Bekijk de Workshops →

Eb wavespell: 13 t/m 25 augustus

Geplaatst op 13 augustus 2020

Vandaag begint het Eb wavespell. Eb is Maya voor Weg of Pad, je Levenspad (in het Dreamspell is het Mens). Het gaat hierbij niet zozeer over het reizen op het Pad, maar meer over het zelf worden van het Pad!
Door het ontdekken wie je bent, wat je weet, wat je inspireert en wat je krijgt via je hart en ziel, door je wezen en je geest, door middel van je acties naar anderen, kun je als een 'machtige rivier' zelfs een stevige steen doorsnijden om jouw Pad te blijven volgen.
We zijn allemaal wonderlijke, unieke, levendige wezens; en zo zal je de energie van dit wavespell op zeer persoonlijke wijze gaan ervaren.
De kleuren van Kin 92 zijn diepmagenta; groen/blauw/oranje, Kleurcode 79 en 13. Ze helpen je te gaan voelen (oranje) en deze gevoelens te gaan te volgen. Het groen is het Element Hout en dat wil graag doordringen in het onbekende, is zeer zelfstandig en zoekt zijn eigen weg. Je gaat op je doel af. Hoe ga jij met jouw pad om? *

14 augustus:
Vandaag is het 2 Ben, Kin 93. Zelfs de meest nomadische reizigers hebben behoefte aan een huis. Thuis is waar het hart is, zoals ze zeggen ... en op deze dag met Ben en Ka (toon 2), is dit zeker het geval.
Je huis is niet alleen een fysieke plek met familie en herinneringen, maar een zeer heilige plaats waar je ziel woont. Dit is de plek waar je vandaan komt, de energie die jij bent en er altijd is, ongeacht waar je woont in de wereld. Eer vandaag je 'huizen' šŸ˜ƒ
De kleuren van Kin 93 zijn diepmagenta; rood/blauw/oranje, Kleurcode 79 en 14. Ze helpen je om het 'huis' in jezelf te vinden, je hart. Rood is het element Vuur en verbind je met je hart. Voel en ervaar vandaag deze 'heilige plaats'.

15 augustus:
Vandaag is het 3 Ix, Kin 94. Ix, de Jaguar, loopt dag na dag, nacht na nacht, dezelfde paden in de jungle. Als je het pad van Ix wilt lopen en je voetstappen af wilt stemmen op haar oude vitale energie, doe dan voorzichtig!
Ix is namelijk ook verbonden met de zeven menselijke zonden - trots, ambitie, afgunst, liegen, misdaad, ondankbaarheid, onwetendheid door gemakzucht - en Ox (toon 3) gooit talloze gevaren, valkuilen en obstakels in de weg. Houd je ogen open, je hart zuiver en je geest gericht, en weersta de verleiding van een eenvoudiger pad.
De kleuren van Kin 94 zijn diepmagenta; geel/blauw/oranje, Kleurcode 79 en 15. Ze helpen je in contact te blijven met je eigen centrum, je eigen lichaam en hiernaar te luisteren.

16 augustus:
Vandaag is het 4 Men, Kin 95. Vanaf grote hoogte kun je de juiste richting van een weg het beste bekijken. Wanneer je je down of ongemotiveerd voelt, kun je een beroep doen op Men, de Adelaar, om je een blik te geven op het wonderlijke pad dat je reist, een totaalbeeld. Hierboven in de lucht zie je dat elke dag een parel is, Ć©Ć©n van vele in een lange, schitterende ketting. Elk met een unieke kleur en betekenis. Ondermijn jezelf niet, als je een mindere dag hebt.
De kleuren van Kin 95 zijn diepmagenta; diepmagenta/blauw/oranje, Kleurcode 79 en 16. Ondanks het diepmagenta van de Aarde, kunnen de kleuren je overzicht geven, en je het beste uit jezelf laten halen.

