Bekijk de Workshops →

Etznab wavespell: 28 oktober t/m 9 november

Geplaatst op 28 oktober 2022

Vandaag begint het Etznab wavespell. Etznab is Maya voor Obsidiaan (lavaglas) of Vuursteen (in het Dreamspell is het Spiegel). Zoals Obsidiaan, is Etznab scherp maar ook fragiel, moeilijk te poetsen en te manipuleren, en snijdt met een integere kracht in de kern van de dingen. Het snijdt door misleiding, kwaad en negatieve energieën heen, en geeft heling bij lichamelijke ziekte.
Etznab daagt je uit om voor de spiegel van je ziel te gaan staan, naakt en onbelemmerd, en de gifstoffen van angst, onzekerheid, zwakte en valsheid uit je psychische lichaam te laten stromen.
Heb de moed om direct in je hart, lichaam en geest te kijken, zonder oordeel, maar met de volledige aanvaarding en erkenning van wat je ziet en verbeterd mag worden.
De kleuren bij Kin 118 zijn diepmagenta; geel/koraal/turquoise, Kosmische Mensjes 79 en 39. Ze dagen je uit om met moed naar jezelf te kijken en je innerlijke kracht te ontdekken. Dit kan door een verbinding te maken met je lichaam en de Aarde.

29 oktober 2022:
Vandaag is het 2 Cauac, Kin 119. Een regenbui (Cauac) heeft de gave van vruchtbaarheid en leven geven, maar het kan als een verwoestende tyfoon ook hele steden vernietigen. Door deze twee uitersten van Cauac's kracht, is het zaak om bij onrust positief te blijven in je denken en je wensen. Gebruik vandaag de reinigende kracht van Cauac om de spiegeling van Etznab schoon te maken, zodat je een heldere, diepere en zuivere waarheid te zien krijgt.
De kleuren bij Kin 119 zijn diepmagenta; diepmagenta/koraal/ turquoise, Kosmische Mensjes 79 en 40. De kleuren geven je ruimte en onderscheidingsvermogen om vanuit een diepe verbinding oude patronen vrij te geven.

30 oktober 2022:
Vandaag is het 3 Ahau, Kin 120. Ox (toon 3) laat vandaag je tegenstander zien. Dit kan een mens of dier zijn, een situatie of een fysiek, emotioneel of mentaal probleem. Ox kan zowel de strijd verdrievoudigen, maar je ook drie keer zoveel kracht geven om het issue op te lossen.
Ongeacht hoe moeilijk de situatie is, Ahau, de Zon, bekrachtigt de dag met briljante intuïtie en leiderschap. Verscherp je besluit nog verder met Etznab, het zwaard van de waarheid, en versterk je wilskracht en vertrouwen dat je nodig hebt om de tweestrijd te overwinnen.
De kleuren bij Kin 120 zijn diepmagenta; blauw/koraal/turquoise, Kosmische Mensjes 79 en 41. Ze geven je meer flexibiliteit, zodat je jouw grenzen kunt verleggen en moeten kan veranderen in mogen.

31 oktober 2022:
Vandaag is het 4 Imix, Kin 121. Kan (toon 4) vult Imix, de Draak, aan. Met vier kunnen we de fysieke werkelijkheid ervaren, dus als er iets is wat je uit balans brengt, kun je Kan gebruiken om dit te herstellen. Zet je voeten op Kan's rotsvaste basis en doe een beroep op Imix als je een alternatieve oplossing wilt voor wat een onmogelijke uitdaging lijkt.
De kleuren bij Kin 121 zijn diepmagenta; turquoise/koraal/turquoise, Kosmische Mensjes 79 en 42. Ze helpen je in het hier-en-nu te zijn om je (innerlijke) balans te kunnen herstellen.

