Bekijk de Workshops →

Koningsblauw

Geplaatst op 26 februari 2020

Koningsblauw is een belangrijke kleur als je de verantwoordelijkheid voor je leven wilt (terug) nemen, weer macht over jouw leven wilt krijgen. Bij het inkleuren van de Iconen zie ik met regelmaat dat mensen dit nog veel buiten zichzelf laten liggen. Als ik doorvraag blijkt er vaak een dominante ouder, partner, werkgever te zijn (geweest). In de groepen op Facebook heb ik hier al eens een video over gedeeld.

Waar gaat de kleur koningsblauw over?
Het is een kleur om helderheid en rust te krijgen, om 'af te koelen' na een verhitte discussie. Zo kun je de zaken weer helder gaan zien. De kleur geeft een nieuwe opening, opent deuren. Deze opening kun je elke dag zien ... de hemel kleurt namelijk koningsblauw vlak voordat de Zon opkomt. Elke nieuwe dag kan een nieuw begin zijn met nieuwe kansen.

In het engels is het Royal blue. Je kunt het dus zien als een koninklijke kleur. Koningin Maxima droeg deze kleur bij de kroningsceremonie. Met deze kleur mag je leven in overvloed en dat kan alleen als jij dit jezelf toestaat.

Koningsblauw gaat ook over autoriteit, door anderen of voor jezelf. Vroeger waren de uniformen van de politie koningsblauw. Bij voldoende koningsblauw neem je het heft in eigen handen om voor jezelf te kiezen, om balans te creëren in jezelf en in je leven. Je krijgt de kracht om iets nieuws te beginnen, ook al zit het tegen. Je bent flexibel en kunt meebewegen.

Op fysiek niveau gaat koningsblauw over je ogen, oren, neus en pijnappelklier. Het heeft ook invloed op je botten en nieren.

Als koningsblauw in disbalans is
kun je doelloos zijn, heb je weinig of geen dromen, ben je niet in contact met je kern, neem je weinig rust, leef je sober, zijn er angsten voor wat een ander over je zou kunnen denken. Je kunt klachten hebben als oorsuizen, doofheid, innerlijke onrust of broze botten.

Wat kan je zelf doen

  • Zet jezelf op de eerste plaats. JIJ bent belangrijk, wat je voelt, wat je denkt, wat je zegt.
  • Zeg NEE als het voor jou niet goed voelt. Anderen zullen dit vreemd vinden, maar ze gaan er vanzelf aan wennen.
  • Erken je eigen capaciteiten, vind je 'eigen song'.
  • Ga eens kijken wat je graag wilt in je leven en wat je nodig hebt om dit te bereiken.
  • Besteed aandacht aan je dromen, schrijf ze op of in ieder geval een paar aandachtspunten.
  • Kijk naar je angsten en belemmerende overtuigingen en ga ze vrijgeven.
  • Maak jezelf weerbaar zijn voor de mening van anderen, het heeft alles met hun te maken en niet met jou!

Chakra
Het 8e chakra, het Kosmische-doorstromingschakra of Droomchakra, heeft koningsblauw als hoofdkleur. Je vindt dit chakra in je nek, onderaan je schedel. Bij dit chakra gaat het er om dat je bewust wordt van jouw dromen en idealen, dat je deze gaat leven. Je krijgt Inzicht in je levensdoel.

Links op de afbeelding zie je welke Kosmische Mensen verbonden zijn met dit chakra. Het zijn de nummers 25 t/m 30. Ze heten v.l.n.r.: Inzicht, Erkennen, Bevestiging, Biologische verjonging, Heling bioritme en Afstemmen.

Als het chakra goed functioneert
ben je authentiek, heb je inzicht, kun je goed luisteren, kun je nieuwe inzichten aanvaarden, is er geen dwangmatigheid of stress. Je hebt je geldzaken op orde en sta je overvloed toe.

Goed om te weten!
Een kleur kun je toevoegen door het te gebruiken in je kleding, voeding en interieur, want kleur neem je op via je ogen, huid en spijsvertering. Helpt dit onvoldoende, dan kun je een (koningsblauw) Kleuressence of Quintessence gaan gebruiken om jezelf te versterken en oude patronen te doorbreken.

Wil je hier meer over weten, kun je natuurlijk contact met me opnemen.

Lees hier ook over de andere kleuren >>

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om informatie te delen, met uitzondering van commerciële doeleinden. Hiervoor is schriftelijke toestemming nodig.