Bekijk de Workshops →

Chuen wavespell: 21 september t/m 3 oktober

Geplaatst op 21 september 2020

Vandaag begint het Chuen wavespell. Chuen is Maya voor Aap en gaat over evolutie, beweging, ontwikkeling, initiatie, bevestiging, intelligentie en wijsheid. Chuen is de Spirit van de kunsten, kunstenaars; en heeft de kunst van het weven, het weven van de Tijd.
Chuen helpt je om je saaie, alledaagse leven te transformeren in een eindeloos levendige, uitbundige dans van ervaringen.
Trek vandaag al die opgeborgen blikken (creatieve) verf in je onbewuste maar open en laat de kleuren in het rond vliegen! Verbeelding, inspiratie en innovatie bepalen je dag, ongebreideld, ongetemd en ongefilterd. Houd het niet tegen, ga zelfs een beetje wild! Spetter het doek vol met alles wat je hebt en kijk wat er gebeurt. Als je leven te gestructureerd is of je weet niet waar je moet beginnen, begin dan met het nemen met voldoende tijd voor jezelf. Je zult versteld staan hoe snel je fantasie weer opduikt. Het enige wat je nodig hebt is JIJ!
De kleuren van Kin 131 zijn diepmagenta; diepmagenta/olijfgroen/magenta, Kleurcode 79 en 52. Ze helpen je te centreren en in contact met jeZelf te komen. Door te kiezen voor jezelf, ruimte te nemen kun je diepe innerlijke vreugde gaan ervaren.

22 september 2020:
Vandaag is het 2 Eb, Kin 132. Vroeg of laat komt elk Pad (Eb) op een kruispunt uit. Welke kant ga je nu op?
Op dit punt van je levensreis geeft Ka (toon 2) je een keuze uit twee opties. Overweeg ze zorgvuldig, want als je eenmaal op een bepaalde route zit, is het minder makkelijk om terug te keren. Twijfel echter niet te lang, want besluiteloosheid kan leiden tot stagnatie ... en Ka zal niet eeuwig de deur voor je openhouden ;)
De kleuren van Kin 132 zijn diepmagenta; blauw/olijfgroen/magenta, Kleurcode 79 en 53. Ze helpen je in contact te komen met je innerlijk, zodat je jouw eigen wijsheid kunt gebruiken om jouw unieke Pad te blijven volgen.

23 september 2020:
Vandaag is het 3 Ben, Kin 133. Je kunt een uitdaging verwachten op het thuisfront, met je kinderen, of je ouders. Kijk of je in plaats van een autoritair standpunt, de kwestie vanuit speelsheid en met een beetje creativiteit kunt benaderen. Het lijkt misschien riskant, maar zonder risico's ontdek je weinig. Laat Ben, het Suikerriet, gesteund door het speelse karakter van Chuen, je leiden naar een aantal verrassende antwoorden.
De kleuren van Kin 133 zijn diepmagenta; magenta/olijfgroen/magenta, Kleurcode 79 en 54. Laat je vandaag leiden door magenta. Zo kom je in contact met je blauwdruk en kun je uit de verbittering komen om je leven een speelse wending te geven.

24 september 2020:
Vandaag is het 4 Ix, Kin 134. Laat de natuurlijke kunstenaar en schepper in jou ontwaken en loop met Ix, de Jaguar, door de vier hoeken van je psyche, langs het Oosten, Noorden, Westen en Zuiden van je ziel, om opnieuw kennis te maken met je essentie, je creativiteit, je vaardigheden en talenten. Zo kun je weer bloeien als een compleet mens, in plaats van de verpakking of het etiket, dat de moderne maatschappij jou wilt laten zijn. Maak opnieuw verbinding met je Bron!
De kleuren van Kin 134 zijn diepmagenta; groen/diepmagenta/wit, Kleurcode 79 en 55. Door de verbinding met je Goddelijke Zelf (Kin 133) kan deze bezieling je fysieke lichaam inkomen. Hierdoor kun je je beter centreren en stoppen dwarrelende gedachten. Je hoofd wordt weer helder.

