Bekijk de Workshops →

Men wavespell: 22 februari t/m 6 maart

Geplaatst op 22 februari 2023

Vandaag begint het Men wavespell. Men is Maya voor Adelaar, de grote vogel die ver boven de hoogste toppen van de bergen en de piramides vliegt, hoog boven het lawaai van de mensheid, daar waar alleen gewijde stilte en de adem van de wind regeert.
Op zijn brede, krachtige vleugels zwevend aan een uitgestrekte hemel betreedt Men onze dromen om belangrijke boodschappen en openbaringen te geven. Volgens de legende overtreft zijn breedte en scherpe visie dat van elk ander levend wezen, en dat is de reden waarom deze dag in het teken staat van visie, duidelijkheid, perceptie, en diepgaand begrip.

Als je ooit gedroomd hebt om iets groots, iets belangrijks of adembenemends te beginnen, doe het dan vandaag. Men en Hun (toon 1) zullen je hoog boven je twijfels uit meenemen, boven ongelovige Thomassen die je tegenhouden. Start je eerste solo-vlucht in een nieuwe wereld, een wereld die je ademloos en dronken kan achterlaten.
Neem wel de juiste voorbereidingen voor je eigen persoonlijke en unieke kwantumsprong, want je springt ook niet van een klif zonder vleugels of parachute 😉 Vliegen op deze hoogte vraagt om ervaring, planning, en vaardigheid. Neem de tijd om te leren navigeren met de grote vleugels van Adelaar en ... vergeet niet te genieten van het uitzicht! 😃
De kleuren bij Kin 235 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en blauw/ groen/rood, Kosmische Mensjes 40 en 77. Ze helpen je te realiseren dat alles er mag Zijn. De persoon die je bedoeld was te Zijn. Je zo vrij te voelen als een kind, zonder angst en schaamte.

23 februari 2023:
Vandaag is het 2 Cib, Kin 236. Het is een dag dat je inzicht en duidelijkheid kunt krijgen in iets wat je al een poosje bezig houdt uit je verleden, misschien uit je bloedlijn, en je niet duidelijk krijgt op een meer gewone manier. Ga echter niet teveel analyseren over je inzichten! De dualiteit van Ka (toon 2) is vrij krachtig en zal je een veelheid aan informatie geven om alle kanten van het issue te belichten, en als je niet stabiel genoeg bent, kan het je ook besluiteloos maken.
De kleuren bij Kin 236 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en rood/ groen/rood, Kosmische Mensjes 40 en 78. Ze helpen je bewust te worden over je wortels, je roots, en dat je nu jouw eigen werkelijkheid mag manifesteren.

24 februari 2023:
Vandaag is het 3 Caban, Kin 237. Opnieuw een uitdagende dag, met name door de energie van Ox (toon 3) die risico's, onzekerheid, twijfel en obstructie vertegenwoordigt. Probeer geen persoonlijke projecten te voltooien, plannen te maken of iets nieuws te beginnen. Beter is om je mentale spieren soepel te maken en te oefenen in het loslaten van negatieve gedachten: laat ze komen, herken ze, maar doe er niets mee … en laat het dan gaan.
De kleuren bij Kin 237 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en diep-magenta, Kosmische Mensjes 40 en 79. Ze helpen je gedachten los te laten en meer in het hier en nu te zijn. Ze maken je bewuster van je lichaam en haar behoeften.

Vanaf Kin 80 zag je bij elke Kin Kosmische Mens 79 staan. Dit was omdat we na 79 dagen vooral fysiek bezig te zijn geweest (de laag van het Lichaam), we 78 dagen lang de Geest/Mind in balans hebben gebracht. Mensje 79 gaf hier stabiliteit.
Bij Kin 158 zijn we verder gegaan om de Ziel te versterken. Op dat moment kwam er een andere Kosmische Mens bij. Dit was Mensje 40, Integriteit, om goed bij jezelf te kunnen blijven.
Nu bij Kin 239 gaan we naar de Bron. Hiervoor is er een nieuwe Kosmische Mens die aanvulling geeft: Mensje 54, Blauwdruk. Dit Mensje zorgt voor het contact met je volledig potentieel, met je Kosmische scheppingskracht.

25 februari 2023:
Vandaag is het 4 Etznab, Kin 238. Net als een nieuw glimmend kapmes in de dichte duisternis van de jungle, snijdt Etznab, de Vuursteen, door de kern van dingen om de waarheid duidelijk te krijgen, schilt lagen weg van misleiding, halve waarheden en misplaatste percepties, zodat je weer compleet kan zijn. Werp het complexe ego af als een oude huid die je niet meer nodig hebt, en strek je vleugels (Men's wavespell!) om naar een zuiverder, eenvoudiger, hoger gelegen gebied te vliegen.
De kleuren bij Kin 238 zijn magenta/olijfgroen/magenta en wit, Kosmische Mensjes 54 en 00. Ze helpen je veranderingen aan te gaan, je oude huid af te werpen. Ze maken je nieuwsgierig naar een nieuwe periode in je leven.

