Bekijk de Workshops →

Cib wavespell: 14 t/m 26 januari

Geplaatst op 14 januari 2023

Vandaag begint het Cib wavespell. Cib is Maya voor Uil (in het Dreamspell is het Krijger) en vertegenwoordigt de wijsheid en de zielen van onze voorouders, van de Ouden die voor ons kwamen, zowel in onze eigen bloedlijn als de mensen die nu op Aarde zijn. Cib vertegenwoordigt de onschendbaarheid van ons bewustzijn, de vrije wil en liefde, maar ook vergiffenis, gratie, zonde en plezier, het is de spirit van alle fouten en ondeugden en van Moeder Aarde zelf!
Op Cib dagen vragen de Maya's om vergeving aan hun voorouders, want dit is het moment waarop ze luisteren en positief denken over onze wensen en verzoeken. Cib hielp de Maya om balans te houden in hun leven. Als dit de eerste keer is in je leven dat je om vergeving vraagt, voor jezelf of voor iemand anders, ga er dan voor! Er zijn weinig dingen meer helend of bevrijdend, dan vergeving! 😃
De kleuren bij Kin 196 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en rood/koraal/turquoise, Kosmische Mensjes 40 en 38. Ze geven je moed om naar jezelf te kijken, voor het reinigen en bevrijden van oude patronen uit familielijnen.

15 januari 2023:
Vandaag is het 2 Caban, Kin 197. Eer de dualiteit van verstand en bezieling, van gedachten en emoties, van fysiek en spiritueel, van actief en passief. Eer het heilige proces van het creëren van gedachten, ideeën en bewustzijn, want het is allemaal gekoppeld aan je karmische lot, patronen van visie, inzichten en interpretatie. Deze draden van levende energie spinnen vanuit een oud verleden uitsluitend jouw ontwerp van een bruisende toekomst. Verbind je met dat deel van je ziel, die met je voorouders spreekt en probeer de wijsheid die zij je geven, te begrijpen.
De kleuren bij Kin 197 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en geel/koraal/turquoise, Kosmische Mensjes 40 en 39. Ze helpen je verbinding te maken met je innerlijke kracht en met alle wijsheid die in jou verborgen zit.

16 januari 2023:
Vandaag is het 3 Etznab, Kin 198. Wees vandaag extra voorzichtig, want Ox (toon 3) draait en kan Etznab, de Vuursteen, veranderen van een instrument van waarheid en genezing in een wapen van wraak, valsheid en vergif. Gelukkig ben je in Cib’s wavespell en hij zal je helpen met navigeren in Ox's kolkende energieën. Begin vandaag niets nieuws of onbekends, maar gebruik deze dag om balans en harmonie te vinden en je gedachten te zuiveren.
De kleuren bij Kin 198 zijn diepmagenta/koraal/turquoise (dubbel zelfs), Kosmische Mensjes 40. Ze helpen je eerlijk en oprecht te zijn naar jezelf toe zodat je nog makkelijker oude patronen kunt vrijgeven.

17 januari 2023:
Vandaag is het 4 Cauac, Kin 199. Waar wordt een regenbui geboren? Sommigen worden geboren uit de adem van oeroude bossen, een aantal uit de tranen van de wind; sommige ontkiemen in de warme vochtige boezem van de tropen, anderen sijpelen naar beneden uit het ijskoude Noorden. Waar jouw persoonlijke regenbui begint, is waar je reis begint. Zoek naar de geboorteplaats van je regenbui en je zult de bron van je ziel gaan begrijpen.
De kleuren bij Kin 199 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en blauw/ koraal/turquoise, Kosmische Mensjes 40 en 41. Ze helpen je in je zoektocht naar de betekenis van je leven. Ze zorgen voor een innerlijke rust, zodat je je kunt verbinden met de Aarde en hier je antwoorden kunt vinden.

