, de Adelaar, met haar krachtige vleugels alles schoon. Vergeet kleine ambities als roem, rijkdom en macht, die slechts een illusie zijn en zo in rook kunnen opgaan.
Communiceer liever met je hogere Zelf en krijg direct duidelijkheid van wat er nog in de weg staat om je ware potentieel te vervullen: vanuit je verleden, naar het nu en de toekomst. Oordeel niet, maar accepteer en geef gehoor aan de inzichten die je vandaag ontvangt.
De kleuren bij Kin 115 zijn diepmagenta; blauw/oranje/blauw, Kosmische Mensjes 79 en 36. Ze helpen je vol vertrouwen te communiceren met je Hogere Zelf. Je laat je niet meer beïvloeden door andermans meningen.

26 oktober 2022:
Vandaag is het 12 Cib, Kin 116. Sta vandaag eens even stil om te zien welk aandeel jij hebt in de evolutie van de mens en het leven zelf. Stop de race van gedachten, ambities, doelen, to-do lijstjes, de boodschappen en taken en klusjes. Maak tijd om gewoon te Zijn! Maak verbinding met je naasten, de mensheid en alle levende wezens op Aarde. Denk aan alles wat je hebt gedaan, gezien en ervaren en accepteer alle invloeden die je hebben gevormd tot wie je nu bent.
De kleuren bij Kin 116 zijn diepmagenta; groen/koraal/turquoise, Kosmische Mensjes 79 en 37. Ze helpen je om jouw eigen weg te gaan en een (verneiuwde) verbinding te maken met alles om je heen, de natuur en al haar wezentjes.

27 oktober 2022:
Vandaag is het 13 Caban, Kin 117. De laatste dag alweer in het Chicchan wavespell. De energie van Oxlahun (toon 13) versmelt met het intense vuur van Caban, de Aarde, om het potentieel te smeden voor een explosieve doorbraak, een realisatie, een ontwaken van een bepaald aspect van je leven. Ga het niet te veel verwachten of te hard proberen, want het dient uit zichzelf te komen, zonder verwachtingen of aandringen. Je geest is een zeer krachtig ding en voor deze momenten moet het volledig vrij van oordeel, ego en verlangen zijn.
De kleuren bij Kin 117 zijn diepmagenta; rood/koraal/turquoise, Kosmische Mensjes 79 en 38. Ze geven je moed om de controle los te laten en te vertrouwen op de stem van je hart en Moeder Aarde.

  • Vanaf Kin 80 zie je bij elke Kin Kosmische Mens 79 staan. Dit is omdat we 79 dagen vooral fysiek bezig zijn geweest, de laag van het Lichaam, en we nu 79 dagen de Geest/Mind aandacht gaan geven. Niet dat we de Mind gaan volgen, nee, we gaan deze kalmeren, in balans brengen, zodat we verder kunnen groeien in bewustwording. Mensje 79 geeft extra stabiliteit. Bij Kin 159 gaan we naar de Ziel.

In het artikel over de Tzolk'in lees meer informatie over deze kalender.
*Een deel van de tekst is een vrije vertaling uit het boek "The Serpent and the Jaguar: Living in Sacred Time" van Birgitte Rasine.

Ga hier verder naar het volgende wavespell >>

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om deze informatie te delen.