26 februari 2023:
Vandaag is het 5 Cauac, Kin 239. Onze eigen gezondheid is vaak een van de meest verwaarloosde gebieden van ons leven. Vandaag komt Cauac (gezondheid, genezing en het algehele welzijn) samen met Ho (toon 5, overzicht en bekrachtiging) om je een startsein te geven om vanaf nu jezelf te geven wat je nodig hebt om je gezondheid te versterken en jezelf te beschermen. Stel het niet uit. Het maakt niet uit hoe goed jij je voelt, maak deze afspraak met jezelf en vernieuw deze op elke Ho/Cauac dag.
De kleuren bij Kin 239 zijn magenta/olijfgroen/magenta en groen/ koningsblauw/goud, Kosmische Mensjes 54 en 01. Ze helpen je bewust contact te maken met je kern en je lichaam. Je zet jezelf nu echt op de eerste plek, je luistert naar je behoeftes en je koestert en zorgt voor je lichaam.

27 februari 2023:
Vandaag is het 6 Ahau, Kin 240. Er is geen betere dag om de krijger en zijn wapen op elkaar af te stemmen: Uac (toon 6) is de gouden lans in Ahau's arsenaal. Uac geeft de vaste grond die je nodig hebt om je zwaarste beproevingen, je grootste strijd op te lossen. Ondertussen verlicht Ahau, de Zon, een helder pad naar de hoogste uitkijkpost, voor inzicht en inspiratie. Als Men, de Adelaar, over het levenspad van je ziel zweeft, draai je gezicht dan naar de Zon en herlaadt je lichaam, geest en ziel.
De kleuren bij Kin 240 zijn magenta/olijfgroen/magenta en rood/ koningsblauw/goud, Kosmische Mensjes 54 en 02. Ze helpen je om vanuit je hart een nieuwe visie, een nieuw gezichtspunt te bepalen. Je gaat nieuwe mogelijkheden ontdekken om je problemen op te lossen.

28 februari 2023:
Vandaag is het 7 Imix, Kin 241. Uuc (toon 7) met Imix, de Draak, laat je van de ene realiteit naar de andere vliegen, meerdere gedachtestromen tegelijkertijd. Je kunt gemakkelijk jezelf verliezen als je dit uit de hand laat lopen. Dus bereid je voor en luister naar wat Imix je echt wilt vertellen. Uuc vertegenwoordigt ook een einde, aan een gemoedstoestand, een relatie, of een hele manier van leven. Vrees een einde niet, maar aanvaardt en omarm het als een natuurlijk onderdeel van het leven en het bewustzijn.
De kleuren bij Kin 241 zijn magenta/olijfgroen/magenta en geel/ koningsblauw/goud, Kosmische Mensjes 54 en 03. Ze helpen je om goed bij jezelf te blijven en vanuit je innerlijke kracht en wijsheid de dingen aan te pakken. Bij 7 komt alles samen, verleden/heden/toekomst, en het is aan jou de keuze of je verder wilt gaan of je doorstapt naar iets nieuws 💥

1 maart 2023:
Vandaag is het 8 Ik', Kin 242. Als er een situatie in je leven vraagt om diplomatie, dan is het vandaag de juiste dag. Uaxac (toon 8) helpt je de dingen vanuit een holistisch perspectief te zien en te begrijpen, terwijl de energie van Ik', van verbondenheid en communicatie, hoog gehouden wordt op Men's uitgestrekte vleugels en een duidelijke visie geeft. Jouw taak is om, met de situatie binnen handbereik, zo gelijkmatig en neutraal mogelijk te navigeren. Vermijd persoonlijke agenda's, ego's of manipulatieve neigingen; van jezelf en/of van anderen.
De kleuren bij Kin 242 zijn magenta/olijfgroen/magenta en diep-magenta/koningsblauw/goud, Kosmische Mensjes 54 en 04. Ze geven helderheid en inzicht in de situatie, en hoe je er zelf in staat. Een goede communicatie met het innerlijk.

2 maart 2023:
Vandaag is het 9 Akb'al, Kin 243. Akb'al, de Nacht, is een zeer gunstige dag voor de liefde, romantiek en huwelijk. Bolon (toon 9) was bij de oude Maya de meest favoriete dag voor belangrijke ceremonies, zoals het aankondigen van je huwelijk of verloving, of het vieren van je verjaardag. Als je geen evenement of ceremonie hebt gepland, heb dan niet het gevoel dat je iets mist, want het is een geweldige dag om de man of vrouw die je lief hebt, dit nog eens te vertellen 🌹
De kleuren bij Kin 243 zijn magenta/olijfgroen/magenta en blauw/ koningsblauw/goud, Kosmische Mensjes 54 en 05. Ze helpen je nog eens naar je relatie te kijken. Herken je gevoelens, verbind ze met je hart en spreek ze uit!

