Bekijk de Workshops →

Ix wavespell: 16 t/m 28 juli

Geplaatst op 16 juli 2022

Vandaag begint het Ix wavespell. Ix is Maya voor Jaguar (in het Dreamspell is het Tovenaar). Ix is de verbinding tussen het Aardse en het Universum via je hart. Als je in het moment kan blijven, kun je in verbinding komen/zijn met je oer-wijsheid ... de uitnodiging voor de komende 13 dagen.
De kleuren van Kin 14 zijn rood/blauw/oranje, Kosmische Mens 14. Verbind je met je hart, met je passie (rood) en voel (oranje) wat jouw lichaam je wilt vertellen

17 juli 2022:
Vandaag is het 2 Men, Kin 15. Men is Maya voor Adelaar en vraagt je de Aardse realiteit te overstijgen en naar je grenzeloze ambities te kijken. Blijf je wel bewust van de fysieke mogelijkheden. Ca (toon2) wijst je op de dualiteit in jezelf, maar samen met Men zie je hoe je dit kunt aanpakken.
De kleuren bij Kin 15 zijn geel/blauw/oranje, Kosmische Mens 15. Focus je op je eigen centrum, op je lichaam en geef ruimte aan je schaduwkanten.

18 juli 2022:
Vandaag is het 3 Cib, Kin 16. Cib is Maya voor Uil (in het Dreamspell gele Krijger). Cib vraagt je om je open te stellen voor je wijsheid, contact met je innerlijk weten. Door Ox (toon 3) lijkt het misschien op instructies van je voorouders, maar laat je hierdoor niet verwarren. Kijk er alleen maar naar, zonder oordeel.
De kleuren bij Kin 16 zijn diepmagenta/blauw/oranje, Kosmische Mens 16, verbinden met je ware Zelf. Ze geven inzicht in geven en nemen.

19 juli 2022:
Vandaag is het 4 Caban, Kin 17. Caban is Maya voor Aarde en vraagt je te laten leiden door het ritme van Moeder Aarde, meegaan in de synchroni-citeit. De stabiele energie van Kan (toon 4) is een goede ondersteuning vandaag. Accepteer alles zoals het is, zonder twijfel, angst of verzet.
De kleuren bij Kin 17 zijn lichtblauw/blauw/oranje, Kosmische Mens 17. Ze helpen je goed te voelen, voorbij de emotie, zodat er eenheid in jezelf komt en je met de flow kunt meegaan.

20 juli 2022:
Vandaag is het 5 Etznab, Kin 18. Etznab is Maya voor Vuursteen (in het Dreamspell is het witte Spiegel). Etznab laat je zien wat echt is en wat niet; het zichtbaar maken van illusies omtrent jouw waarheid. Ho (toon 5) zal je bekrachtigen om jouw waarheid te manifesteren.
De kleuren bij Kin 18 zijn oranje/blauw/oranje, Kosmische Mens 18. Ze geven je moed om je zelfbedrog te overwinnen, oprecht naar jezelf te kijken.

21 juli 2022:
Vandaag is het 6 Cauac, Kin 19. Cauac is Maya voor Storm en gaat over transformatie van alle onzuiverheden die je verhinderen je te verbinden met je Ziel. Uac (toon 6) zal dit vandaag nog eens versterken en aantrekken wat nodig is voor manifestatie.
De kleuren bij Kin 19 zijn lichtgroen/rood/groen, Kosmische Mens 19. Ze ondersteunen de vernieuwing door verandering te brengen in het denken. Een betere communicatie tussen hoofd en hart.

22 juli 2022:
Vandaag is het 7 Ahau, Kin 20. Ahau is Maya voor Zon en gaat over accepteren van alles wat er is, Zijn, je Licht stralen. Uuc (toon 7) geeft reflectie en stemt je af op je Goddelijke intentie. Uuc helpt je duidelijkheid te creëren hoe je verder kan met je intentie. Wat wordt je volgende stap?
De kleuren bij Kin 20 zijn roze/rood/groen, Kosmische Mens 20. Ze vullen je met warmte, liefde en dankbaarheid. Door de hartverbinding wordt duidelijk wat je verder wilt.

