Bekijk de Workshops →

Muluc wavespell: 27 januari t/m 8 februari

Geplaatst op 27 januari 2023

Vandaag begint het Muluc wavespell. Muluc is Maya voor Offer of Geschenk (in het Dreamspell is het rode Maan). Het gaat hier om kracht, vrijheid en innerlijke rust, en ook om de strijd en uitdagingen die we aangaan in ons leven. Het is het zegel van karma, van afrekening en van de wet van actie en reactie. Muluc is zo'n krachtig en sterk zegel, dat het je zo omver kan werpen.
Dit wavespell daagt je uit om volledige en totale balans, evenwicht en harmonie te bereiken. Ongeacht of jij je doel bereikt, je intentie en de reis zelf zullen je het meeste opleveren, het opent je ziel voor de helende en kalmerende energieën.
Breng vandaag dank voor elk deel van je leven, voor alles wat er al is en voor alles wat nog gaat komen, zonder oordeel, zonder controle. Eer de diepte en de kracht en laat de natuurlijke magie voor je werken.
De kleuren bij Kin 209 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en geel/ olijfgroen/magenta, Kosmische Mensjes 40 en 51. Ze helpen je te verbinden met je kern en daardoor kun je onderscheid te maken over wat authentiek is, wat bij jou hoort. Voor dit authentieke deel mag je dankbaar zijn.

28 januari 2023:
Vandaag is het 2 Oc, Kin 210. Zoek geen wraak voor de dingen die je zijn aangedaan, blijf uit dit oneindige spel. Beter is om mee te gaan in een hogere spirituele stroom: leren vergeven en loslaten. Bevrijd jezelf van de giftige energieën van 'iemand een lesje leren'. Door vergeving en begrip geef je een veel beter voorbeeld aan degenen die je onrecht hebben aangedaan en blijf je in je eigen kracht!
De kleuren bij Kin 210 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en diep-magenta/olijfgroen/magenta, Kosmische Mensjes 40 en 52. Ze helpen je om uit een oud patroon te stappen. Zo kan je eenvoudiger begrip en vergeving tonen.

29 januari 2023:
Vandaag is het 3 Chuen, Kin 211. De combinatie van Ox (toon 3) en Chuen, de Aap, geeft beweging en vraagt je als een kind zo blij te zijn. Laat Chuen je hart verlichten en het tekort aan eigenliefde compenseren. Even niet zo serieus, kijk met de ogen van een kind en geniet! 😃
De kleuren bij Kin 211 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en blauw/ olijfgroen/magenta, Kosmische Mensjes 40 en 53. Ze helpen je om je over te geven aan de stroom van het leven. Zolang je meebeweegt is er ook ruimte om te spelen als een kind.

30 januari 2023:
Vandaag is het 4 Eb, Kin 212. Hoe sterker en stabieler je innerlijke kern en basis, des te helderder je pad en breder je horizon zal zijn. Gebruik de onderstroom van Muluc in dit wavespell om je leven te harmoniseren, te erkennen dat karma een natuurlijk onderdeel is van je levensreis. Dank Eb, het Pad, voor het behoud en het verlichten van je reis en doe een beroep op de stabiliserende energie van Kan (toon 4) om je te leiden bij de vervulling van je doel of intentie.
De kleuren bij Kin 212 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en magenta/ olijfgroen/magenta, Kosmische Mensjes 40 en 54. Ze helpen je om jezelf te leren kennen, liefdevol maar realistisch naar jezelf te kijken, jezelf te nemen zoals je bent. Magenta is goddelijke liefde, geef het jezelf overvloedig! ❤️

31 januari 2023:
Vandaag is het 5 Ben, Kin 213. Zoals Riet (Ben) buigt in stromend water, zo mogen wij meestromen met het dagelijks getij in ons leven, met elke persoon die we ontmoeten en elk gesprek dat wij delen. Deze natuurlijke stromingen verrijken ons bewustzijn en houden ons actief. Zak weg in een ritme dat bij jou past, en probeer even niet te anticiperen of te versnellen, vooral als je het gevoel hebt opgejaagd te worden door buren of bekenden.
De kleuren bij Kin 213 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en groen/ diepmagenta/wit, Kosmische Mensjes 40 en 55. Ze helpen je in beweging te komen, gedachten los te laten en te overzien waarmee je bezig bent, over hoe de situatie in werkelijkheid is.

