Bekijk de Workshops →

Cimi wavespell: 6 t/m 18 september

Geplaatst op 6 september 2022

Vandaag begint het Cimi wavespell. Cimi is Maya voor Dood (in het Dreamspell is het Wereld-overbrugger) en gaat over het vieren van de cycli van leven, dood en wedergeboorte; van nieuw, oud en vernieuwing; van verleden, heden en toekomst. Wat stervende is, wordt herboren. Wat giftig is, wordt gezuiverd. Wat pijn veroorzaakt, wordt opgelost. Wat gevangen is, wordt vrijgelaten. Deze eeuwigdurende cyclussen fluisteren nu misschien wel in je oor ...
De kleuren bij Kin 66 zijn violet/geel/violet, Kosmische Mens 66. Ze helpen je de verbinding te maken met je kern, zodat je kunt luisteren naar je intuïtie en de dingen helder kunt gaan horen en zien. Hoor je de fluistering ...?

7 september 2022:
Vandaag is het 2 Manik', Kin 67. Manik', de Ree, brengt samen wat samen hoort te zijn en dát te doen wat nodig is voor heelheid. Manik' doet dit met kracht en gezag!
Ka (toon 2) bied je twee opties, twee keuzes die afwijken. Voordat je een beslissing neemt, bedenk dat je keuze niets uitsluit of dat je jezelf verzet tegen het andere. Het kan ook een aanvulling zijn. Het uiteindelijke resultaat is afhankelijk van je intentie en wilskracht.
De kleuren bij Kin 67 zijn groen/magenta/olijfgroen, Kosmische Mens 67. De kleuren helpen je de verandering te voelen die er aan komt. Blijf in contact met de fluistering. Zo weet je wat jij nodig hebt en ben je minder geneigd alleen anderen te dienen.

8 september 2022:
Vandaag is het 3 Lamat, Kin 68. Lamat dagen zijn meestal gunstig voor het planten van nieuwe zaden, maar Ox (toon 3) laat alles juist in beweging komen. Dit vraagt om zorgvuldigheid, om niet in twijfel, onzekerheid of onveilige situaties te komen. De sleutel is om sterk en zelfverzekerd te blijven, laat Lamat, de Ster, je leiden op het wankele pad van Ox.
De kleuren bij Kin 68 zijn rood/magenta/olijfgroen, Kosmische Mens 68. Ze helpen je om doelgericht, geconcentreerd en planmatig te handelen, uitsluitend vanuit het contact met je hart.

9 september 2022:
Vandaag is het 4 Muluc, Kin 69. Muluc, de spirit van Water en Vuur, smelt vandaag samen met Kan (toon 4), de toon die alle vier de elementen in zich heeft en een basis of fundament geeft.
Neem vandaag de tijd om de elementen Water en Vuur te eren en te danken. Vanwege hun vorm in rituelen en ceremonies, maar ook als essentiële middelen om te kunnen leven.
De kleuren bij Kin 69 zijn geel/magenta/olijfgroen, Kosmische Mens 69. Ze helpen je te verbinden met de Aarde, je lichaam, je basis. Realiseer je wat je allemaal hebt en wees hier dankbaar voor.

10 september 2022:
Vandaag is het 5 Oc, Kin 70. Je maakt deel uit van een groter, ouder geheel. Daarom kan op zielsniveau niemand je waardigheid wegnemen, je gedachten opvorderen, je hart bezitten of verkeerde dingen opleggen. Bekrachtig (Ho, toon 5) vandaag jezelf, je Goddelijke essentie. Neem verantwoordelijkheid voor jeZelf. Laat alle oordelen, angst, verkeerde bedoelingen 'afsterven' en kom terug naar het bruisende leven!
De kleuren bij Kin 70 zijn diepmagenta/magenta/olijfgroen, Kosmische Mens 70. Ze helpen je bij het analyseren en elimineren van zaken die je niet meer nodig hebt. Waardoor je in contact komt met je ware of Goddelijke Zelf.

11 september 2022:
Vandaag is het 6 Chuen, Kin 71. Chuen, de Aap, nodigt je uit je niet zo druk te maken om allerlei dingen in het leven. Zie het leven als een spel en speel mee. Uac (toon 6) organiseert en geeft balans; en helpt je dát aan te trekken wat nodig is om jouw leven licht en blij te maken.
De kleuren bij Kin 71 zijn blauw/magenta/olijfgroen, Kosmische Mens 71. Het blauw (Water) laat je meegaan met de stroom, er tegenin zwemmen werkt niet. Hoe meer je mee stroomt, hoe beter je in contact bent met je ware Zelf en alles er mag zijn.

12 september 2022:
Vandaag is het 7 Eb, Kin 72. Eb wil dat je uit vrije wil kiest voor jouw eigen weg. Nu is er niet één weg die je kunt volgen, maar zijn er vele, met ook tussenweggetjes. Het gaat erom dat je geniet en leert van elke reis die je maakt. Uuc (toon 7) laat je zien wat je hebt gehad en wat er nog voor je ligt, je staat in het midden. Stem je af op je (goddelijke) intentie en voel hoe het NU is. Durf jij de toekomst in te stappen?
De kleuren bij Kin 72 zijn olijfgroen/magenta/olijfgroen, Kosmische Mens 72. Ze helpen je volledig te verbinden met jeZelf, met je creatiekracht en dingen zo te doen dat het voor jou makkelijk is. Ga je voor deze toekomst of blijf jij je aanpassen aan anderen?

