Bekijk de Workshops →

2017 ... in kleuren

Geplaatst op 1 januari 2017

Een nieuw jaar met nieuwe kansen ligt voor ons. Wat kunnen we verwachten?
In dit artikel heeft Kapacha Lescher ons een vooruitblik gegeven met betrekking tot de astrologie. Maar als we nu eens kleur geven aan het jaar 2017, hoe zou dit er dan uitzien? Dat is waar dit artikel over gaat.

Als we 2017 optellen (2+0+1+7), dan krijgen we een 10. Tien is een getal van verandering, een keuze maken. Zo was 2016 een 9-jaar, een jaar van zuiveren en afsluiten. In 2017 gaan we dus een nieuw begin maken.

Kleurencombinatie 10 van Aura-Soma is groen/groen en heet Omarm een Boom. Het gaat hierbij om ruimte geven, besluiten nemen om verandering aan te gaan, om meer vanuit ons hart (groen) te leven.

De Tarotkaart die hierbij past is Rad van Fortuin. Hier ligt een deel van je levensopgave. Het is nu tijd om je hiermee bezig te houden. Vertrouw op je kracht, inzicht en ervaring om de valkuilen van de vorige fase, het vorige jaar, achter je te laten en nieuwe wegen in te slaan die nieuwe kansen bieden.

Voor het jaar 2017 heb ik ook 4 kleurencombinaties gekozen, zoals we dit ook doen in een persoonlijk consult. Dit is een keuze voor het grote geheel, voor de wereld.

1 Archangel Ambriël, lichtroze/diepmagenta (110), is het thema waar we naar mogen kijken. Als we op een liefdevolle manier naar de zaken kijken, zullen we merken dat oordelen wegvallen. Er zijn geen maskers of trucjes meer nodig, want we zullen er zo doorheen prikken. We willen ons alleen nog profileren vanuit onze innerlijke kracht.

2 Liefde en Wijsheid, lichtkoraal (87), is onze uitdaging, dat we meer vertrouwen in onze wijsheid mogen hebben. Dat we in de spiegel durven kijken naar onszelf, maar ook op een liefdevolle manier naar onze gevoelens. De wet van oorzaak en gevolg kan tot een einde komen.
Zie dit ook op de Tarotkaart afgebeeld. Het is de Return van de Kluizenaar, nummer 9, het getal van 2016! Je weet nu wat er allemaal is en je gaat er iets aan doen!

3 Oberon, helder/turquoise (86), is ons pad, dat nu duidelijker voor ons ligt door het licht bovenin de combinatie. We kijken naar onze eigen behoeften, naar wat we willen en zorgen dat we onszelf vullen, verzorgen, liefde geven. Er komt meer vertrouwen, we gaan duidelijker communiceren, we praten vanuit ons hart.

4 Orion & Angelica, lichtblauw/lichtroze (58), laat zien wat er kan veranderen als we werkelijk in de spiegel kijken. We kunnen weer volledig in contact zijn met ons Innerlijk Kind, met ons Ware Zelf en leven vanuit vreugde, opnieuw gaan creëren.
We krijgen meer geduld en kracht om lief te hebben zonder daarbij vast te houden, afhankelijk te zijn van anderen.

Als ik het samenvat gaat het om jouw weg, jouw waarheid, jouw leven en dit te verbinden met de rest van de wereld. Je mag naar buiten komen. Gevoelens van onzekerheid lossen op en je wordt doelbewuster.
Je gaat jouw Ster weer laten stralen, in volle glorie!

De verborgen kleuren achter dit alles is kleurencombinatie 23, Liefde en Licht, rozenroze/roze ... het hervinden van eigenliefde, eigen autoriteit en authenticiteit!

Bijzonder is ook de Maya zegel (uit de klassieke telling) van dit jaar. De zegel van de eerste dag van het jaar, 1 januari, zet de toon voor het hele jaar.

Vandaag is het 7 Eb, Kin 72. Eb heet ook wel gele Mens, en wil dat je uit vrije wil kiest voor je eigen weg. Nu is er niet één weg die je kunt volgen, maar er zijn er vele, met ook tussenweggetjes. Het gaat erom te genieten en leren van elke reis die je maakt.

Uuc (toon 7) laat je zien wat je hebt gehad en wat er nog voor je ligt, je staat in het midden. Stem je af op je (goddelijke) intentie en voel hoe het NU is. Durf jij de toekomst in te stappen?

De kleuren van Kin 72 zijn blauw/oranje, bol 72, de Clown. Het gaat hierbij over zelfrespect, onafhankelijkheid en de behoefte aan vrijheid. Maskers af, laat jezelf maar zien. Met een humoristische kijk op het leven, zal je pad luchtiger en vrolijker worden.

Ik wens je een fantastisch 2017 toe! Dat het jouw jaar mag worden, waarin je werkelijk 'naar buiten' komt! :)

Hartegroet,
Ineke
Catharine