Bekijk de Workshops →

Mondkapje belicht ...

Geplaatst op 13 november 2020

Langzaam zag ik ze in beeld komen, de mondkapjes. Het werden er steeds meer en men leek het heel normaal te vinden. Ik was en ben hier zo verbaasd over!
Onderzoek na onderzoek kwam langs op internet en er was geen bewijs dat een mondkapje helpt bij het bestrijden van corona. Ook de World Health Organization geeft aan dat mondkapjes geen effectief resultaat bieden. Adem is je eerste levensbehoefte. Waarom zou jij je dit af laten nemen?

Immunoloog dr. Carla Peeters heeft voor HP De Tijd 4 artikelen over het mondkapje geschreven, in het 4e artikel heeft ze alles samengevat.

Na alle wetenschappelijke literatuur gelezen te hebben, leidt het tot deze drie conclusies:

  • Mondkapjes werken niet om besmetting te voorkomen.
  • Ze kunnen zelfs averechts werken en besmettingen bevorderen.
  • Ze kunnen schadelijk zijn voor de lichamelijke en psychische gezondheid van de drager.

Als je dit alles weet, wat is dan de reden dat je een mondkapje opzet?

Geschiedenis
In diverse oude culturen waren mondmaskers voor slaven verplicht als symbool voor hun onmondigheid. Bron
Ook zag je dat artsen gebruik maakten van de zogeheten vogelmaskers. Deze maskers werden tijdens de pestepidemieën van de 17e eeuw voor het eerst gebruikt.

In die tijd geloofden dokters dat ziektes verspreid werden door zogeheten ‘miasma’s’. Een miasma was een vorm van slechte lucht die ziektes kon overbrengen, maar ook de gemoedstoestand van mensen kon aantasten. Dokters gebruikten deze vogelmaskers omdat ze de snavel van het masker vol konden stoppen met ‘goede’ geuren, zoals parfums en kruiden, die de miasma’s tegen konden gaan. Men wist nog niet dat ziektes in werkelijkheid werden overgebracht door bacteriën.

Bij de uitbraak van de Spaanse Griep in 1918 werd door onderzoekers voor het eerst voorgesteld om mondkapjes te steriliseren na gebruik. Niet alleen begonnen dokters massaal mondkapjes te dragen, ook de gewone man op straat poogde zich met het dragen van een mondkapje te beschermen. Dit had ook alles met de Eerste Wereldoorlog te maken. Door zelf mondkapjes te dragen, geloofden burgers dat ze de soldaten aan het front konden beschermen. De mensen werd voorgehouden dat ze hun verantwoordelijkheid moesten nemen zodat hun land de oorlog kon winnen. Vanaf de jaren ’20 werden mondkapjes vervolgens verplicht in operatiekamers.

Na de Tweede Wereldoorlog begon men in West-Europa de mondkapjes ook te gebruiken tegen de toenemende luchtvervuiling. Het dragen van een mondkapje moest bijdragen aan de bescherming tegen smog.
In veel westerse landen stierf dit gebruik langzaam weer uit, doordat er steeds meer middelen werden gevonden om luchtvervuiling tegen te gaan. Dit kwam met name door de afname van de zware industrie vanaf de jaren ’60. Bron

Wat doet het met mij
Eerlijk gezegd heb ik éénmaal een mondkapje geprobeerd, gewoon om te voelen wat het doet, en dat viel me niet mee. Ik kreeg het benauwd en voelde mijn keel dichtgeknepen worden. Tegelijkertijd kwam er een oude boosheid omhoog. Nou ja boos ... wel ietsje meer 😉

Het mondkapje herinnert me aan het mond-dood-maken. Dit heb ik vaak meegemaakt: in dit leven mocht ik als klein meisje niet zeggen wat ik voelde, want dat was niet waar. Dit herhaalde zich op school, op het werk en ook in mijn relatie(s). Bij de Vereniging tegen Kwakzalverij werden zaken opgezocht om mijn werk met kleuren te weerleggen. Ik kan je zeggen, dat dit een aardige impact op je heeft.

Door veel innerlijk werk weet ik ook wat er zich in vorige levens afspeelde met betrekking tot mond-dood-maken. Dat was niet zozeer met een masker, maar iets rigoreuzer: vervolging, brandstapel, onthoofding, etc.
Het dragen van een mondkapje kan dus een oude doodsangst bij je oproepen.

Je begrijpt waarschijnlijk wel, dat het voor mij uitgesloten is dat ik me opnieuw mond-dood laat maken. Ik zal het masker nooit voor een ander opzetten, want ik houd van mijzelf, van mijn lichaam en ik wil een optimale gezondheid. Ik heb zelfs mijn controleafspraken in het ziekenhuis opgeschort naar april 2021. Het is voor mij geen veilige plek meer, want als je daar mondkapjes verplicht, ben je in mijn ogen niet meer met zorg voor de patiënt bezig. Kijk ook eens op deze website over de lichamelijke effecten van een mondkapje>>

Maar ... als jij wel een masker wil dragen om niet ziek te worden, zal ik je niet tegenhouden. Dit is jouw eigen verantwoordelijkheid, maar doe het dan niet voor een ander. Dan hebben we nog steeds niets geleerd, dan zetten we nog altijd de ander op nummer 1 in plaats van dat jij jezelf op nummer 1 zet. Je geeft jouw leven uit handen en dat doet mij verdriet.

Een ander punt is dat ik graag een gezicht wil zien en niet alleen de ogen. Een gezicht vertelt me zoveel over iemands gemoedstoestand ... dus of je blij, verdrietig of boos bent. Mocht het echt verplicht worden, dan zal ik in uiterste gevallen dus kiezen voor een plastic schermpje.

Valt het jou ook op, dat mensen met een mondkapje je niet meer aankijken? Dat ze hun ogen neerslaan? Wat zou daar de reden van zijn?

Wat zeggen de kleuren over een mondkapje
Als ik het woord verbind met de Kosmische Mensjes, komt het volgende naar voren:

Wat betekenen ze ...

1️⃣ De valkuil bij het dragen van een mondkapje is Kosmische Mens 42, turquoise/koraal/turquoise. Het haalt je uit het hier-en-nu en geeft je Mind meer ruimte om de overhand te gaan nemen. Dat betekent dat je meer kan gaan piekeren, onrustig wordt en er oude (karmische) zaken naar voren kunnen komen.

2️⃣ Het gevolg is dat je van je pad af raakt, jezelf gaat wegcijferen voor een ander en je mogelijk slachtoffer kan gaan voelen van de situatie. Kosmische Mens 50, rood/olijfgroen/magenta, is je ware potentieel en dit krijgt dan geen ruimte meer.

3️⃣ Als jij je potentieel niet kan leven, wat is je doel dan nog?
Kosmische Mens 08, rood/violet/geel, gaat over je levensvreugde. Als je de verbinding met je hart kwijt raakt, zal je jezelf gaan terugtrekken, kun je lusteloos worden en verdwijnt je levensvreugde.

De Mensjes 50 en 08 hebben beiden Vuur in zich (🔥rood onder). Vuur is de verbinding met je hart. Vuur is ook je levensadem, de lucht die je inademt. Je mag dit dus niet meer tot je nemen?
Door het dragen van een mondkapje doof je het Vuur in jezelf, je cijfert jezelf weg, je maakt jezelf dus letterlijk (mond-)dood.
Wil jij je hierin mee laten nemen? Mijn besluit staat al vast, zeker na het schrijven van dit artikel.
Ik ben heel benieuwd te lezen wat jij gaat doen 🧐😃

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om deze informatie te delen.