Bekijk de Workshops →

Chuen wavespell: 10 t/m 22 november

Geplaatst op 10 november 2022

Vandaag begint het Chuen wavespell. Chuen is Maya voor Aap en gaat over evolutie, beweging, ontwikkeling, initiatie, bevestiging, intelligentie en wijsheid. Chuen is de Spirit van de kunsten en kunstenaars; en heeft de kunst van het weven, het weven van de Tijd.
Chuen helpt je om je saaie, alledaagse leven te transformeren in een eindeloos levendige, uitbundige dans van ervaringen. Trek vandaag al die opgeborgen blikken (creatieve) verf in je onbewuste maar open en laat de kleuren in het rond vliegen! Verbeelding, inspiratie en innovatie bepalen je dag, ongebreideld, ongetemd en ongefilterd. Houd het niet tegen, ga zelfs een beetje wild! Spetter het doek vol met alles wat je hebt en kijk wat er gebeurt. Als je leven te gestructureerd is of je weet niet waar je moet beginnen, begin dan met het nemen met voldoende tijd voor jezelf. Je zult versteld staan hoe snel je fantasie weer opduikt. Het enige wat je nodig hebt is JIJ!
De kleuren bij Kin 131 zijn diepmagenta; diepmagenta/olijfgroen/ magenta, Kosmische Mensjes 79 en 52. Ze helpen je te centreren en in contact te zijn met jeZelf. Door te kiezen voor jezelf, je ruimte in te nemen, kun je diepe innerlijke vreugde gaan ervaren.

11 november 2022:
Vandaag is het 2 Eb, Kin 132. Vroeg of laat komt elk Pad (Eb) uit op een kruispunt. Welke kant ga je nu op?
Op dit punt van je levensreis geeft Ka (toon 2) je een keuze uit twee opties. Overweeg ze zorgvuldig, want als je eenmaal op een bepaalde route zit, is het minder makkelijk om terug te keren. Twijfel echter niet te lang, want besluiteloosheid kan leiden tot stagnatie ... en Ka zal niet eeuwig de deur voor je openhouden 😉
De kleuren bij Kin 132 zijn diepmagenta; blauw/olijfgroen/magenta, Kosmische Mensjes 79 en 53. Ze helpen je in contact te komen met je levensmissie, zodat je jouw eigen wijsheid kunt gebruiken om jouw unieke Pad te blijven volgen.

12 november 2022:
Vandaag is het 3 Ben, Kin 133. Je kunt een uitdaging verwachten op het thuisfront, met je kinderen of je ouders. Kijk of je in plaats van een autoritair standpunt, de kwestie vanuit speelsheid en met een beetje creativiteit kunt benaderen. Het lijkt misschien riskant, maar zonder risico's ontdek je weinig. Laat Ben, het Suikerriet, gesteund door het speelse karakter van Chuen, je leiden naar een aantal verrassende antwoorden.
De kleuren bij Kin 133 zijn diepmagenta; magenta/olijfgroen/magenta, Kosmische Mensjes 79 en 54. Laat je vandaag leiden door magenta. Zo kom je in contact met je blauwdruk en kun je uit de verbittering komen om je leven een speelse wending te geven.

13 november 2022:
Vandaag is het 4 Ix, Kin 134. Laat de natuurlijke kunstenaar en schepper in jou ontwaken en loop met Ix, de Jaguar, door de vier hoeken van je psyche, langs het Oosten, Noorden, Westen en Zuiden van je ziel, om opnieuw kennis te maken met je essentie, je creativiteit, je vaardigheden en talenten. Zo kun je weer bloeien als een compleet mens, in plaats van de verpakking of het etiket, dat de moderne maatschappij jou wilt laten zijn. Maak opnieuw verbinding met je Bron!
De kleuren bij Kin 134 zijn diepmagenta; groen/diepmagenta/wit, Kosmische Mensjes 79 en 55. Door de verbinding met je Goddelijke Zelf (Kin 133) kan deze bezie-ling je fysieke lichaam inkomen. Hierdoor kun je je beter centreren en stoppen dwarrelende gedachten. Je hoofd wordt weer helder.