25 september 2020:
Vandaag is het 5 Men, Kin 135. Het is een goede dag om al je ambities en dromen met een beetje creatieve magie te mengen. Men, de Adelaar, laat je alles zien vanuit een veel groter perspectief, vanaf grote hoogte. Laat je werk en to-do lijstjes even voor wat het is en kom langs voor een onstuimige rit naar het rijk van inspiratie en creativiteit. Hier zijn geen beperkingen die je visie verdoezelen, geen obstakels die je vlucht belemmeren. Gewoon pure, onbewerkte dromen en mogelijkheden.
De kleuren van Kin 135 zijn diepmagenta; rood/diepmagenta/wit, Kleurcode 79 en 56. De kleuren brengen je in contact met je verlangen om je eigen, creatieve pad te volgen, zodat je innerlijk vertrouwen kan groeien en je jezelf niet meer laat beïnvloeden door anderen.

26 september 2020:
Vandaag is het 6 Cib, Kin 136. Op het eerste gezicht lijkt het dat Uac (toon 6) in strijd is met de essentie van Cib: de praktische, down-to-earth focus op het hier en nu, in contrast met de voorouderlijke wijsheid en oude ziel energie van Cib, de Uil. In feite is zo, dat de meest praktische kennis en inzichten afkomstig zijn van onze voorouders, zij die ons vooraf gegaan zijn en de weg hebben gebaand. We leren van hun ervaringen, hun fouten, hun uitstapjes naar onbekend terrein. Eer vandaag de paden van je voorouders.
De kleuren van Kin 136 zijn diepmagenta; geel/diepmagenta/wit , Kleurcode 79 en 57. Ze helpen je te verbinden met je innerlijke natuur, met je innerlijke levensboom, inclusief de paden van je voorouders. Mede door hen, ben je geworden tot wie je nu bent. Het zal je innerlijke rust geven.

27 september 2020:
Vandaag is het 7 Caban, Kin 137. Caban, de Aarde, heeft alles te maken met intellect, logica en rationeel denken. Diepe inkeer regeert de dag, maar aangezien dit Chuen's wavespell is, wil je misschien die deur openen en een beetje frisse lucht binnenlaten? Denk eens buiten je comfortzone!
Maar ... denk twee keer na voordat je overgaat tot actie. Met zeven (Uuc) als middelste getal van de dertien, kan het alle kanten op ;)
De kleuren van Kin 137 zijn diepmagenta; diepmagenta/diepmagenta/ wit, Kleurcode 79 en 58. Ze geven je vertrouwen om een nieuwe weg in te slaan. Laat oude patronen die je niet meer dienen maar achter je en stap voorwaarts!

28 september 2020:
Vandaag is het 8 Etznab, Kin 138. Een uitnodiging om de wereld te bekijken op de manier waarop kinderen dit doen ... pure reflecties van de naakte waarheid, onschuldig lachen, spelen en een enorme verbeelding ... kinderen leren je om de wereld te zien op de manier zoals het echt is, en niet de manier waarop wij volwassenen denken zoals het moet zijn.
Om alle pijn uit je leven te helen en alle lasten van het moderne leven van je schouders te halen, denk er eens aan om te lachen zonder reden, te rollen op het gras, te staren naar de hemel, en te vergeten hoe schuld, schaamte, afgunst, ambitie en boosheid voelt. Het kind in ons is niet kwijt ... het is er echt nog wel, het wacht op je!
De kleuren van Kin 138 zijn diepmagenta; blauw/diepmagenta/wit, Kleurcode 79 en 59. Ze helpen om je lasten te zuiveren, zodat je aandacht kan geven aan je speelse, creatieve kant. Maak weer contact met het kind in jou!

29 september 2020:
Vandaag is het 9 Cauac, Kin 139. Het is een dag dat Zonnezegel en Toon elkaar zo goed aanvullen, dat ze uitgroeien tot een levendige, bruisende energie. Cauac, de Storm, en Bolon vieren het goddelijke vrouwelijke en de heilige kracht om leven te geven, het kanaliseren van de natuurlijke krachten, en het helen van lichaam, geest en ziel. Of je nu een man of een vrouw bent, vier mee en geef respect aan het goddelijk vrouwelijke in alle mensen en levende wezens. En als vrouw respecteer je je aangeboren kracht om leven te geven; vindt het niet vanzelfsprekend!
De kleuren van Kin 139 zijn diepmagenta; wit/diepmagenta/wit, Kleurcode 79 en 60. Met deze kleuren ben je een kanaal tussen Hemel en Aarde. Er is geen verschil meer, je bent een met alles om je heen.

