Bekijk de Workshops →

Imix wavespell: 3 t/m 15 juli

Geplaatst op 3 juli 2022

Vandaag is het 1 Imix, het begin van een een nieuwe cyclus van 260 dagen in de Tzolk'in. Tijdens deze cyclus reis je langs 20 wavespells van 13 dagen, elk wavespell heeft een eigen thema en is een cyclus van creatie. Door dit bewust te doorlopen neem je een volgende stap op de ladder van bewustZijn.

Imix is een Maya woord voor Draak, de Draak die komt uit de baarmoeder van de Hunab K'u (de hemel) en op Aarde geboren wordt. Imix geeft geboorte aan nieuw leven, voedt en koestert het. Een initiator en een schepper in de fysieke wereld. Imix regelt de komende 13 dagen.
Hun, toon 1, is het zaad van je gedachten. Niet alles zal tot bloei komen in Imix. Heb vandaag zorg voor wat en waar je zaait, dat bepaalt hoe je ideeën zich later zullen manifesteren.
Bij 1 Imix (Kin 1) past Kosmische Mens 01, groen/koningsblauw/goud. Vanuit de Bron (goud) kom je op Aarde in een lichaam (groen). Je gaat ontdekken en je zorgt voor je lichaam, koestert en voedt het, en zo kan er een creatieve levensstroom op gang komen.

4 juli 2022:
Vandaag is het 2 Ik', Kin 2. Ik' is Maya voor Wind en gaat over communicatie vanuit je hart. Je wilt het liefst doorgaan met je intentie van gisteren. Ca (toon 2) vraagt je echter te stabiliseren. Kijk naar wat je nodig hebt om je intentie te realiseren, maar ook naar de obstakels.
De kleuren bij Kin 2 zijn rood/koningsblauw/goud, Kosmische Mens 02. De kleurencombinatie helpt je bij het onderscheiden van wat je wel en wat je niet nodig hebt. Luister naar je hart ❤️

5 juli 2022:
Vandaag is het 3 Akb'al, Kin 3. Akb'al is Maya voor Nacht en gaat over de kracht van de stilte. In de stilte is alles mogelijk, is er liefde, kun je dromen en kun je alles creëren. Akb'al, in het donker van de Nacht, kan ook onzekerheid geven, je wordt uitgedaagd om te blijven vertrouwen.
Ox (toon 3) laat je in beweging komen en dienstbaar zijn. Blijf wel goed bij je eigen dromen en vul ze niet in voor anderen.
De kleuren bij Kin 3 zijn geel/koningsblauw/goud, Kosmische Mens 03. Ze helpen bij het voelen van je lichaam en je mind uitzetten, zodat er stilte komt.

6 juli 2022:
Vandaag is het 4 Kan, Kin 4. Kan is een Maya woord voor Zaad en laat je intenties tot bloei komen en vermeerderen. Kan heeft echter Can (toon 4) nodig om je intentie te laten gronden, een beeld te geven over hoe het eruit kan gaan zien.
De kleuren bij Kin 4 zijn diepmagenta/koningsblauw/goud, Kosmische Mens 04. Ze laten je een beeld vormen over jezelf en helpen je met groeien en ruimte innemen.

7 juli 2022:
Vandaag is het 5 Chicchan, Kin 5. Chicchan is Maya voor Slang en laat je onthechten van de materie. Volg je zintuigen, je passie, zodat er groei en verandering kan plaatsvinden.
Ho (toon 5) bekrachtigt de vorm (Can/toon 4) van je intentie. Wat heb je nog nodig ... een cursus, workshop? Het is een goede dag om hierin actie te ondernemen.
De kleuren bij Kin 5 zijn blauw/koningsblauw/goud, Kosmische Mens 05 Ze brengen je tot rust, zodat je goed kunt voelen wat je nodig hebt voor de volgende stap. Voel wat je lichaam je wilt vertellen!

8 juli 2022:
Vandaag is het 6 Cimi, Kin 6. Cimi is Maya voor Dood (in Dreamspell is het Wereldoverbrugger) en is een krachtige transformerende energie om je door (innerlijke) obstakels en blokkades heen te helpen voor het verder realiseren van je intentie. Uac (toon 6) brengt de stroom op gang en trekt aan wat je nodig hebt. Uac heeft een nuchtere en praktische aanpak.
De kleuren bij Kin 6 zijn goud/koningsblauw/goud, Kosmische Mens 06. Deze kleuren helpen je om goed bij jezelf te blijven en vanuit je innerlijke kracht en wijsheid de dingen aan te pakken.