23 juli 2022:
Vandaag is het 8 Imix, Kin 21. Imix, de Draak, kan je door anderen afgewezen laten voelen door te weinig zelfvertrouwen. Uaxac (toon 8) wil juist harmoniseren en de verbinding herstellen tussen jou en de Bron. De vorm verbinden met het Goddelijke.
De kleuren bij Kin 21 zijn geel/rood/groen, Kosmische Mens 21. Ze helpen je beter te verbinden met je lichaam en met de Aarde, waardoor jouw (zelf-)vertrouwen kan groeien.

24 juli 2022:
Vandaag is het 9 Ik’, Kin 22. Ik’, de Wind, blaast vandaag binnenin je. Zoek de Bron van je ziel en begeleid het naar de juiste plek op jouw pad. Bolon (toon 9) brengt dat bijeen wat nog nodig is om je intentie van dit wavespell te kunnen manifesteren bij toon 10.
De kleuren bij Kin 22 zijn diepmagenta/rood/groen, Kosmische Mens 22. De kleuren helpen je om een nieuw gezichtspunt in te nemen en liefdevol(ler) met jezelf om te gaan.

25 juli 2022:
Vandaag is het 10 Ak'bal, Kin 23. Zoek de stilte op van Ak'bal, de Nacht. Het is je veilige plek, de plek waar je dromen en ideeën ontstaan. Met behulp Lahun (toon 10) kun je deze nu manifesteren. Ken jezelf, deel je dromen en leef in liefde.
De kleuren bij Kin 23 zijn blauw/rood/groen, Kosmische Mens 23. Je hebt er geen moeite mee jezelf en anderen te nemen zoals ze zijn. Er is harmonie.

26 juli 2022:
Vandaag is het 11 Kan, Kin 24. Alles wat je uit liefde hebt gezaaid, komt vandaag tot wasdom. Buluk (toon 11) zal je het resultaat laten zien.
De kleuren bij Kin 24 zijn groen/rood/groen, Kosmische Mens 24. Maak verbinding met je lichaam, met je hart en voel/zie al je kwaliteiten. Weet dat alles er is.

27 juli 2022:
Vandaag is het 12 Chicchan, Kin 25. Kijk naar de essentie en de voortgang van je leven, de ervaringen die je hebt gehad en de mensen die je hebt ontmoet. Als er nu verwarring en onrust in je leven is, vraag dan Chicchan, de Slang, om je hieruit te leiden. Gebruik de krachtige energie van La Ka (toon 12) om dit te herdefiniëren naar een leven waar je altijd al van gedroomd hebt, maar nooit dacht te kunnen bereiken.
De kleuren bij Kin 25 zijn groen/goud/koningsblauw, Kosmische Mens 25. Vul je met nieuwe energie, nieuwe dromen en bevrijd je van alle negatieve gevoelens.

28 juli 2022:
Vandaag is het 13 Cimi, Kin 26. Sluit je reis door dit Ix of Jaguar wavespell af met respect voor en de acceptatie van jezelf en je volledige potentieel. Oxlahun (toon 13) verrijkt de diepe transformerende krachten van Cimi, de Dood. Geniet hiervan. De overgang die je zoekt is niet tijdelijk, maar eerder de volgende stap in je persoonlijke evolutie.
De kleuren bij Kin 26 zijn rood/goud/koningsblauw, Kosmische Mens 26. Dit Mensje zorgt voor het erkennen van jezelf, zodat je volledig in je centrum kan komen. De regie van je leven krijg je (weer) in eigen handen!

In het artikel over de Tzolk'in lees je meer informatie over deze kalender.
*Een deel van de tekst is een vrije vertaling uit het boek "The Serpent and the Jaguar: Living in Sacred Time" van Birgitte Rasine.

Ga hier verder naar het volgende wavespell >>

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om deze informatie te delen.