Bekijk de Workshops →

Kan wavespell: 23 november t/m 5 december

Geplaatst op 23 november 2022

Vandaag begint het Kan wavespell. Kan is Maya voor Zaad en gaat over de magie van ontkieming en groei, de kracht om leven te geven.
De Natuur zelf laat elke dag haar vruchtbaarheid en creativiteit opnieuw zien. In bloeiende nieuwe vormen van leven, die het kleinste voeden en het grootste ondersteunen. In de levendige kleuren van haar luchten, bossen en zeeën, door het ontketenen van stormen, winden en aardbevingen. Keer op keer al haar krachten met oneindig geduld, instinct en de oeroude wijsheid in balans brengend.
Voordat je nieuwe zaden kunt laten ontkiemen is het goed om te zien hoe het met jouw vitale energie is gesteld, de ideeën die je eerder hebben belemmerd of vastgezet in het net van onvermogen bij gebrek aan mogelijkheden. Ook jij bent een kracht van de Natuur. Bevrijd je geest van macht en structuren, breng jezelf in balans zoals de Natuur dit doet en leef jouw leven!
De kleuren bij Kin 144 zijn diepmagenta; blauw/geel/violet, Kosmische Mensjes 79 en 65. Ze helpen je om je op jezelf te richten, de eenheid in jezelf te voelen. Dit geeft rust en het vermogen om jouw leven te gaan voeden.

24 november 2022:
Vandaag is het 2 Chicchan, Kin 145. Weet dat je alles in je hebt, positief en negatief: de kracht om te creëren of te vernietigen, om te evolueren of een stap terug te doen, te verbinden of af te sluiten, om te kijken of te negeren. Het is de dualiteit van het leven en onze ervaring op deze Aarde.
De uitdaging is om je te bevrijden van jouw gevangenissen, innerlijk en uiterlijk, zodat je een juiste beslissing kunt nemen en deze kracht verstandig en rechtvaardig kan gebruiken. Zoals de Slang (Chicchan) zijn huid verliest om te kunnen groeien en veranderen. De keuze is altijd aan jou, hoe machteloos jij je kunt voelen of hoe anderen jou willen controleren. De keuze is aan jou!
De kleuren bij Kin 145 zijn diepmagenta; violet/geel/violet, Kosmische Mensjes 79 en 66. Ze helpen je om naar je gevoel en jouw intuïtie te luisteren, goed bij jezelf te blijven en jouw eigen pad te blijven volgen.

25 november 2022:
Vandaag is het 3 Cimi, Kin 146. Soms blijken de dingen, die we normaal gesproken zouden ontwijken, zoals twijfel, risico en onzekerheid, een goede uitwerking te hebben. Cimi, de Dood, geeft je de mogelijkheid om de negatieve energieën van Ox (toon 3) te transformeren in een meer positieve uitvoering: twijfel kan uitgroeien tot vertrouwen, risico kan omgezet worden in kansen, onzekerheid kan wijsheid worden en een tegenwerking kan leiden tot begeleiding.
Profiteer van de diepe kracht van Cimi om de obstakels in je leven te overwinnen en om te zetten in pijlers van kracht.
De kleuren bij Kin 146 zijn diepmagenta; lichtgroen/magenta/ olijfgroen, Kosmische Mensjes 79 en 67. Ze geven je meer vertrouwen en doorzettingsvermogen om je angsten en onzekerheden onder ogen te zien. Het 'dood gaan' is een transformatie van jezelf.
Zeg JA tegen je leven, JA tegen de dood en JA tegen jezelf!

26 november 2022:
Vandaag is het 4 Manik', Kin 147. Om ware kracht en gezag te kunnen uitoefenen, dien je in evenwicht te zijn. Als je invloed en macht wilt bereiken vanuit een verkeerde intentie, zoals hebzucht, ego, eigenbelang, wraak of boosheid, zal het niet lang standhouden. Vroeg of laat barst je valse vesting uiteen. Blijvende, duurzame, persoonlijke kracht staat stevig op de vier pijlers van respect, ethiek, nederigheid en leiderschap. Kan (toon 4) ondersteunt vandaag de vier krachtige poten van Manik', het Hert, en brengt evenwicht in je doel en intentie, versterkt je kracht voor altijd.
De kleuren bij Kin 147 zijn diepmagenta; rood/magenta/olijfgroen, Kosmische Mensjes 79 en 68. Ze helpen je een drang naar heerschappij en autoriteit om te buigen naar meer vertrouwen en zelfverzekerdheid. Je gaat handelen vanuit je hart en zo ontstaat er meer saamhorigheid.

