Bekijk de Workshops →

Hergeboorte

Geplaatst op 26 juni 2012

De Hergeboortefles of Awakening bottle is geel met roze: een nieuw begin voor vreugde en zelfacceptatie!
Als iemand deze kleuren kiest, dan wil men liefhebben zonder afhankelijk te worden. Ze houden van hun vrijheid en staan met beide benen op de grond. Ze verspreiden optimisme en geven anderen moed om een nieuwe richting in te slaan.

De Tarotkaart die hierbij hoort is de Dwaas, maar dan de Return, de terugweg. We zijn op een punt gekomen waarbij we met een andere ogen naar ons leven kijken en dit ook uitdragen. We zijn min of meer tot rust gekomen en niet meer zo op zoek. De hond op de kaart staat symbool voor een rustige mind. De leerling is leraar geworden.

Wat vertelt dit nu over mij? Ik begon mijn eerste blog op 22 uur en 57 minuten. Nu wil het toeval dat ik deze fles al een poosje gebruik als voorbeeld schudfles op beurzen en met consulten. Waarom? Och, ik had deze dubbel staan en het waren wel mooie kleuren ...

Maar nu ik eens naar de uitleg van de kleuren kijk, dan zie ik wel overeenkomsten met wie ik op dit moment ben. Ik houd van mijn vrijheid en doe er alles aan om dit te behouden. Ik laat me niet meer in een hoek dwingen en tekenen voor allerlei regels waar ik niet achter kan staan. Een teveel aan geel wordt macht en controle willen houden. Dat is iets wat ik niet meer wil en ook de reden dat ik gestopt ben met mijn NLP opleiding.

Ik wil juist mensen stimuleren om positief naar het leven te kijken en ze een duwtje te geven om verder te kijken dan hun huidige wereldje. Licht laten schijnen op de donkere stukjes ... en dat is weer een van de redenen dat ik graag met de Lichtpen werk!

Maar of ik nu ook al leraar ben geworden? Het geven van workshops vind ik wel erg leuk ... maar nu komen we meer bij fles 57, het 2e deel van de starttijd ... daar ga ik nog een even op broeden!