Bekijk de Workshops →

Dansen

Geplaatst op 6 april 2015

Al van jongs af aan dans ik. Het is mijn lust en mijn leven. Ik heb weleens het gevoel, dat zonder het dansen ik niet leef! Als ik het een poosje niet gedaan had, ging ik toch weer één of andere vorm van dansen opzoeken.

Door de jaren heen heb ik verschillende vormen van dans gedaan. Denk hierbij aan ballet, ballroom, latin, Balkan, Israëlisch, Country Linedance, Biodanza en natuurlijk discodansen. Sinds kort volg ik Salsalessen, wat ook weer heerlijk is.

Ik ben er na al die tijd wel achter, dat het dansen pas echt fijn is, als er geen 'strakke regels' of 'vaste volgordes' zijn. Ik zal nu geen ballroom of latin meer dansen op hoog niveau.
Lekker vanuit mijn gevoel de muziek volgen is voor mij vrijheid, met of zonder partner maakt me niet zo veel uit. Samen is natuurlijk wel gezellig, maar dan heb ik wel één voorwaarde .. niet té strak vasthouden! Ik wil wel kunnen blijven bewegen ;)

Wanneer ik het woord dansen verbind met de kleuren van Aura-Soma, krijg ik fles 21, groen/roze en deze heet Een nieuw begin voor liefde! De kleuren ontwikkelen het vermogen om meer van jezelf te houden.
Wow! Dat is mooi. Dat betekent dus, dat elke keer dat ik dans ik een stukje dichter bij mijzelf kom. Zo wil ik nog wel even doordansen ;)

Dit vind je ook terug in kaart 21 van het Osho Zen Tarot. Deze heet Voltooiing: het laatste stukje wordt op z'n plaats gelegd, op je derde oog, de plaats van innerlijke waarneming. Je wordt door het dansen dus op het spoor gezet om de antwoorden in jezelf te vinden!

Hier kun je nog wat meer over het getal 21 lezen.

Nu kan ik nog een stapje verder gaan en het getal 21 kleiner maken, dit wordt dan een drie.
In kleuren gezien is fles 3 blauw/groen en heet de Hartfles. De kleuren laten je je gevoelens beter uiten en maken een hoge mate van oprechtheid mogelijk.
Dit is een bevestiging en een verdieping van de omschrijving van fles 21 hierboven. Drie is ook het getal van de Drie-eenheid, maar dan in jezelf: lichaam, geest en ziel komen samen in het hart.

Wanneer ik de kleuren blauw en groen meng, krijg ik turquoise. Dit is de kleur van creativiteit, zelfvertrouwen en in verbinding zijn met je Hogere Zelf, de Bron. We zien dit weer terug in kaart 3 van het Osho Zen Tarot. Deze heet Creativiteit! Laat maar stromen zou ik zeggen :)

Het word mij nu langzaam duidelijk waarom ik veel wil dansen in mijn leven. Ik zal proberen dit in het kort uit te leggen:

Volgens de Maya telling ben ik 8 blauwe Storm, Kin 99. Deze Kin kan ik verbinden met fles 99 van Aura-Soma, lichtolijfgroen/roze. Dit is wie ik ben, door al mijn levens heen, mijn zielenkleuren dus.

Bij Aura-Soma kennen we in de Tarot een heen- en een terugweg op de Levensboom of Kabbala. Het gaat te ver om dit hier helemaal uit te leggen, maar om op de terugweg, de weg naar boven op de boom, te komen is het zaak dat je de kleuren van de heenweg, de weg naar beneden, geïntegreerd hebt.
Fles 21, groen/roze, is de heenweg in de Tarot en fles 99, lichtolijfgroen/ roze is de terugweg.

Het komt er op neer, dat ik, om te worden wie ik werkelijk ben, de kleuren van fles 21 op alle mogelijke manieren mag integreren.
Nog meer dansen dus! Yes!

De mensen die mij regelmatig zien dansen, hebben vast wel opgemerkt, dat ik het heerlijk vind om te draaien om mijn as. Het kan me niet lang genoeg zijn! Ik weet sinds kort dat ze dit wervelen of derwisjdans noemen.

Derwisjdans is het voortdurend draaien om de eigen as. Iedere stap is een symbool van de ommekeer, het terugkeren naar de verbondenheid met ons ware zelf. Deze dansvorm is meer een meditatieve vorm waarbij het gaat om het verbinden van hemel en aarde vanuit het hart.

Je begrijpt het vast al ... ik ga nog even door met het wervelen!
De kleuren van derwisjdans is voor een volgend artikel .. ik wil namelijk ook nog gaan buikdansen :)