27 november 2022:
Vandaag is het 5 Lamat, Kin 148. Deze combinatie geeft een verdubbeling van overvloed en vruchtbaarheid. Lamat, de Ster, en Ho (toon 5) zorgen voor een zonovergoten waterval van creatieve energie. Vraag voor alles wat vruchtbaarheid en overvloed nodig heeft, dit kan voor spiritueel, emotioneel, mentaal, fysiek, biologisch of materieel ... vraag en wees bereid om het te ontvangen. Maar boven alles ... geniet ervan, zonder angst, schuld of schaamte!
De kleuren bij Kin 148 zijn diepmagenta; geel/magenta/ olijfgroen, Kosmische Mensjes 79 en 69. Ze helpen lichaam, geest en ziel samen te laten komen, zodat er heelheid kan ontstaan en jij voor jezelf kiest en jezelf geeft wat je nodig hebt.

28 november 2022:
Vandaag is het 6 Muluc, Kin 149. Als het al niet eenvoudig is om je persoonlijke leven in balans te houden, dan kan het binnen een gezin helemaal onmogelijk lijken! Vandaag zijn Uac (toon 6) en Muluc de redding voor de vermoeide ouder. Uac geeft ondersteuning voor vitaliteit en stabiliteit van de gezin en Muluc, het Offer, bevordert de innerlijke harmonie en rust. Dit betekent niet, dat deze balans op magische wijze naar je toe komt. Je hebt nog steeds je werk te doen, maar wel met twee krachtige energieën die je hierbij ondersteunen 😉
De kleuren bij Kin 149 zijn diepmagenta; diepmagenta/magenta/ olijfgroen, Kosmische Mensjes 79 en 70. Ze helpen je bij het analyseren en elimineren van zaken die jou niet meer dienen, zodat er rust komt in je hoofd en balans in je lichaam.

29 november 2022:
Vandaag is het 7 Oc, Kin 150. Uuc (toon 7) is het middelpunt van 13, het meest neutrale punt en in het bijzonder het centrum van wetten van de mens en het leven zelf. Bevrijd je geest en ziel van karmische gevangenissen, die door generaties van onjuist gezag, regels en verplichtingen opgebouwd zijn. Maak een einde aan deze "wetten" waaraan jij je tot nu toe hebt onderworpen en neem je eigen gezag terug om te groeien en te bloeien. Houd er wel rekening mee, dat deze oude energieën zullen proberen om je tegen te houden. Houd vol en claim je aangeboren rechten als een vrij, onafhankelijk mens en lid van de samenleving.
De kleuren bij Kin 150 zijn diepmagenta; blauw/magenta/olijfgroen, Kosmische Mensjes 79 en 71. Blauw, element Water, helpt je om je te verbinden met je oer-wijsheid. Zo kun jij je losmaken van oude patronen die jou hebben vastgezet. Bevrijd jezelf en kies voor de zonnige kant.

30 november 2022:
Vandaag is het 8 Chuen, Kin 151. Volgens de Q’iché Maya is het vandaag de eerste dag van de heilige Tzolk'in kalender; het is een periode van feesten en festiviteiten. Het is onbekend waarom de kalender op een Uaxac (toon 8) dag begint, maar wat zeker is, is dat dit een bijzonder krachtige en gunstige dag is. Het is één van die dagen in de Tzolk'in dat de energieën van zegel en toon elkaar perfect weerspiegelen. Beiden gaan over het weven van het leven, de draad van de tijd, en de heilige energie van geboorte.
De kleuren bij Kin 151 zijn diepmagenta; olijfgroen/magenta/olijfgroen, Kosmische Mensjes 79 en 72. Ze helpen je diep naar binnen te gaan en een werkelijke verbinding te maken met je wezen, met je innerlijke kracht en die van moeder natuur; wat een natuurlijke en creatieve verbinding zou moeten zijn.

1 december 2022:
Vandaag is het 9 Eb, Kin 152. We gebruiken allemaal een ritueel om het begin van iets belangrijks aan te geven in ons leven, ongeacht ras, godsdienst of nationaliteit. Denk hierbij aan geboorte en verjaardagen, diploma uitreikingen, bruiloften en jubilea, zaaien en oogsten, en ga zo maar door.
Vandaag slaan Eb, het Pad, en Bolon (toon 9) hun handen ineen voor een overvloed aan zegeningen en goede wensen op die momenten dat je ze wilt vieren.
De kleuren bij Kin 152 zijn diepmagenta; lichtgroen/groen/rood, Kosmische Mensjes 79 en 73. Ze geven een nieuw (spiritueel) begin aan. Ze helpen je om jouw plek in te nemen, de nieuwe jij mag nu naar buiten komen.