17 augustus:
Vandaag is het 5 Cib, Kin 96. Oude patronen van zonde en plezier, vergeving en vrijstelling, zijn altijd nauw met elkaar verweven. Het Ć©Ć©n beĆÆnvloedt het ander.
De energie van Ho (toon 5), het bekrachtigen, kan er vandaag toe leiden, dat je een overhaaste beslissing neemt, waar je later misschien spijt van krijgt. Cib, de Uil, vraagt je om even na te denken of te voelen over de mogelijke uitkomst voordat je handelt. Wees je bewust van je persoonlijke fouten en gebreken, en hoe anderen ze kunnen beĆÆnvloeden in je leven.
De kleuren van Kin 96 zijn diepmagenta; lichtblauw/blauw/oranje, Kleurcode 79 en 17. Ze helpen je om niet te handelen vanuit angst, maar vanuit je innerlijke wijsheid. Zie de dingen helder en vertrouw op je intuĆÆtie.

18 augustus:
Vandaag is het 6 Caban, Kin 97. Je leven is een reis, een reis van tijd, gedachten, ervaringen, emoties en herinneringen. Je hebt gekozen om deze reis te ondernemen om je ziel langs deze weg te laten ontwaken. Denk aan je leven als een parelsnoer, een oceaan van druppels, een woestijn van zand, dat het grotere geheel samenvoegt.
Caban, de Aarde, en Uac (toon 6) zullen je vandaag helpen om je levenspad op te lichten en er een rustige, stabiele, gecentreerde en energieke omgeving van te maken.
De kleuren van Kin 97 zijn diepmagenta; oranje/blauw/oranje, Kleurcode 79 en 18. Ze helpen je te verbinden met je ware 'buikgevoel' (oranje) en helderheid te krijgen in je ware doel. Het Licht vinden na een 'donkere nacht'.

19 augustus:
Vandaag is het 7 Etznab, Kin 98. Het scherpe inzicht van Etznab, de Vuursteen, helpt je de vele sluiers, waarin we in het leven verwikkeld zijn, door te prikken en de dingen te zien zoals ze zijn, eenvoudig en direct.
Uuc (toon 7) versterkt het verblindende licht van de waarheid, want het stelt je in staat om dingen van alle kanten te bekijken. Gebruik het zwaard van de waarheid om je pad te zuiveren van onwaarheden die je vrijheid en zuiverheid belemmeren.
De kleuren van Kin 98 zijn diepmagenta; lichtgroen/rood/groen, Kleurcode 79 en 19. Ze helpen je om al je oordelen en beperkingen vrij te geven en je vrij te voelen om te zijn wie je bent. Je verbonden voelen met alles wat op deze wereld leeft.

20 augustus:
Vandaag is het 8 Cauac, Kin 99. Druppeltjes zonneschijn, druppels regen, een douche van vreugde, stromende pijn ... dit is leven in al haar schoonheid en al haar kracht; niets is goed of fout. Alles is er gewoon.
Laat het gaan vandaag! Niet analyseren en niet plannen, geen angst of twijfel, gewoon laten gaan en meegesleept worden in deze prachtige regendans van het leven. Laat Cauac, de Storm, en Uaxac (toon 8) je ziel doorweken met deze liefdevolle, zorgzame regen.
De kleuren van Kin 99 zijn diepmagenta; roze/rood/groen, Kleurcode 79 en 20. Ze vullen je met warmte, liefde en dankbaarheid, helpen je meer van jezelf te houden zoals je bent, zodat je alle gedachten en oordelen over jezelf mag laten voor wat ze zijn.

21 augustus:
Vandaag is het 9 Ahau, Kin 100. Bolon (toon 9) trekt de krachtige, intuĆÆtieve energieĆ«n van Ahau naar je toe. Alles wat je achtergehouden hebt aan eigen krachten als intuĆÆtie en wijsheid, barst open in de felle schittering van Ahau, de Zon. Gebruik dit moment om de ketens, die je natuurlijke energie en vitaliteit gevangen hebben gehouden, te doorbreken. Dit is vooral belangrijk voor vrouwen, want Bolon heeft een uitgesproken vrouwelijke essentie.
De kleuren van Kin 100 zijn diepmagenta; geel/rood/groen, Kleurcode 79 en 21. Ze helpen je een goede verbinding te maken met je lichaam en me de Aarde, waardoor jouw (zelf-)vertrouwen kan groeien.