18 januari 2023:
Vandaag is het 5 Ahau, Kin 200. Vooruitzien en anticiperen zijn belangrijke tools bij een uitdaging of conflict. Als je 's morgens vroeg opstijgt, gedragen door de uitgestrekte vleugels van Ho (toon 5), en je afstemt op de winden, zul je in geval van nood de juiste weg zien en voelen, misschien zelfs al voordat het zich voordoet.
Hoe vaak maken we fouten of doen we dingen waar we later spijt van krijgen? We kunnen het vaak niet terugdraaien, wel kunnen we leren om te anticiperen. Sterker nog, een aantal van 's werelds gevaarlijkste krijgskunsten volgen dit gouden principe van ontwijken: als je kunt anticiperen, kun je voorkomen. Als je kunt voorkomen, leef je langer 😉
De kleuren bij Kin 200 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en turquoise/ koraal/turquoise, Kosmische Mensjes 40 en 42. Ze versterken je integriteit en helpen je in het hier-en-nu te zijn, zodat je bewust bent van wat er nu op dit moment afspeelt en je de juiste beslissingen kunt nemen.

19 januari 2023:
Vandaag is het 6 Imix, kin 201. Uac (toon 6) trekt aan wat je nodig hebt om je doel te verwezenlijken. In dit wavespell is dat je verbinding met je bloedlijn, je voorouders. Imix, de Draak, helpt je hierbij. Zij gaat over de kracht van vertrouwen bij het begin van iets nieuws. Harmonie vinden in jezelf door een betere verbinding met je innerlijke wijsheid. Vertrouwen dat juist dát wat je nodig hebt op je pad komt.
De kleuren bij Kin 201 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en groen/ turquoise/koraal, Kosmische Mensjes 40 en 43. Ze helpen je meer te vertrouwen op je Intuïtie. Je mag vertrouwen dat wat je voelt juist is, dat je niet meer hoeft te twijfelen en alsnog gaat redeneren.

20 januari 2023:
Vandaag is het 7 Ik', Kin 202. Uuc (toon 7) op een Ik'-dag is riskant, want de Wind kan alle kanten opdraaien en met Uuc, de middelste toon van het wavespell, wordt je besluiteloosheid alleen maar vergroot. Als je nu door een moeilijke of emotionele periode in je leven gaat, neem dan wat extra tijd om na te denken over een actie of stappen die je van plan bent te nemen. Vind troost in de onderliggende stroom van Cib, de Uil, die je kalmeert met vergeving en mededogen. Anderszins, voel je ook vrij om te spelen met de verschillende perspectieven die Uuc je biedt, en benut de kracht van Ik' als je weet welke kant je op wilt!
De kleuren bij Kin 202 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en rood/ turquoise/koraal, Kosmische Mensjes 40 en 44. Ze helpen je om doelbewust te handelen en je eigen visie te ontwikkelen. Ze geven meer vertrouwen en zelfverzekerdheid.

21 januari 2023:
Vandaag is het 8 Akb'al, Kin 203. Loop het pad van je voorouders en laat je leiden door de diepe, stille energie van Akb'al, de Nacht. Verbind je met de geheimen van de tijdloze reis die je ziel geleid hebben tot in dit leven. Haal je toekomst door het licht van de komende dageraad.
Kalmeer je geest met meditatie en ga op zoek naar dat tijdsbestek van je wezen, dat de zaden van al je mogelijkheden, je dromen, gedachten en intenties bevat. Breng ze weer naar je bewustzijn, zodat ze opnieuw het doel van je leven kunnen verhelderen en bijsturen.
De kleuren bij Kin 203 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en geel/ turquoise/koraal, Kosmische Mensjes 40 en 45. Ze helpen je oude wijsheid naar het nu te halen. Ze geven meer helderheid en vertrouwen, ze stimuleren je in het vinden en volgen van je eigen pad. 😃

22 januari 2023:
Vandaag is het 9 Kan, Kin 204. Onze seksuele drift is een van de meest indrukwekkende oerkrachten in onze menselijke ervaring. Religies hebben geprobeerd het te ondermijnen; culturen en samenlevingen hebben geprobeerd het te controleren; militaire initiatieven hebben het gebruikt als oorlogswapen. Tot vandaag is de menselijke seksuele kracht misbruikt, mishandeld en meer dan gebruikt. Laat vanaf nu alle schuld en schaamte, lust en decadentie, evenals ontkenning en onthouding achter je. Laat alle labels en oordelen los en eer deze heilige kracht voor wat het werkelijk is: de zuiverste, oudste en meest levenschenkende oerkracht waar wij mensen mee gezegend zijn. Eer en respecteer het voor de rest van je leven!
De kleuren bij Kin 204 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en diep-magenta/turquoise/koraal, Kosmische Mensjes 40 en 46. Ze zijn complementair aan elkaar en geven je een enorme verdieping in jezelf. Oude patronen uit het verleden kun je nu veranderen of vrijgeven, zodat jij je passie opnieuw kan beleven.

