Bekijk de Workshops →

Lorelei Vrouwenfestival

Geplaatst op 13 augustus 2014

Volgende week is het Lorelei Vrouwenfestival in Zeewolde en ik ben me aan het voorbereiden om hier voor de 4e maal naar toe te gaan met KleurBeleven. Het thema dit jaar is: Ik ben dankzij jou.

We zijn geen mensen die moeten leren hoe het is om een ziel te zijn, we zijn zielen die moeten leren hoe volledig mens te zijn. Dit staat bovenaan de pagina met de uitleg over het thema op de website van het festival. Het thema gaat o.a. over het beseffen dat we allemaal verbonden zijn met elkaar, en hiervan bewust te worden roept mildheid en dankbaarheid op.

Naar dit festival toe gaan vergt veel voorbereiding en vraagt tijdens het festival veel inspanning, maar dat is niet erg als je volledig opgeladen weer thuiskomt. Dat was mijn ervaring in de voorgaande jaren.

Dit jaar begon ik enthousiast met alles, maar gaandeweg merkte ik dat er weerstand kwam. Ik leek ook tegengewerkt te worden en stond vandaag eigenlijk op het punt het festival af te zeggen. Totdat een vriendin aan me vroeg, wat nu mijn echte weerstand was? De dieperliggende reden dus ....

Lorelei
Ik ben er op mijn manier naar gaan kijken en dat is de naam Lorelei verbinden met de kleuren van Aura-Soma. Hierbij kreeg ik het volgende: Lorelei geeft fles 40, heet Ik Ben en is rood/goud. Wat was het thema ook alweer? Juist! Ik Ben - dankzij jou. Mag ik er dan niet zijn? Zet ik mezelf weer eens opzij?

De visie van Lorelei is, dat het een plek wil zijn waar vrouwen samen het vrouwzijn in alle facetten vieren, eren, delen, Zijn, uitdragen. Je mag er gewoon de vrouw zijn die je bent, in alle diepte en oppervlakkigheid, in grootsheid en kleinheid, stralend of teneer- geslagen, uitbundig of ingetogen. Een plek waar je niet hoeft te vergelijken ...
Ja, die komt wel binnen bij me!

Vrouwenfestival
Laat ik dan ook maar naar Vrouwenfestival kijken. Dit geeft fles 68, heet Gabriel en is blauw/violet. Deze kleurencombinatie laat je bij je gevoel komen. Je hoeft even niet sterk te zijn, laat je kwetsbaarheid maar zien. Door je gevoelens te uiten kan er heelheid ontstaan. Ook bij deze combinatie mag je er helemaal Zijn!

De complete naam Lorelei Vrouwenfestival bij elkaar: 40 + 68 wordt dan fles 108, Aartsengel Jeremiël en heeft de kleuren midden turquoise/ midden olijfgroen. Door helderheid en inzicht in het verleden kunnen we de bitterheid ervan loslaten waardoor iets nieuws kan ontstaan. Het is het pad naar het hart, zowel vanuit het turquoise als vanuit het olijfgroen.

Aartsengel Jeremiël zegt ook wel: Call me with my true name, Noem me bij mijn Ware Naam! Het is een engel die geassocieerd wordt met oude religies en het heidendom; houdt zich bezig met de Godin en het werk met de oude Aarde energieën.

Olijfgroen wordt gezien als de kleur van vrouwelijk leiderschap, de terugkeer van de Godin in jezelf. Het turquoise helpt je daar een weg in te vinden, op een creatieve manier meer zelfvertrouwen ontwikkelen.

Fles 108 is geboren op 14 december 2010, op het moment dat ik uit de narcose kwam van een gecompliceerde kaakcorrectie. De kleuren combinatie raakte me direct en een maand later heb ik onderstaande mandala gemaakt. Het voelt voor mij als een hernieuwde verbinding met de Dolfijnen, met mijn zielenfamilie van Sirius.

Over fles 108 heb ik eerder geschreven met betrekking tot het woord innerlijke schoonheid. Hier kun je het nog eens nalezen.

Tijdens het festival geef ik de workshop Creatief schilderen met je naam. Hierbij leg ik ook uit hoe belangrijk het is, dat je bij je ware naam genoemd wordt, omdat er anders wel eens iets anders bedoeld kan worden. Iets wat je misschien helemaal niet wilt!

Mijn naam Ineke is verbonden met fles 26, heet _Humpty Dumpty en is knaloranje. Oranje is het ervaren van ultieme vreugde, volledig in contact met je gevoel, met wie je in wezen bent! Oranje heelt ook de tijdlijnen, de schrik- of shockmomenten!

Het is tijd om alles weer met elkaar te verbinden: fysiek, emotioneel mentaal en spiritueel. Zoals ik het nu zie, kan dit op het festival. Voor de medewerkers begint het festival namelijk al op 21 augustus. Dit is een 18 (21-8-2014 bij elkaar opgeteld), fles 108 wordt ook 18! De overige dagen geven respectievelijk een 19, 20 en 21.

In het kort zegt dit het volgende: op donderdag (18) verbinden we ons met de Aarde, de Godin, een veilige bedding maken voor de deelneemsters; vrijdag (19) mogen we onszelf in de Zon plaatsen, verbinding van onze Spirit met de Aarde; zaterdag (20) laten we het/ons kind weer terugkeren, alle oordelen laten we gaan en zondag (21) kunnen we het één geheel maken door onszelf volledig te accepteren, een nieuw begin voor liefde

Ik zie wat mijn weerstand is en heb besloten er voor te gaan! Ik ga de oorspronkelijke Ineke helemaal terugvinden op het Lorelei Vrouwenfestival, daar ben ik van overtuigd!
Lorelei, ik kom eraan ....

Mijn ervaringen tijdens dit festival kun je in het volgende blog lezen: het Gele Ster Wavespell