Bekijk de Workshops →

Imix wavespell: 14 t/m 26 mei

Geplaatst op 14 mei 2020

Vandaag is het 1 Imix, het begin van een 13-daagse cyclus van creatie, het wavespell. Imix is een Maya woord voor Draak, de Draak die komt uit de baarmoeder van de Hunab K'u (de hemel) en op Aarde geboren wordt. Imix geeft geboorte aan nieuw leven, voedt en koestert het. Een initiator en een schepper in de fysieke wereld. Imix regelt de komende 13 dagen.
Hun of toon 1 is het zaad van je gedachten. Niet alles zal tot bloei komen in Imix. Heb vandaag zorg voor wat en waar je zaait, dat bepaalt hoe je ideeën zich later zullen manifesteren.
Bij 1 Imix past Kleurcode 1, groen/koningsblauw/goud. Vanuit de Bron (goud) kom je op Aarde in een lichaam (groen). Je gaat ontdekken en je zorgt voor je lichaam, koestert en voedt het, zo kan er een creatieve levensstroom op gang komen.

15 mei 2020:
Vandaag is het 2 Ik', Kin 2. Ik' is Maya voor Wind en gaat over communicatie vanuit je hart. Je wilt het liefst doorgaan met je intentie van gisteren. Ca of toon 2 vraagt je echter te stabiliseren. Kijk naar wat je nodig hebt om je intentie te realiseren, maar ook naar de obstakels.
De kleuren van Kin 2 zijn rood/koningsblauw/goud, Kleurcode 2. De kleurencombinatie helpt je bij het onderscheid maken: wat heb je wel en wat heb je niet nodig.

16 mei 2020:
Vandaag is het 3 Akb'al, Kin 3. Akb'al is Maya voor Nacht en gaat over de kracht van de stilte. In de stilte is alles mogelijk, is er liefde, kun je dromen en kun je alles creëren. Akb'al, in het donker van de Nacht, kan ook onzekerheid geven, je wordt uitgedaagd om te blijven vertrouwen.
Ox of toon 3 laat je in beweging komen en dienstbaar zijn. Blijf wel goed bij je eigen dromen en vul ze niet in voor anderen.
De kleuren van Kin 3 zijn geel/koningsblauw/goud, Kleurcode 3. Ze laten je groeien, brengen je in beweging.

17 mei 2020:
Vandaag is het 4 Kan, Kin 4. Kan is een Maya woord voor Zaad en laat je intenties tot bloei komen en vermeerderen. Kan heeft echter Can (= toon 4) nodig om je intentie te laten gronden, een beeld te geven over hoe het eruit kan gaan zien.
De kleuren van Kin 4 zijn diepmagenta/koningsblauw/goud, Kleurcode 4. Ze laten je een beeld vormen en helpen je jouw intenties te relativeren.

18 mei 2020:
Vandaag is het 5 Chicchan, Kin 5. Chicchan is Maya voor Slang en laat je onthechten van de materie. Volg je zintuigen, je passie, zodat er groei en verandering kan plaatsvinden.
Ho ofwel toon 5 bekrachtigt de vorm (Can/toon 4) van je intentie. Wat heb je nog nodig ... een cursus, workshop? Vandaag is een goede dag om hierin actie te ondernemen.
De kleuren van Kin 5 zijn blauw/koningsblauw/goud, Kleurcode 5. Ze brengen je tot rust, zodat je goed kunt voelen wat je nodig hebt voor de volgende stap. Voel wat je lichaam je wilt vertellen!

19 mei 2020:
Vandaag is het 6 Cimi, Kin 6. Cimi is Maya voor Dood (in Dreamspell is het Wereldoverbrugger) en is een krachtige transformerende energie om je door (innerlijke) obstakels en blokkades heen te helpen voor het verder realiseren van je intentie. Uac of toon 6 brengt de stroom op gang en trekt aan wat je nodig hebt. Uac heeft een nuchtere en praktische aanpak.
De kleuren van Kin 6 zijn goud/koningsblauw/goud, Kleurcode 6. Deze kleuren helpen je om goed bij jezelf te blijven en vanuit je innerlijke kracht en wijsheid de dingen aan te pakken.

20 mei 2020:
Vandaag is het 7 Manik', Kin 7. Manik' is Maya voor Ree (in het Dreamspell is het Hand) en vraagt je om gericht te handelen, samenbrengen wat samen hoort te zijn, partij kiezen of een beslissing nemen.
Uc of toon 7 kan je helpen om overzicht te krijgen, door alles heen te zien. Je staat nu in het midden met zicht op verleden en toekomst. Handel in waarheid, eer en respect en je zult bergen verzetten vandaag ;)
De kleuren van Kin 7 zijn groen/violet/geel, Kleurcode 7. Het geel geeft je helderheid en overzicht om naar de intentie van je hart te luisteren (groen). Je kunt dan vanuit je eigen waarheid handelen.

