Bekijk de Workshops →

Eb wavespell: 2 t/m 14 oktober

Geplaatst op 2 oktober 2022

Vandaag begint het Eb wavespell. Eb is Maya voor Weg of Pad, je Levenspad (in het Dreamspell is het Mens). Het gaat hierbij niet zozeer over het reizen op het Pad, maar meer over het zelf worden van het Pad! Door het ontdekken wie je bent, wat je weet, wat je inspireert en wat je krijgt via je hart en ziel, door je wezen en je geest, door middel van je acties naar anderen, kun je als een 'machtige rivier' zelfs een stevige steen doorklieven om jouw Pad te blijven volgen.
We zijn allemaal wonderlijke, unieke, levendige wezens; en zo zal je de energie van dit wavespell op zeer persoonlijke wijze gaan ervaren.
De kleuren bij Kin 92 zijn diepmagenta; groen/blauw/oranje, Kosmische Mensjes 79 en 13. Ze helpen je te gaan voelen (oranje) en ook hiernaar te luisteren. Groen is het Element Hout en dat wil graag doordringen in het onbekende, is zeer zelfstandig en zoekt zijn eigen weg. Hierdoor ga je op je doel af. Hoe ga jij met jouw pad om?

3 oktober 2022:
Vandaag is het 2 Ben, Kin 93. Zelfs de meest nomadische reizigers hebben behoefte aan een huis. Thuis is waar het ❤️ is, zoals ze zeggen ... en op deze dag met Ben en Ka (toon 2) is dit zeker het geval. Je huis is niet alleen een fysieke plek met familie en herinneringen, maar de heilige plaats waar je ziel woont. Dit is de plek waar je vandaan komt, de energie die jij bent en er altijd is, ongeacht waar je woont in de wereld. Vandaag mag jij je 'huizen' eren 😃
De kleuren bij Kin 93 zijn diepmagenta; rood/blauw/oranje, Kosmische Mensjes 79 en 14. Ze helpen je om het 'huis' in jezelf te vinden, je hart. Rood is het element Vuur en verbind je met je hart. Voel en ervaar vandaag deze 'heilige plaats'.

4 oktober 2022:
Vandaag is het 3 Ix, Kin 94. Ix, de Jaguar, loopt dag na dag, nacht na nacht, dezelfde paden in de jungle. Als je het pad van Ix wilt lopen en je voetstappen af wilt stemmen op haar oude vitale energie, doe dan voorzichtig! Ix is namelijk ook verbonden met de zeven menselijke zonden - trots, ambitie, afgunst, liegen, misdaad, ondankbaarheid, onwetendheid door gemakzucht - en Ox (toon 3) gooit talloze gevaren, valkuilen en obstakels op je pad. Houd je ogen open, je hart zuiver en je geest gericht, en weersta de verleiding van een eenvoudiger pad.
De kleuren bij Kin 94 zijn diepmagenta; geel/blauw/oranje, Kosmische Mensjes 79 en 15. Ze helpen je in contact te blijven met je eigen centrum, je eigen lichaam en hiernaar te luisteren.

5 oktober 2022:
Vandaag is het 4 Men, Kin 95. Vanaf grote hoogte kun je de juiste richting van een weg het beste bekijken. Wanneer je je down of ongemotiveerd voelt, kun je een beroep doen op Men, de Adelaar, om je een blik te geven op het wonderlijke pad dat je reist, een totaalbeeld. Hierboven in de lucht zie je dat elke dag een parel is, één van vele in een lange, schitterende ketting. Elk met een unieke kleur en betekenis. Ondermijn jezelf niet, als je een mindere dag hebt.
De kleuren bij Kin 95 zijn diepmagenta; diepmagenta/blauw/oranje, Kosmische Mensjes 79 en 16. Ondanks het diepmagenta van de Aarde (79), kunnen de kleuren je een overzicht geven en het beste uit jezelf laten halen.

