Bekijk de Workshops →

Gele Ster Wavespell

Geplaatst op 4 september 2014

Op 21 augustus begon het gele Ster Wavespell. Dit is het laatste Wavespell van een Tzolkinronde van 260 dagen. De laatste 13 dagen dus, Kin 248 t/m Kin 260.
Dit gele Ster Wavespell gaat over naar buiten stralen, schoonheid, mooier maken, natuurlijke orde, kunst.

Deze eerste dag viel samen met de eerste dag van het Lorelei vrouwenfestival. Dit had ik me niet gerealiseerd, toen ik mijn vorige blog schreef over dit festival. Wat ik daarin beschreven heb, heeft dus eigenlijk ook betrekking op dit Wavespell! Je kunt het hier nog eens nalezen.

Ik had een mooie plek op het healingveld gekregen tussen fijne vrouwen, wat voor mij een goede bedding bleek te zijn.
's-Avonds was het verbindingsritueel voor de medewerksters en ik was heel blij, dat de Chileense sjamane Carola Esparza dit ritueel leidde. Het bleek namelijk dat ik niet de enige was die weerstand voelde voor het festival.

Na het zingen van mantra's, het tabakritueel met het uitspreken van onze intenties, heeft ze met haar condorveer heel veel geheald. Hierdoor werd het al luchtiger en kwam er meer ruimte om er te Zijn.

De 2e dag was het rode Maan 2. Een zegel/toon waarbij je mag kijken naar je uitdagingen: wat is er nog verborgen?
Natuurlijk kwam ik mezelf hierin tegen. Ik wilde gaan dansen, maar dat voelde niet fijn, mocht ook niet van mezelf. Mag ik genieten?

Ik ging een beetje over het terrein zwerven en kwam toen uit bij het vuur van het Mysteryveld, dit is een stilteveld. De vlammen, het geknetter, de rust deed me goed. Na een poosje ben ik de tent ingegaan voor een gesprek wat niet echt lukte.

Na korte tijd werd ik verrast door de vele vrouwen die in stilte de tent binnenkwamen. Enkelen hadden muziekinstrumenten bij zich en al snel waren we met elkaar mantra's aan het zingen. Dit was een cadeautje! Ik kon me weer verbinden!

De volgende dag was het witte Hond 3: hoe kan ik me het beste verbinden zonder mezelf daarbij te vergeten?
Ik was de dag begonnen met mezelf een lichtsessie te geven met als thema het onderuithalen van mezelf in een groep met vrouwen.

Ik kreeg hierbij het symbool Verleden, welke verbonden is met Aura-Soma fles 40, Ik Ben, rood/goud. Was die fles ook niet verbonden met het woord Lorelei? Direct de spijker op z'n kop dus!

Het volgende symbool was Liefde, verbonden met fles 32, Sofia, koningsblauw/goud. Neem het heft in eigen handen en ga in je kracht staan!
Tot slot kwam fles 34 naar voren om een lichtsessie mee te doen, Geboorte van Venus, roze/turquoise. Ja, nu kwam er weer ruimte voor Ineke, langzaam landde ik op het festival.

In de middag mocht ik een workshop geven over kleur & geometrie. Het was een fijne groep vrouwen die veel van zichzelf herkende in de kleuren van het symbool. En ik? Ja ik kwam weer meer op dreef :)

De 4e en laatste dag van het festival was het blauwe Aap 4: op welke manier kan ik vorm geven aan wie ik ben? Hoe kan ik spelen? Tja, dat is voor mij natuurlijk spelen met namen!

's-Middags gaf ik de workshop Creatief schilderen met je naam en had opnieuw een fijne groep vrouwen. Er zijn altijd mensen die niet komen of op het laatste moment aanschuiven. Het liep allemaal als vanzelf en genoeg tijd om uitleg te geven over de kleuren. Waar had ik me druk over gemaakt?
Na afloop zei een collega: "Je straalt helemaal!" Yes, ik was weer thuis! Wel bizar, dat dit 4 dagen moet duren ...

Het was me overigens ook opgevallen, dat ik het festival begon met donkerblauwe kleding en ik eindigde met een witte lange jurk. Ik kan er nu om lachen :)

Eenmaal thuis ging het met ups en downs. Het gele Ster Wavespell was ik weer even vergeten. Het vrouwenthema wilde ik toch verder uitdiepen. Afgelopen maandag heb ik met collega Ronald Osephius hiernaar gekeken. Ja inderdaad, een man, dat gaf me m.b.t. dit thema een veiliger gevoel.

We hebben hier een familieopstelling over gedaan en er zijn me allerlei dingen duidelijk geworden. Ook heb ik een zware last terug mogen geven! Een fijne begeleiding van Ronald hierin, ik kan je hem van harte aanbevelen!

Het bijzondere van de opstelling vond ik, dat dit op dag 12 van het Wavespell bleek te zijn. Blauwe Storm 12, Kin 259, vraagt je wat je nodig hebt om in je centrum te zijn, je plaats in te nemen!

Toon 12 maakt een zaak rond en een blauw zegel laat het geheel transformeren. Een leuk detail is, dat ik zelf een blauwe Storm zegel heb ;)
Als ik Kin 259 in kleuren uitleg, dan gaat het over het afronden van een cyclus in jezelf vergeten bij het zorgen voor anderen. Stoppen met jezelf wegcijferen dus!

Fles 259 wordt eerst fles 34, Geboorte van Venus. Ja daar is 'ie weer. De liefde voor mijzelf mag er nu helemaal zijn! Zo mooi dat dit samenvalt met het thema van de familieopstelling!
Het getal 34 wordt een 7, de Tuin van Getsemane, geel/groen. In het midden staan, het verleden zien maar ook de toekomst. Neem je de stap naar de toekomst? Hoeveel vertrouwen heb je?

En dan de laatste dag natuurlijk nog: 2 september, gele Zon 13, Kin 260: het herbeginnen van de cyclus, het oude loslaten of vrijgeven en het nieuwe laten beginnen.
In het kingetal zit 26 en 0. Fles 26 is Humpty Dumpty, oranje/oranje, mijn zielkleuren! En 0 is het getal van heelheid. Heling op alle fronten!

Ik ga nu leven! Vanuit zelf-vertrouwen, vanuit vreugde, vanuit mij!
BLISS!

Het is een heel verhaal geworden, heel persoonlijk ook. Door het op te schrijven en te delen zet ik mijn eigen verwerking in gang. Fijn dat je de tijd hebt genomen om het te lezen. Dank je wel!
♥ Hartegroet Ineke