1 februari 2023:
Vandaag is het 6 Ix, Kin 214. Ongeacht wat je droomt, fantaseert, verlangt en wat-als ... de enige manier om iets te bereiken in je leven is door focus, toewijding, discipline en een praktische aanpak van uitdagingen en moeilijkheden. Ix, de Jaguar, leeft niet in een droomwereld. Zij is geaard, verbonden met de realiteit, steeds waakzaam en altijd bewust van alles om haar heen. Haar scherpe, instinctieve vermogens begeleiden haar rotsvaste voortgang bij het bereiken van haar doelen. Dus droom om iets te realiseren, niet om eraan te ontsnappen!
De kleuren bij Kin 214 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en rood/ diepmagenta/wit, Kosmische Mensjes 40 en 56. Ze helpen je een onvoorwaardelijk vertrouwen te hebben in de stem van je hart, zodat je jouw intuïtieve vermogen op een ander level kunt inzetten.

2 februari 2023:
Vandaag is het 7 Men, Kin 215. Zo boven zo beneden. Men, de Adelaar, zweeft boven de krachtige stromingen van Muluc, en zij weerspiegelen op hun beurt Men's pad. Laat je Hoger Zelf, niet je ego, de stromingen van je hart begeleiden en je hart zal op haar beurt de intenties van je Hoger Zelf vervullen. Jouw uitdaging is goed om te gaan met het alziend oog van Uuc (toon 7), die je teveel perspectieven en oordelen kan geven op je pad. Blijf evenwichtig en vol vertrouwen, vertrouw op je Hoger Zelf!
De kleuren bij Kin 215 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en geel/ diepmagenta/wit, Kosmische Mensjes 40 en 57. Ze helpen je te centreren, concentreren en te vertrouwen op je Hoger Zelf.

3 februari 2023:
Vandaag is het 8 Cib, Kin 216. Cib, de Uil, en Muluc zijn als voor elkaar geboren. Het is een verstrengeling van voelen en doen om door vergeving, verlangen en intentie een karmisch evenwicht te realiseren. Gekoesterd in de sterke armen van de stabiele Uaxac (toon 8), is het vandaag een van de meest krachtige dagen in de Tzolk'in voor karmische en persoonlijke verzoening van alle disharmonie, onbalans, gepleegde zonden, misdaden en onrecht. Maak contact met je voorouders en je ziel. Doe hen de belofte dat je streeft naar harmonie en vergeving
De kleuren bij Kin 216 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en diep-magenta/diepmagenta/wit, Kosmische Mensjes 40 en 58. Ze helpen je te verbinden met je kern, je Hoger Zelf. Je bent meer dan de oordelen die je over jezelf hebt. Wordt je bewust van de disbalans en vergeef jezelf.

4 februari 2023:
Vandaag is het 9 Caban, Kin 217. Caban, de Aarde, heeft net als Cib een verbinding met de oude wijsheid. Neem vandaag even een momentje tijd om uit de hectiek van onze samenleving te stappen, ook al is het maar in je geest. Vergeet niet, dat we nog steeds een tragere, meer natuurlijke wereld om ons heen hebben, die voor je klaar staat. Je kunt onthaasten op het moment dat JIJ hiervoor kiest.
De kleuren bij Kin 217 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en blauw/ diepmagenta/wit, Kosmische Mensjes 40 en 59. Ze helpen je stil te worden, even rust en vrede voor jezelf te creëren. Je wordt meer bewust hoe belangrijk het is om tijd en ruimte voor jezelf te maken.

5 februari 2023:
Vandaag is het 10 Etznab, Kin 218. Heb je wel eens geprobeerd een snel stromende rivier over te steken? Etznab, de Vuursteen, heeft het vlijmscherpe vermogen van inzicht, dat als een sonar fungeert, om de meest turbulente problemen, kwesties of situaties in jezelf te doordringen. Het geeft je duidelijkheid en inzicht, helpt je emotionele of psychische wonden te genezen. Lahun (toon 10) bevordert het samenwerken en versterkt de verbinding in je relaties. Laat Lahun en Etznab vandaag toe in je energetische ruimte en de rivier zal voor je uiteen gaan, net zoals in het verhaal uit de bijbel!
De kleuren bij Kin 218 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en wit/diep-magenta/wit, Kosmische Mensjes 40 en 60. Ze geven helderheid, laten je jouw eigen angsten en teleurstellingen beter begrijpen. Ze stimuleren het vinden en volgen van je eigen weg!