6 oktober 2022:
Vandaag is het 5 Cib, Kin 96. Oude patronen van zonde en plezier, vergeving en vrijstelling, zijn altijd nauw met elkaar verweven. Het één beïnvloedt het ander. De energie van Ho (toon 5), het bekrachtigen, kan er vandaag toe leiden, dat je een overhaaste beslissing neemt, waar je later misschien spijt van krijgt. Cib, de Uil, vraagt je om even na te denken of te voelen over een mogelijke uitkomst voordat je handelt. Wees je bewust van je persoonlijke fouten en gebreken, en hoe anderen ze kunnen beïnvloeden in je leven.
De kleuren bij Kin 96 zijn diepmagenta; lichtblauw/blauw/oranje, Kosmische Mensjes 79 en 17. Ze helpen je om niet te handelen vanuit angst, maar vanuit je innerlijke wijsheid. Zie de dingen helder en vertrouw op je intuïtie.

7 oktober 2022:
Vandaag is het 6 Caban, Kin 97. Je leven is een reis, een reis van tijd, gedachten, ervaringen, emoties en herinneringen. Je hebt gekozen om deze reis te ondernemen om je ziel langs deze weg te laten ontwaken. Denk aan je leven als een parelsnoer, een oceaan van druppels, een woestijn van zand, dat het grotere geheel samenvoegt. Caban, de Aarde, en Uac (toon 6) zullen je vandaag helpen om je levenspad op te lichten en er een rustige, stabiele, gecentreerde en energieke omgeving van te maken.
De kleuren bij Kin 97 zijn diepmagenta; oranje/blauw/oranje, Kosmische Mensjes 79 en 18. Ze helpen je te verbinden met je ware 'buikgevoel' (oranje) en helderheid te krijgen in je ware doel. Het Licht vinden na een 'donkere nacht'.

8 oktober 2022:
Vandaag is het 7 Etznab, Kin 98. Het scherpe inzicht van Etznab, de Vuursteen, helpt je de vele sluiers, waarin we verwikkeld zijn in het leven, door te prikken en de dingen te zien zoals ze zijn, eenvoudig en direct. Uuc (toon 7) versterkt het verblindende licht van de waarheid, want het stelt je in staat om dingen van alle kanten te bekijken. Gebruik het zwaard van de waarheid om je pad te zuiveren van onwaarheden die je vrijheid en zuiverheid belemmeren.
De kleuren bij Kin 98 zijn diepmagenta; lichtgroen/rood/groen, Kosmische Mensjes 79 en 19. Ze helpen je om al je oordelen en beperkingen vrij te geven en je vrij te voelen om te zijn wie je bent. Je verbonden voelen met alles wat op deze wereld leeft.

9 oktober 2022:
Vandaag is het *8 Cauac, Kin 99. Druppeltjes zonneschijn, druppels regen, een douche van vreugde, stromende pijn ... dit is leven in al haar schoonheid en al haar kracht; niets is goed of fout. Alles is er gewoon. Laat het gaan vandaag! Niet analyseren en niet plannen, geen angst of twijfel, gewoon laten gaan en worden meegesleept in deze prachtige regendans van het leven. Laat Cauac, de Storm, en Uaxac (toon 8) je ziel doorweken met deze liefdevolle, zorgzame regen.
De kleuren bij Kin 99 zijn diepmagenta; roze/rood/groen, Kosmische Mensjes 79 en 20. Ze vullen je met warmte, liefde en dankbaarheid, helpen je meer van jezelf te houden zoals je bent, zodat je alle gedachten en oordelen over jezelf mag laten voor wat ze zijn.

10 oktober 2022:
Vandaag is het 9 Ahau, Kin 100. Bolon (toon 9) trekt de krachtige, intuïtieve energieën van Ahau naar je toe. Alles wat je achtergehouden hebt aan eigen krachten als intuïtie en wijsheid, barst open in de felle schittering van Ahau, de Zon. Gebruik dit moment om de ketens, die je natuurlijke energie en vitaliteit gevangen hebben gehouden, te doorbreken. Dit is vooral belangrijk voor vrouwen, want Bolon heeft een uitgesproken vrouwelijke essentie.
De kleuren bij Kin 100 zijn diepmagenta; geel/rood/groen, Kosmische Mensjes 79 en 21. Ze helpen je een goede verbinding te maken met je lichaam en met de Aarde, waardoor jouw (zelf-)vertrouwen kan groeien.

