Bekijk de Workshops →

Macht en machteloos

Geplaatst op 27 februari 2013

Het woordje macht intrigeert me al een poosje. Wat is macht? Herken jij het bij jezelf? Hoe ga je er mee om?
Ik herken wel, dat ik vroeger dingen naar mijn hand wilde zetten, wilde controleren, maar gebruikte ik dan macht?
Als ik dingen niet naar mijn hand kon zetten voelde ik me soms machteloos. Hoe moest ik het dan doen? Hoe komt het dat ze niet luisteren?

Dat was destijds bij mijn, nog kleine kinderen. Dacht dat het voorbij was, maar de laatste tijd merk ik dit vooral op bij mijn hond Dana. Ze kan me soms zo zitten aankijken van: 'Bekijk jij het maar! Ik doe lekker mijn eigen zin!' Ja en dan loop ik heel lang buiten in de kou met een hond die niet meer komen wil.

Als ik het woord macht omnummer krijg ik het getal 18.
Aura-Soma fles 18 heet De Egyptische fles en is geel/paars. Het paars zit onderin, in het onbewuste, wat we ons weer mogen herinneren. Paars is kalm, dienstbaar en transformerend. Veel paars kan je ook onzichtbaar maken of verborgen woede laten zien.

Het geel zit bovenin, in het bewuste. Geel gaat over vrolijkheid, optimisme en slim zijn. Teveel geel is sluw en controleert graag. Maar is er te weinig geel, dan is er verwarring en een gebrek aan vertrouwen.

Geel in het bewuste is het willen controleren vanuit oude patronen, patronen die je meegekregen hebt in de eerste 7 jaren van je leven. Het is dan mooi om het paars te gebruiken om te onderzoeken waarom je graag de controle wilt houden, waar ben je nog boos om.

Paars en geel zijn complementaire of tegenoverliggende kleuren en vragen om balans, balans brengen in je leven. Dat kan door contact te maken met je hart (groen) en je Hoger Zelf (turquoise). Voelen wat voor verdriet er is en dit te helen.
Als je 1+8 optelt krijg je fles 9, de Kristallen Grot. Deze is turquoise met groen!

Het Tao Orakel laat bij 18 de kaart Werken aan het Bedorvene zien. Het moment van de waarheid. Ga innerlijk aan de slag om te voorkomen dat deze situatie zich in de toekomst zal herhalen. Vergeef jezelf en volhard in het herstellen van het evenwicht en welzijn.
Een mooie overeenkomst met het bovenstaande.

Deel 2 lees je hier ....