6 februari 2023:
Vandaag is het 11 Cauac, Kin 219. Wat de onrust of onbalans ook is op dit moment, het is niet blijvend of onveranderlijk. Het voelt misschien wat zwaar aan, alsof je vastgeklonken zit, onmogelijk te verplaatsen of te veranderen bent, maar er is niets dat de overweldigende kracht van losbrekend water kan weerstaan. Dus grijp de ongetemde kracht van Buluk (toon 11) en laat de reinigende, zuiverende energieën van Cauac, de Regenstorm, de belastende zielsproblemen wegspoelen. Reinig je van het emotionele gif van anderen en bevrijd je van de mentale en fysieke gevangenissen die je zelf hebt opgebouwd.
De kleuren bij Kin 219 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en groen/ geel/violet, Kosmische Mensjes 40 en 61. Ze helpen je lichaam, geest en ziel te zuiveren om meer rust in jezelf te vinden. Ze geven meer begrip en een gevoel van heelheid van je Zijn!

7 februari 2023:
Vandaag is het 12 Ahau, Kin 220. La Ka (toon 12) schetst alle strijd, uitdagingen en conflicten, alsmede alle inzichten en momenten van leiderschap in je leven tot nu toe. De brandende blik van de Zon (Ahau) stort meedogenloos licht op dit alles ... en het kan dus een nogal vernederende ervaring zijn. Maar als je oprecht bent met jezelf en je verantwoordelijkheid neemt voor jouw rol in deze gebeurtenissen, zonder zelfoordeel, je karmische schuld erkent zonder schuldgevoel; zul je in staat zijn om je levenspad opnieuw in evenwicht en harmonie te brengen met het doel van je hoger zelf.
De kleuren bij Kin 220 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en rood/ geel/violet, Kosmische Mensjes 40 en 62. Ze helpen je om je open te stellen voor alle mogelijkheden om te kunnen groeien in bewustzijn zonder je integriteit te verliezen.

8 februari 2023:
Vandaag is het 13 Imix, Kin 221, de laatste dag van het Muluc wavespell. Imix, de Draak, verbind je met jouw kracht van oervertrouwen. Vanuit dit vertrouwen kun jij jouw weg vervolgen naar je bestemming. We ronden we dit wavespell af met Oxlahun (toon 13) en richten ons naar binnen, in onszelf, om te zien hoe we de afgelopen dertien dagen gegroeid zijn, wat we geheeld hebben. Vanuit hier ontstaan nieuwe mogelijkheden en creaties.
De kleuren bij Kin 221 zijn diepmagenta/koraal/turquoise en lichtgeel/ geel/violet, Kosmische Mensjes 40 en 63. Ze brengen je in je centrum, in verbinding met je lichaam en de Aarde. Zo herken je wat er in je lichaam voor gevoelens en emoties zijn. Door deze communicatie word je innerlijk sterker en rustiger.

  • Vanaf Kin 80 zag je bij elke Kin Kosmische Mens 79 staan. Dit was omdat we na 79 dagen vooral fysiek bezig zijn geweest, de laag van het Lichaam, we 78 dagen lang de Geest/MInd in balans hebben gebracht. Met Mensje 79 gaf dit meer stabiliteit.
    Bij Kin 158 zijn we verder gegaan met de Ziel. Door de extra inzet van Kosmische Mens 40, Integriteit, versterken we de Ziel. Het helpt je om dichtbij jezelf te blijven.
    Bij Kin 238 gaan we naar de Bron.

In het artikel over de Tzolk'in lees meer informatie over deze kalender.
Een deel van de tekst is een vrije vertaling uit het boek "The Serpent and the Jaguar: Living in Sacred Time" van Birgitte Rasine.

Ga hier verder naar het volgende wavespell >>

Uitsluitend met naam- en bronvermelding heb je toestemming om deze informatie te delen.