30 september 2020:
Vandaag is het 10 Ahau, Kin 140. Hoe kun je een leider zijn, als je niemand hebt om te leiden? Hoe kun je gezamenlijke problemen oplossen, als je vervreemdt van degenen die je hiervoor nodig hebt? En hoe kun je winnen als er niemand is om mee te concurreren?
Lahun (toon 10) neemt Ahau, de Zon, bij de hand en brengt je terug in de cirkel van relaties die nu je leven beïnvloeden, of je er klaar voor bent of niet, want dit is hét moment om samen te werken!
Doe dit samenwerken wel met plezier, want vooral in dit wavespell is het niet toegestaan om een zuurpruim te zijn; daar zorgt Chuen wel voor! De giechelende, vrolijke, speelse energie hangt in de lucht en is heel besmettelijk 😉
De kleuren van Kin 140 zijn diepmagenta; groen/geel/violet, Kleurcode 79 en 61. Het groen laat je veranderingen in gang zetten, groeien helpt je bewust te worden van je innerlijke kracht en hoe je dit kunt verbinden met mensen om je heen.

1 oktober 2020:
Vandaag is het 11 Imix, Kin 141. Heb je je ooit afgevraagd hoe het voelt binnenin een vuurwerk? Buluk's opgevoerde energie (toon 11) ontsteekt vergankelijke kern van de Draak (Imix) in een schitterend spel van alternatieve mogelijkheden; Chuen voegt er voor een beetje variatie nog wat extra kleur aan toe. Wat doe je, blijf je alleen verbaasd toekijken?
Vergeet niet, dat jij degene bent, die de teugels vast heeft! Besteed vandaag en de komende nacht aandacht aan je dromen, en stuur de intense combinatie van Buluk en Imix in de richting van een duidelijk omlijnde horizon!
De kleuren van Kin 141 zijn diepmagenta; rood/geel/violet, Kleurcode 79 en 62. De kleuren helpen je open te stellen voor dit vuurwerk, wat licht laat schijnen op je schaduwkanten. Gebruik je hele kleurenpalet .. je hebt het meegekregen bij je geboorte .. doe er dan ook wat mee!

2 oktober 2020:
Vandaag is het 12 Ik', kin 142. La Ka (toon 12) dagen zijn voor het overdenken van ervaringen, handelingen en invloeden in ons leven. Gebruik vandaag de genezende stromingen van Ik', de Wind, voor het uitpluizen en wegblazen van alle negatieve en schadelijke energieën, gedachten en emoties. Kies zelf welke Wind je nodig hebt: een zacht briesje om je af te remmen voor rust en ontspanning in een stressvolle periode; een heftige storm voor het wegvagen van pijn, woede of verdriet; of een tropische wind om nieuwe potentiële en creatieve zaden in de tuin van je ziel te brengen.
De kleuren van Kin 142 zijn diepmagenta; lichtgeel/geel/violet, Kleurcode 79 en 63. De kleuren laten je aarden en geven je moed om mee te durven gaan met het nieuwe. Ze stimuleren je om beslissingen te nemen ten gunste van je Hoger Zelf.

3 oktober 2020:
Vandaag is het 13 Akb'al, Kin 143, de laatste dag van het Chuen wavespell. Dit is een van de meeste zwangere dagen in de Tzolk'in ... je mag met Chuen in de donkerte van de leegte in jezelf, daar waar alles mogelijk is. Oxlahun (toon 13) laat je wegzakken in de diepte van de Nacht. Hoe dieper je in deze leegte wegzakt hoe meer je verbonden bent met het goddelijke in jezelf. Laat het samensmelten en ervaar de eenheid in jezelf.
De kleuren van Kin 143 zijn diepmagenta; diepmagenta/geel/violet, Kleurcode 79 en 64. Ze helpen je verbonden te voelen met je goddelijke kern, zodat je eenheid in jezelf kunt voelen en met nog meer moed jouw pad blijft volgen.

  • Vanaf Kin 80 zie je bij elke Kin Kleurcode 79 staan. Dit is omdat we na 79 dagen vooral fysiek bezig zijn geweest, de laag van het Lichaam, we nu 79 dagen de Geest aandacht gaan geven. Niet dat we de Geest gaan volgen, nee, we gaan de Geest kalmeren, in balans brengen, zodat we verder kunnen groeien in bewustwording. Kleurcode 79 geeft hier extra stabiliteit.
    Bij Kin 159 gaan we naar de Ziel.

In het artikel over de Tzolk'in lees meer informatie over deze kalender.
*Een deel van de tekst is een vrije vertaling uit het boek "The Serpent and the Jaguar: Living in Sacred Time" van Birgitte Rasine.

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om deze informatie te delen.