1 november 2022:
Vandaag is het 5 Ik', Kin 122. Wees vandaag voorzichtig in het ondoordacht dingen doen, vooral als het gaat om het vertellen van een waarheid waar iemand nog niet klaar voor is. Ik', de Wind, heeft een reinigende, zuiverende werking, maar het kan ook je goede naam te grabbel brengen. Dus weeg je woorden met zorg en medeleven, en anticipeer op de impact en de gevolgen voordat je spreekt.
De kleuren bij Kin 122 zijn diepmagenta; groen/turquoise/koraal, Kosmische Mensjes 79 en 43. Ze helpen je bewust te worden, de dingen helder te gaan zien en vertrouwen te hebben in je innerlijke stem.

2 november 2022:
Vandaag is het 6 Akb'al, Kin 123. Soms zijn we iets aan het nastreven wat heel veel moeite kost. Het gaat er om te leren zien wat echt bij je hoort. Anders zou je een heel leven een onmogelijke droom najagen. De weg van de minste weerstand is meestal het pad wat bij jou hoort 😉
De kleuren bij Kin 123 zijn diepmagenta; rood/turquoise/koraal, Kosmische Mensjes 79 en 44. Ze helpen je om je innerlijke passie te volgen, te luisteren naar jouw hart. In jouw kwetsbaarheid schuilt jouw kracht.

3 november 2022:
Vandaag is het 7 Kan, Kin 124. Voor het planten van nieuwe zaden wroet je in de grond. Dit betekent, dat je zaken die je niet meer dienen mag opruimen, loslaten of vrijgeven. Vandaag kun je de krachtige energie van Uuc (toon 7) gebruiken om deze oude zaken te wissen, en de vruchtbare essentie van Kan om nieuwe, frisse realiteiten te zaaien in je leven.
Het is veel om in één dag alle issues in je leven aan te pakken en dat wordt ook niet van je verwacht! Doe op elke Uuc dag een beetje en doe het goed, zo zul je vooruitgang boeken 😉
De kleuren bij Kin 124 zijn diepmagenta; geel/turquoise/koraal, Kosmische Mensjes 79 en 45. De kleuren geven je vertrouwen in jezelf en je intuïtie. Door hiernaar te luisteren, kun je beter jouw pad volgen en weet je wat je nog meer mag opruimen en/of vrijgeven.

4 november 2022:
Vandaag is het 8 Chicchan, Kin 125. Je ziel is een steeds evoluerende energie die door alle stadia van het leven gaat, onsterfelijk, oneindig en almachtig. In haar zuiverste vorm overstijgt je essentie gemakkelijk de zware, bindende ketens, die opgelegd worden door mensen vanuit angst, controle, onwetendheid, boosheid en hebzucht aan degenen die leven vanuit liefde, waarheid, vrijheid, kennis, mededogen en vrijgevigheid. Word je bewust van de krachten die je innerlijke vuur verkleinen, vergeef hen, en neem je eigen macht en kracht terug.
De kleuren bij Kin 125 zijn diepmagenta; diepmagenta/turquoise/ koraal, Kosmische Mensjes 79 en 46. De dubbele diepmagenta helpt je vandaag extra met het analyseren en elimineren van dingen die je niet meer nodig hebt, zodat je bewust wordt van jouw eigen kracht.

5 november 2022:
Vandaag is het 9 Cimi, Kin 126. Deze dag is doordrenkt met levendige, vrouwelijke energie. Het vrouwelijke heeft de goddelijke macht om leven te creëren, om de transformatie te koesteren. Eer het nieuwe in jezelf, zoals het kind als je zwanger bent, maar ook het vrouwelijke in je ziel en in je leven. Kies ervoor om het te manifesteren!
De kleuren bij Kin 126 zijn diepmagenta; blauw/turquoise/koraal, Kosmische Mensjes 79 en 47. Ze helpen je vanuit liefde te verbinden met jezelf en met anderen, je niet afhankelijk te voelen. Kijk in de spiegel en zie wie je werkelijk bent.

