Bekijk de Workshops →

Magenta

Geplaatst op 24 april 2019

Als ik buiten loop met mijn hond vallen me soms leuke dingen op en dan vooral met betrekking tot kleur. Hoe kan het ook anders 😋
Zo was dat afgelopen week met de bloemen op onderstaande foto's. Links een Japanse kers en rechts madeliefjes.

De witte bloem van de Japanse Kers komt uit een magenta knop en laat zich dan stalend zien. Bij het madeliefje zie je bij het sluiten van de bloemblaadjes dat de bloem magenta kleurt en de volgende morgen door de zon zich weer opent, weer wit is en haar gele hart laat zien, zo van 'hier ben ik!'

Wat vind ik hier nu bijzonder aan? Dat is dat vanuit magenta de kleur wit ontstaat, een kleur die alle kleuren bevat en gaat over zuiverheid, puurheid, en jouw eigen parels, jouw kwaliteiten.

Waar gaat de kleur magenta dan over?
Magenta is de kleur van goddelijke liefde, liefde voor jezelf. De kleur brengt je in contact met je blauwdruk, met de Bron. Als magenta bij jou in balans is, dan zorg je eerst heel goed voor jezelf voordat je voor anderen gaat zorgen. Je bent minder vermoeid, eerder vervuld en daardoor minder behoefte aan snacks en 'emotie-eten'. Je gaat steeds meer letten op kleine details, zoals in mijn geval de magenta bloemknopjes 😉

Als magenta in disbalans is, dan heb je de neiging om jezelf weg te cijferen en zorg je veel voor anderen. Je bent dan waarschijnlijk zeer perfectionistisch en niet snel tevreden met wat je hebt.

Het is dus goed om te zorgen dat magenta bij jezelf in balans is, want dan kun jij al jouw kleuren leven die in wit verborgen zitten. Jouw parels kunnen dan tevoorschijn komen, je maakt jezelf nu echt zichtbaar. Als magenta in evenwicht is, ga je jouw scheppingskracht activeren en kun je je leven positief gaan veranderen.

Het 12e chakra, het Kosmische-manchakra, heeft magenta als hoofdkleur. Dit chakra werkt als een kanaal om tot heelheid, inzicht en transformatie te komen. Het geeft je nieuwe vermogens en een nieuw potentieel in je leven.

Na dit chakra volgt het Kruinchakra, dat wit als hoofdkleur heeft. Je kunt dit zien in de afbeelding hierboven. Vanuit deze volgorde door de chakra's gezien, is het extra mooi dat vanuit een magenta bloemknop en witte bloem tevoorschijn komt. Dit is ook wat er met jou kan gebeuren als je voor voldoende magenta in je leven zorgt, dan komt jouw witte bloem tevoorschijn en kun jij stralen!

Links op de afbeelding zie je welke Kosmische Mensen verbonden zijn met dit 12e chakra. Het zijn de nummers 49 t/m 54. Ze heten v.l.n.r.: Bewust worden, Potentieel ervaren, Authenticiteit, Transformatie, Levensmissie en Blauwdruk.

Goed om te weten!
Een kleur kun je toevoegen door het te gebruiken in je kleding, voeding en interieur, want kleur neem je op via je ogen, huid en spijsvertering. Helpt dit onvoldoende, dan kun je een (magenta) Kleuressence of Quintessence gaan gebruiken om jezelf te versterken en oude patronen te doorbreken. Wil je hier meer over weten, kun je natuurlijk contact met me opnemen.

Lees hier ook over de andere kleuren >>

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om informatie te delen, met uitzondering van commerciële doeleinden. Hiervoor is schriftelijke toestemming nodig.