Bekijk de Workshops →

Magneet

Geplaatst op 28 juni 2015

Als een magneet naar iets of iemand toegetrokken worden. We herkennen dit misschien allemaal wel. Je lijkt er niet van los te kunnen komen. Je denkt er klaar mee te zijn, de beslissing genomen, maar dan is er toch weer die aantrekkingskracht ...

Ik heb dit zelf ervaren in een relatie. Elke keer opnieuw dacht ik het af te kunnen sluiten, maar bij een aanraking kwam alles weer terug. Keer op keer. Moedeloos werd ik ervan.

Nu ik er op terug kijk, vraag ik me af wat er gebeurt, wat is de achterliggende reden, dat ik dit deed? Houd ik wel genoeg van mijzelf als ik een magneet volg? Met behulp van de kleuren werd het mij wel wat duidelijker.

Het woord magneet kan ik verbinden met Aura-Somafles 29, een rood/blauwe combinatie die Sta op en wandel heet: Leven in de materiële wereld is niet altijd gemakkelijk. Positief blijven, in beweging blijven, kijk vooral niet naar de emoties, maar probeer te luisteren naar je gevoel (violet), naar je intuïtie.

Niet eenvoudig, want violet is verborgen in het rood en blauw. Het hoofd heeft vaak allerlei redenen om er toch mee door te gaan. Hoofd, hart en buik zitten in ieder geval niet op één lijn.

Bijzonder is wel, dat in de naam van mijn vriend het getal 29 3x terugkomt! In zijn beide voornamen én in zijn achternaam. Welke (voor-)naam hij ook gebruikte, het werd altijd 2x29: fles 58, lichtblauw/lichtroze: het innerlijke kind dat aandacht vraagt.
Over deze fles heb ik al eens eerder geschreven.

Volgens de Tzolkin is Kin 29, 3 Muluc in het Manik' wavespell. De 13 dagen van dit wavespell gaan over het vinden van je ware kracht door eerlijk te zijn tegen jezelf. Vandaag, 28 juni, was het de laatste dag van dit wavespell.

Als we het bovenstaande willen veranderen kun je de kleuren in balans brengen met de tegenoverliggende kleur of complementaire kleur. Aan het rood voeg je groen toe en het blauw vul je aan met oranje. Groen en oranje samen geeft Aura-Somafles 82. Deze heet Calypso.

Het groen/oranje helpt je niet alleen bij het overwinnen van emoties, maar ook je angst om de waarheid te zeggen. Het laat je meer vanuit je hart leven.

Volgens de Tzolkin is Kin 82, 4 Ik' in het Cauac wavespell. Dit gaat 13 dagen lang over innerlijke zuivering, wegwassen van angsten en emoties. Er gaat letterlijk een Storm door je leven heen.

Dit klinkt goed .. balans creëren door het toevoegen van groen en oranje in mijn leven. Maar blijft voor mij de vraag wat dan de achterliggende reden is, dat ik dit niet eerder kon doen?

Hiervoor kijk ik naar het verschil tussen de 2 kleurencombinaties, 82 -/- 29 = Aura-Somafles 53. Een lichtgroene kleurencombinatie met de Meesterenergie van Hilarion.
Deze combinatie gaat over de zuiverheid van het hart, het heel open zijn en daardoor makkelijk andere bewustzijnstoestanden kunnen beleven. Het betekent, dat je je waarschijnlijk ook makkelijk kunt laten beïnvloeden door anderen.

Het is dus belangrijk om je te verdiepen in jouw waarheid, jouw weg en jouw leven! Wat wil je? Wat is voor jou belangrijk? En dit ook werkelijk gaan leven, ongeacht wat een ander daarvan zegt. Dan heb je respect voor jezelf en houd je ook van jezelf. Zolang dit niet het geval is, kun je m.i. niet zeggen dat je van jezelf houdt.

Volgens de Tzolkin is Kin 53, 1 Ben, de eerste dag van het Ben Wavespell. Deze 13 dagen gaan over het opletten of je op het juiste pad zit. Door opmerkzaam te zijn over wat je aantreft, weet je of het klopt. Zie ook het pad op de Tarotkaart bij deze fles.

De kleuren van fles 53 zijn bij mij al een poosje aan het verkleuren en ze lijken niet meer op het oorspronkelijke lichtgroen. Enkele weken geleden heb ik deze fles vervangen voor een nieuwe. Tot mijn verbazing zag ik dat de kleuren alweer anders werden. Ik begreep niet goed waarom dit weer gebeurde, tot ik deze tekst schreef.

Er is waarschijnlijk nog een restje van de magneet over. Tijd dus om e.e.a. aan te pakken. Tijd om mijn huidige leven onder de loep te nemen. Mijn grenzen aan te geven, mijn ruimte in te nemen en nog meer te leven zoals ik dat wil :)

Mocht je bovenstaand verhaal herkennen, dan wens ik je veel succes op jouw pad!
Hartegroet,
Ineke

NB:
Dit nummer van Pia Douwes past er m.i. heel goed bij!
Het woord magnetisme geeft eigenlijk nog wat meer duidelijkheid. Hier ook maar een artikel over geschreven ;)