22 augustus:
Vandaag is het 10 Imix, Kin 101. Het is een goede dag om een vriend of geliefde te helpen met angst, verdriet, of andere psychische nood.
Lahun (toon 10) helpt bij de wederopbouw van verbindingen en relaties, vooral die door de Draak ofwel Imix's roerige stromingen verscheurd zijn.
De kleuren van Kin 101 zijn diepmagenta; diepmagenta/rood/groen, Kleurcode 79 en 22. Ze helpen je om terug bij je hart te komen in een onzekere periode. Je kunt zo weer terug komen op jouw eigen levenspad.

23 augustus:
Vandaag is het 11 Ik', Kin 102. Ik', de Wind, wordt geleid door de onderstroom van Eb en de grote kracht van Buluk (toon 11). Als je je levenspad en -doel weet, gebruik dan de krachtige energieĆ«n om een grote stap voorwaarts te maken. Maar als je hier nog onzeker over bent, gebruik dan de energie om het te ontdekken šŸ˜‰
Vergeet niet, dat Ik' en Buluk pure natuurlijke krachten zijn, niet positief en niet negatief. Zorg dus dat de juiste intentie neerzet!!
De kleuren van Kin 102 zijn diepmagenta; blauw/rood/groen, Kleurcode 79 en 23. Ze helpen je de harmonie in jezelf terug te vinden, zodat je een nieuwe start kunt gaan maken. Durf te kijken naar wat je ziet.

24 augustus:
Vandaag is het 12 Akb'al, Kin 103. Het is een interessante mix van energieƫn: Akb'al, de Nacht, is je potentieel en La Ka (toon 12) is het overzicht van dingen die je al geleefd en gedaan hebt.
In dit Eb wavespell wordt de schijnbare kloof tussen je potentieel en realiseerde ervaring een doorlopende lijn en je kunt de compleetheid van je levenspad vandaag dus extra ervaren.
De kleuren van Kin 103 zijn diepmagenta; groen/rood/groen, Kleurcode 79 en 24. Ze geven je kracht om met onvoorwaardelijke liefde naar jezelf te kijken en je jouw volledige potentieel kunt voelen/ervaren.

25 augustus:
Vandaag is het 13 Kan, Kin 104, de laatste dag van dit Eb wavespell. Bij problemen en moeilijkheden in je leven ga je meestal door dezelfde fases heen van bewustwording, acceptatie, actie, oplossing, en tenslotte vrijheid. Als het een bijzonder ingewikkeld of uitdagend onderwerp is, zal het zich verschillende keren herhalen.
Oxlahun (toon 13) verbetert je waarneming, scherpt je intuĆÆtie en helpt je de knopen in je spirituele en psychologische lichamen te ontrafelen, zodat de heling sneller en soepeler kan verlopen.
De kleuren van Kin 104 zijn diepmagenta; groen/goud/koningsblauw, Kleurcode 79 en 25. Ze helpen je in contact te komen met je dromen, daar waar je antwoorden krijgt of oude zaken geheeld kunnen worden.

  • Vanaf Kin 80 zie je bij elke Kin Kleurcode 79 staan. Dit is omdat we na 79 dagen vooral fysiek bezig zijn geweest, de laag van het Lichaam, we nu 79 dagen de Geest aandacht gaan geven. Niet dat we de Geest gaan volgen, nee, we gaan de Geest kalmeren, in balans brengen, zodat we verder kunnen groeien in bewustwording. Kleurcode 79 geeft hier extra stabiliteit.
    Bij Kin 159 gaan we naar de Ziel.

In het artikel over de Tzolk'in lees meer informatie over deze kalender.
*Een deel van de tekst is een vrije vertaling uit het boek "The Serpent and the Jaguar: Living in Sacred Time" van Birgitte Rasine.

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om deze informatie te delen.