Bekijk de Workshops →

Ik' wavespell: 9 t/m 21 februari

Geplaatst op 9 februari 2023

Vandaag begint het Ik' wavespell. Ik' is Maya voor Wind. Het vertegenwoordigt de wind en de lucht in al haar vormen, van een warme tropische wind tot een oceaanbriesje, van knetterende donderbui tot een rondrazende orkaan. Deze Wind veegt hart, lichaam, geest en ziel schoon. Het is de zegel van reiniging en zuivering.
Op Ik' dagen vragen de Maya's om kracht, vitale energie, doorzettings-vermogen en toewijding voor hun levensdoel. Dit is een goede dag om te vragen voor vernieuwing en om een frisse wind die onze geest zuivert en inspireert of onze mentale krachten versterkt. Ik' dagen zijn ook uitstekend voor het helen van psychische problemen en om onszelf te reinigen van negatieve hartstochten, gevoelens en depressies. Dit wavespell is niet het moment voor controle of regels. Het is een tijd van vloeibaarheid, experimenteren en onbevangenheid.
Het is geen toeval dat hoe zuiverder je geest en spirit, en hoe gezonder je lichaam, des te helderder en krachtiger je vermogen om te communiceren is. Wees één met de Wind en ervaar een ander soort vrijheid!
De kleuren bij Kin 222 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en diep-magenta/geel/violet, Kosmische Mensjes 40 en 64. Ze verhelderen de mind waardoor de communicatie vanuit je hart en je gevoel kan plaatsvinden. Ze stimuleren doelbewustheid en communicatie met het innerlijk.

10 februari 2023:
Vandaag is het 2 Akb'al, Kin 223. Het is in de Nacht, als je innerlijke zintuigen scherp en helder zijn, dat de grootste en meest diepgaande mysteries tot leven komen en het onmogelijke echt wordt. Gedragen door de winden van Ik', intensiveert Akb'al je communicatie en geeft helderheid. Vertrouw vandaag op je innerlijke Nacht en laat je dragen! De energie van Ka (toon 2) zal de kracht van je woorden, reeds versterkt door Ik', nog eens verdubbelen.
De kleuren bij Kin 223 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en blauw/ geel/violet, Kosmische Mensjes 40 en 65. Ze versterken het contact met je innerlijk, je onbewuste. Ze geven rust en helderheid, meer begrip over jeZelf.

11 februari 2023:
Vandaag is het 3 Kan, Kin 224. In de energievoorspelling van Ox (toon 3), gaat het over harde wind, variabele temperaturen en onstabiele spanningen. Blijf geaard en dicht bij huis, bij jezelf, fysiek en/of psychisch, tenzij je spiritueel en psychisch goed bent voorbereid. Dit geeft je een solide basis van waaruit je veilig kunt omgaan met de uitdagingen die Ox je vandaag geeft. Vergeet niet dat Ox in Kan's fijn geweven net verstrikt kan raken, maar dat Kan op haar beurt Ox's energieën van onzekerheid, twijfel en risico weer uit de war kan halen. Er ligt van tevoren niets vast, alles hangt af van jouw karakter en wilskracht!
De kleuren bij Kin 224 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en violet/ geel/violet, Kosmische Mensjes 40 en 66. Ze verbinden je met je ware Zelf, helpen je om je levensdoel te herkennen. Verborgen angsten en verdriet kunnen duidelijk worden en transformeren.

12 februari 2023:
Vandaag is het 4 Chicchan, Kin 225. De magische, krachtige Slang, Chicchan, heeft het niet zo met Ik' de Wind, want die dreigt haar energieën te ontrafelen en uiteen te drijven. Maar Kan (toon 4) trekt ze bij elkaar en zet ze neer in het fundament van hemel en aarde. Wat dit betekent? Ongeacht wat er om je heen gebeurt, welk rumoer of geluid jou ook probeert af te leiden of uit balans brengt, blijf verbonden met je hoger Zelf, de mast van je schip, het pad onder je voeten. Blijf in contact met je innerlijke gids, want alleen op deze manier zul je de uitdagingen van het leven kunnen doorstaan.
De kleuren bij Kin 225 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en groen/ magenta/olijfgroen, Kosmische Mensjes 40 en 67. Ze helpen je de verandering te voelen die eraan komt. Blijf in contact met je bron, alleen zo kun je de uitdagingen aan.

