Bekijk de Workshops →

Manik' wavespell: 29 juli t/m 10 augustus

Geplaatst op 29 juli 2022

Vandaag begint het Manik' wavespell. Manik' is Maya voor Ree (in het Dreamspell is het blauwe Hand). Kernwoorden voor Manik' zijn respect, nederigheid, waardigheid, eerlijkheid en kracht.
In dit wavespell van dertien dagen wordt je uitgedaagd om je ware kracht te vinden ... het ontwikkelen van een stabiel, objectief gevoel van zelfrespect, zonder arrogantie, oordeel en ego. Je gevoel van eigenwaarde en identiteit baseren op je eigen gedachten en observaties in plaats van op die van anderen.
De kleuren bij Kin 27 zijn geel/goud/koningsblauw, Kosmische Mens 27. Ze helpen je bewust te worden dat je geen bevestiging van anderen nodig hebt. Stap voor stap kom je dichter bij jouw ware kracht.

30 juli 2022:
Het is vandaag 2 Lamat, Kin 28. Lamat, de Ster, wil alle delen van jou laten stralen, krachtig en evenwichtig. Ka (toon 2) zal dit nog eens versterken. Alles kan in een flow gaan, snel en effectief, maar overdrijf niet. Je kunt dan vervallen in besluiteloosheid.
De kleuren bij Kin 28 zijn diepmagenta/goud/koningsblauw, Kosmische Mens 28. Ze geven je ruimte om te analyseren en elimeren. Wat dient je en wat niet. Je mag het vrijgeven.

31 juli 2022:
Vandaag is het 3 Muluc, Kin 29. De combinatie Muluc, het Offer, en Ox (toon 3) kan wat zwaar voelen. Het is goed om het positief te benaderen en vooral in beweging te blijven. Houd niet vast aan emoties, maar luister naar je gevoel.
De kleuren bij Kin 29 zijn blauw/goud/koningsblauw, Kosmische Mens 29. Gebruik je innerlijke kracht, luister naar je lichaam en ga ervoor!

1 augustus 2022:
Vandaag is het 4 Oc, Kin 30. De innerlijke kracht van Oc, de Hond, gesteund door de kracht en mogelijkheden van Manik', levert je een boost energie die ultiem respect afdwingt. In plaats van veel moeite te doen om bergen te verzetten, zou je in plaats daarvan kunnen focussen op het erkennen van je pure Zijn. Kan (toon 4) zal je de vorm laten zien.
De kleuren bij Kin 30 zijn koningsblauw/goud/koningsblauw, Kosmische Mens 30. Leef op basis van je kwaliteiten en eigenwaarde. Kom in beweging! De weg is even belangrijk als het doel.

2 augustus 2022:
Vandaag is het 5 Chuen, Kin 31. Chuen, de Aap, wil je met een speelse nieuwsgierigheid laten genieten en het onbekende onderzoeken. Ho (toon 5) versterkt dit en nodigt je uit om de levensfase waar je nu in zit ten volle te omarmen, want deze komt niet weer voorbij. Ho staat voor de 5 levensfases: kind, jongere, volwassene, rijpe volwassene en oudste.
De kleuren bij Kin 31 zijn groen/oranje/blauw, Kosmische Mens 31. Jouw verhaal ontstaat van binnenuit. Je innerlijke stem zal het jou vertellen. Er is een overvloed aan creativiteit.

3 augustus 2022:
Vandaag is het 6 Eb, Kin 32. Eb, de Weg, wil dat je uit vrije wil kiest voor je eigen weg, voor je goddelijke intentie en hiervoor je verantwoordelijkheid neemt. Als mens heb je dit vermogen en het betekent niet, dat je achterover kunt leunen en toekijken wat er in je leven gebeurt.
Uac (toon 6) en Manik' geven je begeleiding op je levenspad: wees sterk, waardig en heb respect voor jezelf. Zoek naar een praktische, realistische aanpak in plaats van ontkenning, onrealistische verwachtingen of vluchtgedrag.
De kleuren bij Kin 32 zijn rood/oranje/blauw, Kosmische Mens 32. Ga voor jeZelf staan, durf te voelen, verbind je met je passie en ga aan de slag!

4 augustus 2022:
Vandaag is het 7 Ben, Kin 33. Ben, Suikerriet, begeleidt en beschermt ons; geeft moed en vertrouwen om grenzen van onszelf te overschrijden. Uuc (toon 7) helpt ons om de uiteenlopende en talrijke facetten van ons diepste privé-leven te zien, te eren en ervoor te gaan!
De kleuren bij Kin 33 zijn geel/oranje/blauw, Kosmische Mens 33. Deze combinatie geeft je vertrouwen om de volgende stap te zetten.