14 november 2022:
Vandaag is het 5 Men, Kin 135. Het is een goede dag om al je ambities en dromen te mengen met een beetje creatieve magie. Men, de Adelaar, laat je alles zien vanuit een veel groter perspectief. Laat je werk en to-do lijstjes even voor wat het is en kom langs voor een onstuimige rit naar het rijk van inspiratie en creativiteit. Hier zijn geen beperkingen die je visie verdoezelen, geen obstakels die je vlucht belemmeren. Gewoon pure, onbewerkte dromen en mogelijkheden 🍀
De kleuren bij Kin 135 zijn diepmagenta; rood/diepmagenta/wit, Kosmische Mensjes 79 en 56. De kleuren brengen je in contact met je verlangen om jouw eigen, creatieve pad te volgen, zodat je innerlijk vertrouwen kan groeien en je jezelf niet meer laat beïnvloeden door anderen.

15 november 2022:
Vandaag is het 6 Cib, Kin 136. Op het eerste gezicht lijkt het dat Uac (toon 6) in strijd is met de essentie van Cib: de praktische, down-to-earth focus op het hier en nu in contrast met de voorouderlijke wijsheid en oude ziel energie van Cib, de Uil. In feite is het zo, dat de meest praktische kennis en inzichten afkomstig zijn van onze voorouders, zij die ons zijn voorgegaan en de weg hebben gebaand. We leren van hun ervaringen, hun fouten, hun uitstapjes naar onbekend terrein. De paden van je voorouders mag je vandaag extra aandacht geven.
De kleuren bij Kin 136 zijn diepmagenta; geel/diepmagenta/wit, Kosmische Mensjes 79 en 57. Ze helpen je te verbinden met je innerlijke natuur, met je innerlijke levensboom, inclusief de paden van je voorouders. Mede door hen ben je geworden tot wie je nu bent. Het zal je innerlijke rust geven.

16 november 2022:
Vandaag is het 7 Caban, Kin 137. Caban, de Aarde, heeft alles te maken met intellect, logica en rationeel denken. Diepe inkeer regeert de dag, maar aangezien dit Chuen's wavespell is, wil je misschien die deur openen en een beetje frisse lucht binnenlaten? Denk eens buiten je comfortzone! Echter ... denk wel twee keer na voordat je overgaat tot actie. Met zeven (Uuc) als middelste getal van de dertien, kan het alle kanten op 😉
De kleuren bij Kin 137 zijn diepmagenta; diepmagenta/diepmagenta/wit, Kosmische Mensjes 79 en 58. Ze geven je vertrouwen om een nieuwe weg in te slaan. Laat oude patronen die je niet meer dienen maar achter je en neem een stap voorwaarts!

17 november 2022:
Vandaag is het 8 Etznab, Kin 138. Een uitnodiging om de wereld te bekijken op de manier waarop kinderen dit doen ... pure reflecties van de naakte waarheid, onschuldig lachen, spelen en een enorme verbeelding ... kinderen leren je om de wereld te zien op de manier zoals het echt is, en niet de manier waarop wij volwassenen denken dat het moet zijn.
Om alle pijn uit je leven te helen en alle lasten van het moderne leven van je schouders te halen, is het goed om te lachen zonder reden, te rollen op het gras, te staren naar de hemel, en te vergeten hoe schuld, schaamte, afgunst, ambitie en boosheid voelt. Het kind in ons is niet kwijt ... het is er echt nog wel, het wacht op je!
De kleuren bij Kin 138 zijn diepmagenta; blauw/diepmagenta/wit, Kosmische Mensjes 79 en 59. Ze helpen biij het zuiveren van je lasten, zodat je weer aandacht kan geven aan je speelse, creatieve kant. Maak opnieuw contact met het kind in jou!

18 november 2022:
Vandaag is het 9 Cauac, Kin 139. Het is een dag dat Zonnezegel en Toon elkaar zo goed aanvullen, dat ze uitgroeien tot een levendige, bruisende energie. Cauac, de Storm, en Bolon vieren het goddelijke vrouwelijke en de heilige kracht om leven te geven, het kanaliseren van de natuurlijke krachten, en het helen van lichaam, geest en ziel. Of je nu een man of een vrouw bent, vier mee en geef respect aan het goddelijke vrouwelijke in alle mensen en levende wezens. En als vrouw respecteer je jouw aangeboren kracht om leven te geven; vindt het niet vanzelfsprekend!
De kleuren bij Kin 139 zijn diepmagenta; wit/diepmagenta/wit, Kosmische Mensjes 79 en 60. Met deze kleuren ben je een kanaal tussen Hemel en Aarde. Er is geen verschil meer, je bent één met alles om je heen.

