Bekijk de Workshops →

Magnetisme

Geplaatst op 5 juli 2015

Over de werking van een magneet heb ik al een en ander uitgelegd in dit artikel. Een ander inzicht kreeg ik door te kijken naar het woord magnetisme.

Volgens Wikipedia is magnetisme is een natuurkundig verschijnsel, dat zich uit in krachtwerking tussen magneten of andere gemagnetiseerde of magnetiseerbare voorwerpen, en een krachtwerking heeft op bewegende elektrische ladingen.
Mmm ... wel wat ingewikkeld ...

Als ik het woord verbind met kleuren, krijg ik Aura-Somafles 43 turquoise/turquoise en heet Creativiteit. Het thema van deze fles is communicatie vanuit het hart, met anderen, maar nog meer met je eigen gevoelens. Turquoise geeft je innerlijke leiding op je pad naar individualiteit.

De samenstelling van fles 43 is interessant. Het doel is namelijk fles 20, blauw/roze, welke gaat over het opbouwen van zelfvertrouwen bij wie liefde en aandacht te kort komt. Communicatie met het innerlijk kind! Verborgen is er de angst om volwassen te worden.

De uitdaging is fles 23, rozenroze/roze. Deze gaat over het hervinden van eigenliefde. Ze helpt over negatieve ervaringen heen te komen, die eerder het zelfrespect aangetast hebben. Het daagt je uit om zelfonderzoek te doen om jezelf te leren kennen.

Het is interessant om naar de complementaire kleur van turquoise te kijken, wat in dit geval koraal is. De Aura-Somaflessen 105 en 87 zijn respectievelijk koraal en lichtkoraal. Het is een kleur die gaat over onbeantwoorde liefde, kwetsbaarheid en afhankelijkheid. De neiging hebben jezelf te bedriegen en in oude fouten vervallen.

Er is één fles die lichtkoraal en turquoise bevat: dat is Aura-Somafles 93 en heet Hansje. Inderdaad, van Hans en Grietje! Deze combinatie helpt je om voor jezelf op te komen en afhankelijkheid te overwinnen, zodat je de ruimte hebt om jezelf verder te ontwikkelen.

Ik vind het wel weer mooi hoe alles in elkaar past door alleen maar te kijken naar de kleuren. Toch wil ik nog één ding aanhalen en dat is de betekenis volgens Van Dale: "aantrekkingskracht en de leer en toepassing hiervan".

Het woord aantrekkingskracht verbind ik met Aura-Somafles 74, lichtgeel/lichtgroen en heet Triomf. In de Tarot is het Munten 5.

De kleuren ondersteunen je in het hervinden van innerlijke harmonie en evenwichtigheid. Het helpt je onderdrukte gevoelens te doorzien en te verwerken.
Het "Ik ben er ook nog"-gevoel, wat je terugziet in de Tarotkaart links, kan dan plaats maken voor vertrouwen, begrip en inzicht ... de geboorte van de nieuwe jij!

Al mijn inzichten heb ik nu wel bij elkaar gezet. Ik hoop dat jij er ook iets aan gehad hebt :) Fijn om jouw inzichten hieronder te mogen lezen.

Hartegroet,
Ineke