Bekijk de Workshops →

De Ontdekking van de Godin

Geplaatst op 5 februari 2015

Al een poosje roep ik, dat ik iets wil doen met godinnen, kleuren en geometrie. Precies wist ik het nog niet, want ik had wel veel ideeën, maar hoe dit nu te verwerken?
De afgelopen weken heeft het vorm gekregen, want 17 februari a.s. gaat de nieuwe cursus van start: De Ontdekking van de Godin!

In deze cursus gaan we 13 verlangens activeren en vervullen om de 13 kwaliteiten van het hart te laten ontwaken. Als alle kwaliteiten wakker en geactiveerd zijn, wordt je je bewust van je eigen goddelijkheid ofwel van de Godin in jezelf.
Naast 13 verlangens verbinden we ons ook met 13 Nieuwe Manen, 13 Godinnen, 13 chakra's en 13 kleuren.

Nieuwe Maan
We komen elke vier weken bij elkaar tijdens Nieuwe Maan. Dit is een goed moment om iets nieuws te beginnen.
De Zon en de Maan staan op dat moment bij elkaar. De Zon staat symbool voor het innerlijke mannelijke (innerlijke vrijheid en leiding) en de Maan staat voor het innerlijke vrouwelijke (liefde en verbinding). Bij Nieuwe Maan verbinden ze zich tot een heilig huwelijk. Vanuit deze energie van eenheid en liefde kunnen we een mooie intentie neerzetten voor de komende 4 weken.*

Getal 13
Het getal 12 voltooit een cyclus, een dozijn maakt een zaak rond.
Bij het getal 13 herbegint de cyclus, een nieuwe ronde op de spiraal. Een boodschap om het oude los te laten en het nieuwe te laten komen. Het gaat hier over transformatie of een nieuwe geboorte.
Het getal 13 staat voor vertrouwen en overgave aan onze goddelijke essentie, een essentie die ons door alle transformaties heen begeleid.

13 Godinnen
Elke avond activeren we één van onze 13 verlangens. Deze verlangens zijn verbonden met een Godin. Deze Godin ondersteunt je de gehele Maan bij het vervullen van je verlangen, zodat de bijbehorende hartskwaliteit kan ontwaken en je steeds bewuster wordt van je eigen innerlijke Godin.
De volgende Godinnen komen aan bod: Amaterasu, Artemis, Bastet, Brighid, Durga, Eostre, Gyhldeptis, Hekate, Hestia, Ix Chel, Lilith, Maeve en Minerva.

13 Chakra's
Elk verlangen is ook verbonden met een chakra en een kleur. We nemen een speciale volgorde door de 13 chakra's om je naar een nieuw bewustzijn te leiden.
Elke avond is er gelegenheid om het vingerlabyrint van de 13 chakra's te lopen ter ondersteuning van je innerlijke reis.

13 Symbolen
Tijdens elke avond is er een geometrisch symbool op basis van een verlangen, godin en chakra, dat we met elkaar inkleuren. Voor dit symbool krijg je een kleuradvies op basis van het Aura-Soma Kleurensysteem. De geuren worden hierbij ook ingezet.
De kleuren, geuren en geometrie laten de informatie verankeren in je lichaam, zodat je meer en meer in contact komt met je innerlijke Godin.
Aan jou is de keuze of je intuïtief inkleurt of de combinatie maakt met Aura-Soma.
Na afloop bekijken we met elkaar de symbolen en de extra informatie die erbij vrijkomt.

Meer praktische informatie over de cursus kun je bij de workshops lezen.

*Bron: Kosmisch Weerbericht Yvonne Weeber 4 februari 2015 www.joyhappiness.nl