6 november 2022:
Vandaag is het 10 Manik', Kin 127. Concentreer je op de uitstraling die je hebt op je omgeving, niet voor de vervulling van het ego, maar voor de verbetering van de mensen om je heen, ongeacht wat zij van je denken. Zij kunnen het niet eens zijn met jouw visie of inzicht en kunnen zich tegen je verzetten. Weet dat slechts enkele herhalingen een enorme hoeveelheid energie kunnen geven. Je bevrijdt een hele generatie als je van slechts één persoon de ogen opent
De kleuren bij Kin 127 zijn diepmagenta; koraal/turquoise/koraal, Kosmische Mensjes 79 en 48. Ze helpen je om nieuwe energie te creëren, die kan ontstaan door verandering in een denkpatroon.

7 november 2022:
Vandaag is het 11 Lamat, Kin 128. Deze combinatie geeft een enorm krachtige energie, die je beter in toom kunt houden voordat ze over je heen walst. Buluk (toon 11) is een neutraal getal en de krachtige energie van Lamat, de Ster, kan overvloed en groei geven van zaken die je wel of niet verlangt. Lamat is over het algemeen zeer positief, dus zolang je je bewust bent en vertrouwen hebt in wat je vraagt, kun je veel meer verwachten dan gebruikelijk.
De kleuren bij Kin 128 zijn diepmagenta; lichtgroen/olijfgroen/ magenta, Kosmische Mensjes 79 en 49. Ze helpen je bij het beheersen van je levensenergie, zodat je beter in contact blijft met jouw Bron.

8 november 2022:
Vandaag is het 12 Muluc, Kin 129. Aan weerszijden van evenwicht, is er onevenwichtigheid en instabiliteit. Terwijl je over de snede van Etznab loopt, overdenk je het verleden, heden en de toekomst: de ervaringen die je had, de lessen die je leerde, waar je nu bent en je dromen en doelen voor de toekomst. Door verantwoordelijkheid te nemen voor je genomen beslissingen en de gevolgen, erken je karmische schuld. Laat Muluc, het Offer of Geschenk, je begeleiden naar harmonie, evenwicht en innerlijke vrede, die je alleen kunt vinden als je hebt geleerd om de gulden middenweg te lopen.
De kleuren bij Kin 129 zijn rood/olijfgroen/magenta, Kosmische Mensjes 79 en 50. Ze verbinden je hoofd met je hart. Eenmaal in je hart, kun je voor jezelf gaan kiezen en je verantwoordelijkheid nemen.

9 november 2022:
Vandaag is het 13 Oc, Kin 130, de laatste dag van het Etznab wavespell. De oosterse geneeskunde is van mening dat de patiënt verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen gezondheid. Dit gaat niet alleen over de kennis, maar ook de autoriteit om te bepalen wat de beste manier is om je lichaam te genezen en een krachtige, bruisende gezondheid te houden tot ver in de toekomst.
Oxlahun (toon 13) vraagt je om af te stemmen op je lichaam en naar de kern van je pijn of ongemak te kijken. Luister naar het advies van artsen en specialisten, vooral die vanuit de holistische of oosterse geneeskunde werken, doe je onderzoek, maar beslis zélf welke behandeling je wilt.
De kleuren bij Kin 130 zijn geel/olijfgroen/magenta, Kosmische Mensjes 79 en 51. Ze geven je helderheid over te nemen beslissingen, ze laten je het juiste pad zien. Vanuit vertrouwen veranderingen durven aangaan om authentiek te kunnen zijn.

  • Vanaf Kin 80 zie je bij elke Kin Kosmische Mens 79 staan. Dit is omdat we 79 dagen vooral fysiek bezig zijn geweest, de laag van het Lichaam, en we nu 79 dagen de Geest/Mind aandacht gaan geven. Niet dat we de Mind gaan volgen, nee, we gaan deze kalmeren, in balans brengen, zodat we verder kunnen groeien in bewustwording. Mensje 79 geeft extra stabiliteit. Bij Kin 159 gaan we naar de Ziel.

In het artikel over de Tzolk'in lees meer informatie over deze kalender.
*Een deel van de tekst is een vrije vertaling uit het boek "The Serpent and the Jaguar: Living in Sacred Time" van Birgitte Rasine.

Ga hier verder naar het volgende wavespell >>

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om deze informatie te delen.