Bekijk de Workshops →

Welke naam gebruik jij ...

Geplaatst op 4 november 2017

Als ik vraag: wie ben je? Wat zeg jij dan? Presenteer jij jezelf duidelijk met één naam? Of gebruik je meerdere namen? Je eigen naam, een bijnaam, naam van je partner, spirituele naam, en zo kan ik nog even doorgaan.
Heb je wel eens stil gestaan over de invloed van je naam op je leven ...

De afgelopen weken had ik meerdere mensen in mijn praktijk, die niet hun eigen achternaam gebruiken, of deze afkorten, omdat deze zo lang is! Op dat moment schrik ik en vraag ik: waarom doe je jezelf zo veel tekort? Ze kijken me dan niet begrijpend aan en als ik het belang van een (juiste) naam uitleg, begint hen veel duidelijk te worden over hun leven.

Hoe zit dit nu
Alles is trilling. Een kleur, een klank, een beeld, het bestaat allemaal uit trilling. Je naam bestaat uit letters en klanken, en het zeggen van je naam geeft dus ook een trilling. Je lichaam bestaat voor 70% uit water en reageert daardoor op deze trilling, en uiteindelijk ... vormt het zich naar deze trilling!

Gebruik je meerdere namen, dan zijn er verschillende trillingen en weet je lichaam niet meer wat te doen en raakt in verwarring. Je kunt je hierdoor onrustig voelen, maar blijven zoeken naar innerlijke rust en het niet vinden. Je wordt uit je midden gehaald, uit je evenwicht. Realiseer je, dat je ziek kunt worden door niet jouw echte naam te gebruiken!

Je ziet vaak dat deze mensen vanuit hun controle leven, vanuit hun mind, want hun gevoel geeft hen alleen maar meer verwarring. Vanuit de controle kun je alles nog een beetje overzien. Ik ben iemand die je graag wilt laten voelen, dan kun je in het NU leven en wordt je leven veel leuker, dan kun je meer gaan genieten! Om die reden vind ik de naam die je gebruikt belangrijk.

Afkorten van namen
Namen worden al snel afgekort als ze (te) lang zijn, vooral bij voornamen. Het is misschien liefkozend bedoeld, maar we zenden toch iets heel anders uit als we alleen een volledige naam zeggen wanneer we boos op iemand zijn. We associëren ons ware zelf (=ware naam) met iets negatiefs (boos zijn). Wees je bewust van wat je zegt, het doet enorm veel met ons innerlijk.
Mijn kinderen gaf ik bewust korte namen, zodat het niet afgekort kon worden ... nee, wat denk je? ... kregen ze een bijnaam!

Huwelijk
Het was vroeger heel normaal dat je als vrouw de naam van je partner aannam als je ging trouwen. Je eigen achternaam werd gemakshalve maar even vergeten. Maar zeg eens eerlijk ... als je nu terugkijkt op je leven, hoeveel ben je veranderd sinds je huwelijk? Natuurlijk ben je gegroeid, heb je dingen geleerd door de jaren heen, maar was het nodig om je gedrag te veranderen? Heb je je aangepast?

Misschien heb je later je meisjesnaam weer toegevoegd aan je naam ... en toen begon je weer te veranderen, maar waarschijnlijk kwam je wel weer dichter bij jezelf. Zo zie je dat elke naamsverandering een verandering in jezelf teweeg brengt.

Ervaring
En ja ... ik spreek uit ervaring. Ik heb werkelijk een reis door mijn naam gemaakt: van Ineke van der Valk naar Ine en na mijn mijn huwelijk Ine Vollebregt, en ik was toen blij met deze achternaam. Doordat ik in aanraking kwam met genealogie, zette ik van der Valk er weer achter, ik voelde me meer compleet worden. Later werd het weer Ineke en sinds 10 jaar heet ik weer Ineke van der Valk, weer terug bij de bron. Ik ben er nu heel blij mee ;)
Sinds een jaar gebruik ik mijn eerste doopnaam erbij, Catharine, de Engelse versie voelde beter, maar dat heeft nog met Avalon te maken ;) Hoe het verder gaat en of ik alleen Catharine ga gebruiken, weet ik nog niet.

Hoe laat ik je dit nu voelen
Bij iedere cliënt vraag ik naar hun naam of namen. De letters van de namen verbind ik met cijfers en er ontstaan getallen. Door deze getallen te verbinden met de flessen van Aura-Soma, krijg je je naam uitgedrukt in kleuren.

Bij verschillende namen, laat ik je ook verschillende kleurcombinaties zien zonder erbij te zeggen welke kleur er voor welke naam staat. Op dat moment vraag ik je te voelen welke combinatie je het meeste aanspreekt. Je onbewuste zal je hierbij helpen.
Het is aan jou wat je met dit nieuwe inzicht gaat doen: laat je het bij het oude of wil je iets veranderen? Durf je hierbij voor jezelf te kiezen? Of maak je je druk om wat anderen er wel niet van zullen zeggen?

Maar als ik nu een nieuwe naam doorgekregen heb
Het is zeker niet altijd verkeerd om je naam te wijzigen. Soms is het nodig dat je een nieuwe naam krijgt om een bepaalde verandering in gang te zetten, ergens uit te breken. Je krijgt een andere trilling die andere kwaliteiten in je naar boven halen om je leven te kunnen veranderen. Probeer dan wel deze naam overal door te voeren en niet met verschillende namen te leven.

Het wil ook niet zeggen, dat je deze naam je hele leven moet aanhouden. Misschien is het nodig om na een aantal jaren weer terug te gaan naar je oude naam. Dat weet alleen jij :)

Nieuwsgierig ...
Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over je eigen naam? Neem dan contact met me op en stel je vragen of maak direct een afspraak. In 90 minuten kan er heel veel duidelijk worden over je eigen leven!