Bekijk de Workshops →

Corona, de positieve kant

Geplaatst op 15 maart 2020

Corona houd ons dagelijks bezig. Wie weet in wat voor situatie we nog verzeild gaan raken.
Behalve de negatieve berichten over het aantal ziektegevallen en overleden mensen is er ook iets positiefs over Corona te melden. Onderstaand bericht van Jeroen Koning las ik op Facebook en ik wil het hier graag met je delen. Ik hoop dat het jou extra inzichten kan geven in deze hectiek ❤️

LANG LEVE CORONA
In plaats van ons te focussen op de negatieve aspecten van dit virus, zouden we ons beter kunnen richten op de positieve kanten ervan. Wat geen enkele (spirituele) beweging ooit voor elkaar heeft gekregen, lukt dit onschuldige griepvirusje wel.

Er is een wereldwijde bewustwording gaande. Plotseling zijn we ons bewust hoe kwetsbaar we zijn, hoe we ons immuunsysteem verzwakt hebben met een ongezonde manier van leven. Maar wat dit virus vooral bloot legt is onze kwetsbare economie. Alle beurzen laten ongekende koersdalingen zien en de paniek grijpt om zich heen. Een wereldwijde crisis staat voor de deur die het ‘luchtkasteel’ zal doen oplossen.
Ons hele ‘luchtbel’ systeem is zo met elkaar verweven dat een virusprikje de boel kan opblazen. Onze hele samenleving is gebaseerd op een wankel vertrouwen en wanneer dat weg valt stort het kaartenhuis in elkaar.

Dat zal even pijn doen, maar ons uiteindelijk de ogen openen om naar andere wegen te zoeken. Nu alle landen hun grenzen sluiten zal de waanzin aan het licht komen. Een klein voorbeeld: Op de markt in Zuid Frankrijk koop ik kastomaten uit Holland! Hier is volop zon en in Nederland worden ze onder duur kunstlicht gekweekt en met rijkssubsidie goedkoper aangeboden dan de plaatselijke, zelfs inclusief vervoer.

Nog twee voorbeelden van de waanzin waarin we ons gemanoeuvreerd hebben: Nederlandse varkens worden per vrachtwagen naar Italië vervoerd om als worst weer terug vervoerd te worden, en Franse eiken worden naar China vervoerd, waar er parket van wordt gemaakt. Vervolgens wordt deze parket weer naar Frankrijk verscheept en aangeboden voor de helft van de prijs van het lokaal gemaakte vloerhout !?

Dit zijn maar een paar kleine voorbeelden, maar zo zit onze hele economie in elkaar. Het corona virus zal ons hopelijk doen beseffen waar we mee bezig zijn. Ook het sluiten van de scholen dwingt ons om na te denken over het onderwijs. Ouders worden gedwongen hun kinderen bezig te houden en bedenken zinvolle manieren om hun kroost bewust te maken.

Ik zag op fb al prachtige ideeën voorbij komen waar onze nieuwe generatie meer baat bij heeft in het vormen van een Nieuwe Wereld. Laten we deze tijd benutten om saamhorigheid te kweken en onze angst in Liefde om te zetten. Laten we deze ‘gedwongen’ retraite gebruiken om tot bezinning te komen en ons te beraden op een menswaardige SamenLeving die deze titel waard is. Dit virus doet ons ontwaken… Lang Leve Corona!

Namasté, Jeroen

Bron: bericht Jeroen Koning