11 oktober 2022:
Vandaag is het 10 Imix, Kin 101. Het is een goede dag om een vriend of geliefde te helpen met angst, verdriet, of andere psychische nood. Lahun (toon 10) helpt bij de wederopbouw van verbindingen en relaties, vooral die verscheurd zijn door de Draak ofwel Imix's roerige stromingen.
De kleuren bij Kin 101 zijn diepmagenta; diepmagenta/rood/ groen, Kosmische Mensjes 79 en 22. Ze helpen je om terug bij je hart te komen in een onzekere periode. Hierdoor kom je weer terug op jouw eigen levenspad.

12 oktober 2022:
Vandaag is het 11 Ik', Kin 102. Ik', de Wind, wordt geleid door de onderstroom van Eb en de grote kracht van Buluk (toon 11). Als je je levenspad en -doel weet, gebruik dan de krachtige energieën om een grote stap voorwaarts te maken. Maar als je hier nog onzeker over bent, gebruik dan de energie om het te ontdekken 😉 Vergeet niet, dat Ik' en Buluk pure natuurlijke krachten zijn, niet positief en niet negatief. Zorg dus dat de juiste intentie neerzet!!
De kleuren bij Kin 102 zijn diepmagenta; blauw/rood/groen, Kosmische Mensjes 79 en 23. Ze helpen je de harmonie in jezelf terug te vinden, zodat je een nieuwe start kunt gaan maken. Durf te kijken naar wat je ziet en breng harmonie terug in je leven.

13 oktober 2022:
Vandaag is het 12 Akb'al, Kin 103. Het is een interessante mix van energieën: Akb'al, de Nacht, is je potentieel en La Ka (toon 12) is het overzicht van dingen die je al geleefd en gedaan hebt.
In dit Eb wavespell wordt de schijnbare kloof tussen je potentieel en gerealiseerde ervaring een doorlopende lijn en kun je de compleetheid van je levenspad dus extra ervaren vandaag.
De kleuren bij Kin 103 zijn diepmagenta; groen/rood/groen, Kosmische Mensjes 79 en 24. Ze geven je kracht om met onvoorwaardelijke liefde naar jezelf te kijken en jouw volledige potentieel te voelen/ervaren.

14 oktober 2022:
Vandaag is het 13 Kan, Kin 104, de laatste dag van dit Eb wavespell. Bij problemen en moeilijkheden in je leven ga je meestal door dezelfde fases heen van bewustwording, acceptatie, actie, oplossing, en tenslotte vrijheid. Als het een bijzonder ingewikkeld of uitdagend onderwerp is, zal het zich verschillende keren herhalen. Oxlahun (toon 13) verbetert je waarneming, scherpt je intuïtie en helpt je de knopen in je spirituele en psychologische lichamen te ontrafelen, zodat de heling sneller en soepeler kan verlopen.
De kleuren bij Kin 104 zijn diepmagenta; groen/goud/ koningsblauw, Kosmische Mensjes 79 en 25. Ze helpen je in contact te komen met je dromen, daar waar je antwoorden krijgt of oude zaken geheeld kunnen worden.

  • Vanaf Kin 80 zie je bij elke Kin Kosmische Mens 79 staan. Dit is omdat we 79 dagen vooral fysiek bezig zijn geweest, de laag van het Lichaam, en we nu 79 dagen de Geest/Mind aandacht gaan geven. Niet dat we de Mind gaan volgen, nee, we gaan deze kalmeren, in balans brengen, zodat we verder kunnen groeien in bewustwording. Mensje 79 geeft extra stabiliteit. Bij Kin 159 gaan we naar de Ziel.

In het artikel over de Tzolk'in lees meer informatie over deze kalender.
*Een deel van de tekst is een vrije vertaling uit het boek "The Serpent and the Jaguar: Living in Sacred Time" van Birgitte Rasine.

Ga hier verder naar het volgende wavespell >>

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om deze informatie te delen.