3 maart 2023:
Vandaag is het 10 Kan, Kin 244. Als iets of iemand een negatieve invloed op je leven heeft, of je op enigerlei wijze tegenhoudt, vooral als dit zijn oorsprong in het verleden heeft, dan is het een ideale dag om deze invloed te neutraliseren. Onderbreek deze 'giftige' invloed en los de verborgen oorzaken op of maak een begin. Vertrouw op Lahun (toon 10, menselijke relaties en samenwerking) als je een beroep doet op mensen om je heen voor liefde en steun. Je hoeft het niet alleen te doen.
De kleuren bij Kin 244 zijn magenta/olijfgroen/magenta en goud/ koningsblauw/goud, Kosmische Mensjes 54 en 06. Ze helpen je oude beperkingen los te laten, je eigen weg te gaan, onafhankelijk te zijn. Ze geven je kracht om te zijn wie je werkelijk bent!

4 maart 2023:
Vandaag is het 11 Chicchan, Kin 245. Je hebt een grote oerkracht in je, in je lichaam en ziel, die de moderne samenleving bijna is vergeten ... en waarvan de wereldleiders niet willen, dat jij je dit nog herinnert. Om deze kracht te laten evolueren naar de hoogste niveaus van je potentieel, is het nodig om eerst je oude huiden van angst, gebrek aan eigenliefde en zelfrespect van je af schuren. Werp deze huiden af, zoals de Slang (Chicchan) haar winterschubben afwerpt, ontsteek opnieuw je innerlijk vuur en zweef verfrist en opgeladen uit de as van je oude onvervulde Zelf naar ondenkbare hoogten.
De kleuren bij Kin 245 zijn magenta/olijfgroen/magenta en groen/ violet/geel, Kosmische Mensjes 54 en 07. Ze helpen je om de kracht die in jou zit naar buiten te laten komen, zodat jij je oude huid kunt afwerpen. Ofwel de rups die haar cocon afwerpt om vlinder te zijn 🦋

5 maart 2023:
Vandaag is het 12 Cimi, Kin 246. Je kunt het leven ervaren als een lijdensweg of als een extase; het kan moeiteloos of onnoemelijk lastig zijn; het kan net zo gemakkelijk pijn als vreugde geven. Dit zijn geen tegengestelden van elkaar, hebben geen strijd in zich, het zijn slechts verschillende uitingen van één gezichtspunt. Je moet ze allemaal voelen en beleven om te weten wat het betekent om te leven, zodat je kunt 'sterven' om opnieuw in het leven te stappen. Dit is de wijsheid van onze voor-ouders, die ons van gene zijde begeleiden en met wie Cimi, de Dood, ons vandaag verbindt.
De kleuren bij Kin 246 zijn magenta/olijfgroen/magenta en rood/ violet/geel, Kosmische Mensjes 54 en 08. Ze helpen je al je gevoelens werkelijk te doorvoelen, te beleven. Zo kun je transformeren tot wie je werkelijk bent en daardoor de donkere delen in jouw diepste Zelf helen.

6 maart 2023:
Vandaag is het 13 Manik', Kin 247, de laatste dag van het Men wavespell. De grootste kracht is altijd onzichtbaar. Het zijn de liedjes in je hart, de gedachten in je hoofd, de beelden die je droomt. Wie schreef die liedjes, wie heeft die gedachten in je hoofd gezet, wie schilderde die dromen? Als het niet de jouwe zijn, dan heeft iemand die kracht bij jou weggehaald. Neem het terug! Herneem de kracht die van nature van jou is, vanaf je geboorte tot aan je dood. Weef met Oxlahun (toon 13) een heilig koord en plaats het rond de hals van Manik', het grote Hert, en rijd uit om jouw kracht weer op te halen!
De kleuren bij Kin 247 zijn magenta/olijfgroen/magenta en lichtgeel/ violet/geel, Kosmische Mensjes 54 en 09. Ze helpen je zelfvertrouwen te vergroten, zodat je weer moed hebt om je volledige innerlijke kracht op te pakken.

In het artikel over de Tzolk'in lees je meer informatie over deze kalender.
Een deel van de tekst is een vrije vertaling uit het boek "The Serpent and the Jaguar: Living in Sacred Time" van Birgitte Rasine.

Ga hier verder naar het volgende wavespell >>

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om deze informatie te delen.