23 januari 2023:
Vandaag is het 10 Chicchan, Kin 205. Chicchan, de Slang, nodigt je uit om mee te gaan naar jouw binnenwereld, naar jouw innerlijk weten. Chicchan wijst je de weg. Glij en beweeg gewoon mee, eromheen en eroverheen. Voel ondertussen hoe jij die eigenschap, die kracht, ook in je hebt om zo jouw weg te vinden!
De kleuren bij Kin 205 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en blauw/ turquoise/koraal, Kosmische Mensjes 40 en 47. Ze geven je vertrouwen en zelf-bewustzijn, en een grenzeloos vertrouwen in de stroom van het leven. Je mag de vele gedachten loslaten en gaan luisteren naar de boodschap van je hart ❤️

24 januari 2023:
Vandaag is het 11 Cimi, Kin 206. Stroom mee met de eindeloze cycli en transformaties van het leven, klein of groot, allesomvattend of incidenteel; kijk, observeer en laat ze doorwerken in je ziel. Weersta de verleiding om te oordelen, te controleren of veronderstellingen te maken, want dan duurt de oplossing veel langer. Buluk's kracht (toon 11) is te sterk en te hoog gegrepen om je te laten verleiden door de kleine perspectieven die ons te vaak beïnvloeden. Het is het beste om los te laten, vertrouwen te hebben in de ontzagwekkende aanwezigheid van Buluk en Cimi, en je te richten op jouw uitgestrekte horizon, op jouw levenspad.
De kleuren bij Kin 206 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en koraal/ turquoise/koraal, Kosmische Mensjes 40 en 48. Ze helpen je in je centrum te zijn, vrij en onafhankelijk, geen oordelen meer. Je bent met je doel bezig en neemt verantwoordelijkheid voor jezelf!

25 januari 2023:
Vandaag is het 12 Manik', Kin 207. Manik', het Hert, brengt samen wat bij elkaar hoort te zijn en geeft heelheid. Alle inzichten uit dit wavespell mogen integreren met reeds bestaande kennis, ook op zielsniveau, zodat je gericht kunt handelen tijdens jouw reis op je levenspad.
De kleuren bij Kin 207 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en groen/ olijfgroen/magenta, Kosmische Mensjes 40 en 49. Ze helpen je in contact te komen met de Bron. Zo kunnen nieuwe inzichten verenigen, integreren met bestaande kennis en wijsheid.

26 januari 2023:
Vandaag is het 13 Lamat, Kin 208, de laatste dag van het Cib wavespell. Deze dertien dagen waren erop gericht om de verbondenheid met je innerlijk weten te versterken, zodat je er meer bewust van wordt en het je dichter bij je authenticiteit, je ware Zelf brengt. De weg naar je innerlijk weten heeft je nieuwe inzichten gebracht en vandaag is een dag om dit allemaal te laten 'landen'. Lamat, de Ster, helpt je vandaag de harmonie, de kracht, de rust in jezelf bewust te ervaren.*
De kleuren bij Kin 208 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en rood/ olijfgroen/magenta, Kosmische Mensjes 40 en 50. Ze geven je kracht om te zijn zoals je werkelijk bent. Ze creëren een geluksgevoel en innerlijke onafhankelijkheid. Je krijgt meer moed om een nieuwe situatie aan te gaan.

  • Vanaf Kin 80 zag je bij elke Kin Kosmische Mens 79 staan. Dit was omdat we na 79 dagen vooral fysiek bezig zijn geweest, de laag van het Lichaam, we 78 dagen lang de Geest/Mind in balans hebben gebracht. Met Mensje 79 gaf dit meer stabiliteit.
    Bij Kin 158 zijn we verder gegaan met de Ziel. Door de extra inzet van Kosmische Mens 40, Integriteit, versterken we de Ziel. Het helpt je om dichtbij jezelf te blijven.
    Bij Kin 238 gaan we naar de Bron.

In het artikel over de Tzolk'in lees meer informatie over deze kalender.
Een deel van de tekst is een vrije vertaling uit het boek "The Serpent and the Jaguar: Living in Sacred Time" van Birgitte Rasine.

Ga hier verder naar het volgende wavespell >>

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om deze informatie te delen.