13 september 2022:
Vandaag is het 8 Ben, Kin 73. Op Ben-dagen ben je dankbaar voor je leven en alles wat je dierbaar is. Zo ook vandaag. Uaxac (toon 8) ondersteunt je om nog beter de harmonie te voelen tussen het Nu en je (goddelijke) intentie.
De kleuren bij Kin 73 zijn lichtgroen/groen/rood, Kosmische Mens 73. Ze helpen je de verbinding te maken met je basis, je (t)huis (rood). Zo kun je jouw eigen (t)huis gaan waarderen.

14 september 2022:
Vandaag is het 9 Ix, Kin 74. Ix, de Jaguar, gaat over de vitale geest van al het leven. Bolon (toon 9) wordt geassocieerd met het zwanger zijn en de groei van deze kleine mens. Het is een heel goede dag om je geboren en ongeboren te kinderen eren: hun onschuld en zuiverheid. Behandel ze met respect, eerlijkheid en waardigheid, want zij belichamen je eigen essentie. Zie ook de symboliek van 'het zwanger zijn'!
De kleuren bij Kin 74 zijn roze/groen/rood, Kosmische Mens 74. Laat je angst om tekort te schieten gaan en vul jezelf op met geluk, vrolijkheid, blijheid. Behandel jezelf met respect en je krijgt innerlijke rust.

15 september 2022:
Vandaag is het 10 Men, Kin 75. Men, de Adelaar, vliegt als machtige vogel alleen, maar behoort ook tot zijn eigen clan, zijn eigen soort. Het behoren tot een familie, een gemeenschap, maakt dat je geïnspireerd wordt tot het streven naar grotere dingen, zodat je iets achterlaat voor ons ras en de Aarde. Streef dus niet alleen je eigen doelen en dromen na, maar streef ook naar een hogere, diepere, collectieve evolutie, zodat jouw menselijke ervaring op deze planeet echt iets kan betekenen.
De kleuren bij Kin 75 zijn geel/groen/rood, Kosmische Mens 75. Nu je goed in je centrum bent, kun je ook iets voor anderen betekenen. De kleuren helpen je om jouw kennis te delen.

16 september 2022:
Vandaag is het 11 Cib, Kin 76. Cib, de Uil, vraagt je om samen met de kracht van Buluk (toon 11), dieper te gaan, te kijken naar de onderliggende stromingen en energieën uit je familieverleden. Zaken die je leven en je levenspad beïnvloeden. Als je zonder oordeel de psychische erfenis van je bloedlijn kunt zien, begrijpen en accepteren, zal je eigen levenspad helderder worden.
De kleuren bij Kin 76 zijn diepmagenta/groen/rood, Kosmische Mens 76. Ze helpen je alle kennis en wijsheid uit het (familie-) verleden in het hier en nu helder te krijgen, te begrijpen en te accepteren.

17 september 2022:
Vandaag is het 12 Caban, Kin 77. Caban, de Aarde, wil aandacht in het NU en vraagt diepe zelfreflectie. La Ka (toon 12) is de totaliteit van je leven, de som van alle acties en ervaringen. In het kader van Cimi's aansluiting op de voorouderlijke lijn wordt deze energie vandaag massaal versterkt. Neem vandaag eens tijd om alleen te zijn, om naar de verschillende onderdelen en stukken van je leven en relaties te kijken, te voelen en te begrijpen. Stop met je verantwoordelijk voelen voor anderen en geniet van de innerlijke ruimte die alleen van jou is.
De kleuren bij Kin 77 zijn blauw/groen/rood, Kosmische Mens 77. Ze helpen je te realiseren dat alles er mag zijn. Zijn wie je werkelijk bent. Alle lagen die je had opgebouwd vallen weg.

18 september 2022:
Vandaag is het de laatste dag van het Cimi wavespell, 13 Etznab, Kin 78.
Oxlahun (toon 13) rond de cyclus af en zet aan tot nieuwe mogelijkheden. Samen met Etznab is het een krachtige tool om weer evenwicht en zuivering te brengen in lichaam, geest en ziel. Reik, voor zover mogelijk, diep naar de bron van je ziekte of pijn. Gebruik je intentie om de gehele verantwoordelijkheid voor jezelf te nemen, om je genezing te voltooien.
De kleuren bij Kin 78 zijn rood/groen/rood, Kosmische Mens 78. Ze helpen om in contact te komen met je werkelijke verlangens. Bewust te worden dat je echt op Aarde moet zijn, volledig in je lichaam moet zijn. Je gaat veranderingen in gang zetten en ruimte voor jezelf maken.

In het artikel over de Tzolk'in lees meer informatie over deze kalender.
*Een deel van de tekst is een vrije vertaling uit het boek "The Serpent and the Jaguar: Living in Sacred Time" van Birgitte Rasine.

Ga hier verder naar het volgende wavespell >>

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om deze informatie te delen.