13 februari 2023:
Vandaag is het 5 Cimi, Kin 226. De eeuwigheid kent geen deadlines. Tijd heeft geen begin of eind, het stroomt oneindig door. Toch gaan wij maar door, bang dat we te weinig tijd hebben, elkaar beconcurrerend om bepaalde dingen eerder te bereiken dan onze collega's of buren.
Realiseer je dat ieder van ons zijn of haar eigen ritme heeft van leven, dood en wedergeboorte, en transformatie. Ga jouw eigen pad niet vergelijken met die van iemand anders. Rem wat af en stem je af op je eigen natuurlijke ritme, je persoonlijke tijdslijn, en je zult veel sneller je eigen potentieel kunnen realiseren. Accepteer volledig wie je bent!
De kleuren bij Kin 226 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en rood/ magenta/olijfgroen, Kosmische Mensjes 40 en 68. Ze helpen je om doelgericht, geconcentreerd en planmatig te handelen, uitsluitend vanuit het contact met je hart.

14 februari 2023:
Vandaag is het 6 Manik', Kin 227. Als je de top van een berg beklimt, kun je zelf de adem van de hoge winden voelen. Uac (toon 6), de toon voor ultieme stabiliteit en heelheid, gaat hand in hand met Manik', de Ree. Het maakt niet uit hoe hoog je klimt, hoe ver je vliegt of hoe diep je duikt, vertrouw op Manik' en Uac om je te ondersteunen bij elke stap op jouw weg. Vertrouw op hun begeleiding en nuchtere kijk, maar erken dat de uiteindelijke verantwoordelijkheid voor je beslissingen en daden nog steeds bij jou ligt, enkel in jouw handen!
De kleuren bij Kin 227 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en geel/ magenta/olijfgroen, Kosmische Mensjes 40 en 69. Ze geven je het vertrouwen om nieuwe projecten te starten. Kracht om te zijn wie je werkelijk bent.

15 februari 2023:
Vandaag is het 7 Lamat, Kin 228. Lamat, de Ster, reflecteert en vergroot de natuurlijke rijkdom waar wij uit bestaan, vibrerend op de hogere frequenties van het bewustzijn dat een ietwat uitbundige, grenzeloze vitaliteit in lichaam, geest en ziel tot stand brengt.
Op een of andere manier zoeken we dit allemaal. Dus relax en laat de grenzen en beperkingen, die je jezelf oplegt, gaan. Geef anderen niet te veel van jezelf, of laat Ik', de Wind, je vrijgevigheid niet te veel verspreiden, zodat jij je leeg en uitgeput voelt.
De kleuren bij Kin 228 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en diep-magenta/magenta/olijfgroen, Kosmische Mensjes 40 en 70. Ze helpen je in het vertrouwen dat er altijd voldoende is, maar dat het belangrijk is om eerst voor jezelf te zorgen en jezelf te voeden.

16 februari 2023:
Vandaag is het 8 Muluc, Kin 229. Wanneer water of vuur door de wind wordt gegeseld, dan wordt hun werking en kracht enorm versterkt. Ik hoef je niet te vertellen wat voor soort storm dit zou kunnen geven, ware het niet dat Uaxac (toon 8) stabiliseert, aarding geeft. In feite laat Uaxac je vandaag de overweldigende kracht van Muluc direct benutten: Uaxac slingert met de draad van de tijd rond Muluc en je kunt de energie in de richting van je vraag, situatie of doel sluizen.
De kleuren bij Kin 229 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en blauw/ magenta/olijfgroen, Kosmische Mensjes 40 en 71. Ze helpen je naar binnen te gaan, balans te creëren in jezelf, alsook in je doen en laten. Zie het niet zwart/wit, maar ga de emoties of 'storm' in jezelf aan, kom in je midden, zodat je tot rust kan komen.

17 februari 2023:
Vandaag is het 9 Oc, Kin 230. Het is een zeer positieve en krachtige dag om je innerlijke huis (je ziel, hart en lichaam) te reinigen van ondeugden, slechte gewoontes of negatieve gedachten die je tegenhouden of problemen geven in je leven. Gedragen door de sterke winden van Ik' en gezegend door de gunstige energie van Bolon (toon 9), helpt Oc, de Hond, jou om de negatieve invloeden in je leven te verduidelijken en op te lossen. Ze zijn soms zo hardnekkig, dat ze de vooruitgang van je ziel belemmeren. Profiteer van deze krachtige dag om jezelf voor altijd te bevrijden van deze lasten, of op zijn minst met dit proces te beginnen.
De kleuren bij Kin 230 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en olijfgroen/ magenta/olijfgroen, Kosmische Mensjes 40 en 72. Ze geven je kracht en helpen jou om je eigenliefde en creatiekracht te her-vinden. Ze maken je realistisch, mind of ego krijgt minder invloed op je 😃