9 juli 2022:
Vandaag is het 7 Manik', Kin 7. Manik' is Maya voor Ree (in het Dreamspell is het Hand) en vraagt je om gericht te handelen, samenbrengen wat samen hoort te zijn, partij kiezen of een beslissing nemen. Uc (toon 7) kan je helpen om overzicht te krijgen, door alles heen te zien. Je staat nu in het midden met zicht op verleden en toekomst. Handel in waarheid, eer en respect en je zult bergen verzetten vandaag 😉
De kleuren bij Kin 7 zijn groen/violet/geel, Kosmische Mens 07. Geel geeft je helderheid en overzicht om de juiste beslissing te nemen (groen). Je kunt dan vanuit je eigen kern handelen.

10 juli 2022:
Vandaag is het 8 Lamat, Kin 8. Lamat is Maya voor Ster en vraagt je om alle samengebrachte delen samen te smelten tot één liefdevol geheel, zodat je naar alle kanten toe kan stralen!
Vaxac (toon 8) ondersteunt hierbij en verbindt de vorm van je intentie (toon 4) en wie je in oorsprong bent. Je komt op een hoger level en maakt verbinding met de Ziel.
De kleuren bij Kin 8 zijn rood/violet/geel, Kosmische Mens 08, communicatie met het innerlijk. Geel geeft helderheid in je hoofd, waardoor je meer gaat voelen wat je hart voor boodschap heeft. Eenheid in jezelf!

11 juli 2022:
Vandaag is het 9 Muluc, Kin 9. Muluc is Maya voor Offer of Geschenk (in het Dreamspell is het Maan) en vraagt je mee te gaan in de stroom van het leven, je over te geven aan de veranderingen van dit moment. Bolon (toon 9) helpt je het laatste bijeen te brengen om je intentie te manifesteren. Ga niet in de stress, maar blijf vertrouwen dat alles wat je nodig hebt er zal zijn.
De kleuren bij Kin 9 zijn lichtgeel/violet/geel, Kosmische Mens 09. Van deze kleuren wordt je praktischer, rustiger en ze geven je een goede gronding. Vanuit een innerlijk vertrouwen kijk je naar jezelf en volg je jouw instincten.

12 juli 2022:
Vandaag is het 10 Oc, Kin 10. Oc is Maya voor Hond of Coyote en gaat over trouw zijn aan jeZelf, aan je goddelijke essentie. Je mag je laten leiden door deze essentie en leiderschap tonen!
Lahun (toon 10) vraagt je om je intentie te perfectioneren en in de wereld te zetten, te manifesteren. Blijf hierbij trouw aan jezelf.
De kleuren bij Kin 10 zijn diepmagenta/violet/geel, Kosmische Mens 10. Neem je ruimte in (diepmagenta) om je intentie in de wereld te zetten. Het is tijd voor actie!

13 juli 2022:
Vandaag is het 11 Chuen, Kin 11. Chuen is Maya voor Aap en gaat over het kinderlijke genieten. Speel en voel blijheid, vreugde. Je intentie heb je gisteren in de wereld gezet en mag je vandaag loslaten. Dat is ook waar Buluk (toon 11) over gaat.
De kleuren bij Kin 11 zijn blauw/violet/geel, Kosmische Mens 11. Ze laten je spelen en blij zijn, blij dat het klaar is, blij dat het gelukt is! Het geeft je meer zelfvertrouwen.

14 juli 2022:
Vandaag is het 12 Eb, Kin 12. Eb is Maya voor Weg of Pad (in het Dreamspell is het Mens) en gaat over je vrije wil. Als mens heb je het vermogen om je eigen weg te kiezen, voor je Goddelijke intentie. La Ka (toon 12) vraagt je om de opgedane kennis van de afgelopen 11 dagen te integreren in de bestaande wijsheid. Kijk naar het grote geheel!
De kleuren bij Kin 12 zijn geel/violet/geel, Kosmische Mens 12. Ze laten je krachtig voelen, je eigenwaarde groeien. Wat heb je veel geleerd!

15 juli 2022:
Vandaag is het 13 Ben, Kin 13, de laatste dag van het Imix wavespell. Ben is Maya voor Suikerriet (in het Dreamspell is het Hemelwandelaar) en gaat over moed om je verbonden te voelen met Hemel en Aarde en het onbekende op je pad aan te gaan. Bij Oxlahun (toon 13) rond je deze creatiecyclus van 13 dagen af en bereid je je voor op de nieuwe cyclus. Terug bij jezelf, een stiltepunt van eenheid.
De kleuren bij Kin 13 zijn groen/blauw/oranje, Kosmische Mens 13. Ze laten je genieten in het moment (oranje), volledig bij en in jezelf (blauw). In voorbereiding voor de volgende cyclus.

In het artikel over de Tzolk'in lees je meer informatie over deze kalender.
*Een deel van de tekst is een vrije vertaling uit het boek "The Serpent and the Jaguar: Living in Sacred Time" van Birgitte Rasine.

Ga hier verder naar het volgende wavespell >>

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om deze informatie te delen.