Bekijk de Workshops →

Macht en machteloos -2-

Geplaatst op 28 februari 2013

In het 1e deel heb ik het gehad over de kleuren van het getal 18 wat numerologisch verbonden is met het woord macht.

Als je de kleuren van fles 18 om zou draaien, dan moet er toch wel wat veranderen zou je denken. Bovenin paars en onderin geel. Deze combinatie is er niet, maar fles 39 komt hier wel heel dichtbij in de buurt! Dit is de Poppenspeler en heeft de kleuren paars/goud (beetje rood bij het geel).
Dit is de 2e Egyptische fles bij Aura-Soma. Het grote verschil zit hem in overgave, in vertrouwen je overgeven aan leiding door een Hogere Instantie. Maar ook het bewust worden, dat je eerst jezelf moet veranderen voordat je de wereld kan veranderen.

Ik gaf al eerder aan dat ik me soms machteloos kan voelen als mijn hond Dana niet naar me luistert. Het even niet meer weet en ja soms is ook even de grond onder mijn voeten weg.
Als ik het woord machteloos omnummer krijg ik het getal 39! Bijzonder, nietwaar? Twee Egyptische flessen rond het woord macht en machteloos.

Machteloos voelde ik me ook in Egypte, toen we uit Atlantis kwamen en dachten daar verder te gaan met ons leven en het healingwerk. Maar dat viel tegen, dit mochten we/ik niet meer, de mannen bepaalden wat er gedaan werd. Zij deden het healingwerk. Wat had het leven dan nog voor zin ... ? Was ik nu de pop of de poppenspeler?

Dan komt er een moment dat ik het anders wil. Ik wil doen waar ik goed in ben, het liefst moeiteloos, maar weet niet goed hoe ik dit kan aanpakken. Het afdwingen vind ik wat ver gaan.

De woorden moeiteloos en afdwingen lijken tegengesteld, maar omgenummerd zijn ze beiden het getal 47! Ofwel Aura-Soma fles 47, de Oude Ziel met de kleuren koningsblauw/citroengeel. Zo dichtbij fles 18 (beetje blauw bij het paars). Koningsblauw, het heft in eigen handen nemen, je eigen plek opeisen. Weer in contact zijn met je innerlijk.

Heel bijzonder is het dan als Kosmisch symbool de Navelstreng omgenummerd ook het getal 47 geeft. Letterlijk je losmaken van het oude, je geboorterecht opeisen en in je eigen kracht gaan staan, het geel/goud van je Incarnatiester!
Het symbool heb ik nu ingekleurd met de kleuren van deze fles en doet haar werk.

Een leuk detail is nog, dat het woord individu ook het getal 47 geeft! Ik Ben!
En ja, ik ben intussen al koningsblauw aan het gebruiken ;-)

De blauwe reiger zie ik op het moment niet meer tijdens het wandelen, soms wel 3x daags kwamen we een blauwe reiger tegen! Het lijkt me wel duidelijk, dat het zien van een reiger hetzelfde thema heeft als dit verhaal.

Ik ben die ik ben en dat is wat het is ... volgens mij wordt het nu tijd voor de JongerenMIR ... maar dat doe ik de volgende keer!