18 februari 2023:
Vandaag is het 10 Chuen, Kin 231. Chuen, de Aap, wilt dat je speelt, danst, geniet van het leven, je innerlijk kind laat zien. Ik' heeft je gedachten en zorgen schoon gewaaid. Je hebt jezelf geheeld, je bent meer gaan stralen, je bent meer van jezelf gaan houden. Laat nu alles maar integreren en geniet van het bereikte resultaat!
De kleuren bij Kin 231 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en licht-groen/groen/rood, Kosmische Mensjes 40 en 73. Ze helpen je bij het groeien in bewustzijn en dit te verankeren in jezelf en de Aarde. Alles komt nu samen.

19 februari 2023:
Vandaag is het 11 Eb, Kin 232. Het reizen, het verplaatsen, het ergens heen gaan, verheldert en bevrijdt de geest. Beweging is in feite een natuurlijke staat van het leven zelf: luchtmoleculen, lichtdeeltjes, water-druppels, radiogolven, de cellen in ons lichaam, de gedachten die we denken en de emoties die we voelen; alles is voortdurend in beweging. Het tegenovergestelde, zoals iets nalaten of tegenhouden, is als de dood. Dus omarm het Levenspad (Eb) dat je reist, geniet, leer en bewonder het. Houd je aandacht bewust op je (levens)doel gericht, zo kun je niet uit koers geraken.
De kleuren bij Kin 232 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en roze/ groen/rood, Kosmische Mensjes 40 en 74. Ze geven je een enorm vertrouwen om jouw pad te volgen, op de stroom van het leven. Weten dat je niet alleen bent, maar all-een, dat angst hebben niet meer nodig is.

20 februari 2023:
Vandaag is het 12 Ben, Kin 233. Het is altijd veel gemakkelijker om anderen te bekritiseren of je mening hierover te geven, maar als het gaat om onze eigen daden en woorden, lijkt alles opeens een stuk rooskleuriger en meer vergeeflijk. Houd vandaag rekening met de impact en invloed die je eerdere woorden of daden hadden op je familie, geliefden of collectief. Als je je verantwoordelijkheid neemt en oprecht en rechtstreeks communiceert, kun je worden verrast hoeveel vrede en goodwill ontstaat.
De kleuren bij Kin 233 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en geel/ groen/rood, Kosmische Mensjes 40 en 75. Ze helpen je harmonieus en liefdevol te zijn bij het communiceren. Communicatie vanuit het hart. Ze geven je vertrouwen in je eigen kunnen.

21 februari 2023:
Vandaag is het 13 Ix, Kin 234, de laatste dag van het Ik' wavespell. Dit is een dag dat Ix, de Jaguar, zich manifesteert vanuit de diepe vochtige schaduw van de jungle. Spiegel je ziel in haar ogen, laat je angsten gaan, voel diep in je haar archetypische kracht van het bewust Zijn en breng je dromen in de realiteit ... voordat de Jaguar opnieuw in de donkergroene diepte verdwijnt.
De kleuren bij Kin 234 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en diep-magenta/groen/rood, Kosmische Mensjes 40 en 76. Ze geven je kracht om in actie te komen en je eigen weg te volgen, je angsten aan te gaan. Je bent volledig in verbinding met je innerlijk.

We komen zo tot een diepgaand en fluweelzacht einde van het Ik' wavespell, met persoonlijke en intieme inzichten die we hopelijk voor een langere tijd kunnen gebruiken. Dat is de sleutel van deze wavespell's in de Tzolk'in ... de opgedane kennis je eigen maken.

  • Vanaf Kin 80 zag je bij elke Kin Kosmische Mens 79 staan. Dit was omdat we na 79 dagen vooral fysiek bezig zijn geweest, de laag van het Lichaam, we 78 dagen lang de Geest/Mind in balans hebben gebracht. Met Mensje 79 gaf dit meer stabiliteit.
    Bij Kin 158 zijn we verder gegaan met de Ziel. Door de extra inzet van Kosmische Mens 40, Integriteit, versterken we de Ziel. Het helpt je om dichtbij jezelf te blijven. Bij Kin 238 gaan we naar de Bron.

In het artikel over de Tzolk'in lees meer informatie over deze kalender.
Een deel van de tekst is een vrije vertaling uit het boek "The Serpent and the Jaguar: Living in Sacred Time" van Birgitte Rasine.

Ga hier verder naar het volgende wavespell >>

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om deze informatie te delen.