5 augustus 2022:
Vandaag is het 8 Ix, Kin 34. Ix, de Jaguar, brengt je in contact met je oerkracht, de wijsheid van je voorouders. Volg haar voetsporen, volg haar unieke geur, breng vandaag tijd met haar door en je zult het gezicht van je eigen ziel tegenkomen. Uaxac (toon 8) harmoniseert deze verbinding met je Bron.
De kleuren bij Kin 34 zijn diepmagenta/oranje/blauw, Kosmische Mens 34. De combinatie laat je jouw ruimte innemen. Je durft te luisteren, te kijken, te voelen ...

6 augustus 2022:
Vandaag is het 9 Men, Kin 35. De dingen die onze visie mistig maken en onze vleugels ketenen zijn te veel om op te noemen, maar ze zijn allemaal van onze eigen makelij. Dus vandaag zweven we hoog, hoog met Men, de Adelaar, geboren op de extatische, opwindende energie van Bolon (toon 9) en laat alle ballast vrij. Laat niets je tegenhouden om te stijgen. Hoe hoger je vliegt, hoe vrijer en lichter je geest.
De kleuren bij Kin 35 zijn lichtblauw/oranje/blauw, Kosmische Mens 35. Heb vertrouwen en open je geest voor nieuwe inzichten. Weet dat het goed komt.

7 augustus 2022:
Vandaag is het 10 Cib, Kin 36. Cib, de Uil, opent de deur naar familie en voorouders. Lahun (toon 10) versterkt banden en relaties tussen mensen, waardoor het makkelijker voor je is om in contact te komen met je familie en oude emotionele en psychische wonden of kwesties te helen, vrij te laten en te vergeven.
De kleuren bij Kin 36 zijn blauw/oranje/blauw, Kosmische Mens 36. Ze versterken de communicatie met jezelf en anderen, waardoor het makkelijker wordt om je gevoelens uit te spreken.

8 augustus 2022:
Vandaag is het 11 Caban, Kin 37. Denk vandaag voor jezelf en laat je niet beïnvloeden door anderen. Op jouw beurt ga je ook niet proberen om anderen te beïnvloeden, hoezeer jij je ook in je recht voelt staan.
Blijf dus neutraal en vrij van oordeel, zodat je inzichten kunt verwerven (Buluk, toon 11) uit je eigen waarnemingen.
De kleuren bij Kin 37 zijn groen/koraal/turquoise, Kosmische Mens 37, helpen je de druk van buitenaf aan te kunnen en te vertrouwen op je eigen waarnemingen.

9 augustus 2022:
Vandaag is het 12 Etznab, Kin 38. Voor de Maya's is respect één van de belangrijkste waarden in het leven. Vanuit respect kan liefde, (zelf-)vertrouwen, gevoel van eigenwaarde ontstaan. Hiervoor is het wel nodig dat je eerlijk bent tegen jezelf (La Ka, toon 12). Alleen als je de volledige verantwoordelijkheid voor je daden en beslissingen, verleden, heden en de toekomst neemt, kun je jouw ziel het respect geven dat het verdient.
De kleuren bij Kin 38 zijn rood/koraal/turquoise, Kosmische Mens 38. De kleuren geven je moed om voor jezelf te kiezen, respect te hebben voor jouw eigen verlangens.

10 augustus 2022:
Vandaag is het 13 Cauac, Kin 39. De mysterieuze Cauac, de Storm, maakt met haar diepe verbinding met het Goddelijke Vrouwelijke, een krachtige verbinding met het mystieke Oxlahun (toon 13). Het is een unieke kans om in het oog van de orkaan te komen. Cauac en Oxlahun laten je in contact komen met een diepere laag in jezelf. Een nieuwe stap vooruit in je bewustzijn.
De kleuren bij Kin 39 zijn geel/koraal/turquoise, Kosmische Mens 39. Maak contact met je diepste gevoelens en zie wat er voor wijsheid in je verborgen ligt! Je MOED van gister wordt omgezet in daadkracht en dat is wat vanaf morgen in het Ahau wavespell zichtbaar mag worden!

In het artikel over de Tzolk'in lees je meer informatie over deze kalender.
*Een deel van de tekst is een vrije vertaling uit het boek "The Serpent and the Jaguar: Living in Sacred Time" van Birgitte Rasine.

Ga hier verder naar het volgende wavespell >>

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om deze informatie te delen.