21 mei 2020:
Vandaag is het 8 Lamat, Kin 8. Lamat is Maya voor Ster en vraagt je om alle samengebrachte delen samen te smelten tot één liefdevol geheel, zodat je naar alle kanten toe kan stralen!
Vaxac of toon 8 ondersteunt hierbij en verbindt de vorm van je intentie (toon 4) en wie je in oorsprong bent. Je komt op een hoger level en maakt verbinding met de Ziel.
De kleuren van Kin 8 zijn rood/violet/geel, Kleurcode 8, communicatie met het innerlijk. Het geel geeft helderheid in je hoofd, waardoor je meer gaat voelen wat je lichaam wilt zeggen. Eenheid in jezelf!

22 mei 2020:
Vandaag is het 9 Muluc, Kin 9. Muluc is Maya voor Offer of Geschenk (in het Dreamspell is het Maan) en vraagt je mee te gaan in de stroom van het leven, je over te geven aan de veranderingen van dit moment.
Bolon of toon 9 helpt je het laatste bijeen te brengen om je intentie te manifesteren. Ga niet in de stress, maar blijf vertrouwen dat alles wat je nodig hebt er zal zijn.
De kleuren van Kin 9 zijn lichtgeel/violet/geel, Kleurcode 9. Van deze kleuren wordt je praktischer, rustiger en heb je een goede gronding. Vanuit een innerlijk vertrouwen kijk je naar jezelf en volg je je instincten.

23 mei 2020:
Vandaag is het 10 Oc, Kin 10. Oc is Maya voor Hond of Coyote en gaat over trouw zijn aan jeZelf, aan je goddelijke essentie. Je mag je laten leiden door deze essentie en leiderschap tonen!
Lahun of toon 10 vraagt je om je intentie te perfectioneren en in de wereld te zetten, te manifesteren. Blijf hierbij trouw aan jezelf.
De kleuren van Kin 10 zijn diepmagenta/violet/geel, Kleurcode 10. Neem je ruimte in (diepmagenta) om je intentie in de wereld te zetten. Het is tijd voor actie!

24 mei 2020:
Vandaag is het 11 Chuen, Kin 11. Chuen is Maya voor Aap en gaat over het kinderlijke genieten. Speel en voel blijheid, vreugde. Je intentie heb je gisteren in de wereld gezet en mag je vandaag loslaten. Dat is ook waar Buluk ofwel toon 11 over gaat.
De kleuren van Kin 11 zijn blauw/violet/geel, Kleurcode 11. Ze laten je spelen en blij zijn, blij dat het klaar is, blij dat het gelukt is! Het geeft je meer zelfvertrouwen.

25 mei 2020:
Vandaag is het 12 Eb, Kin 12. Eb is Maya voor Weg of Pad (in het Dreamspell is het Mens) en gaat over je vrije wil. Als mens heb je het vermogen om je eigen weg te kiezen, voor je Goddelijke intentie.
La Ka of toon 12 vraagt je om de opgedane kennis van de afgelopen 11 dagen te integreren in de bestaande wijsheid. Kijk naar het grote geheel!
De kleuren van Kin 12 zijn geel/violet/geel, Kleurcode 12. Ze laten je krachtig voelen, je eigenwaarde groeien. Wat heb je veel geleerd!

26 mei 2020:
Vandaag is het 13 Ben, Kin 13, de laatste dag van het Imix wavespell. Ben is Maya voor Suikerriet (in het Dreamspell is het Hemelwandelaar) en gaat over moed om je verbonden te voelen met Hemel en Aarde en het onbekende op je pad aan te gaan.
Bij Oxlahun of toon 13 rond je deze creatiecyclus van 13 dagen af en bereid je je voor op de nieuwe cyclus. Terug bij jezelf, een stiltepunt van eenheid.
De kleuren van Kin 13 zijn groen/blauw/oranje, bol 13. Ze laten je genieten in het moment (oranje), volledig bij en in jezelf (blauw). In voorbereiding voor de volgende cyclus.

In het artikel over de Tzolkin lees meer informatie over deze kalender.
*Een deel van de tekst is een vrije vertaling uit het boek "The Serpent and the Jaguar: Living in Sacred Time" van Birgitte Rasine.

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om deze informatie te delen.