19 november 2022:
Vandaag is het 10 Ahau, Kin 140. Hoe kun je een leider zijn, als je niemand hebt om te leiden? Hoe kun je gezamenlijke problemen oplossen, als je vervreemdt van degenen die je hiervoor nodig hebt? En hoe kun je winnen als er niemand is om mee te concurreren?
Lahun (toon 10) neemt Ahau, de Zon, bij de hand en brengt je terug in de cirkel van relaties die nu je leven beïnvloeden, of je er klaar voor bent of niet, want dit is hét moment om samen te werken!
Doe dit samenwerken wel met plezier, want vooral in dit wavespell is het niet toegestaan om een zuurpruim te zijn, daar zorgt Chuen 🐒 wel voor! De giechelende, vrolijke, speelse energie hangt in de lucht en is heel besmettelijk.
De kleuren bij Kin 140 zijn diepmagenta; groen/geel/violet, Kosmische Mensjes 79 en 61. Groen laat je hier veranderingen in gang zetten, groeien, helpt je bewust te worden van je innerlijke kracht en hoe je dit kunt verbinden met mensen om je heen.

20 november 2022:
Vandaag is het 11 Imix, Kin 141. Heb jij je ooit afgevraagd hoe het binnenin een vuurwerk voelt? Buluk's opgevoerde energie (toon 11) ontsteekt de vergankelijke kern van de Draak (Imix) in een schitterend spel van alternatieve mogelijkheden; voor een beetje variatie voegt Chuen er nog wat extra kleur aan. Wat doe je, blijf je alleen verbaasd toekijken? Denk eraan, dat jij degene bent die de teugels vast heeft! Besteed vandaag en de komende nacht aandacht aan je dromen, en stuur de intense combinatie van Buluk en Imix in de richting van een duidelijk omlijnde horizon!
De kleuren bij Kin 141 zijn diepmagenta; rood/geel/violet, Kosmische Mensjes 79 en 62. De kleuren helpen je openstellen voor dit vuurwerk, wat licht laat schijnen op je schaduwkanten. Gebruik je hele kleurenpalet wat je meegekregen hebt bij je geboorte … doe er wat mee!

21 november 2022:
Vandaag is het 12 Ik', kin 142. La Ka (toon 12) dagen zijn voor het overdenken van ervaringen, handelingen en invloeden in ons leven. Gebruik vandaag de genezende stromingen van Ik', de Wind, voor het uitpluizen en wegblazen van alle negatieve en schadelijke energieën, gedachten en emoties. Kies zelf welke Wind je nodig hebt: een zacht briesje om je af te remmen voor rust en ontspanning in een stressvolle periode; een heftige storm voor het wegvagen van pijn, woede of verdriet; of een tropische wind om nieuwe potentiële en creatieve zaden in de tuin van je ziel te brengen.
De kleuren bij Kin 142 zijn diepmagenta; lichtgeel/geel/violet, Kosmische Mensjes 79 en 63. De kleuren helpen je bij het aarden en geven je moed om met het nieuwe mee te durven gaan. Ze stimuleren je om beslissingen te nemen ten gunste van je Hoger Zelf.

22 november 2022:
Vandaag is het 13 Akb'al, Kin 143, de laatste dag van het Chuen wavespell. Dit is een van de meeste zwangere dagen in de Tzolk'in ... je mag met Chuen in de donkerte van de leegte in jezelf, daar waar alles mogelijk is. Oxlahun (toon 13) laat je wegzakken in de diepte van de Nacht. Hoe dieper je in deze leegte wegzakt hoe meer je verbonden bent met het goddelijke in jezelf. Laat het samensmelten en ervaar de eenheid in jezelf.
De kleuren bij Kin 143 zijn diepmagenta; diepmagenta/geel/violet, Kosmische Mensjes 79 en 64. Ze helpen je verbonden te voelen met je goddelijke kern, zodat je eenheid in jezelf kunt voelen en met nog meer moed jouw pad blijft volgen.

  • Vanaf Kin 80 zie je bij elke Kin Kosmische Mens 79 staan. Dit is omdat we 79 dagen vooral fysiek bezig zijn geweest, de laag van het Lichaam, en we nu 79 dagen de Geest/Mind aandacht gaan geven. Niet dat we de Mind gaan volgen, nee, we gaan deze kalmeren, in balans brengen, zodat we verder kunnen groeien in bewustwording. Mensje 79 geeft extra stabiliteit. Bij Kin 159 gaan we naar de Ziel.

In het artikel over de Tzolk'in lees meer informatie over deze kalender.
*Een deel van de tekst is een vrije vertaling uit het boek "The Serpent and the Jaguar: Living in Sacred Time" van Birgitte Rasine.

Ga hier verder naar het volgende wavespell >>

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om deze informatie te delen.