2 december 2022:
Vandaag is het 10 Ben, Kin 153. Wees een baken van stralend licht in het gezin. Je hebt alle know-how om conflicten, spanningen en onenigheid te bespreken en je gezin weer in harmonie te brengen. De uitdaging is om te leren je gezag op een meelevende en waardige wijze te hanteren. Sta open voor de onvoorspelbare gezinsdynamiek, blijf flexibel en oordeel niet.
De kleuren bij Kin 153 zijn diepmagenta; roze/groen/rood, Kosmische Mensjes 79 en 74. Ze helpen je te zijn zoals je werkelijk bent. Alles wat je doet, doe je nu vanuit je hart, liefdevol en met respect.

3 december 2022:
Vandaag is het 11 Ix, Kin 154. Richt je op de enorme kracht van Buluk (toon 11) en stem je af op het pad van Ix, de Jaguar. Vernieuw het contact met je innerlijke kracht en doorbreek elke barrière die je steeds probeert tegen te houden, ongeacht of het trots, ego, afgunst, valsheid, ondankbaarheid, onwetendheid of luiheid is.
De kleuren bij Kin 154 zijn diepmagenta; geel/groen/rood, Kosmische Mensjes 79 en 75. Ze helpen je te verbinden met je innerlijke kracht, verbonden met Moeder Aarde én met de Kosmos. Het vult je met Licht en verdrijft duistere machten. Voel de kracht van de Jaguar 🐆 in je bekken!

4 december 2022:
Vandaag is het 12 Men, Kin 155. Het zaad, dat je diep van binnen draagt, kan gemakkelijk opgepakt worden door Men, de Adelaar, die het meeneemt hoog in de lucht. Het is het zaad, dat je verleden, heden en toekomst bevat, de totaliteit van je leven verpakt in een schelp. Je weet nooit waar de klauwen van de grote vogel het zaad zal laten vallen, zodat het kan ontkiemen en groeien tot een nieuwe jij! Hoe het gebeurt is aan jou: je kunt Men begeleiden met je intenties en doelen ... je kunt ook de zaden zomaar laten vallen 😉
De kleuren bij Kin 155 zijn diepmagenta; diepmagenta/groen/rood, Kosmische Mensjes 79 en 76. De kleuren helpen je om in actie te komen, je doelen te bepalen en hiernaar te handelen.

5 december 2022:
Vandaag is het 13 Cib, Kin 156, de laatste dag van het Kan wavespell. Het is een ongelooflijk krachtige dag, waarin Cib, de Uil, een natuurlijke verbinding maakt met de voorouderlijke lijnen; Oxlahun (toon 13) je de mogelijkheid geeft voor het verbeteren en aanscherpen van je waar-neming, intuïtie en de toegang tot andere dimensies; en de onderstroom van Kan, die je voeding, genezing en bevrijding geeft van zichtbare en onzichtbare gevangenissen.
Als je de pijn en het lijden vanuit de familielijnen wilt helen, jezelf wilt bevrijden van angst, onderdrukking en controle, of een nog niet gerealiseerd potentieel wilt vervullen, dan heb je vandaag de unieke mogelijkheid om deze mix van krachtige energieën aan te roepen. 😃
De kleuren bij Kin 156 zijn diepmagenta; blauw/groen/rood, Kosmische Mensjes 79 en 77. Ze helpen je bij het bevrijden van oude (karmische) pijnen, zodat jij weer de persoon kan zijn die je bedoeld was te zijn. Noem het een wedergeboorte. Alle zaadjes zijn gezaaid, geef ze nu de mogelijkheid om te ontkiemen en te groeien!
Morgen begint het Caban of Aarde wavespell, dus geef je zaadjes voeding!

  • Vanaf Kin 80 zie je bij elke Kin Kosmische Mens 79 staan. Dit is omdat we 79 dagen vooral fysiek bezig zijn geweest, de laag van het Lichaam, en we nu 79 dagen de Geest/Mind aandacht gaan geven. Niet dat we de Mind gaan volgen, nee, we gaan deze kalmeren, in balans brengen, zodat we verder kunnen groeien in bewustwording. Mensje 79 geeft extra stabiliteit. Bij Kin 159 gaan we naar de Ziel.

In het artikel over de Tzolk'in lees meer informatie over deze kalender.
*Een deel van de tekst is een vrije vertaling uit het boek "The Serpent and the Jaguar: Living in Sacred Time" van Birgitte Rasine.

Ga hier verder naar het volgende wavespell >>

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om deze informatie te delen.